جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بررسی اپیدمیولوژیک انگلهای روده‌ای در سطح مدارس شهرکهای رسالت و اسلام‌آباد کرج و درمان موارد آلوده
نویسنده:
رضا سرداری لودریچه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
نظر به اینکه یکی از مشکلات عمده بهداشتی در سطح کشور، شیوع انگلهای روده‌ای است و با توجه به این مسئله که بیماری‌های انگلی سالانه مقادیر زیادی از انرژی نیروهای فعال را مستهلک می‌کنند، اجرای طرح شناسایی انگلها و تعیین درصد آلودگی در مناطق مختلف کشورمان از اقدامات ابتدایی مبارزه با این معضل به شمار می‌رود. امید می‌رود که در آینده‌ای نزدیک با بالا رفتن سطح آگاهی مردم در امر شناخت انگلها و زیانهای ناشی از آنها و بالا رفتن سطح بهداشت و همچنین با تحقیق در امر شناخت آلودگی‌های انگلی در نقاط مختلف کشور و شناخت راههای پیشگیری از این انتشار و درمان افراد آلوده میزان آلودگی به حداقل ممکن کاهش یابد. اقدامات اصولی در راستای این هدف ، مطالعات وسیع و همه‌جانبه اپیدمیولوژیک جهت روشن ساختن وضعیت آلودگی موجود و تعیین ارتباط آلودگی با فاکتورهای اپیدمیولوژیک می‌باشد تا بتوان بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد. در جهت تداوم بخشیدن به این هدف بر آن شدم که با بررسی اپیدمیولوژیک انگلهای روده‌ای در سطح مدارس شهرکهای اسلام‌آباد و رسالت کرج و درمان موارد آلوده کمکی هر چند ناچیز در جهت ارتقاء سطح بهداشت شهرستان کرج کرده باشم. در این پژوهش از روش نمونه‌گیری تصادفی استفاده گردید و آزمایشها به شکل تغلیظ با فرمل - اتر انجام شدند. کل نمونه‌های بررسی شده 1147 عدد است که 707 عدد سهم شهرک رسالت و 440 عدد سهم شهرک اسلام‌آباد می‌باشد. با توجه به آمار فوق، تفاوت قابل توجهی بین میزان انگلهایی که مستقیما منتقل می‌شوند، وجود دارد. این اختلاف ناشی از سطح پائین فرهنگی و تعداد زیاد افراد خانواده در شهرک محروم اسلام‌آباد می‌باشد. این ارقام ضرورت رسیدگی هر چه بیشتر به بهداشت مناطق محروم را می‌رساند
بررسی آلودگی به شپش سر(Pediculus capitis) و مبارزه با آن دانش‌آموزان مقطع ابتدایی شهرستان اسلام‌آباد غرب
نویسنده:
علی اشرف عیوضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
آلودگی به شپش سر در اغلب کشورهای جهان شایع است که بیشتر در گروه سنی 11-6 ساله دیده می‌شود. این پژوهش به منظور تعیین شیوع آلودگی به شپش سر و مبارزه با آن در دانش‌آموزان ابتدایی شهرستان اسلام‌آبادغرب صورت پذیرفت که 2019 نفر از 26 دبستان به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب و مورد معاینه و بررسی قرار گرفتند. از این تعداد 1015 نفر از بین مدارس شهری و 1004 نفر از مدارس روستایی انتخاب شدند که گروه اول شامل 517 دختر و 498 پسر، و گروه دوم 449 دختر و 555 پسر بود. نتایج نشان داد که شیوع آلودگی در کل شهرستان 14/6 درصد بوده که 6/3 درصد به مراحل بالغ، پوره و تخم زنده، و 8/3 درصد فقط به تخم زنده آلودگی داشتند که این میزان شیوع در حد اپیدمیک می‌باشد. عوامل مختلف به لحاظ تاثیر در آلودگی مدنظر قرار گرفتند و تحلیل آماری نشان داد که جنس ، سن، رعایت بهداشت فردی، استفاده مشترک از وسایل شخصی، احساس خارش ، آگاهی فرد از آلودگی خویش ، آلودگی قبلی، آلودگی خانواده به شپش ، بعد خانوار، تراکم، شغل پدر، سواد والدین، بیشینه سواد خانوار، وجود حمام در منزل، محل زندگی (شهر یا روستا) و امکانات عمومی محل زندگی از عوامل موثر در آلودگی بوده در حالیکه عوامل دیگری همچون پایه تحصیلی،شوره سر، طول مو، وجود کودک در خانواده و شغل مادر مستقل از آلودگی می‌باشند. تراکم انگل به فرد با بررسی 51 نفر انجام پذیرفت که 64 درصد افراد یک تا پنج شپش و چهار درصد بیش از سی شپش داشتند. برای کنترل آلودگی سه فرمولاسیون گرد 5 درصد پرمترین (کوپکس)، کرم 1 درصد پرمترین (دلتا)، و لوسیون 1 درصد گامابنزن (اکتوپار) بر روی 67 فرد آلوده ارزیابی شد. تمامی حشره‌کشها در کنترل شپش سرموثر بوده کرم دلتا بیش از سایرین بود.
بررسی امکان آلودگی و انتقال عوامل بیماریزا در گونه غالب سوسری خانگی در بیمارستان و اماکن مسکونی شهر اسلام آباد غرب (استان کرمانشاه)
نویسنده:
کمال جلیلیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
سوسری هال بخاطر وضعیت بدنی خاص، بیولوژی، عادات ورفتار ویژهمستعد بخطر انداختن سلامتی انسان هستند.داشتن اگاهی از سوسری ها و زیان های حاصله، مهمترین راه جلوگیری از این خطرات است که بدین منظور این تحقیق بر مبنای دستیابی به چنین آگاهی در بیمارستان و منازل مسکونی شهر اسلام آباد غرب به انجام رسید. 4 گونه سوسری در منطقه شناسایی شد که گونه اس.1 برای اولین بار در منطقه گزارش شد. 12 نوع باکتری از سوسری ها جدا شد که استافیلوکوک غیر بیماری زا دارای بیشترین میزان بود.از نظر آلودگی انگلی سه عدد از یک نوع تک یاخته ‏‎Entamoeba coli‎‏ و یک عدد از یک شبه نماتد ‏‎Nematodomorpha‎‏ از دستگاه گوارش سوسری ها تشخیص داده شد.پس از آلوده کردن مصنوعی سوسری آلمانی به باکتری ‏‎E.coli‎‏ تا مدت 17 روز بعد از تماس، باکتری مورد نظر از سوسری ها جدا شد.
  • تعداد رکورد ها : 3