جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
قدرت فعال و منفعل در فرشته شناسی تومیستی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Howard P. Kainz Ph. D. (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Netherlands: Springer ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الف. "مواد جدا" و "فرشتگان"؟ جالب است بدانیم که در یک رساله صریح الاهیاتی مانند Summa theologiae، سنت توماس عموماً از اصطلاح «فرشته» به جای «جوهر جدا» استفاده می‌کند. در حالی که در آثاری با هدف الهیاتی کمتر صریح - ه.g.Summa contra gentiles و De substantiis separatis 1 - او عموماً اصطلاح "جوهر جدا" را ترجیح می دهد. اما به هر حال تردیدی وجود ندارد که دو اصطلاح «جوهر مجزا» و «فرشته» در آثار سنت توماس قابل تعویض و معادل هستند. به عبارت دیگر، «جوهر منفصل» معادل «فرشته است، تا آنجا که وجود و صفات آن تنها از طریق عقل بشری قابل شناخت است». و این باعث شده است که کارل بارت ادعا کند که فرشته شناسی سنت توماس در درجه اول یک ارائه فلسفی است و ارتباط کمی با الهیات دارد. ممکن است بگوییم که این آثار تا آنجا که بر ادله عقلی در آنها تأکید شده است، «فلسفی» هستند، نه براهین وحی یا ایمان. با این حال، همانطور که لسکو اشاره می کند (در مقدمه نسخه خود از De substantUs separatis، ص 8)، رساله مربوط به جوهرهای جداگانه به موضوع الهیاتی در فصل اول منتهی می شود. هفدهم ff- یعنی شرحی از آموزه های کاتولیک که در کتاب مقدس، پدران، و به ویژه دیونیسیوس یافت می شود. و Chenu معتقد است که Summa contra gentiles اساساً یک اثر الهیاتی است، زیرا نه تنها به موضوع الهیات در Bk منتهی می شود.
فرشتگان و فرشته شناسی در قرون وسطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Keck
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اخیراً فرشتگان بازگشتی قابل توجه در تصورات مردمی داشته اند. با این حال، اوج واقعی آنها قرون وسطی بود. از زیارتگاه های بزرگ تقدیم شده به میکائیل فرشته در مونت سنت میشل و مونت گارانو گرفته تا گمانه زنی های متافیزیکی استادانه بزرگ قرن سیزدهم، فرشتگان بر چشم انداز فیزیکی، زمانی و فکری غرب قرون وسطی تسلط داشتند. این کتاب یک مطالعه کامل در مورد فرشتگان و فرشتگان در قرون وسطی ارائه می دهد. دیوید کک به دنبال کشف این موضوع است که چگونه و چرا فرشتگان در جامعه قرون وسطی تا این حد اهمیت پیدا کردند، طیف وسیعی از سؤالات جذاب را در نظر می گیرد: چرا فرشتگان بر روی قلمه های غسل تعمید ظاهر می شوند؟ چگونه و چرا فرشتگان برای برخی از اعضای کلیسا عادی شدند؟ چگونه آنها به یک دوره تحصیلی مورد نیاز تبدیل شدند؟ آیا باورهای رایج در مورد فرشتگان از فرشتگان متکلمان متفاوت بود؟ چرا برخی از بدعت گذاران ادعا می کردند که اقتدار خود را از ارواح بهشتی می گیرند؟ کک تور خود را گسترده می‌کند تا ردی از فرشتگان و باورهای فرشته‌ای را در بخش‌های مختلف جهان قرون وسطی به دست آورد. مابعدالطبیعه و نمایشنامه‌های رازآلود، دعاها و زیارت‌ها، کاتارها و کلیساهای جامع - همه اینها و بسیاری منابع متفاوت دیگر که در کنار هم جمع شده‌اند، جامعه‌ای را نشان می‌دهند که عمیقاً با فرشتگان در همه سطوح و به روش‌های غیرمحتمل درگیر است.
میکائیل و مسیح: سنت های میکائیل و مسیح شناسی فرشته در مسیحیت اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Darrell D. Hannah
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Abm Komers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب درگیر بحث کنونی در مورد «کریستولوژی فرشته‌شناسی» است. نویسنده نشان می‌دهد که مادیان بیش از یک شکل از مسیح‌شناسی فرشته یا آنجلومورفیک در مسیحیت اولیه رایج بود و سنت‌های میکائیل به‌ویژه چارچوبی مفهومی ارائه می‌کرد که در آن اهمیت آسمانی مسیح درک می‌شد.
الهیات فرشتگان آگوستین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Klein , Elizabeth (الیزابت کلاین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ارجاعات به فرشتگان خوب در آثار آگوستین لژیونی است و فرشتگان نیز در برخی از آثار اصلی او مانند شهر خدا و افتتاحیه درباره تثلیث نقش اساسی دارند. با وجود علاقه آگوستین به فرشتگان، کار علمی کمی در مورد این موضوع ظاهر شده است. در این کتاب، الیزابت کلین اولین گزارش جامعی از الهیات آگوستین در مورد فرشتگان و اهمیت آن برای اندیشه او به طور کلی ارائه می دهد. این جلد با ارائه یک تحلیل متنی دقیق از ارجاع به فرشتگان در مجموعه آگوستین، فرشته‌شناسی آگوستین را در رابطه با درک او از خلقت، جامعه، تاریخ نجات و جنگ روحانی بررسی می‌کند. با بررسی فرشته شناسی آگوستین، نگاهی اجمالی به درک او از زمان و ابدیت و نیز معنا و کمال حیات خلق شده می اندازیم. کتاب کلاین برای درک درست فرشته‌شناسی آگوستین بنیادی است و پیامدهای گسترده‌ای نه تنها برای مطالعات آگوستینوسی، بلکه همچنین تاریخ گسترده‌تر فرشته شناسی مسیحی دارد.
تاریخ فرشتگان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Albert Jones (دیوید آلبرت جونز)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب پیدایش آنها را در حال انجام کارهای عجیب و غریب نشان می دهد - برای مثال با دختران مردان جفت گیری می کنند تا غول ها را تخم ریزی کنند و بدون هیچ دلیلی با یعقوب کشتی می گیرند. در این یک زندگی شگفت‌انگیز، فرانک کاپرا داستان یکی را به عنوان یک یاور بی‌نظیر انسان‌ها روایت کرد. ویم وندرس در Wings of Desire از کسی گفت که آرزو داشت انسان باشد. آنها البته فرشتگان هستند و از زمان شروع تاریخ ثبت شده ما را مجذوب خود کرده اند. دیوید آلبرت جونز در فرشتگان، بررسی دقیق و گسترده ای از فرشتگان در الهیات، فلسفه و فرهنگ عامه ارائه می دهد. او با تمرکز بر یهودیت، مسیحیت و اسلام، چگونگی تصور و توضیح فرشتگان را بررسی می کند و چرا آنها همچنان ما را اسیر خود می کنند. جونز بحث کلاسیک را بررسی می‌کند - از چه چیزی ساخته شده‌اند، چه زمانی به وجود آمدند، چه تعداد هستند، و آیا کسی تا به حال پرسیده است که چند نفر می‌توانند روی سر یک سنجاق برقصند. او فرشتگان را نام می برد، سلسله مراتب مختلف را بررسی می کند و چگونگی تغییر آنها در طول زمان را بررسی می کند. برای مثال، جونز توضیح می‌دهد که چگونه کروبیان به کروبی تبدیل شدند، و چرا فرشتگان در کتاب مقدس عبری معمولاً مرد هستند، اما در اواخر هنر تا قرن بیستم به آندروژن یا حتی زن تبدیل شد. این کتاب به بررسی این ایده می پردازد که شیطان یک فرشته سقوط کرده است (اعتقادی که اسلام آن را ندارد)، و به شیاطین و جن گیری می پردازد. اما جونز بر فرشتگان خوب تمرکز می کند، در نقش آنها به عنوان پیام رسان، نگهبان یا یاور. او به این موضوع می پردازد که چرا ایده فرشتگان در فرهنگ مدرن بسیار جذاب و قدرتمند باقی مانده است - حتی در میان افراد بی ایمان. او استدلال می کند که خواه به فرشتگان اعتقاد داشته باشیم یا نه، مطالعه نقش آنها در فرهنگ های گذشته و حال می تواند چیزهای زیادی در مورد انسانیت به ما بیاموزد.
وحي والملائكة في اليهودية والمسيحية والاسلام
نویسنده:
احمد عبد الوهاب
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مصر/قاهرة: مكتبة وهبة,
چکیده :
کتاب"وحي والملائكة في اليهودية والمسيحية والاسلام" به بررسی بحث وحی و ملائکه و جن در سه دین مهم یودیت و مسیحیت و اسلام می پردازد و تا حدی که امکان دارد به گفته خود مصنف به دنبال اتحاد و اثبات یک دین در سرتاسر عالم است.
التراث الديني في الفكر السرياني - الملائكة
نویسنده:
اسحق ساکا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بغدیدا(قرقوش) - الحمدانیة - نینوا - عراق: دار ماربولس للخدمان الکنسیة,
چکیده :
کتاب التراث الدینی فی الفکر السریانی - الملائکه به بررسی بحث ملائکه و مسائل پیرامون آن می پردازد. در این کتاب مطالبی در فصول مختلف به بررسی ملائکه پرداخته شده است از جمله وجود ملائکه، زمان خلقتشان، طبیعتشان چیست؟، وظائف ملائکه، آیا ملائکه متفاوت اند یا همه یکی اند؟ آیا ملائکه شر یا اشرار داریم ؟ و... از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب می باشد.
تحلیل مقایسه‌ای آراء آکویناس و ابن‌سینا درباره علم فرشتگان
نویسنده:
علی سنایی، عظیم حمزئیان
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
چکیده :
در این نوشتار، دیدگاه آکویناس و ابن‌سینا درباره علم فرشته بررسی و تحلیل شده است و وجوه اشتراک و اختلاف آن‌ها را در این خصوص بیان کرده‌ایم. با اینکه آکویناس و ابن‌سینا هر دو متأثَر از سنّت ارسطویی بوده‌اند؛ ولی چون جهان‌شناسی آن‌ها از جهاتی متفاوت است، درباره جایگاه علم فرشته به نتایج مختلفی رسیده‌اند. آکویناس و ابن‌سینا هر دو معتقدند که فرشتگان طبایع عقلانی هستند؛ بنابراین مشخّصه اصلی آن‌ها علم است؛ ولی با این تفاوت که ابن‌سینا علم فرشته را علّت ایجادی موجودات مادون خود می‌داند؛ ولی آکویناس معتقد است که فرشتگان نقش ایجادی و علّی در عالم ندارند و کیفیّت علم فرشته بیشتر به امور مادون با درجه بساطت ذات آن تبیین‌پذیر است. ازسوی‌دیگر، ابن‌سینا معتقد است که فرشته، جزئی را از طریق کلی (به معنای ثابت و لایتغیر) می‌شناسد؛ ولی آکویناس می‌گوید که فرشته، جزئی را به ما هو جزئی می‌شناسد.
صفحات :
از صفحه 95 تا 108
  • تعداد رکورد ها : 9