جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی تاثیر عوامل مهم تولید بر خواص کاربردی تخته خرده چوب‌حاصل از سرشاخه‌های درختان میوه و چوب صنو
نویسنده:
حبیب‌الله خادمی اسلام
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
دراین رساله به‌منظور استفاده بهینه از مواد لینوسلولزی (غیرجنگلی) موجود در ایران،امکان استفاده از سرشاخه‌های درختان میوه با چوب صنوبر در ساخت تخته خرده چوب مورد بررسی قرارگرفته، برای ساخت تخته‌ها از رزین اوره فرم آلدئید به میزان ده درصد وزن خشک چوب و کلرور آمونیم به عنوان کاتالیزور استفاده گردیده‌است . ازمجموع عوامل و سطوح مربوطه 5 تیمار برای آزمایشهای مرحله‌اول و 18 تیمار برای آزمایشهای مرحله دوم حاصل شد. درشرایط آزمایشگاهی 4 تخته ازهر تیمار ساخته شده و خواص فیزیکی و مکانیکی آنها طبق آئین‌نامه D1057 استاندارد ASTM اندازه‌گیری گردیده. آزمایشهای موردنظر در دو مرحله صورت پذیرفت . فاکتور متغیر آزمایشهای مرحله اول گونه چوبی بود و نسبت مصرف سرشاخه‌های درختان میوه وچوب صنوبر در پنج تیمار مورد مطالعه قرارگرفت . عوامل متغیر آزمایشهای مرحله دوم رطوبت کیک خرده چوب ، زمان و سرعت بسته‌شدن پرس درنظر گرفته شده‌بود.سطو عوامل متغیر به شرح زیر می‌باشد: نسبت گونه‌ها 0،25،50،75،100 درصد رطوبت کیک خرده چوب 12،14،16 درصد (نسبت به وزن خشک ذرات چوب) زمان پرس 4/5،6،7/5 د سرعت بسته شدن پرس 5 و 10 میلیمتر درثانیه نتایج این بررسی نشان می‌دهد که زیاد شدن سرشاخه درختان میوه در ماده اولیه مورد استفاده باعث کاهش مقاومت خمشی و چسبندگی داخلی تخته‌ها گردیده و میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت تخته‌را افزایش داده‌است ، علت این تغییرات رامی‌توان به جرم ویژه نسبتا زیاد سرشاخه‌ها و درصد بالای پوست درماده اولیه نسبت داد.درآزمایشهای مرحله دوم از سرشاخه‌های درختان میوه و چوب صنوبر به نسبت مساوی استفاده شده و تاثیر عوامل متغیر پیش گفته برخواص مهم تخته‌های ساخته شده مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته . براساس نتایج حاصله، افزایش رطوبت کیک خرده چوب از 12 به 16 درصد موجب بهبود اغلب صفات مورد مطالعه مانند مقاومت خمشی، جرم ویژه، جذب آب و پایداری ابعاد تخته‌ها گردیده‌است . تنها چسبندگی داخلی این تخته‌ها در محدوده رطوبتی 14 تا 16 درصد به علت تجمع بخارآب درلایه میانی کیک کاهش یافته‌است . تغییرات زمان پر4/5 تا 7/5 دقیقه برمقاومت‌های خمشی، برشی و جرم ویژه تاثیر مثبت داشته وآنها رابهبود بخشیده‌است ، ولی میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت تخته‌ها تاحد 6 دقیق کاهش یافته و از 6 تا 7/5 دقیقه‌افزایش یافته‌است . سرعت بسته شدن پرس از دیگ عوامل متغیر آزمایشهای مرحله دوم بود . تغییرات سرعت بسته شدن پرس از 5 به 0 میلیمتر درثانیه تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر مقاومت‌های خمشی و برشی نمونه‌ها داشته است .این افزایش ، مقاومت خمشی تخته‌های مورد مطالعه رابهبود بخشیده و همزمان چسبندگی داخلی آنها راکاهش داده‌است . بادرنظر گرفتن جنبه‌های گوناگون نتایج بدست آمده، حداپتیمم عوامل متغیر دراین آزمایشها رامی‌توان، 14 درصد برای رطوبت کیک خرده چوب ، 6 دقیقه برای زمان پرس و 10 میلیمتر درثانیه برای سرعت بسته شدن پرس دانست .
ن‍ه‍ای‍ة الأرب‌ ف‍ی‌ ف‍ن‍ون‌ الأدب‌ المجلد11
نویسنده:
ش‍ه‍اب‌ ال‍دی‍ن‌ اح‍م‍د بن‌ عبدالوهاب ن‍وی‍ری‌؛ تحقیق یحیی الشامی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دارالکتب العلمیه,
چکیده :
نهاية الأرب في فنون الأدب تألیف احمد بن عبدالوهاب نویری فرهنگ نامه يا دائرةالمعارفى است جامع و از تمامى علوم و معارف اسلامى و فرهنگ عصر خويش و از صدر اول تا عصر تأليف سخن مى‌گويد. اجمالى از مطالب كتاب اين مجموعه كار خود را از آغاز آفرينش آسمان آغاز كرده و پيرامون هيئت آسمان و فلك ادامه مى‌دهد و در هواشناسى و كهكشان شناسى و چگونگى شكل- گرفتن برف و باران و آذرخش و قوس و قزح و اساس آتش و آتش‌خانه‌ها و ضرب المثل‌هاى مربوط به آتش و بيان شب‌ها و روزها و ماهها و سال‌ها و فصول و اعياد و كوه‌ها و درياها و جزاير و نهرها و چشمه‌ها و آبگيرها. به حقيقت كمتر علمى است كه نشانى از آن در اين مجموعه ديده نشود. تاريخ، ادبيات، فرهنگ شناسى، مردم شناسى و... آنقدر اين دانشنامه را آكنده است كه وجود آن را براى پژوهشگران تاريخ علم مرجعى گريز ناپذير مى‌سازد.اين مجموعه عظيم در بيش از 30 جلد تنظيم گشته و دانشهاى گوناگون را آنقدر به تفصيل برگزار كرده است كه تنها چند جلد آن مرجعى پربار براى تحقيقات ادبى و بلاغى است.
  • تعداد رکورد ها : 2