جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
تحلیل تطبیقی ریسک در بازار سرمایه در اقتصاداسلامی و اقتصاد متعارف
نویسنده:
علی نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
جهان اسلام، با چالش‌های فراوانی در روند جهانی‌شدن روبروست. ولی بخشی از این چالش‌ها با همکاری کشورهای اسلامی در ایجاد یک بازار سرمایه اسلامی و اعتماد متقابل در تشکیل چنین بازاری رفع خواهد شد. در بازار سرمایه اسلامی با توجه به قواعد کلی شرعی حاکم بر آن بازار محدودیت‌هایی جهت استفاده از ابزار مشتقه در خصوص مدیریت ریسک وجود دارد، نیاز است تا ابزارهای مدیریت ریسک بازار سرمایه که مورد تائید شریعت هستند استفاده گردند؛ ابزارهایی که می‌توانند نقش بزرگی در رشد و توسعه بازار سرمایه اسلامی و سهم بسزایی دررسیدن به اهداف والایی که شریعت مقدس اسلامی برای حوزه اقتصاد و معیشتی جوامع اسلامی در نظر گرفته ایفا کنند.ضرورت مدیریت و کنترل بهینه ریسک در بازار سرمایه موجب شده است که مطالعات وسیعی در این مورد انجام گیرد آغاز بحث مدیریت ریسک به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد، امروزه نیز مدیریت ریسک برای ادامه فعالیت نهادهای مالی بازار سرمایه حیاتی است مدیریت ریسک بسیار مهم است و در اسلام به‌شدت توصیه می‌شود.در خصوص بحث مدیریت ریسک در اسلام نیز اندیشمندان مسلمان جهت تضمین موفقیت صنعت مالیه اسلامی، مطالعاتی انجام داده‌اند و راه‌کارهایی در این خصوص طبق موازین شرعی پیشنهاد داده‌اند. با نظر به اهمیت بالای این موضوع، نه‌تنها پژوهشگران و متفکران حوزه دین بلکه توجه دیگر صاحب‌نظران را به خود جلب کرده است.به‌منظور استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک در بازار سرمایه اسلامی این ابزارها باید در قالب عقود متعارف اسلامی بررسی شوند تا این‌که:1-وجاهت شرعی بیایند2- این‌که ابزار متعارف فقهی که دارای کارکرد مشابه هستند را به‌عنوان جایگزین تعریف و ارائه نمودآنچه این تحقیق به دنبال آن است دو مورد ذکرشده خواهد بود ابتدا تبیین رویکرد اسلام نسبت به مفهوم ریسک و هم‌چنین ارائه تحلیل نظری در مقایسه ابزارهای مدیریت ریسک در بازار سرمایه در اقتصاد اسلامی و اقتصاد متعارف موردبررسی قرار می‌گیرد و سپس در قالب یک بررسی فقهی سعی می‌شود تا به تأمین یکی از این دو هدف بپردازیم.
بورس کالاهای کشاورزی در ایران
نویسنده:
صباغ کرمانی مجید, عزیزی فیروزه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مدیریت ریسک قیمت یکی از مهم ترین مباحث اقتصادی است. در این خصوص اقدامات تامینی از جمله مهم ترین روشهای کاهش و تعدیل ریسک است. به دلیل ماهیت عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی، قیمت این محصولات نوسانات زیادی دارد. این نوسانات از جمله مهم ترین دلایل برقراری بازارهای آتی است. در یک تعریف عام عبارت «بورس کالا» به هر بازار متشکل که در آن داد و ستد انجام می گیرد گفته می شود. سازوکار تمرکز دادوستد در این بازارها، رقابتی موثر بین خریداران و فروشندگان ایجاد می کند. این تعریف می تواند بورسهایی از نوع حراج حضوری را نیز شامل شود. امروزه، هم زمان با بحث آزادسازی داد و ستد کالاهای کشاورزی در بسیاری از کشورها و عدم تمایل دولتها به حمایت از محصولات کشاورزی، نیاز به ایجاد بورسهای کالا به منظور فراهم نمودن زمینه ای برای کشف قیمت محصولات کشاورزی و سازوکار داد و ستد فیزیکی این محصولات بیش از پیش آشکار می شود.نخستین گام برای ایجاد بورس کالا شناسایی سازوکارها، ویژگی ها، ابزارها، نهادهای اجرایی، نظارتی، حقوقی و قانونی آن است. در این مقاله ضمن معرفی بورس کالا و ویژگی های آن، ابزارهای قابل دادوستد از قبیل قراردادهای آتی و پیمان آتی و ویژگی هایشان مورد بررسی قرار می گیرد. سپس به چارچوب نظارتی نهادی و قانونی بورس کالا پرداخته می شود و شاخصهای ورود کالا به بورس معرفی و پیامدهای ایجاد بورس کالاهای کشاورزی در کشور بررسی می شود.
صفحات :
از صفحه 9 تا 34
توسعه مدلی برای تجزیه و تحلیل ریسک صنعت کاشی و سرامیک با استفاده از FMEA و تحلیل پوششی داده ها
نویسنده:
میرغفوری سیدحبیب اله, اسدیان اردکانی فائزه, عزیزی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تجزیه و تحلیل شکست و آثار آن (FMEA) جهت شناسایی و کاهش ریسک خطاها در سیستم، اجزا یا فرایند استفاده می شود. هدف از این روش شناسایی اولویت ریسک ها و حالات شکست است. در این تحقیق از تلفیق دو روش تجزیه و تحلیل شکست و آثار آن (FMEA) و تحلیل پوششی داده ها به منظور تعیین اولویت ریسک های مربوط به 01 حالت شکست در شرکت تولیدی کاشی و سرامیک استفاده شده است. همچنین، از نظریه فازی جهت ارزیابی سه عامل شدت (S) ، وقوع (O) و تشخیص (O) استفاده شده است. براساس نتایج حاصل از رتبه بندی حالات شکست با استفاده از DEA-FMEA در فرایند لعاب زنی شرکت تولیدی کاشی و سرامیک، حالات شکست مربوط به سوراخ زدگی و گوشه پریدگی به ترتیب رتبه اول و دوم را دریافت کردند. در نهایت، به منظور بهبود خطاها پیشنهادهایی به مدیران شرکت داده شده است.
صفحات :
از صفحه 343 تا 363
  • تعداد رکورد ها : 3