جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی
نویسنده:
عبدالجواد فلاطوری؛ ترجمه: محمدباقر تلغری زاده
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: امیرکبیر | موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران,
چکیده :
ین کتاب رساله استادی مرحوم استاد دکتر عبدالجواد فلاطوری است که در سال ۱۹۷۳ میلادی برای احراز مقام استادی تسلیم دانشکده فلسفه دانشگاه کلن آلمان شده است. موضوع این رساله، بررسی و ریشه یابی علل دگرگونی فلسفه یونانی پس از ورود آن به عالم اسلامی است. در این رساله کوشش شده است تا با مبنا قرار دادن موارد عینی در فلسفه اسلامی که همگی ازجمله مصادیق دگرگردانی فلسفه یونانی است، زمینه پیدایش آنها را ریشه یابی کرده و راه را برای توصیفی مبتنی بر تاریخ سیر تحول فلسفه اسلامی هموار کند. از نظر نویسنده این کتاب، فلسفه اسلامی حاصل برخورد دو جهان بینی از اساس متفاوت، یعنی جهان بینی حاکم بر فلسفه و علوم یونانی و جهان بینی قرآنی است. آنچه از برخورد این دو جهان بینی به وجود آمد فلسفه ای بود که اگر چه در صورت بیشتر یونانی ولی در محتوا عمدتاً قرآنی بود. به عبارت دقیق تر، این فلسفه دیگر نه یونانی صرف بود و نه قرآنی صرف و نه آمیزه و یا التقاطی از آن دو، بلکه یک جریان فکری مستقل و ویژه ای بود که از برآیند (سنتز) آن دو به وجود آمده بود.
أبحاث مختارة في القومية العربية
نویسنده:
ابو خلدون ساطع الحصري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
تاريخ الفكر العربي والإسلامي
نویسنده:
دومينيك أورفوا؛ ترجمه: رندة بعث؛ مراجعه: سهیل سلیمان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: المکتبة الشرقیة,
روندهای نوسازی و اصلاح در اندیشه نوین اسلامی، جلد دوم [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد كمال الدين إمام، صلاح الدين الجوهري، عماد حسين
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مصر: مكتبة الإسكندرية,
روندهای نوسازی و اصلاح در اندیشه نوین اسلامی، جلد اول [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد كمال الدين إمام، صلاح الدين الجوهري، عماد حسين
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
متافیزیک ابن سینا در متن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Wisnovsky (روبرت وینوسکی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوف و پزشک قرن یازدهم، ابوعلی بن سینا (متوفی 1037 م.) در غرب با نام لاتینی خود ابن سینا شناخته می شد. این کتاب با تجزیه و تحلیل منابع و تکامل متافیزیک ابن سینا، بر پاسخ هایی که او و پیشینیانش به دو جفت سوال اساسی دادند تمرکز می کند: روح چیست و چگونه بدن را ایجاد می کند. و خدا چیست و چگونه جهان را به وجود می آورد؟ ابن سینا برای پاسخ به این چالش ها مفاهیم و تمایزات جدیدی را ابداع کرد و مفاهیم قدیمی را دوباره تفسیر کرد. نویسنده نتیجه می گیرد که نوآوری های ابن سینا نقطه عطفی در تاریخ متافیزیک است. متافیزیک ابن سینا نقطه اوج دوره ای از سنتز است که طی آن فیلسوفان یک پروژه نوافلاطونی (آشتی دادن افلاطون با ارسطو) را با یک پروژه مشاء (آشتی دادن ارسطو با خود) با هم ترکیب کردند. ابن سینا همچنین در آغاز دوره ای قرار دارد که در طی آن فیلسوفان به دنبال ادغام نسخه عربی سنتز قبلی با الهیات اعتقادی اسلامی (کلام) بودند. متافیزیک ابن سینا به طور قابل توجهی بر اندیشه مکتبی اروپایی تأثیر گذاشت، اما تأثیر عمیق‌تری بر تاریخ فکری اسلامی گذاشت - مشکلات فلسفی و فرصت‌های مرتبط با سنتز ابن سینا تا پایان قرن نوزدهم مورد بحث قرار گرفتند.
گلچینی از فلسفه در ایران جلد 3: الهیات فلسفی در قرون وسطی و پس از آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Seyyed Hossein Nasr, Mehdi Aminrazavi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایران خانه یکی از معدود تمدن های جهان است که بیش از دو هزار و پانصد سال است که دارای سنت مستمر تفکر فلسفی بوده است. با توسعه الهیات اسلامی در قرون وسطی، بسیاری از مکاتب آن با جریان های فلسفی موجود فارسی در تعامل بودند و به یک کلام فلسفی متمایز یا الهیات جزمی تبدیل شدند. از استادان قطعی متکلمان شیعه و سنی، ایرانیان متعددی بودند، از جمله غزالی و فخرالدین رازی که در اینجا حضور برجسته ای دارند. گزیده های مهمی از مکاتب کلامی شیعه و سنی (از جمله معتزله و اشعریه) در این جلد گنجانده شده است که بسیاری از آنها تاکنون هرگز در غرب به صورت ترجمه در دسترس نبوده اند.
غزالی و اندیشه زیبایی اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sophia Vasalou (سوفیا واسالو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: غزالی و ایده زیبایی اخلاقی با در نظر گرفتن آثار متکلم مسلمان قرن یازدهم، ابوحامد غزالی (متوفی 1111) رابطه بین خوب و زیبا را بازاندیشی می کند. غزالی غول تاریخ روشنفکری اسلامی، به خاطر دستاوردهایش در طیف وسیعی از رشته ها مورد تحسین قرار می گیرد. یکی از بزرگترین مشارکت های فکری او در حوزه اخلاق نهفته است، جایی که او رهبری تلاشی بلندپروازانه برای ادغام ایده های فلسفی و کتاب مقدس در یک بینش اخلاقی یکپارچه را بر عهده داشت. ارتباط بین اخلاق و زیبایی شناسی یکی از ویژگی های این حساب است. فضیلت یکی از اشکال زیبایی است و انسان طبیعتاً تمایل دارد که با محبت به آن پاسخ دهد. پاسخ جهانی انسان به زیبایی به نوبه خود پارادایم مرکزی اندیشیدن در مورد عشقی را که خداوند فرمان داده است فراهم می کند. در حالی که روایت غزالی از عشق الهی بسیار مورد توجه قرار گرفته است، شیوه خاص او در پیوند خیر با زیبایی به طرز عجیبی از اظهار نظر دور مانده است. سوفیا واسالو در این کتاب با ارائه یک مطالعه فلسفی و زمینه‌ای از این جنبه از اخلاق غزالی و مفهوم زیبایی اخلاقی که از آن بیرون می‌آید، به این شکاف می‌پردازد. این کتاب مورد توجه محققان و دانشجویان در زمینه اخلاق اسلامی، تاریخ فکری اسلامی و تاریخ اخلاق خواهد بود.
  • تعداد رکورد ها : 8