جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 14
فعالیت‏هاى دیپلمات‏هاى ایرانى در لژهاى فراماسونى استانبول
نویسنده:
حامد الگار,اکبر رمضانى
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکى از موضوعات جذاب تاریخى براى محققان تاریخ ایران، فعالیت‏هاى فراماسونى ایرانیان است. در این مقاله، فعالیت دیپلمات‏هاى ایرانى در استانبول در دوره حکومت قاجار بررسى شده است. فعالیت‏ها و پیوندهاى فراماسونى سفیرانى، چون میرزا حسین خان سپهسالار، ملکم‏خان، امیرنظام گروسى، میرزا محسن‏خان معین الملک و نیز سایر افراد سفارت ایران در استانبول و کنسول‏هاى سایر شهرها محور اصلى این بحث است. این افراد به واسطه آشنایى با دولت‏مردان عثمانى و نیز الگوپذیرى کامل از حکومت عثمانى، به‏ویژه پس از دوره تنظیمات، به فعالیت در لژهاى فراماسونى علاقه‏مند شدند. به نظر نویسنده، ایرانیان تصور مى‏کردند که با پیوستن به این لژها مى‏توانند امتیازات فراوان دیپلماتیک به دست آورده، حضور خویش را در استانبول به سایر افراد اعلام کنند، ضمن آن‏که از طرف دولت‏هاى اروپایى که خود، حامى لژهاى اعظمى، چون لژشرق اعظم فرانسه و انگلیس بودند، حمایت و تأیید مى‏شدند.
تأملات ابن عربی در روایت اولیه نقشبندی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Hamid Algar
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: حمید الگار، استاد بازنشسته مطالعات فارسی در دانشکده مطالعات خاور نزدیک، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی است. او تحصیلات خود را در زمینه تمدن عربی، فارسی و اسلامی در کمبریج در سال 1959 آغاز کرد. پس از فارغ التحصیلی، سفر طولانی و پرباری را در ایران، ترکیه و افغانستان گذراند و در سال 1963 به کمبریج بازگشت و دو سال بعد دکترای خود را در آنجا به پایان رساند. او از سال 1965 در دپارتمان مطالعات خاور نزدیک برکلی تدریس می‌کند و طیف وسیعی از آموزش‌ها را در زمینه‌های ادبیات عربی، فارسی و ترکی عثمانی ارائه می‌کند و دوره‌های سخنرانی درباره جنبه‌های مختلف دین و فرهنگ اسلامی ارائه می‌دهد. دکترای افتخاری از دانشگاه تهران به وی اعطا شد. موضوعات تحقیقاتی او بر تشیع در ایران و تصوف در جهان ایرانی و تحت تأثیر پارسی با تأکید ویژه بر فرقه نقشبندی است. نوشته‌های فراوان او به مجموعه‌ای از زبان‌ها علاوه بر انگلیسی، مانند فرانسوی، آلمانی، روسی، ایتالیایی، بوسنیایی، ترکی، عربی، فارسی و مالایی/ اندونزیایی منتشر شده است.
وهابیت: جستار انتقادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hamid Algar (حامد الگار)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: وهابیت، تفسیری خاص از آموزه و عمل اسلامی که برای اولین بار در اواسط قرن هجدهم در عربستان پدید آمد، گاهی اوقات به عنوان شکلی افراطی یا سازش ناپذیر از اسلام سنی در نظر گرفته می شود. این نادرست است، زیرا در همان ابتدا، این جنبش توسط علمای برجسته سنی آن روز انگ انحرافی انگاشته شد، زیرا بسیاری از عقاید و اعمال سنتی اسلام سنی را رد کرد و جنگ علیه همه مسلمانانی را که آموزه های وهابی را مورد مناقشه قرار می دادند، اعلام کرد. وهابیت را نمی توان نهضتی «تصفیه» یا «تجدید» به عنوان سرچشمه جنبش های احیاگر واقعی که در آن زمان در جریان بود، در نظر گرفت. تا زمانی که پول نفت عربستان در اختیار مبلغان آن قرار نگرفت، وهابیت در خارج از شبه جزیره عربستان بازتاب یافت. نویسنده در مورد ظهور وهابیت به دست محمد بن عبدالوهاب، اهل نجد در بخش شرقی شبه جزیره عربستان، عقایدی را که او به عنوان اساس فرقه وهابیت تشریح کرد، و اتحادی که با خاندان سعودی که در آن زمان حاکمان حکومت آل آل بود، منعقد کرد. -دریا. نتیجه اولیه این اتحاد، فتح خزنده شبه جزیره عربستان بود که به اشتباه به عنوان جهاد نامگذاری شد. اوج آن غارت طائف و اشغال مکه در سال 1803 بود. این اولین اشغال وهابی کوتاه مدت بود، اما وهابیت با تأسیس پادشاهی عربستان سعودی در سال 1925 دوباره پیروز شد. رژیم منحرف و وحشیانه طالبان در افغانستان.
اسلام منهاى احکام، اسلام نیست
نویسنده:
حامد الگار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وهابية
نویسنده:
حامد الگار؛ مترجم: عباس خضیر کاظم
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بغداد: منشورات الجمل,
چکیده :
کتاب الوهابیة توسط حامد الگار به رشته تحریر در آمده و توسط عباس خضیر کاظم به عربی ترجمه گردیده است. در حدود دو سده پیش شخصی از سرزمین مسیلمه و از قبیله سجاح بدعتی تازه نهاد و به مبارزه با امت رسول خدا (ص) پرداخت. او وطرفدارانش با استناد به روایاتی که ربطی به ادعاهایش هم نداشت سایر مسلمانان را کافر و بدعت گذار نام نهاد. نویسنده در این کتاب درصدد آنست تا فلسفه وجودی دولت وهابی – سعودی را برررسی کند همچنین آموزه ها و علت توسعه و دوام آن را بیان نماید. این کتاب شامل معرفی و بررسی مختصری است از تاریخ آموزه ها ومفهوم امروزی هابیگری ، مردم وفادار به این تعالیم که در اینجا آنان را «وهابی» می نامیم ممکن است این عنوان را نپذیرند و خود را اهل توحید بنامند اما واقعیت اینست که انتخاب این نام برخاسته از آن گرایش است که اصل توحید که پایه اسلام است به صورت انحصاری در آوردند و به طور ضمنی تمام مسلمانان را با آ الودن به شرک، برکنار از اسلام بشمارند .در این نوشتار به دو نکته مقدماتی نیز اشاره شده است : اول اینکه وهابیگری از آنجاییکه از اصالت عقلائی بی بهره بوده جایگاه ویژه ای نداشته است اما این نیک بختی را داشت تا در شبه جزیره عریستان در نزدیکی حرمین شریفین و نیز با دسترسی کامل به ذخایر نفتی گیشرفت داشته باشد ، نکته دوم آنکه ضروری است تا وهابیگری را به عنوان فرقه ای جدا بشناسیم همانطور که غیر مسلمان آن را به گروه افراطی و خیلی خشن می شناسند. نویسنده در این کتاب توانسته اطلاعات خوب و کاملی را در مورد وهابیت به مخاطب خود ارائه نماید.
تكايا الدراويش: الصوفية والفنون والعمارة فى تركيا العثمانية
نویسنده:
رايموند ليفشيز؛ ترجمه: عبلة عودة؛ مراجعة: احمد خریس؛ نشر بواسطة: محمد عبد الجبار
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ابوظبی - امارات: هیئة ابوظبی للثقافة والتراث (کلمة),
آیت‌الله بروجردی به روایت دانشنامه ایرانیکا
نویسنده:
پروفسور حامد الگار؛ مترجم: فاطمه میرزایی ارجمند
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دین آنلاین,
خلاصه‌اي از فصل دوم كتاب «انقلاب اسلامي در ايران» اثر حامد الگار : آیت الله خمینی، تجسم یک سنت
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی , خلاصه اثر , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«کتاب انقلاب اسلامی در ایران» متن پیاده شده‌ی چهار سخنرانی الگار است که در موسسه اسلامی لندن ایراد شده است و بررسی آن نشان خواهد داد که حامد الگار انقلاب اسلامی ایران را به خوبی شناخته و درک کرده است. 1. ایران و تشیع 2. آیت الله خمینی، تجسم یک سنت 3. اسلام به عنوان ایدئولوژی: اندیشه علی شریعتی 4. هزار و سیصد و نود و هشت، هزار و سیصد و نود و نه: سال انقلاب (بررسی تاریخی وقایع زمان انقلاب)
گفتگو با دکتر حامد الگار دربارۀ طریقت نقشبندی
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد , خلاصه اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آنچه در پي مي‌آيد بخشهايي است از گفتگوی مجلة تركي «تصوّف» با پرفسور حامد الگار استاد دانشگاه كاليفرنيا كه در دوران دانشجويي به اسلام گروييده و سالهاست كه مشغول تحقيق در باب تصوّف و طريقت نقشبندی است. در این مصاحبه در باب گستردگی طریقت نقشبندی، تاثير آن در گسترش اسلام،مطابقت اين طريقت با شريعت اسلام و جهاد پيروان اين طريقت با دشمنان دين سخن رفته. ترجمة فارسي اين مصاحبه در فصلنامة اطلاعات حكمت و معرفت به چاپ رسيده است
ترکیب ابعاد سیاسی و عرفانی در شخصیت امام خمینی (س)
نویسنده:
حامد الگار، صدرالدین موسوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
  • تعداد رکورد ها : 14