جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
پیش بینی بلوغ شغلی بر اساس سبک های هویت و دین داری در میان دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی
نویسنده:
طیبه مدنی فر,کیومرث فرح بخش,محمود گلزاری,مرضیه مدنی فر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین سبک های هویت و دین داری با بلوغ شغلی در میان دانشجویان بود. بدین منظور، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، 400 نفر از دانشجویان دانشگاه علّامه طباطبائی در سال تحصیلی 93-92 انتخاب شدند و به سه پرسش نامه سبک های هویت (ISI-6G) برزونسکی (1998)، عمل به باورهای دینی (معبد) گلزاری (1379) و بلوغ شغلی ساویکاس و پرفلی (2011) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که بین سبک های هویت و دین داری، با بلوغ شغلی در سطح 01/0p
بررسی رابطة دینداری، هوش معنوی و بخشش با سازگاری اجتماعی در دانشجویان سال اول
نویسنده:
فرزانه میکائیلی منیع,زینب بابایی,محمد حسنی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف این پژوهش مطالعۀ رابطة هوش معنوی، دینداری و بخشندگی با سازگاری اجتماعی دانشجویان سال اول است. نمونة پژوهش 327 نفر از دانشجویان کارشناسی سال اول دانشگاه ارومیه هستند که به صورت نمونه گیری «تصادفی خوشه ای» از بین جامعة دانشجویان سال اول انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده ها، از مقیاس «سنجش دینداری» سراج زاده، مقیاس «سنجش هوش معنوی» بدیع و همکاران، مقیاس «سنجش بخشش» والکر و گارسوخ، مقیاس «سنجش سازگاری اجتماعی» بیکر و سیریاک استفاده شد. داده های به دست آمده با بهره گیری از ضریب همبستگی و رگرسیون سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شد. نتایج این مطالعه نشان داد هوش معنوی، دینداری، بخشش و مؤلفه های آنها با سازگاری اجتماعی رابطه ای مثبت معنادار داشته، قادرند سازگاری اجتماعی را پیش بینی و تبیین کنند (37/0=R2 و 01/0=P). بر این اساس، می توان نتیجه گرفت متغیرهای دینداری، هوش معنوی و بخشندگی نقش تعیین کننده ای در تطابق دانشجویان سال اول با محیط دانشگاه و مسائل و مشکلات آن دارند. از این رو، می توان با تمرکز بر متغیرهای پیش بین این تحقیق برنامه هایی کارآمد برای ارتقای سازگاری اجتماعی فراهم کرد.
رابطه دینداری با معناداری زندگی در یک جمعیت دانشجویی
نویسنده:
سراج زاده سیدحسین, رحیمی فرشید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 7 تا 30
نقش روشنفکری دینی در عرفی شدن؛ منع یا تسهیل
نویسنده:
شجاعی زند علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله در گام نخست تلاشی است برای رفع ابهام و رد گمان تناقض نما از مفهوم «روشنفکری دینی». حاصل کار، به فراتر از رفع شبهه مفهومی ره می سپارد و نشان می دهد که تلقی یا عدم تلقی تناقض نما از این مفهوم، تا چه حد در منع یا تسهیل عرفی شدن، موثر خواهد افتاد.واکاوی مفهومی اجزای این اصطلاح مرکب نشان می دهد که در صورت پایبندی به فحوا و معنای اصیل دینداری و روشنفکری، هیچ تناقض و تنافری میانشان برقرار نیست، بلکه حتی موید و متضمن یکدیگرند. تامل در معانی روشنفکری دینی نیز روشن می سازد که تلقی تناقض نما از این اصطلاح اولا مربوط به دینداری متجددانه است و ثانیا برخاسته از بدفهمی نسبت به عقل خودبنیاد و انتخابگری. از فراز سوم مقال که جایگاه طرح و بررسی مساله اصلی این تحقیق، یعنی اثر تلقی تناقض نما از این مفهوم بر عرفی شدن است، این نتیجه حاصل آمده که تنها راه صیانت از دچار شدن به این سرنوشت، اولا تلقی غیر تناقض نما از روشنفکری دینی است و ثانیا داشتن نگاه نواندیشانه به دین است و بالاخره، تلقی فرا مدرن از روشنفکری و نواندیشی است و البته ملتزم بودن به روشنفکری و دینداری و مراقبت از اصول و اقتضائات آن.
صفحات :
از صفحه 7 تا 23
رابطه جنسیت با میزان و ابعاد دین داری
نویسنده:
حاجی زاده میمندی مسعود, ابراهیمی صدرآبادی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
جنسیت و دین داری دو مفهوم جامعه شناختی در روزگار ما هستند که مورد توجه بسیاری از جامعه شناسان قرار گرفته اند و گسترش نهضت های طرفدار حقوق زنان و اهمیت جنبش های دینی در جهان سبب افزایش توجه به این دو پدیده و رابطه بین آن ها شده است. این پژوهش با هدف مطالعه رابطه بین جنسیت و میزان و ابعاد دین داری انجام می پذیرد. جامعه مورد مطالعه، دانشجویان دانشگاه یزد هستند که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران با استفاده از نسبت دانشجویان دختر به پسر، برابر 160 دختر و 106 پسر تعیین و دو گروه با هم مقایسه خواهند شد. تکنیک گردآوری داده ها، پرسش نامه بوده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که میزان دین داری در مجموع، بالا (67 درصد) و نمره زنان بالاتر از مردان است. هم چنین در همه ابعاد دین داری جز بعد مناسکی، تفاوت بین مردان و زنان معنادار است به طوری که در همه ابعاد پیامدی، اعتقادی و عاطفی نمره زنان بیشتر از مردان است.
صفحات :
از صفحه 135 تا 151
جنسیت و دینداری
نویسنده:
مدیری فاطمه, آزادارمکی تقی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در تبیین علل دینداری بیشتر زنان نسبت به مردان، کالت با ترکیب تئوری ریسک گریزی و تئوری قدرت – کنترل، دینداری زنان را به اقتدار پدرسالارانه یا برابر طلبانه در خانواده ایشان مربوط می کند. از طرف دیگر علی رغم تحقیقات گوناگون که یافته دینداری بیشتر زنان نسبت به مردان را تایید می کند، لوونتال معتقد است که این یافته در همه جوامع و فرهنگ ها و مذاهب مشاهده نمی شود و تفاوت هایی در این زمینه وجود دارد. ما در این مقاله برآنیم که به آزمون این فرضیه ها پرداخته، به این سوال ها پاسخ دهیم که آیا در ایرانیان زنان از مردان دیندارترند؟ آیا در مذاهب و ادیان ایرانی این یافته تایید می شود؟ آیا زنانی که در خانواده های با نفوذ بیشتر پدر زندگی می کنند، دیندارترند؟ برای پاسخگویی به این سوال ها پیمایش ملی ارزش های اجتماعی و فرهنگی ایرانیان با ابزار پرسشنامه و نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای اجرا شده است و نتایج تحقیق نشان می دهد: 1- در ایرانیان تفاوت های جنسیتی در دینداری به نفع زنان است؛ 2- تفاوت های جنسیتی در دینداری در سنی ها بیشتر از شیعه هاست، اما در میان مسیحیان به چشم نمی خورد؛ 3 – در زنانی که در خانواده های با نفوذ بیشتر پدر زندگی می کنند، دینداری بیشتری به چشم نمی خورد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 14
بررسی سطح دینداری و گرایش های دینی دانشجویان (مطالعه موردی: دانشگاه صنعتی امیرکبیر)
نویسنده:
توسلی غلامعباس, مرشدی ابوالفضل
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله مبتنی است بر چارچوب نظری پیتر برگر که از منظر سازه گرایی اجتماعی به تبیین وضعیت دینداری و گرایش های دینی در جوامع در حال گذار می پردازد. با توسعه نهادهای مدرن در جوامع در حال توسعه نه تنها نسبت نهاد دین با دیگر نهادهای اجتماعی دستخوش تحول می شود، بلکه مجموعه آگاهی های همراه با نهادهای مدرن سطح و شیوه دینداری افراد را نیز تغییر می دهد. در این مقاله سطح دینداری و گرایش های دینی دانشجویان فنی، به عنوان یکی از مهم ترین حاملان آگاهی مدرن (جهان بینی علمی با ذهنیت فنی)، مورد بررسی قرار گرفته است. داده های تجربی در این مقاله حاکی از آن است که باورهای دینی دانشجویان در حد بالا و پایبندی آن ها به انجام دادن مناسک فردی دینی در حد متوسط به بالایی است، اما پایبندی آن ها به انجام دادن اعمال جمعی دینی در حد کم ارزیابی می شود. همچنین گرایش به دین خصوصی، برخورد گزینشی با دین و گرایش به تکثرگرایی دینی رواج زیادی بین دانشجویان دارد. به این ترتیب، به نظر می رسد داده های تجربی تا حدودی موید دیدگاه نظری مطرح شده در این مقاله است.
صفحات :
از صفحه 96 تا 118
دین و سیاست مدارا: چگونه مسیحیت دموکراسی را می سازد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Marie Eisenstein
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Baylor University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ماری آن آیزنشتاین با به چالش کشیدن این باور عمومی مبنی بر عدم تحمل سیاسی افراد مذهبی، شواهد قانع‌کننده‌ای بر خلاف آن ارائه می‌کند. در این کتاب شگفت‌انگیز و قابل توجه، او به طور کامل مطالعات قبلی را مجدداً بررسی می‌کند و تحقیقات جدیدی را ارائه می‌کند تا از استدلال خود حمایت کند مبنی بر اینکه در واقع یک همبستگی مثبت بین اعتقاد و عمل مذهبی و تحمل سیاسی در ایالات متحده وجود دارد. آیزنشتاین از ابزارهای تحلیلی پیچیده جدید برای ارزیابی مجدد داده‌های قبلی استفاده می‌کند و شواهد آماری قانع‌کننده جدیدی ارائه می‌کند تا ادعای خود را مبنی بر اینکه دینداری و تساهل سیاسی در واقع با هم ترکیب می‌شوند - و اینکه دینداری تهدیدی برای لیبرال دموکراسی نیست که اغلب مطرح می‌شود. بودن.
تنوع دینی هیئت مدیره شرکت و ارزش اقتصادی بنگاه: شواهدی از کره جنوبی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Wan-Yong Kim , SungMan Yoon
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هنگامی که هیئت مدیره نظارت و مشاوره کیفیت را به مدیران شرکت ارائه می دهد، شرکت ها می توانند به هدف خود برسند و بنابراین ارزش شرکت افزایش می یابد. تنوع هیئت مدیره یکی از موضوعاتی است که می تواند از طریق تأثیرگذاری بر کیفیت نظارت و مشاوره بر اثربخشی هیئت مدیره تأثیر بگذارد. از این رو، بسیاری از مطالعات قبلی تأثیر تنوع هیئت مدیره را در ابعاد مختلف مانند جنسیت، سن، نژاد، قومیت، پیشینه تحصیلی بر ارزش یا عملکرد شرکت تحلیل کرده‌اند. با این حال، مطالعات قبلی به تنوع مذهبی هیئت نمی‌رسد. بنابراین، این پژوهش به بررسی رابطه بین تنوع مذهبی هیئت و ارزش شرکت می پردازد. این مطالعه با استفاده از داده های منحصر به فرد مذهب مدیران برای شرکت های فهرست شده در کره از سال 2008 تا 2011، نتایج تجربی زیر را ارائه می دهد. به طور کلی، سطح بالای تنوع مذهبی تأثیر مثبتی بر ارزش شرکت دارد. اما زمانی که درجه تنوع مذهبی هیئت از حد معینی فراتر رود، تنوع مذهبی با ارزش ثابت رابطه منفی نشان می دهد. علاوه بر این، اگر مذهب مدیران در یک مذهب متمرکز باشد (زمانی که سطح تنوع پایین است)، ارزش شرکت کمتر از سایر شرکت های کنترلی است. یافته‌های تجربی این پژوهش نشان می‌دهد که تنوع مذهبی هیأت‌ها مانند سایر ابعاد تنوع هیئت اهمیت دارد.
فراتحلیل مطالعات دین‌داری و سبک زندگی در ایران: پژوهش‌های منتشر شده در سال‌های 1390-1395
نویسنده:
محسن نیازی؛ سید سعید حسینی زاده آرانی؛ ایوب سخایی؛ فاطمه یعقوبی؛ ماشاءالله حسینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از عواملی که نقش تعیین­کننده در نگرش‌ها، گزینش­ها، اعمال و سبک زندگی افراد جامعه دارد، دین و هویت دینی آنان است که در سال­های اخیر پیشینه نظری و تجربی غنی از این ارتباط شکل گرفته است. بر این اساس، هدف از پژوهش‌ حاضر، به‌ کارگیری روش فراتحلیل به منظور تحلیل و ترکیب نتایج مطالعات صورت ‌گرفته پیرامون ارتباط میان دینداری و سبک زندگی می‌باشد. بدین‌ منظور 14 پژوهش انجام شده در بین سال­های 95-1390 در زمینه ارزیابی ارتباط میان دینداری و سبک زندگی که در فصلنامه‌های معتبر علمی به چاپ رسیده ‌اند، جهت بررسی انتخاب شدند. پژوهش­‌های منتخب به روش پیمایشی و با به‌ کارگیری ابزار پیمایش در جوامع آماری متفاوت و برحسب سنجه‌های پایا به انجام رسیده‌ اند. در گام نخست ارزیابی پژوهش‌های منتخب، مفروضات همگنی و خطای انتشار مورد بررسی قرار گرفتند؛ بر این اساس یافته‌­ها حکایت از نا‌همگنی اندازه‌ اثر و عدم سوگیری انتشار مطالعات مورد بررسی داشتند. در مرحله دوم، ضریب اندازه اثر و نقش تعدیل‌کنندگی متغیر جنسیت، نوع جامعه و سطح تحصیلات با به‌ کارگیری نسخه دوم نرم افزار CMA مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان دادند که اندازه اثر یا ضریب تأثیر دینداری بر سبک زندگی معادل 314/0 است که بر حسب نظام تفسیری کوهن، در حد متوسطی ارزیابی می­شود. همچنین دینداری زنان نسبت به مردان، افراد جوان نسبت به افراد بزرگسال و افراد با تحصیلات فوق‌دیپلم و بالاتر نسبت به افراد با تحصیلات دیپلم و پایین‌تر، تأثیر بیشتری بر سبک زندگی آنان دارد.