جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
تحلیلی بر امکان تحقق برابری جنسیتی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Marziyeh Bakhshizadeh: مرضیه بخشی زاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایران در دولت رئیس جمهور روحانی، دستور کار توسعه پایدار 2030 را پذیرفت و تعهد خود را نسبت به اجرای همه جانبه و همه جانبه آن، هرچند با ملاحظاتی که از یک کشور اسلامی انتظار می رود، ابراز کرد. امضای این سند مورد انتقاد شدید آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و گفت که این برای یک کشور اسلامی که قرآن و احکام اسلامی معیار زندگی مشترک عمومی و خصوصی است، مناسب نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 3 خرداد 1396 به عدم اجرای سند دستور کار 2030 در ایران رای مثبت داد. به همین ترتیب، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان به تصویب دولت اصلاحات محمد خاتمی رسید و به تصویب مجلس ششم رسید. اما در نهایت شورای نگهبان آن را با استدلال عدم تطابق با اسلام رد کرد. این فصل به نقش سنتی اعطا شده به زنان در حقوق ایران در پرتو توسعه حقوق برابر در حقوق بین الملل می پردازد. دو موردی که در اینجا ارائه می‌شود، نشان‌دهنده دو تفسیر متفاوت از اسلام و تأثیر آن بر برابری حقوق و نقش سنتی زنان تحت قانون در جامعه ایران است. آنچه می بینیم از یک سو تصویب موافقت نامه های مهم بین المللی - CEDAW و دستور کار 2030 - توسط دولت های خاتمی یا روحانی است، در حالی که از سوی دیگر، هر دو سند از سوی مقام معظم رهبری و اصولگرایان در ایران به دلیل ناسازگاری با اسلام رد شده است. ارزش ها یا آموزه ها این فصل CEDAW را به عنوان مجموعه ای از معیارهای برابری جنسیتی با قوانین جاری جمهوری اسلامی ایران مقایسه می کند. این مقایسه برای تشخیص اینکه چگونه CEDAW ادعا شده در تضاد با قوانین ایران است که ادعا می شود بر اساس قوانین اسلامی است، ضروری است. هدف، نشان دادن ظرفیت ها، نقاط قوت و محدودیت های قوانین اسلامی برای برابری جنسیتی است. بر این اساس، هدف این فصل بررسی تفاسیر مختلف از اسلام است تا مشخص شود کدام تفاسیر با هنجارهای جهانی عدالت و در نتیجه مطابق با برابری جنسیتی سازگار است.
تحلیل تفاوت های جنسیتی زن و مرد در علوم تجربی و آموزه های دینی
نویسنده:
مسلم محمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی,
چکیده :
از جمله موضوعات در مباحث انسان پژوهی، تحقیق درباره تفاوت های طبیعی و تکوینی زن و مرد است، چه آنکه بررسی این تفاوت ها، همان گونه که وحدت انسانی آنها را می رساند، بیان گر ناهمگونی کارکردهای آنان خواهد بود. از سوی دیگر علاوه بر آموزه های دینی، تفاوت های طبیعی و تکوینی متعددی از نظر علوم پزشکی و روان شناسی میان زن و مرد به اثبات رسیده است. در این پژوهش ابتدا به تحلیل تفاوت های طبیعی زن و مرد از منظر علوم طبیعی و مفاهیم دینی پرداخته و در نهایت تحلیلی درباره پیامدهای رویکردهای یگانه انگارانه زن و مرد ارائه خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 71 تا 81
گذار از نظام ناشایستگی به سوی شایسته سالاری پژوهشی چند مقطعی در مورد وضعیت شغلی زنان دانشگاهی در ایران
نویسنده:
زاهدی شمس السادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 75 تا 95
بررسی تاثیر خانواده بر شکل گیری هویت جنسیتی دختران دانشجوی دانشگاه پیام نور جهرم
نویسنده:
قائمی فر حسین, حمایت خواه جهرمی مجتبی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر پیمایشی پیرامون تاثیرات خانواده بر شکل گیری هویت جنسیتی دختران می باشد که داده های مورد نیاز از نمونه 384 نفری جمعیت آماری دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور جهرم از طریق نمونه گیری تصادفی ساده جمع آوری گردیده است.یافته های این بررسی نشان از همبستگی میان متغیرهای تبعیض جنسیتی، تقسیم کار در خانواده، هرم قدرت در خانواده و پایگاه اجتماعی اقتصادی با متغیر هویت جنسیتی (سنتی / مدرن) دارد. بدین ترتیب که هر چه تبعیض جنسیتی شدید تر، تقسیم کار جنسیتی در خانواده سنتی تر، هرم قدرت در خانواده سنتی تر و پایگاه اجتماعی اقتصادی پایین تر باشد هویت دختران نیز به صورت سنتی تر شکل گرفته است. ضریب تعیین در این پژوهش 78/0 بوده است. بدین معنا که متغیرهای مستقل 78 درصد از واریانس متغیر هویت جنسیتی (متغیر وابسته) را تبیین کرده اند.
صفحات :
از صفحه 83 تا 102
  • تعداد رکورد ها : 4