جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
کتاب فیلسوفان مرده [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Simon Critchley (سیمون کریچلی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vintage,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: "فلسفیدن یعنی یاد گرفتن چگونه مردن." - سیسرو؛ به دستور مارک آنتونی ترور شد "کسی که دیگر نیست نمی تواند رنج بکشد." - لوکرتیوس؛ خودکشی، ظاهراً توسط یک معجون عاشقانه دیوانه شده است "زندگی منزوی، فقیرانه، زشت، وحشیانه و کوتاه است." - هابز فیلسوف مشهور سیمون کریچلی در این مجموعه از زندگی کوتاه (و مرگ) نزدیک به دویست نفر از بزرگترین متفکران جهان، فهرستی از مرگ و میر را ایجاد می کند که غم انگیز، سرگرم کننده، پوچ و مثال زدنی است. از هایکوهای مسخره کننده استادان ذن در بستر مرگ تا آخرین سخنان قدیسان مسیحی و حکیمان امروزی، این کتاب مقاومت ناپذیر حاوی چیزهای زیادی برای الهام بخشیدن به سرگرمی و تأمل است. با توجه به بینش دقیق، هوش علمی و شوخ طبعی کریچلی، هر مدخل داستان خود را بیان می کند، اما با جمع آوری آنها به بررسی عمیق و تکان دهنده معنا و امکان خوشبختی برای همه ما می پردازند.
هایدگر، افلاطون، فلسفه، مرگ: فضایی از مرگ و میر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard Rojcewicz
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هایدگر، افلاطون، فلسفه، مرگ: جوی از مرگ و میر ریچارد روچویچ، دیدگاهی بدیع درباره پیوند بین فلسفه و مرگ در اندیشه مارتین هایدگر و افلاطون ارائه می دهد. از نظر هایدگر، وجود اصیل به سوی مرگ، اشتغال به مرگ به خودی خود، و نه مصمم بودن در مواجهه با مرگ نیست، بلکه دل مشغولی به معنای موجوداتی است - خود ما - که خود را با فهم و درک نسبت به مرگ تطبیق می‌دهند و فضایی از فناپذیری را تنفس می‌کنند. . مردن اصیل چیزی جز تمرین فلسفه نیست. از نظر افلاطون، فلسفه تمرین مردن، جدا کردن روح به وجود مستقل خود است. اما این جدایی روح از بدن نیست. در عوض، این جدایی از درک مشترک، شنیده ها، روزمره بودن، و متوسط ​​است. بر این اساس، هایدگر و افلاطون هر دو پیوندی نزدیک میان فلسفه و مرگ می بینند. با این حال، این ارتباط به جای تمرکز بیمارگونه بر منفی‌گرایی و انحلال، به فراخوانی برای اصیل بودن، اندیشیدن برای خود و نفی سطحی‌نگری جمعیت منجر می‌شود. هم برای هایدگر و هم برای افلاطون، فلسفیدن و مردن، به طور ملموس، توجه به پیشگویی دلفی است: خودت را بشناس. روچویچ این موضوع فلسفه و مرگ را از طریق موضوعات نشانه‌ها، اضطراب، وجدان، موسیقی و همه‌گیری COVID-19 دنبال می‌کند.
نقش فرهنگ و ساختارهای فرهنگی در تحولات جمعیتی
نویسنده:
سید حسین شرف الدین,اسماعیل چراغی کوتیانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
جمعیت و تحولات آن، محور همة سیاست گذاری های کلان است و غفلت از آن، پیامدی جز نابسامانی در ساحت های مختلف جامعه نخواهد داشت. این تحولات متأثر از عوامل گوناگونی هستند که هر کدام فراز و نشیب هایی را برای جمعیت تولید می کنند. در این میان نقش فرهنگ و ساختارهای فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش کوشیده ایم تا با روش اسنادی و کتابخانه ای به تبیین نقش فرهنگ در فرایندهای سه گانة باروری، مرگ ومیر و مهاجرت بپردازیم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که عناصر فرهنگی چون سطح سواد و تحصیلات، دین و مذهب، تغییرات هویتی و نگرشی، ایدة ترجیح جنسی و ارزشمندی فرزندداری در باروری تأثیر دارند. از سوی دیگر مرگ ومیر نیز به نوعی متأثر از ابعاد فرهنگی چون سطح تحصیلات، میزان اطلاعات، سطح دین داری، الگوی تربیت، سبک زندگی و خرده فرهنگ های قومیتی و نژادی والدین است. این پژوهش همچنین بر نقش دین و دگرگونی های بینشی و ارزشی در فرایند مهاجرت تأکید می کند.
مطالعه ای درباره اندیشه های جمعیتی ابن خلدون
نویسنده:
عهدیه اسدپور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 111 تا 132
تحلیل تفاوت های جنسیتی زن و مرد در علوم تجربی و آموزه های دینی
نویسنده:
مسلم محمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی,
چکیده :
از جمله موضوعات در مباحث انسان پژوهی، تحقیق درباره تفاوت های طبیعی و تکوینی زن و مرد است، چه آنکه بررسی این تفاوت ها، همان گونه که وحدت انسانی آنها را می رساند، بیان گر ناهمگونی کارکردهای آنان خواهد بود. از سوی دیگر علاوه بر آموزه های دینی، تفاوت های طبیعی و تکوینی متعددی از نظر علوم پزشکی و روان شناسی میان زن و مرد به اثبات رسیده است. در این پژوهش ابتدا به تحلیل تفاوت های طبیعی زن و مرد از منظر علوم طبیعی و مفاهیم دینی پرداخته و در نهایت تحلیلی درباره پیامدهای رویکردهای یگانه انگارانه زن و مرد ارائه خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 71 تا 81
  • تعداد رکورد ها : 5