جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 11
المذهب الأشعري زمن دولة المرابطين (448-541هـ /1056-1147م) جدل الفقهاء و السلطة
نویسنده:
عبد الغني حروز .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مذهب اعتقادی و فقهی که به طور رسمی در زمان مرابطین رایج بود ، مذهب امام مالک ، اهل تسلیم و تفویض - که دارای قطب هایی بودند که از وی دفاع می کردند - به ویژه فقها - و نمایندگانی که اصول و مطالب آن را گسترش دادند. اما با وجود این، این دوره به بازنمایی اندک از اندیشه های اشعری شهرت داشت، زیرا کلام اشعری محدود بود و نمایندگان کمی داشت، از سوی دیگر کلام اهل سنت ظهور کرد و فقه استدلالی رونق گرفت و یکی از شاخص های این جریان ابن رشد پدربزرگ (متوفی 520 ق) بود ، همانطور که در این مدت شاهد بودیم ، فقها بر تمام جنبه های زندگی کنترل کامل داشتند و تصمیمات با اهمیتی را در سطح مذهبی صادر کردند - حادثه سوزاندن کتاب احیا علوم دینی امام غزالی - که نتایج آن در سطح سیاسی منعکس شد. جایی که ابن تومرت از این حادثه سوء استفاده کرد و با محدود کردن ایده های این فقها به فروع فقه مالکی آن را برای مبارزه با سلطه مرابطین پیش برد.
تبرک بالصالحین بین المجیزین والمانعین
نویسنده:
عبدالفتاح بن صالح قدیش الیافعی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسه الرساله ناشرون,
چکیده :
این کتابی موجز، درباره تبرک به صالحین است که ادله موافقین و مخالفین، هر دو با هم آورده شده است. و در آن اقوال و آثار و حوادثی که در زندگی بزرگان دین از تبرک به آثار علمای پیش از خود بوده، ذکر شده است. مساله تبرک به آثار صالحین از جمله مسائلی است که در بر دارنده حب مومنین به آثار صالحین است از آن جهت که آنان، خداوند را همان گونه که سزاوار پرستش است بندگی کرده اند. تبرک چیزی نیست جز اظهار محبت به اولیای الهی و از طرفی احساسات و عواطف و صدق نیت نیز باعث این چنین اظهار محبت هایی می شود. حال سوال این است که آیا محبت شرک است؟ آیا ادب و قدر شناسی کفر است؟ آنچه ارزش این کتاب را دو چندان می کند مقدمه ها و تقریظ هایی است که علمای بنام اهل سنت در مقدمه کتاب نگاشته اند. این کتاب از یک مقدمه، هشت فصل و یک خاتمه تشکیل شده است. مهمترین عناوین معنی البرکه و التبرک التبرک بالنبی و آثاره الاثار و الاقوال فی التبرک بغیر القبر الشریف من آثاره التبرک ببعض الاماکن و الاشیاء التی ورد الشرع بالتبرک بها فی ذکر بعض اقوال المانعین فی ذکر بعض اقوال علماء المذاهب فی المساله
الجزء الثانی من کتاب أحكام القرآن (طبع: السعادة)
نویسنده:
ابن العربی
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: مطبعة السعادة ,
چکیده :
احكام القرآن تأليف ابوبكر محمد بن عبدالله معروف به ابن عربى، از علما و دانشمندان اسلامى قرن پنجم و ششم هجرى است. نویسنده غير از ابن عربى عارف شهير است؛ زيرا مؤلف از دانشمندان شرقى ولى ابن عربى عارف از دانشمندان غربى به حساب مى‌آيد. به همین منظور برای رفع اشتباه مؤلف را ابن العربى با الف‌ولام ولى محیی‌الدين را ابن عربى بدون الف‌ولام مى‌نویسند. مؤلف در این کتاب به بررسى آيات دربردارنده احكام پرداخته است. وى برای این هدف ابتدا آيه مورد نظر را مطرح، آنگاه آن را از جهات مختلف بررسى مى‌كند. از جمله كلمات مشكل آن را توضيح داده، ديدگاه‌هاى علما را درباره آن بيان و در پایان حكم مورد نظر را استخراج مى‌كند و اگر درباره آيه، رواياتى وجود داشته باشد به عنوان مؤيد متذكر مى‌شود و در حقيقت با این روش مى‌خواهد بيان كند كه احكام شرع تماماً از آيات قرآن گرفته شده است. با توجه به ویژگى‌هاى این کتاب و اين‌كه مؤلف آن تمام سوره‌هاى قرآن را بر حسب ترتيب مصحف عثمانى بررسى نموده، کتاب جايگاه خاصى در بين کتاب‌هایى كه پيرامون آيات الاحكام نوشته شده، پيدا كرده است؛ لذا مرجع مناسبى است برای بحث آيات الاحكام است و مورد استقبال و استفاده بسيارى از علما و قرآن‌پژوهان قرار گرفته است. ساختار: از آنجا كه مطالب کتاب پيرامون آياتى است كه در آنها حكمى از احكام بيان شده و مؤلف این مطلب را در تمام آيات قرآن بررسى نموده است. ویژگى‌ها: نویسنده پس از ذكر آيه، واژگان مهم آيه را شرح و توضيح داده و از کتاب‌هاى لغت پيرامون معناى آن عباراتى را نقل مى‌كند. برای توضيح آيه و استخراج حكم، مطالب را طى چند مسأله بيان مى‌كند. اگر مسأله و حكم اختلافى باشد، ديدگاه‌هاى فقها و مذاهب اسلامى را درباره آن بيان مى‌كند. شأن نزول آيه مورد بحث را ذكر مى‌كند. روايات وارده درباره آن آيه را كه از طرف پيامبر(ص) رسيده است نقل مى‌كند. از اشعار عرب در توضيح مطالب استفاده نموده است. پس از ذكر اقوال و بررسى آنها، ديدگاه خود را در مسأله بيان مى‌كند. چنانچه آيه مورد بحث داراى احتمالات متعددى باشد آن احتمالات را ذكر و بررسى نموده است. چنانچه آيه مورد بحث از آيات ناسخ و يا منسوخ باشد، ناسخ و يا منسوخ بودن آن را ذكر مى‌كند.
فرق أهل السنة: جماعات الماضی و جماعات الحاضر
نویسنده:
صالح الورداني
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در کتاب فرقه‌های مختلف اهل سنت ـ اعم از فرقه‌های پیشین و حال حاضر ـ به زبان عربی معرفی شده است که از آن جمله‌اند: بصریه، احناف، اوزاعیه، مالکیه، شافعیه، حنابله، اشاعره، ماتریدیه، ظاهریه، نجاری، مسلم، وهابیه، اهل حدیث، کوثریه، قطبیون، طالبان، و نظایر آن.
ازمة العقیدیة بین الاشاعرة و اهل الحدیث فی قرنین 6-5 هجریین، مظاهرها، آثارها، اسبابها و حلول المقترحه لها
نویسنده:
خالد كبير علال
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الجزائر: دار الامام مالک,
چکیده :
کتاب ازمه العقیدیه بین الاشاعره و اهل الحدیث به بررسی اختلاف های عقیده ای که بین اشاعره و اهل حدیث در قرن 5و6م قمری به وجود آمده است می پردازد. خود مصنف در مقدمه کتاب بیان میکند که منظور ایشان از اصطلاح ازمه عقیدیه یعنی اختلاف عقیده ای که بین این دو گروه ایجاد شده است درباره صفات خدا است که به موارد دیگر ازهم کشیده شده است. ایشان ادامه می دهد اهل حدیث یعنی سلف ها و اشاعره یعنی خلف ها و بعد هدف از تالیف کتاب را دستیابی و تعریف و توضیح حقیقت ازمه= اختلاف که تاثیرات بسیار زیادی هم دارد و وضع تعریفی صحیح برای آن و تلاش در جهت حل اختلافات و کم کردن شرور و ایجاد اتحاد بین اشاعره و اهل حدیث عنوان می کند.
آیا از لحاظ منطقى، احتمال نجات من که مالکى مذهب هستم؛ بیشتر نیست؟ زیرا من علاوه بر على علیه السلام سایر صحابه را نیز دوست دارم در این صورت هریک که اهل نجات باشند من هم اهل نجاتم.
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
پاسخ : بنابر مسلمات منطقى، عمل كردن توأم به آن چيزهايى كه امكان نجات آدمى را در پى دارند؛ موجب دفع ضرر محتمل خواهد بود. مثل شخصى كه نمى‌داند در ظهر جمعه، نماز جمعه واجب است يا نماز ظهر؛ از اين رو براى درك حكم واقعى خداوند متعال و عمل به آنچه كه موجب بیشتر ...
در مورد مذهب مالکی توضیح مختصری ارائه دهید؟ (زمان شکل گیری، اعتقادات، علما و...).
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
به شیوه و مسلک خاص مالک بن انس در استنباط احکام فقهی که یکی از ویژگی های آن حجت دانستن عمل اهل مدینه است، مذهب مالکی و به پیروانش مالکی می گویند. مالک بن انس بن ابی عامر بن عمرو در سال 95 یا 97 هـ.ق در مدینه متولد شد.[1] در کرامات وی گفته شده که سه س بیشتر ...
مسائل أبی الولید ابن رشد المجلد 1
نویسنده:
محمد بن احمد ابن رشد؛ محقق: محمد حبیب تجکانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الجيل,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مسائل ابن رشد» نوشته محمد بن احمد ابن رشد است. این کتاب، جواب‌ ها و فتاوی ابن رشد به سؤالاتی است که از او پرسیده شده یا سؤالاتی که در محضر او طرح شده و جواب داده است. او در جواب سؤالات به فتاوی پیشینیان نیز نظر داشته و جواب می‌ دهد. این کتاب در مجموع، 358 مسئله اصلی و گاهی فروعی دارد که ابن رشد به آنها جواب داده است. جلد اول در سه باب نوشته شده است: باب اول حیاة ابن رشد، باب دوم کتب ابن رشد و اتجاهاتها العامة و باب سوم مسائل ابن الولید ابن رشد است.
مسائل أبی الولید ابن رشد المجلد 2
نویسنده:
محمد بن احمد ابن رشد؛ محقق: محمد حبیب تجکانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الجيل,
چکیده :
کتاب «مسائل ابن رشد» نوشته محمد بن احمد ابن رشد است. این کتاب، جواب‌ ها و فتاوی ابن رشد به سؤالاتی است که از او پرسیده شده یا سؤالاتی که در محضر او طرح شده و جواب داده است. او در جواب سؤالات به فتاوی پیشینیان نیز نظر داشته و جواب می‌ دهد. این کتاب در مجموع، 358 مسئله اصلی و گاهی فروعی دارد که ابن رشد به آنها جواب داده است. جلد دوم ادامه مسائل ابن الولید آمده است. این کتاب حاوی مسائل پنج گانه زیر است: نوازل قضائیه تتصل بنزاع معروض علی القضاء، تطلب فیه المشوره من لدن قاضی الموضوع، و هذه اغلبیه المسائل. نوازل غیر قضائیه و هی اما متصله بنزاع لم. شروح حول نصوص من الکتب المعتمده فی الفتوی و القضاء لدی المالکیه، یومذاک، کالمدونه، و العتبیه، و الواضحه، و النوادر، و التلقین، و الموازیه و المبسوطه، و الموطا، و احکام ابن سهل، کما تتناول شرح نصوص من القرآن و من السنه و ... مناقشات بین المذاهب الفقیه کالمالکیه و الحنفیه، او المالکیه و الظاهریه، او المالکیه و الشیعه، او مناقشات المذاهب الکلامیه کالمعتزله و الاشعریه او الشیعه ایضا. موضوعات ملخصه، و هخده اما مما کان یقدم به لدروس المدونه و لذلک فهو یوجد فی المقدمات ایضا و اما جمع لاحکام فی موضوعات معاصره ذات اهمیه خاصه.
  • تعداد رکورد ها : 11