جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 15
بررسی جایگاه عقلانیت و مؤلفههای آن در برنامۀ درسی دورة متوسطۀ دوم با تأکید بر آموزه های اسلامی
نویسنده:
جواد آقامحمدی، حسن ملکی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف این مقاله بررسی انتقادی مبانی هستی شناختی تعلیم و تربیت پویشی وایتهد با تکیه بر آرای علامه طباطبایی است. وایتهد یکی از تأثیرگذارترین فلاسفة قرون اخیر در غرب بود که نظریاتش تأثیری مستقیم بر تعلیم و تربیت داشت و موجب تولد تعلیم و تربیت پویشی شد. او توانسته است با نقد تصور مکانیکی دکارت و نیوتن مقابله کند و با طرح سیلان در واقعیت و تعامل خداوند با هستی های بالفعل قدمی فراتر بگذارد و تحولی در عرصة تعلیم و تربیت بنا نهد؛ بااین حال مبانی هستی شناختی تعلیم و تربیت پویشی با نقدهایی روبه رو هستند. هستی های بالفعل از دیدگاه وایتهد مستقل و در سیلان اند و خلاقیت آنها تا جایی گسترده است که توسط ارادة خداوند هم محدود نمی شود. از سویی خداوند نیز به منزلة یک هستی مستقل دارای ذات ازلی است، ولی دارای ذات تبعی نیز هست؛ یعنی در تعامل با جهان، در حال تکامل است. بررسی آرای علامه طباطبایی نشان می دهد که ایشان توانسته با تکیه بر مبانی هستی شناختی همانند اصالت وجود و تشکیک در وجود، از سویی نتایج مثبت فلسفة پویشی را در خود داشته باشد و از سوی دیگر برداشت درخوری از خداوند و ارتباط او با جهان به دست دهد و این برداشت می تواند مبانی مستحکم هستی شناختی برای تدوین اهداف و اصول تعلیم و تربیت را فراهم آورد.
هگل و وایتهد: دیدگاه‌های معاصر در فلسفه نظام مند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
George R. Lucas Jr. (Editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هگل و وایتهد کاوشی دقیق از شباهت‌های بین این دو نماینده برجسته فلسفه نظام‌مند ارائه می‌کنند. برخی از برجسته‌ترین دانشمندان در فلسفه اروپایی و آمریکایی در اینجا گرد هم می‌آیند تا شباهت‌های تأثیر معاصر هگل و وایتهد، و همچنین در محتوای نظام‌های مربوطه و سبک‌های فلسفی آنها را بررسی کنند. این جلد با ارزیابی‌های مهم انتقادی، تطبیقی ​​و تاریخی از مسائل معاصر در متافیزیک، فلسفه علم، فلسفه ذهن، اخلاق، اندیشه اجتماعی، و فلسفه دین، تاریخ و فرهنگ در زمینه مشارکت‌های مهم آغاز می‌شود. هگل و وایتهد به این بحث ها پرداختند. نتیجه مجموعه ای از مقالات جدید پرشور در فلسفه سیستماتیک است که نشان دهنده کمک های پایدار این دو فیلسوف به فضای فلسفی معاصر در دو قاره است.
تضادها به عنوان شرط رابطه در متافیزیک آلفرد نورث وایتهد [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
McHugh, Ian: مک هیو، ایان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تز من استدلال می کند که تضادها شرط رابطه بودن در متافیزیک آلفرد نورث وایتهد هستند. کنتراست تابعی در درون یک رویداد است که محتوای یک کثرت منفصل را در یک وحدت ترکیب می کند. تعین‌های رابطه‌ای گوناگون از واقعیت واقعی که ما تجربه می‌کنیم، ناشی از وحدت حاصل ثابت است، و تصورات مختلفی از روابطی که ممکن است ایجاد کنیم، انتزاعی‌هایی از این وحدت‌ها و فرآیند یکسان شدن آن‌ها هستند. من باید نشان دهم که این توضیح قابل دفاعی برای رابطه و تصورات ما از آن است، و آثار هیوم، بردلی، راسل و دیگران را که توضیحات مخالف ارائه می کنند را در نظر بگیرم. همچنین باید نشان دهم که این یک تفسیر قابل دفاع از متافیزیک رابطه‌ای وایتهد است و در نظر بگیرم که آیا اشیاء ابدی از قبل رابطه‌ای بدون تضاد دارند یا خیر. پیامدهای این پروژه شامل توضیح این است که چگونه ماهیت شرطی‌سازی رابطه تضادها، ادراک، امکان، مفهوم‌سازی و نظام‌سازی را نیز مشروط می‌کند.
متافیزیک شدن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Swami Ganapati Sacchidaananda; Ghose , Aurobindo; Padiyath , Thomas; Whitehead , Alfred North
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه سعی دارد نقطه تلاقی احتمالی سنت های تفکر متافیزیکی شرقی و غربی را روشن کند. در بحث از دیدگاه وایتهد و آروبیندو در مورد هستی و شدن، امکان تعامل بهتر شرق و غرب را در پرتو دیدگاه ها و بینش های فلسفی جستجو می کند.
 باتلر درباره وایتهد: به مناسبت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roland Faber (Editor) , Michael Halewood (Editor) , Deena Lin (Editor) , Jeffrey A. Bell (Contributor) , Vikki Bell (Contributor) , Judith Butler
نوع منبع :
کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد بر اساس اولین مجموعه گفتگوهای رسمی است که فلسفه های پویای دو متفکر برجسته را گرد هم می آورد: جودیت باتلر و آلفرد نورث وایتهد. هر کدام از طیف وسیعی از رشته‌ها برای ایجاد نظریه‌های متمایز در مورد تبدیل شدن، خشونت نحوی و فرصت‌های خلاقانه محدودیت‌ها استفاده کرده‌اند. ویراستاران امیدوارند با گرد هم آوردن مفسران مشهور بین‌المللی باتلر و وایتهد از رشته‌ها و رشته‌های مختلف - فلسفه، بلاغت، مطالعات جنسیتی و عجیب و غریب، مذهب، نظریه ادبی و سیاسی- معیاری برای ارتباط گفتمان بین‌رشته‌ای فلسفی امروزی تعیین کنند. این جلد با فراتر از دایره های بسته آنها به سوی فهم هایی که ممکن است به عنوان مبنایی برای فعال شدن بشریت امروزی باشد، کمک بی نظیری به و برای علوم انسانی در مبارزات سیاست، اقتصاد، بوم شناسی و هنر ارائه می دهد. با در نظر گرفتن باتلر و وایتهد، یک کادر کاملاً جدید از رویکردهای مربوط به مشکلات طولانی مدت و همچنین سؤالاتی که قبلاً در علوم انسانی مطرح نشده بود را ترسیم می کنند.
مکانیک کوانتومی و فلسفه آلفرد نورث وایتهد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Epperson
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فیزیک و وایتهد: کوانتوم، فرآیند و تجربه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Timothy E. Eastman , Hank Keeton
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با بحث‌ها و گفتگوهای دانشمندان و فیلسوفان برجسته، رابط غنی فیزیک معاصر و تفکر فرآیندی الهام گرفته از وایتهد را بررسی می‌کند. مشارکت کنندگان این اعتقاد را دارند که فیزیک کوانتومی نه تنها بسیاری از تزهای فلسفی وایتهد را تأیید می کند، بلکه توسط آنها نیز روشن می شود. بنابراین، اگرچه از نظر دیدگاه یا تأکید متفاوت است، اما مشارکت‌های جفری چو، دیوید فینکلشتاین، هنری استپ و دیگر دانشمندان از نظر مفهومی با فیلیپ کلایتون، خورخه نوبو، یوتاکا تاناکا و سایر فیلسوفان فرآیند همخوانی دارد.
 فلسفه فرآیندی رابطه ای: مقدمه ای بر آلفرد نورث وایتهد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
C. Robert Mesle (سی. رابرت مسل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تفکر فرآیندی پایه و اساس مطالعات در بسیاری از زمینه های فلسفه معاصر، الهیات، نظریه سیاسی، نظریه آموزشی و گفتگوی دین و علم است. این از فلسفه آلفرد نورث وایتهد، معروف به الهیات فرآیندی، مشتق شده است که زمینه ای را برای ادغام زیست شناسی تکاملی، فیزیک، فلسفه ذهن، الهیات، اخلاق محیطی، کثرت گرایی مذهبی، آموزش، اقتصاد، و غیره ایجاد می کند. سی. رابرت مسل نوشته‌های پیچیده وایتهد را تجزیه می‌کند و مقدمه‌ای ساده اما دقیق از دیدگاهی ارائه می‌کند که زیربنای بسیاری از فلسفه و الهیات فرآیندی معاصر است. در انجام این کار، او با نشان دادن واقعیت به عنوان یک فرآیند رابطه‌ای که در آن ذهن‌ها از بدن‌ها برمی‌خیزند، که در آن آزادی و خلاقیت پایه‌ای برای فرآیند هستند، به راهی فراتر از ماتریالیسم تقلیل‌دهنده و تله‌های دوگانگی دکارتی اشاره می‌کند، که در آن قدرت رابطه‌ای اقناع اساسی‌تر از قدرت یکجانبه اجبار است." از آنجایی که فلسفه فرآیند-رابطه به شهود عمیق دنیای رابطه‌ای که اساس تفکر محیطی و جهانی است، در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد در فلسفه، تئوری و عمل آموزشی، محیط زیست ادغام می‌شود. اخلاق، و علم و ارزش ها، از جمله. فلسفه فرآیند-رابطه: مقدمه اساسی دیدگاه خلاق وایتهد را برای همه دانشجویان و خوانندگان عمومی قابل دسترس می کند.
دلوز، وایتهد، برگسون: پیوندهای ریزوماتیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Keith Robinson (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نگاه زیباشناسانه در آراء تربیتی وایتهد
نویسنده:
فاطمه زیباکلام ,مریم قاسمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
آلفرد نورث وایتهد فیلسوف، فیلسوف سرشناس قرن بیستم در کتاب اهداف تعلیم و تربیت خویش، که نویسندگان برای تحقیق در این مقاله بر آن تمرکر کرده اند، زیبایی شناسی و هنر را پا به پای تعلیم و تربیت مطرح می کند. تعریفی که وایتهد از زیبایی شناسی ارائه می دهد از یک سو با هنر و از سوی دیگر با ارزش ها پیوند دارد. از آن جایی که روح اصلی تعلیم و تربیت در نگاه وایتهد همین زیبایی شناسی و هنر است، مقاله پیش رو با برشمردن وجوه مختلفی که هنر و زیبایی شناسی در اندیشه تربیتی وایتهد دارد، سعی می کند دیدگاه نویی را درباره جایگاه هنر در زنده کردن تعلیم و تربیت مورد نظر وی ارائه دهد. در این راستا ابتدا ناگزیر از بررسی اندیشه ارگانیسیزم (انداوم وارگی) و پویایی در فلسفه وایتهد می باشد، سپس به معرفی شناخت پرداخته می شود و در آن تئوری مفاهیم پویای وایتهد تبیین می گردد. با تاکید بر نقشی که تئوری مفاهیم پویا و ایستا در تعلیم و تربیت ایفا می کنند، چگونگی شکل دادن هنر به مفهوم، شاکله و ساختار تعلیم و تربیت توضیح داده می شود. رسیدن به نگرش استعلایی در سطح دانش، ساختاری مانند صاحب سبک شدن در هنر دارد و بنابراین فرد را قادر می سازد که این نگرش را به صورت هنرمندانه در واقعیت زندگی به کار گیرد. علاوه بر این، ارزش که می تواند روح را به کالبد زندگی بدمد، توسط همین نگرش ایجاد می شود. یعنی به واسطه بازافکنی طرح تعلیم و تربیت مبتنی بر هنر و زیبایی شناسی، فرد به سطح والایی از ارزش ها دست می یابد که در سیر مداوم و تحولی کسب شناخت، همواره همراه او هستند و در نهایت تعلیم درس هنر، به عنوان زمینه ساز برای رشد درک زیباشناسانه افراد معرفی می گردد. مقاله حاضر مدعی است که دیدگاه ویژ ه ای که وایتهد در نگاه به جایگاه زیبایی شناسی و هنر در تعلیم و تربیت دارد، خط فاصلی را میان او و فیلسوفان تربیتی ما قبل و ما بعد او ترسیم کرده و وی را به صورت متمایزی درآورده که برای به کارگیری در تمام نظام های تربیتی قابل توصیه است.  
صفحات :
از صفحه 120 تا 133
  • تعداد رکورد ها : 15