جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
نفوذ محمد عبده در اندونزی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Ahmad Nabil Amir (احمد نبيل امير), Tasnim Abdul Rahman (تسنیم عبدالرحمن)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: محمد عبده تأثیر عمیق و ماندگاری در اندونزی داشت.اندیشه های اصلاح طلبانه او بازتاب شدیدی در چشم انداز سیاسی و اجتماعی منطقه داشت.آنها به آسانی توسط جنبش‌های مهم اسلامی، به‌ویژه محمدیه، الارشاد و اسلام ایرانی (پارسی) پذیرفته شدند.تفسیر المنار عبده بر برخی از آثار مهم تفسیر قرآن تأثیر عمیقی گذاشت، مانند تفسیر الازهر، تفسیر القرآن الکریم، تفسیر القرآن المجد (تفسیر النور)، تفسیر.مصباح و تفسیر فرقان.مجلات المنار او که از سال 1898 با رشید رضا برنامه ریزی و همکاری می کرد، مطالعات اصلاحی بسیار الهام گرفته ای داشت که در مجلاتی مانند المنیر و الذخیره الاسلامیه مشهود بود. این مطالعه با هدف تحلیل تأثیر مدرنیسم عبده در اندونزی انجام شده است.در تلاش است تا مفهوم اصل و سنت فلسفی او را در اصلاحات مذهبی و جنبش مدرن در اندونزی کشف کند.روش مطالعه بر اساس رویکردهای کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا است.برای بررسی داده های مرتبط از منابع اولیه و ثانویه بر اساس روش کتابخانه ای انجام شده است. داده‌ها با استفاده از روش‌های توصیفی-تحلیلی، به روش استنباط (استصقاع) و قیاسی (استنبات) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این مقاله به این نتیجه رسید که عبده تأثیر عمیق و گسترده ای در مجمع الجزایر داشت، به ویژه تأثیر او بر اصلاحات و نوسازی اسلامی (اصلاح و تجدد) در اندونزی.
اصطلاحات و ویژگیهای مصلحان از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
سلیمان عباسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
اصلاح به معنای زایل کردن فساد ، به سامان آوردن ، به صلاح آوردن و ... است که در قرآن کریم با مشتقات مختلف آمده است و در مفاهیمی از قبیل : صلاحیت دخول در بهشت ، اصلاح بعد از توبه ، اصلاح وصیت ، صفت عمل و انسان ، اصلاح میان مردم و ... بکار رفته است ، که انجام دهنده آنها فردی صالح و مصلح شناخته می شود. در تقابل اصلاح ، فساد و افساد قرار دارد که هر گونه خروج از حالت سلامت و اعتدال ، ظلم و ستم ، کفر و شرک و نفاق ، محاربه با خدا و رسول ، و ... فساد تلقی شده و عامل آن مفسد نامیده می شود. تلاش برای رفع هر گونه فسادی ، وظیفه واجب هر فرد و نظام اسلامی قلمداد می شود. در اندیشه قرآنی قرار گرفتن فرد و جامعه در مسیر الهی است که برای انجام اصلاحات ، مصلحان موظف به حرکت به طرف جامعه و تلاش برای رفع موانع هدایتند. جریان اصلاح طلبی و اصلاح طلبان در جامعه دینی در صورتی توفیق خواهد یافت که دور از شائبه های نفسانی بوده و با قصد و هدف الهی انجام گیرد.
  • تعداد رکورد ها : 2