جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
واتیکان: کلیسای جهانی کاتولیک
نویسنده:
مجتبی عبد خدایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: بین‌المللی ‌الهدی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تاریخ دو هزار ساله‌ی مسیحیت نشان می‌دهد که اربابان کلیسا از ابتدا نقش فعال و مستمری در سیاست‌های جهانی برای خویش تعریف کرده‌اند. این نقش از دوران زمام‌داری کنستانتین تا به قدرت رسیدن فاشیزم در ایتالیا و تا عرصه‌ی پر تنازع چند دهه‌ی اخیر بین‌المللی قابل پی‌گیری است، زیرا اگرچه نفوذ مذهبی اربابان کلیسا در سیاست دارای فراز و نشیب‌هایی بوده اما هیچ‌گاه این نفوذ تا به امروز از بین نرفته است. کلیسای کاتولیک یکی از کلیساهای مسیحیت است که عقاید، حیات و سلسله مراتب خود را مدیون افکار و تلاش‌های سن پائولو پولس می‌داند. پولس کسی بود که پس از پیوستن به جمع پیروان مسیح، برای اولین‌بار ادعا کرد که عیسی فرزند خداست. شهر واتیکان پس از خاتمه‌ی مساله‌ی روم و در نتیجه‌ی مذاکرات میان کاردینال و موسولینی به کشوری مستقل و مرکز کاتولیک تبدیل شد. فرمان‌روای مطلق واتیکان، شخص پاپ است و این شهر از لحاظ سیاسی به ایالات پاپی قدیم شبیه است. شناخت ساختار، کارکرد و عوامل اجرایی کلیسای جهانی کاتولیک یا همان شهر واتیکان همواره توجه اندیشمندان مسلمان را به خود جلب کرده است. نگارنده نیز در کتاب حاضر پس از بررسی تاریخ مسیحیت و به قدرت رسیدن پاپ‌ها، به موضوع کلیسای کاتولیک در واتیکان پرداخته و بخش‌های مختلف آن از جمله قوای اجرایی و سیستم قضایی آن را معرفی کرده و اوضاع اقتصادی و مالی، آموزشی و فرهنگی، اجتماعی، و سیاسی آن را تشریح نموده است.
واتيکان چيست و کجاست؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
پس از گرويدن کنستانتين به مسيحيت و تشکيل شوراي نيقيه ، جهان مسيحي به دو گروه کاتوليک و ارتدوکس تقسيم شد و اروپا قلمرو کاتوليک ها گرديد که با تأسيس نظام منظم ديني توسط اسقف هاي کاتوليک و انتخاب رهبر کاتوليک به عنوان پاپ ، عملا کليسا وارد جريانات سياس بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
کلیدواژه‌های فرعی :
گفتمان مشترک ميان تشيع و مسيحيت
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بنياد فرهنگى امامت,
چکیده :
حجة‌الاسلام و المسلمين دكتر محمد مسجدجامعى ، استاد دانشگاه و ساليانى سفير ايران در واتيكان بوده‌اند. حضور چند ساله ی ايشان در واتيكان و مركزيت مسیحيت كاتوليک ، زمينه‌اي مناسب براى گفت‌وگو در موضوع «گفتمان مشترک ميان تشيع و مسيحيت» شده است. آن چه كه در اين نوشتار آمده ، متن مصاحبه‌اى است كه در دو جلسه برگزار گرديده است. مباحثى كه براى مسئله ی« گفتمان مشترک ميان تشيع و مسيحيت» در نظر گرفته شده است ، شامل دو بخش می باشد؛ بخش اول به متدولوژى و روش بحث پرداخته و بخش دوم به موضوع هاى تخصصى مربوط می شود.
صفحات :
از صفحه 264 تا 297
بررسی روابط کلیسای کاتولیک رم و الهیات رهایی بخش آمریکای لاتین
نویسنده:
زینب سلیمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مهم‌ترین این چالش‌ها، نهضت‌های سوسیالیستی سراسر جهان بوده است. نگرانی عمد‌? کلیسا در مواجهه با چنین نهضت‌هایی –خصوصاً در آنجا که تفسیری سوسیالیستی از دین ارائه داده‌اند- آن است که مبادا مسیحیت را از سرچشمه‌های قدسی و مسیحی خود دور کند.الهیات رهایی‌بخش آمریکای لاتین و کلیسای کاتولیک به رهبری پاپ در نیم? دوم قرن بیستم کشاکش‌ها و همراهی‌هایی داشته‌اند. یکی از موضاعاتی که این دو بر سر آن دچار اختلاف شده بودند بحث مارکسیسیم بود. کلیسای کاتولیک متألهین را به استفاده از مفاهیم مارکسیستی متهم می‌کرد ولی آنها بیان می‌کردند که تنها از مفاهیم مارکسیستی برای تحلیل اجتماعی و شناخت جامعه معاصر خود استفاده کرده‌اند. چکیده این چالش‌هاو کشمکش ها را می‌توان در شورای واتیکان دو، کنفرانس مدلین و کنفرانس پوئبلا مشاهده کرد. همچنین آنها با نگاهی متفاوت به مهم‌ترین اصول اعتقادی مسیحی می‌نگرند. از مهم‌ترین این اصول می‌توان به مفهوم خدا، عیسی، صلیب، گناه و رستگاری اشاره کرد.
مسیحیت در آمریکای لاتین؛ از آغاز تا کنون
نویسنده:
یاسر عسگری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تأملی بر رویکرد تبشیرکاتولیکی در جوامع اسلامی
نویسنده:
مرتضی صانعی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از زمان ظهور اسلام، مسیحیت فعالیت تبشیری خود را نسبت به مسلمانان، در اشکال متفاوتی انجام داده است. در این زمینه، می توان به رویکرد انفعالی، هجومی، فرهنگی و دیالوگی اشاره کرد. این مقاله، با روش اسنادی تحلیلی و با هدف تبیین مواضع تبشیری واتیکان نگارش یافته، و به بررسی این مدعا می پردازد که کلیسا با رویکردهای گوناگون به فعالیت تبشیری در جوامع اسلامی پرداخته است. این پژوهش، درنگی است که مسیر گفت وگوی بین الادیان، به ویژه اسلام و مسیحیت را حساس و پیچیده نشان می دهد و موجب درک عمیق از گفت وگو در قالب تبلیغ و تبشیر می شود؛ نکته ای که شایستة توجه دانشمندان، مجریان و سیاست گذاران گفت وگو است.
  • تعداد رکورد ها : 7