جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
جنبش‌های دینی جدید: چالش و پاسخ [کتابشناسی انگلیسی]‬
نویسنده:
‎edited by Bryan Wilson and Jamie Cresswell‬
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
‎London; New York‬: ‎Routledge‬,
جنبش‌های دینی جدید: چالش و پاسخ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
edited by Bryan Wilson and Jamie Cresswell
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه به بررسی پدیده های مدرن ادیان جدید و رابطه این ادیان با نهادهای مختلف اجتماعی می پردازد. این مقاله‌ها ارتباط جنبش‌های مذهبی مختلف مانند هاره کریشنا، مردم عیسی و ویکا را مورد بحث قرار می‌دهند و رابطه بین آن ادیان و اقتصاد، رسانه‌های حقوقی، سلامت روان، زنان و سایر نهادهای مذهبی سنتی را نشان می‌دهند. «جنبش‌های دینی جدید» مروری متعادل از دامنه نفوذ و پیچیدگی ادیان جدید ارائه می‌کند.
ادیان جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Carol S. Matthews (کارول اس. متیوز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Chelsea House Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تمرکز بر برخی از ادیان جدید سنتی تر، مانند کلیسای عیسی مسیح مقدسین آخرالزمان، و یکی از سریع ترین اشکال در حال رشد مسیحیت، پنطیکاستالیسم.
سوکا گاکای در تایلند: منطق آن، استراتژی و تاکتیک [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Pratoom Angurarohita (پراتوم آنگواروهیتا)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در چند دهه گذشته تایلند شاهد ظهور جنبش‌های مذهبی جدید هر دو در سانگا بودایی تراوادا و خارج از سنت اصلی بودایی تایلند. بومی Dhammakaya و جنبش های Santi Asoke نمونه هایی از این جنبش هستند فرقه های مشتق از Theravada، در حالی که Soka Gakkai در تایلند، Sekai Kyuseikyo و بنیاد Reiyukai (تایلند) نمایندگی می کنند نوع دوم از آنجایی که بودیسم تراوادا تایلندی را مشخص کرده است فرهنگ برای قرن ها، چنین تشکل های مذهبی جدید در معاصر جامعه تایلندی توجه دانشمندان تایلندی را به خود جلب کرده است بودیسم در مورد چرایی و چگونگی آن جنبش های مذهبی جدید به سرعت رتبه های خود را در جامعه تایلند گسترش دادند. با این حال، اکثر مطالعات از ادیان تایلندی بر اعتقادات و ابعاد فلسفی بودیسم تراوادا بیش از محیط اجتماعی جنبش های مذهبی جدید، به ویژه جنبش های وارداتی آنهایی که تا آنجا که من می دانم، مطالعه الیزابت درت در مورد سکای است Kyuseikyo تنها اثری است که در مورد گروه‌های مذهبی جدید وارداتی در این کشور نوشته شده است تایلند (درت، 1984، 1991) بنابراین، مطالعه سوکا Gakkai در تایلند تلاش می کند تا برخی از پاسخ های ممکن را ارائه دهد این سوالات.
علل گرایش به جنبش‌های شبه معنوی در دوره معاصر
نویسنده:
انسیه قنادزاده؛ استاد راهنما: حجت‌اله جوانی؛ استاد مشاور: ملیحه صابری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
جنبش های نوپدید دینی سال هاست که فعالیت خود را در غرب آغاز نموده و عده ای از علاقمندان به عرفان و معنویت را متوجه خود کرده اند. اما پرسشی که همواره ذهن محققان را به خود معطوف داشته این است چرا افراد این جوامع با وجود ادیان سنتی و ادیان آسمانی به چنین جنبش هایی گرایش پیدا می کنند؟ برای پاسخ به این سوال در ابتدا تعریفی از دین، نهادهای دینی و معنویت در غرب ارائه شده است. سپس به علت نامگذاری این جنبش ها و همچنین اسباب پیدایش آنها از منظرهای مختلف پرداخته شده است. تحولات تاریخی نظیر نهضت اصلاح دینی و تحولات سیاسی، انقلاب ها در هر دوره و مسایل عصر روشنگری از عوامل موثر در پیدایش جنبش های نوپدید دینی مطرح شده اند. همچنین پدیده هایی چون صنعتی شدن، مدرنیسم با همه اسباب و لوازم آن: ظهور خردگرایی، انسان گرایی، تکثرگرایی و سکولاریسم، تعاملات فرهنگی، تاثیر جامعه شناسان و بحث جنسیت از دیگر علل اجتماعی مورد بررسی در پیدایش جنبش های نوپدید دینی هستند. البته باید توجه داشت که عوامل مذکور تنها بستر ساز ظهور این ادیان در دوران پست مدرن بودند. همچنین زمینه های روانشناسانه موثر در گرایش به جنبش های نوین دینی نظیر تمایلات مذهبی، جستجوی هویت، تمنای رسیدن به آرامش، تنهایی و افسردگی و ارضای نیازمندی ها و ... نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
جنبش‌های دینی جدید: چالش و واکنش
نویسنده:
برایان ویلسون، جیمی کرسول؛ مترجم: موسی اکرمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نگاه معاصر,
جنبش‌های نوین دینی: محدودیت‌ها و امکانات
نویسنده:
برایان ویلسون, جیمی کرسول؛ مترجم: محمد قلی‌پور؛ ویراستار: محمدرضا قلی‌زاده؛ مقدمه: سارا شریعتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرندیز,
پیامدهای فرهنگ رفاه برای دین داری
نویسنده:
قربان علمی، بهزاد حمیدیه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
رفاه را به دشواری می توان تعریف کرد. با وجود این، از ملاحظه تعاریف مختلف می توان آن را به برخورداری از امکانات زندگی در سه حوزه اصلی، یعنی بودن، صیرورت، و تعلق، تعریف کرد. فرهنگ رفاه عبارت است از اصالت یافتن رفاه مادی و اومانیستی همراه با ابرازگرایی سوژه. در عصر حاضر، فرهنگ رفاه گسترده ای شکل گرفته است و با ارزش ها و معانی جدیدی که با خود به همراه آورده، تاثیر قابل ملاحظه ای بر کیفیت و کمیت دین داری نهاده است. نظام معنایی نهفته در رفاه، یعنی سوژه محوری و تاصل انسان، همراه با فرهنگ احساس گرایی سطحی، زمینه بسیار مساعدی جهت تحول دین داری فراهم کرده است. رابطه انسان با خدا، از رابطه تکلیفی و تعبدی به رابطه اختیاری و رمانتیک تحول یافته است و نیز دین به گونه ای تعریف شده است که تضادی با رفاه نداشته باشند. دین داری در تحت حاکمیت فرهنگ رفاه، در معرض آن است که دین را به وسیله و ابزاری رفاه زا تبدیل کند. همه تحلیل های فوق، به صورت کاملا آشکار در جنبش های معنویت گرای نوپدید قابل مشاهده است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 21
جنبش های نوپدید معنوی: دین یا عرفان؟
نویسنده:
بهزاد حمیدیه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برای یافتن گویاترین تعبیر معنویت گرا یی های نوپدید، ابتدا باید معنای دین و عرفان را به درستی بررسی کنیم. به نظر می رسد «دین»، تجربة مواجهه با امر قدسی است و لزوم هماهنگی انسان با آن و این مواجهه و هماهنگی، در مجموعة منسجمی شامل ابعاد نظری، عملی و اجتماعی خود را آشکار می سازد. «عرفان» نیز رویکردی شهودی، باطن گرا و غالباً وحدت وجودی است که در بافت دین خاصی قرارمی گیرد و انسان های عارف را به عمق آموزه های رهایی بخش و تعالی آفرین آن دین رهنمون می سازد. با این تعاریف، جنبش های نوپدید معنوی، بیشتر به تعریف و خصوصیات «دین» نزدیک اند تا «عرفان». توضیح آنکه درون مایة اصلی این جنبش ها، «معنویت»، آن هم از نوع «معنویت نوین» است. «معنویت نوین» اعتقاد و احساساتی عمیق نسبت به روح آدمی و ارزش های غیرمادی زندگی انسان است. این نوع معنویت، خود را از دین سنتی مستقل کرده و حتی با آن به رقابت پرداخته است؛ در نتیجه، به دو وجه، «دین» خوانده می شود: یکی با تسامح و مجاز (چرا که همچون دین سنتی، به ارضای نیازهای دینی انسان ها پرداخته است)؛ و دیگری به جهت اینکه کمابیش بر اجزای ذاتی و عرضی مفهوم «دین» مشتمل است.
  • تعداد رکورد ها : 9