جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 16
ادیان هندوستان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Barth Auguste
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چاپ دوم. — لندن: Trübner & Co., 1889. — XIV + 309 p. — (سریال شرقی تروبنر).ترجمه از فرانسوی با اعتبار و کمک نویسنده.A. کتاب «مذاهب هند» بارت بررسی ادیان رایج هند است. بارت که در ابتدا برای گنجاندن در یک دایره المعارف نوشته شد، بعداً کار را به یک متن مستقل گسترش داد، که برای سندی با چنین عمقی مناسب تر است. نویسنده با بررسی ادیان ودایی که معمولاً به عنوان ادیان پیشرو هندو در نظر گرفته می شوند، شروع می کند. بارت گسترش این ادیان را در طول زمان و تکامل ادیان باستانی به ادیان مدرن تر دنبال می کند و به بررسی عمیق برهمانیسم، بودیسم، جینیسم و ​​هندوئیسم می پردازد و تاریخ و اعمال هر یک را برجسته می کند. لحن بدیهی است که منشأ این نوشته درج در یک دایره المعارف بوده است، زیرا متن پر از حقایق و اطلاعات خام است. در حالی که درجاتی از توضیح و تحلیل استدلالی وجود دارد، تمرکز در اینجا به وضوح بر ارائه اطلاعات است. "ادیان هند" یک کتاب درسی عالی خواهد بود. واضح، مختصر و حاوی اطلاعات فراوانی است. مورخان آماتور و خوانندگان تاریخ دینی احتمالاً این مطلب را خواندنی جالب خواهند یافت و این کتاب افزوده ارزشمندی به کتابخانه هر کسی که به ادیان هند علاقه دارد می‌سازد.
ادیان هندوستان [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Edward Washburn Hopkins
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
UK: Andrews ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نگاهی جذاب به باورهای مذهبی بی شمار از تاریخ طولانی شبه قاره هند. نوشته شده توسط محقق برجسته آمریکایی سانسکریت ادوارد واشبرن هاپکینز.
تاریخ ادیان و مذاهب جهان (جلد اول)
نویسنده:
عبدالله مبلغی آبادانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منطق,
چکیده :
مجموعه چند جلدی تاریخ ادیان و مذاهب جهان به بررسی تاریخ ادیان و مذاهب در نقاط مختلف جهان به ویژه به بررسی دین مبین اسلام می بپردازد.
روح در دینِ جَینی
نویسنده:
ابوالفضل محمودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دین جِینی از ادیان کهن هندی است که بیش از بیست و پنج قرن پیشینه دارد و به اصطلاح از ادیان ناستیکه و یا غیر ارتدوکس هندی شمرده می‌شود‌‌. مسئلۀ روح که در این مکتب از آن به عنوان جیوَه یاد می‌شود از مفاهیم مهم این دین به‌حساب می‌آید و یکی از دو مقولۀ اصلی هستی‌شناختی و نیز یکی از موضوعات اصلی فلسفۀ جَینی و نخستین آنهاست‌‌. جَین‌ها اصل وجود روح را امری شهودی می‌دانند‌‌، با این‌همه، دلایلی نیز بر وجود آن اقامه کرده‌اند‌‌. در این مکتب، روح با آن‌که مادی شمرده نمی‌شود، ‌دارای بُعد بوده و متناسب با بدن قبض و بسط می‌یابد‌‌. ارواح بی‌شمار هستند و همۀ موجودات و حتی عناصر دارای روح بوده که متناسب با بدنی که در آن می‌زیند، دارای یک تا شش حسّ ادراکی هستند. روح در حالت ناب و خالص خود دارای آگاهی و شهود بی‌مُنتها‌‌، بهجت و سرور بی‌منتها و کمال مطلق است و علم و آگاهی نه صفت که ذات و سرشت آن است‌، اما ‌این گوهر نورانی در نتیجۀ برخی اعمال و احساسات با «کرمه» -که ماده‌ای لطیف است - پوشیده می‌شود و این آغاز اسارتِ انسان است‌‌. هدف یک سالک جَینی پیراستن روح از این قشرهای کرمه‌ای است که «لِشیا» خوانده می‌شود و این مهم با ریاضت و در طول زندگی‌های متوالی میسّر می‌شود‌‌. هدف این نوشتار، تبیین مسئلۀ روح در دین جَینی است که به روش توصیفی۔ تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه‌ای معتبر به شیوۀ اِسنادی سامان یافته و نشان می‌دهد که آموزۀ روح در جینیزم تفاوت قابل ملاحظه‌ای با دیگر ادیان هندی دارد.
صفحات :
از صفحه 112 تا 131
« راه چنین است و دیگر نیست » نقد امکان بازشناسی رویکرد کثرت گرایانه دینی در تعالیم جینی و بودایی
نویسنده:
مجتبی زروانی، ابراهیم موسی پور
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
استفاده برخی فیلسوفان دین در مباحث کثرت گرایی دینی، از حکایت معروف «فیل شناسی کوران» که در اصل، در متون جینی و سپس در متون بودایی آمده، می تواند به این بدفهمی بینجامد که در آموزه های جینی و بودایی، امکان استنباط مفهومی از کثرت گرایی دینی هست یا دست کم در این ادیان، زمینه هایی از قول به کثرت گرایی دینی قابل بازشناسی است. در این مقاله، کثرت گرایی در این معنا مد نظر است که تنوع و تکثر دینی موجود در عالم محصول خطاهای گوناگون بنیادگذاران و صاحبان ادیان مختلف نیست، و پیروان هر دین، بنابر روش خاص خود در کشف حقیقت، می توانند واقعا به حقیقت دست یابند و از این رو، صاحب هیچ دینی نمی تواند معتقد باشد که فقط او که به حقیقت نهایی دست یافته و دیگران، در صورتی که از روش پیشنهادی دینی او، تبعیت نکنند، بر خطا رفته اند. در این مقاله با بررسی مبانی معرفت شناسی جینی و بودایی معلوم می شود که در هر دو دین، معرفت های ناقص، در برابر معرفتی مطلق و کامل قرار داده می شوند و شناخت کسی که به مرحله نهایی معرفت می رسد، از همه معرفت های ناقص، برتر است و نسبی بودن معرفت را پایانی هست و کسی که «راه» را به درستی طی کند، از قید معرفت های ناقص و نسبی می تواند رها شود. از سوی دیگر در این مقاله نشان داده می شود که در آموزه های اصلی هیچ یک از این دو دین، و در اقوال بنیان گذاران و معلمان طریقت آنها، هیچ مفهومِ روشنی از کثرت گرایی دینی را نمی توان باز شناخت.
صفحات :
از صفحه 69 تا 86
 نقش زندگی مذهبی در رضامندی زناشویی زوجین
نویسنده:
جواد مصلحی، محمدرضا احمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پایبندی مذهبی زوجین به عنوان یکی از عوامل موثر در رضامندی زناشویی انجام شده است. این پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی می باشد و به روش پس رویدادی انجام شده است. بدین منظور، 116 زوج از دانشجویان دانشگاه بجنورد و دانش پژوهان موسسه امام خمینی (ره)، که حداقل یکسال از زندگی مشترک آنها گذشته بود، با استفاده از پرسش نامه های رضایت زناشویی اسلامی و پایبندی مذهبی مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل داده ها نشان می دهد که زوجین هر دو پایبند به مذهب، نسبت به زوجینی که فقط یکی از آنها پایبند به مذهب بود، از رضامندی زناشویی بیشتری برخوردار بودند و آنها نیز از زوجین هر دو ناپایبند به مذهب بیشتر از زندگی زناشویی خود رضایت داشتند. بنابراین، می توان گفت: پایبندی به مذهب از عواملی است که در رضامندی زناشویی نقشی معنادار دارد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 90
بررسی تأثیر دین داری بر تداوم زندگی زوجین در شهر بجستان
نویسنده:
زهرا سادات احمدی بجستانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
دین مجموعه ای از عقاید صحیح و مطابق با واقع و رفتارهایی را که رسیدن انسانها به سوی کمال و سعادت حقیقی تأثیر دارد را مورد توصیه قرار می دهد. با توجه به این معنا هر دین از دو بخش عمده زیر تشکیل شده است: 1- عقاید که در حکم پایه و اساس هر دین می باشد. 2- دستورات عملی که متناسب با پایه های عقیدتی هر دین است، تشکیل شده است. بنا بر چهار چوب نظری تحقیق، بعد اعتقادی، مناسکی و تجربی و پیامدی دین بر تداوم زندگی تأثیر مستقیم دارد. روش تحقیق پیمایشی و تکنیک پرسشنامه است، جامعه آماری متشکل از کلیه زوجین شهر بجستان است؛ به که نمونه تصادفی به حجم 100 نفر از این جمعیت انتخاب شد. تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزای آماری SPSS می باشد که فرضیه های 1و3و4 مبنی بر تأثیرابعاد اعتقادی، تجربی و پیامدی دین بر تداوم زندگی تأیید می باشد و فرضیه 2 مبنی بر تأثیر بعد مناسکی دین بر تداوم زندگی رد شده است.
متون مقدس و منابع مطالعه دين جين
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
تعاليم و آموزه هاي ديني آيين جين (رياضت در آئين جين)
نوع منبع :
مقاله , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
تحولات دين جين (در قرون نوزدهم و بيستم)
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
  • تعداد رکورد ها : 16