جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
سیاست نابرابری اقتصادی در کشورهای در حال توسعه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Philip Nel (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نابرابری ثروت و درآمد تأثیر بسزایی در دستیابی به توسعه اقتصادی، سیاسی و انسانی در کشورهای در حال توسعه دارد. این کتاب استدلال می‌کند که سطح بالایی از نابرابری اقتصادی، پتانسیل رشد یک کشور را تضعیف می‌کند، توسعه سرمایه اجتماعی را به تاخیر می‌اندازد و فساد را تشویق می‌کند.
نابرابری اقتصادی و اخلاق: دیدگاه‌های اخلاقی متنوع [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard Madsen, William M. Sullivan (editors)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
گرسنگی، سفیدی و دین در بریتانیای نئولیبرال: نابرابری قدرت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maddy Power (مدی پاور)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Policy Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با بررسی چرایی وجود کمک های غذایی و علل عمیق فقر غذایی، به ابعاد نادیده گرفته شده کمک های غذایی سنتی و بحث های فقر غذایی می پردازد. این استدلال می‌کند که صنعت کمک‌های غذایی با حکومت نئولیبرال آمیخته شده است و نشان می‌دهد که چگونه خیریه غذایی از آرمان‌های مسیحی و امتیاز سفیدپوستان حمایت می‌کند و نابرابری‌های طبقاتی، نژادی، مذهبی و جنسیتی را حفظ می‌کند. با این حال، همچنین بخشی را نشان می دهد که بسیار متنوع است، که هم فردگرایی و هم کمک متقابل را در بر می گیرد. با تکیه بر تجربیات زیسته، این مستند را نشان می دهد که چگونه به اشتراک گذاری غذا در میان فقر، همبستگی را تقویت می کند و به شیوه های جایگزین توزیع مجدد غذا در میان جوامع منجر می شود. با استفاده از این روش‌های جایگزین، کمک‌های غذایی و جوامع می‌توانند بخشی از جنبش‌های عدالت اقتصادی و نژادی باشند.
در باب نابرابری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frankfurt, Harry G (فرانکفورت، هری جی.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نابرابری اقتصادی یکی از تفرقه‌انگیزترین مسائل عصر ماست. با این حال تعداد کمی استدلال می کنند که نابرابری شری بزرگتر از فقر است. فقرا به این دلیل رنج می برند که به اندازه کافی ندارند، نه به این دلیل که دیگران بیشتر دارند، و برخی بسیار زیاد هستند. پس چرا به نظر می رسد بسیاری از مردم بیشتر از ثروتمندان ناراحت هستند تا فقرا؟ در این کتاب تحریک‌آمیز، نویسنده شماره 1 نیویورک‌تایمز درباره مزخرفات، پاسخ قانع‌کننده و نگران‌کننده‌ای را به کسانی ارائه می‌کند که معتقدند هدف عدالت اجتماعی باید برابری اقتصادی یا نابرابری کمتر باشد. هری فرانکفورت، یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان اخلاق در جهان، استدلال می‌کند که ما از نظر اخلاقی موظف به حذف فقر هستیم - نه اینکه به برابری دست یابیم یا نابرابری را کاهش دهیم. تمرکز ما باید بر این باشد که اطمینان حاصل کنیم که همه افراد به اندازه کافی برای داشتن یک زندگی مناسب هستند. تمرکز به جای آن بر نابرابری، حواس پرتی و بیگانه کننده است. در عین حال، فرانکفورت استدلال می کند که ترکیب ثروت هنگفت و فقر توهین آمیز است. اگر ما خود را وقف این کنیم که مطمئن شویم همه به اندازه کافی دارند، ممکن است نابرابری را به عنوان یک عارضه جانبی کاهش دهیم. اما باید دید که هدف نهایی عدالت پایان دادن به فقر است، نه نابرابری. در مورد نابرابری، چالشی جدی برای باورهای گرامی چپ و راست سیاسی، نوید تأثیر عمیقی بر یکی از بحث های بزرگ زمان ما دارد.
نفی تبعیض نژادی و قومی در اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)
نویسنده:
سعید میرترابی، مهدی مازنی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
تبعیض و تعصب نژادی و قومی در سراسر تاریخ به شکل های گوناگون و با شدت و ضعف های فراوان از سوی حاکمان ظالم اعمال گردیده. اسلام نیز در پرتو وحی الهی با تبعیض قومی و نژادی مبارزه برخاسته است و پیامبر اسلام(ص) نیز در خشکاندن ریشه این سنت جاهلی توفیق فراوانی به دست آورد. در دوران معاصر امام خمینی برخی مفاهیم را جان دوباره بخشید و در ادبیات سیاسی جهان اسلام آن ها را احیاء نمود. یکی از این مفاهیم نفی تبعیض نژادی و قومی در امت اسلامی بود که خود مقدمه ای برای تقریب مذاهب در دنیا و جهان اسلام می باشد. امام خمینی در اندیشه خود بردوگونه تبعیض تأکید بیشتری داشت؛ نخست تبعیض اقتصادی که آن را حاصل سرمایه داری و حذف بعد معنوی دانسته و دیگری تبعیض نژادی که نتیجه سلطه استکبار بر ملت های ستمدیده عنوان می کرد. در این نوشتار به بررسی زمینه های فهم این دو تبعیض قومی و نژادی خواهیم پرداخت.
صفحات :
از صفحه 115 تا 127
راهکاری برای تحقق «حماسه اقتصادی» (بازخوانی اخلاقی اندیشه ای اقتصادی اسمیت بر اساس الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت)
نویسنده:
شیرزاد پیک حرفه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
نظریه اقتصادی کلاسیک بیشتر تمایل داشت ادم اسمیت را اقتصاددانی بداند که نیم‌نگاهی به فلسفه اخلاق داشت، نه یک فیلسوف اخلاق جدی با دغدغه‌های سترگ اخلاقی. به همین دلیل، ثروت ملل ادم اسمیت غالباً اثری کاملاً جدا از اثر اخلاقی‌ او ـ‎ نظریه‌ای درباره عواطف اخلاقی‎ ـ دانسته شد و بیش از آن قدر دید. این در حالی است که اسمیت اقتصاد و اخلاق را مکمل هم و این دو اثر را مرتبط به هم می‌دانست. او پیش از آنکه درباره اقتصاد بنویسد، درباره فلسفه اخلاق نوشت و بیش از آنکه اقتصاددان باشد، فیلسوف اخلاق بود. اسمیت، که غالباً پدرخوانده «سرمایه‌داری» دانسته ‎می‌شود، ضمن ارائه اصول کلی آن، بسیاری از آفاتش را پیش‌بینی کرد. از میان آفاتی که وی برای «سرمایه‌داری» برشمرد، می‌توان به «دست‌مزدهای حداقلی»، «بهره‌کشی از نیروی کار در مستعمره‌ها»، «ازخودبیگانگیِ ناشی از تقسیم کار»، «ازبین‎رفتنِ مهارت‌های فرد» و «کاهش استعدادهای انسانی کارگران» اشاره کرد. او کوشید با ارائه تمهیداتی اخلاقی مانند تأکید بر «همدلی»، «عدالت در افزایش سطح دستمزدِ کارگران» و «برخورداری از فرصت برابر برای رقابت در اقتصاد»، از پیدایش آن آفات جلوگیری کند؛ اما خوانش یک‌سویه نظریه اقتصادی کلاسیک از پازل هنجاری اسمیت و بی‌توجهی به تمهیدات اخلاقی او در ثروت ملل و نظریه‌ای درباره عواطف اخلاقی، باعث شد بسیاری از پیش‌بینی‌های اسمیت درباره آفات «سرمایه‌داری» به‎وقوع ‎پیوندند. این مقاله بر آن است با تکیه بر اندیشه‌های اخلاقی ادم اسمیت و بر اساس «الگوی اسلامی ـ ‌ایرانی پیشرفت»، خوانشی جدید از «سرمایه‌داری» ارائه کند که بتوان از آن به‌عنوان راهکاری برای تحقق «حماسه اقتصادی» و پیشبرد «تولید ملی» استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 14
  • تعداد رکورد ها : 6