جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
مسائلی در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nicholas Rescher
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی : نیکلاس رسچر در طول سال‌ها مقالات مختلفی را درباره مسائل دینی از دیدگاه فلسفی منتشر کرده است. فصول جلد حاضر اینها را جمع آوری می کند و چهار قطعه دیگر را که برای اولین بار در اینجا ظاهر می شود به آنها می پیوندد (فصل های 3، 7، و 8). در حالی که این مطالعات مطمئناً یک سیستم فلسفه دینی را تشکیل نمی دهند، آنها ترکیب می شوند تا تصویری واضح از یک دیدگاه کاملاً تعریف شده در مورد موضوع ارائه دهند - دیدگاه یک فیلسوف کاتولیک رومی که به شیوه دیرینه این سنت، در پی آن است که تعهدات ایمان را با ثمرات تحقیقی که زیر نظر عقل انجام می شود هماهنگ کند.
Knowledge at the Boundaries
نویسنده:
Nicholas Rescher
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing;Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب تاملی درباره ماهیت، دامنه و محدودیت های دانش ارائه می دهد که در طول دهه ها در کانون توجه کار نویسنده بوده است. مقالات گردآوری شده در این جلد، این تلاش ها را در کشف حواشی بیرونی فهم تشریح و گسترش می دهد: مرزهای بیرونی تصورپذیری، محدودیت های شناخت، و پیامدهای ناگفتنی و پارادوکس. آنها به کاوش در زمین در مرزهای دانش می پیوندند. فصل اول به حقایق اساسی در مورد مفهوم سازی دانش می پردازد. پس از آن مطالعه ای در مورد چگونگی برخورد با مشکلات مربوط به تصدیق و ملاحظات حقیقت انجام می شود. فصول پایانی محدودیت‌های نمایش و عدم امکان ذاتی تحقق نظام‌بندی ایده‌آل دانش ما از کلیت‌ها را به دقت بررسی می‌کند. این کتاب دیدگاه‌های بدیعی را در رابطه با اندیشه فیلسوفی ارائه می‌دهد. این یک اثر بدیع برای خوانندگان علاقه مند به نظریه دانش و فلسفه شناخت است.
منطق زمانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nicholas Rescher, Alasdair Urquhart
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Vienna,
کثرت گرایی: در برابر تقاضا برای اجماع [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nicholas Rescher (نیکلاس رشر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : نیکلاس رسچر واکنشی انتقادی در برابر دو گرایش فکری تأثیرگذار کنونی ارائه می دهد. از یک سو، او نسبیت گرایی آسانی را که در زندگی اجتماعی و دانشگاهی معاصر وجود دارد را رد می کند. از سوی دیگر، او با عقل گرایی ذاتی نظریه نئو قراردادی مخالفت می کند - هم در نسخه قراردادی- ارتباطی آرمانی که در فلسفه سیاسی اروپای قاره ای توسط یورگن هابرماس ترویج می شود و هم در نسخه قرارداد اجتماعی ایده آل نظریه عدالت سیاسی. در چارچوب انگلیسی-آمریکایی توسط جان رالز ترویج شد. در برابر چنین گرایش‌هایی، رویکرد کثرت‌گرایانه رسچر خطی واقع‌بینانه‌تر و عمل‌گرایانه‌تر اتخاذ می‌کند و از توسل راحت ایده‌آل‌سازی در مسائل شناختی و عملی اجتناب می‌کند. او به جای آرمان‌شهری که به نظم بی‌نظیری بی‌نقص است که در شرایط ایده‌آل حاکم می‌شود، از پیشرفت‌های فزاینده در چارچوب ترتیباتی حمایت می‌کند که هیچ یک از ما آن را کامل نمی‌دانیم، اما همه ما «می‌توانیم با آن زندگی کنیم». چنین رویکردی میل به اجماع دست نیافتنی را با نهاد ترتیبات عملگرایانه جایگزین می کند که در آن جامعه موافقت می کند - نه از طریق توافق بر سر بهینه بودن آنها، بلکه از طریق شناخت مشترک بین طرف های ناسازگار که گزینه های موجود حتی بدتر هستند.
واقعیت و ظاهر آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nicholas Rescher
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نیکلاس رسچر در کتاب واقعیت و ظاهر آن به این پرسش مفهومی و تحلیلی پرداخته است: مفهوم واقعیت چگونه عمل می‌کند و در رابطه با موضوع روابط واقعیت با ظواهر چگونه باید فکر کرد؟ رسچر استدلال می‌کند که تمایز بین واقعیت و ظاهر آن، تمایز ماهوی بین دو نوع هستی نیست، بلکه به روش‌های مختلف درک یک حالت وجودی مشابه مربوط می‌شود. این کتاب پیشنهاد می‌کند که اگرچه واقع‌گرایی موضعی معقول و قابل قبول است، با این حال برای ایده‌آلیسم نیز چیزی برای گفتن وجود دارد. در زندگی شناختی و اخلاقی، کمال فراتر از درک انسان است و ما چاره ای نداریم جز اینکه به بهترین چیزی که می توانیم در عمل به آن دست یابیم اکتفا کنیم. این دیدگاه رویکرد را از یک مطلق گرایی شناختی به یک عمل گرایی تغییر می دهد که آماده است تا با محدودیت های ذاتی در موقعیت های ما کنار بیاید. بر این اساس رسچر از یک واقع‌گرایی ماهوی دفاع می‌کند که خود بر منطق توجیه‌کننده یک جهت‌گیری کاملاً عمل‌گرایانه استوار است.
جالینوس والقیاس
نویسنده:
نیقولا ریشر؛ ترجمة ودراسة وتعلیق: اسماعیل عبدالعزیز
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: دار الثقافة للنشر والتوزیع,
کلیدواژه‌های اصلی :
آیا تبیین هاى تاریخى متفاوت اند؟
نویسنده:
نیکولاس رشر، عباس بخشى پور رودسرى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نیکولاس رشر، استاد فلسفه و مدیر مرکز فلسفه ى علم در دانشگاه پیتربورگ آمریکاست و در زمینه ى منطق، فلسفه ى علم و تاریخ فلسفه، کتب و مقاله هاى بسیارى نوشته است. وى در مقاله ى حاضر، الگوى تبیین در علم تاریخ را مى کاود و تمایزات و تشابهات الگوى تبیینِ علم تاریخ با علوم اجتماعى و علوم طبیعى را آشکار مى سازد. این مقاله با ارائه ى بحثى روشن و دقیق در مورد علوم مصرفى، نه تنها بر تاریخ پرتو مى افکند، بلکه خواننده ى آزموده مى تواند با استفاده از اصول و مباحث مطروحه در این زمینه، به توضیح و تبیین نسبتِ علوم مصرفىِ دیگر با علوم تولیدى توفیق یابد و بدین ترتیب با یکى از مدخل هاى ارتباط علوم مختلف به خوبى آشنا خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 151 تا 168
سده اول تطور منطق اسلامی ‏
نویسنده:
نیکلاس رشر؛ مترجم: حسن عباس حسین آبادی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
دفاعیه ای مسیحی - عربی مربوط به قرن دهم از منطق
نویسنده:
نیکولاس رشر؛ مترجم: علی آرام جو
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
یادداشت ماه: مطالعات من در زمینه منطق و فلسفه اسلامی
نویسنده:
نیکولاس رشر؛ مترجم: مصطفی امیری
نوع منبع :
ترجمه اثر , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 17