جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
جریان های تفکر و اندیشه عرفانی در ایران عصر سلجوقی
نویسنده:
ناصر صدقی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برخلاف دیدگاه رایج که عصر سلجوقی را دوره انحطاط تفکر و اندیشه در ایران می دانند، حوزه عمومی اندیشه و تفکر در ایران عصر سلجوقی دچار رکود و انحطاط نشد، بلکه در مسیر و شرایطی متفاوت از جریان غالب تفکر در دورههای پیشین جریان یافت که آن را میتوان نوعی تغییر نگرش در عرصههای گفتمانی و بنیانهای فکری دانست. در این دوره متفکران و اندیشمندانی چون امام محمد و احمد غزالی، خیام، عین القضات همدانی، شیخ اشراق سهروردی، فخر رازی، خواجه نظام الملک طوسی، قشیری، خواجه عبدالله انصاری و... در حوزه نظریه پردازی در عرصه های مختلف علوم، تفکر و اندیشه در ایران ظهور کردند، که با وجود آنها نمی توان دوره سلجوقی را عصر انحطاط تفکر و اندیشه عنوان کرد، چرا که به واسطه نقش آفرینی اندیشمندان مذکور، این دوره، به یکی از ادوار شاخص در زمینه نظریه پردازی های دینی و سیاسی در تاریخ ایران مبدل شد. بخشی از آثار و مصادیق آن را می توان در زمینه ی تألیف گسترده متون و طرح نظریه های مربوط به اندیشه های دینی در عرصه عرفان و تصوف مشاهده کرد. با عنایت به گستردگی جریان های تفکر و اندیشه و ابعاد آن در ایران عصر سلجوقی، هدف پژوهش حاضر نشان دادن بخشی از ابعاد جریان های تفکر و اندیشه در ایران عصر سلجوقی، با تأکید بر نظریه پردازی های دینی و عرفانی با محوریت دو حوزه فرهنگی ـ جغرافیایی خراسان و عراق عجم بر اساس افکار و نظریات اندیشمندانی چون قشیری، خواجه عبدالله انصاری و محمد غزالی در خراسان و احمد غزالی، عین القضات همدانی و شیخ اشراق سهروردی در عراق عجم است.
سیره نگاری نبوی در آثار تاریخی عصر غزنوی و سلجوقی
نویسنده:
سید حسین هاشمی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این پژوهشر، سیمای ترسیم شده از رسول خدا(ص)را در آثار تاریخی دوره غزنوی و سلجوقی مورد کنکاش قرار می دهد.ابتدا به شناسایی تمام آثار تاریخی موجود و مفقود این دو دوره که درباره رسول خدا(ص) نگاشته شده اند پرداخته شده سپس، نوع نگاه آن آثار و رویکرد و نگرش آنان به زندگی پیامبر(ص) و روش تاریخ نگاری آنها مورد بررسی قرار گرفته است. فایده‌ای که این تحقیق می‌تواند داشته باشد یکی کمک به شناخت سیر تحولات در مهم‌ترین شاخه تاریخ نگاری اسلامی یعنی سیره نگاری نبوی و دیگری فهم رابطه بین سیمای ترسیم شده از پیامبر اکرم(ص) و شرایط سیاسی اجتماعی و فرهنگی حاکم در هر دوره از تاریخ اسلام می‌باشد، که می‌تواند به پژوهشگران تاریخ این دوره‌ها کمک کند.در این تحقیق به روند شکل گیری و تطورات و تحولات نوع خاصی از سیره نگاری نبوی که در این دو دوره وجود داشت مفصلا اشاره شده است.
  • تعداد رکورد ها : 2