جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 13
کنکاشی در تبار فلسفه یونان
نویسنده:
سيد عابد رضوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«فلسفه يونان به عنوان زير بناي تفكر غربي و مبناي فلسفه مسلمين كمتر مورد تحليل بي طرفانه قرار گرفته و بيشتر بر نقل ديگران اكتفا گرديده است، اين نوشته مختصر، فراخواني براي اهل تحقيق و آغازي براي اين منظور محسوب مي گردد» در این کتاب، پس از تبيين قسمتى از تاريخ يونان و فلسفه آن، به تأثير تفكر يونانى و اثرات آن بر فلسفه غرب پرداخته شده است، در فصل پنجم نيز اثرات فلسفه يونان بر فلسفه مسلمين بررسي گردیده است. مولف کتاب پیش رو بر این باور است که در غرب نيز فلسفه به فلسفه زبان و تحليلى محدود گرديده و از ادعاهاي هستى شناسانه خود به معرفت شناسى و از آن به زبان­شناسی تنزل نموده است. در دنياي اسلام نيز اين تفكر به اثبات رسيده كه منطق اسلامي در زبان قرآن و سنت (عربي) موجود است و اسلام نيازي به فلسفه و منطق ذهنى يونان ندارد، منطق ارسطو، منطق هگل (تز.آنتی تز. سنتز)، منطق پوزيتويسم (اثبات گرائی تحليلی) با منطق اسلامی متفاوتند. مولف با استناد به آثار فلسفى و تاريخى نكات ذيل را تبیین نموده است: 1- فلسفه يونان در مقابل اديان الهى قرار دارد ، جايگاه مكاتب فلسفى غرب در طول فلسفه يونان است و آن مكاتب در عرض آن نيستند، لذا با آنكه بعضى از فلاسفه جديد روش ذهن گرايانه يونانيان را نقد و برتجربه تأكيد مي نمايند اما بر بيشتر آنها اصالت ماده حاكم است زيرا فلسفه (يونانزده) مبتنى بر عقلانيت مادى است و اديان بر عقلانيت فراگير، أعم از مادى و معنوى و ارزشهاى معنوى استوار هستند و به خصوص اديان ابراهيمى كه اعتبار خود را از وحى الهى ميگيرند. 2- عمده مباحث مطرح در فلسفه رايج اسلامي شرح فلسفه يونان ازديدگاه مسلمانان است، (به طور نمونه حركت جوهرى از هراكليتوس و مُثُل از افلاطون، علت و معلول و قديم و حادث از ارسطو، بسيط الحقيقت و قاعده واحد و قوس صعودى از فلوطين مأخوذند) فلاسفه مسلمان نيز، فلسفه را به معناى تعقل به كار مي­برند، زيرا تمام فلاسفه مخالفين فلسفه را مخالف تعقل و تفكر مي نامند. پرواضح است تفكر اسلامى از متون اسلامى (قرآن و سنت) اعتبار مى گيرد و از متون يوناني و شروح آنها ناشى نمى شود. 3- علوم انسانى اعم از سياست، جامعه شناسى، اخلاق، روان­شناسى، اقتصاد و غيره از فلسفه (يونانزده) استخراج گرديده ­اند زيرا علوم مذكور نه تجربى هستند كه به وسيله تجربه به دست آمده باشند و نه وحيانى كه حاصل وحى الهي باشند بلكه حاصل تفكر بشر مادى گراى غربى هستند كه مبتنى بر عقلانيت مادى است و در فلسفه (يونانزده) ريشه دارند.
تاریخ فلسفه یونان از آغاز تا دوره هلنیستی [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد عبد الرحمن مرحبا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: موسسة عز الدین للطباعة والنشر,
فیلسوفان بزرگ یونان
نویسنده:
لوچانو دکرشنتزو؛ مترجم: عباس باقری
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نشر نی,
چکیده :
فلاسفه یونان باستان و دیدگاه آنها بصورت کتابی سرگرم کننده و آموزنده دربخش اول این کتاب به فلاسفه پیش از سقراط می پردازد. دانشمندانی چون تالس، فیثاغورث ،هراکلیت ،تونینو کاپونه به بررسی شهر آتن در قرن پنجم، می پردازد. بخش دوم فلاسفه را از سقراط تا فوطین بررسی می کند. دانشمندان مثل سقراطیان کوچک، افلاطون، ارسطو ، اپیکور، نوافلاطونیان و دانشمندان بزرگ دیگر می پردازد. این کتاب با کتب فلسفه دیگر سه تفاوت بزرگ دارد. اول در ساده نویسی ، دوم طنزآمیزی و سوم در اختصاص بخشهایی به تاریخ عمومی و اجتماعی-سیاسی دولت شهرهای مهم آن زمان چون آتن و الئاست. اما از جهت فلسفی، نویسنده موضوعات نسبتا پیچیده را طوری بیان کرده که برای همه عموم قابل فهم است. بنابراین خواندن آن نه تنها خستگی نمی آورد. بلکه می تواند سبب نشاط باشد و آموزنده است. این اثر را می توان مثل یک رمان ،حتی برای لذت روحی و خوشایند معنوی مطالعه کرد. کتاب فلاسفه بزرگ یونان باستان شرح زندگی فیلسوفان و رئوس اندیشه های فلسفی آنهاست. اما با تمام تاریخ فلسفه هایی که مترجم می شناسد، تفاوتهای عمده دارد. علاوه بر بخشهای طنزآمیز مربوط به فیلسوفان ساخته ی خیال نویسنده ، که در آثار مشابه نظیر ندارد. به راستی خود اثر بدیع مستقلی را تشکیل می دهد. وچانو دکرشنتزو در نیمه نخست قرن بیستم متولد شده است. او در ابتدا در سازمان آی.بی.ام ایتالیا به عنوان مهندس کار می کرد. پس از مدتی به نویسندگی روی می آورد. کتابهای : چنین گفت بلاویستا – رافائل – ناپل بلاویستا و عمو کاردلینو را منتشر کرد. لوچانو روزنامه نویس و طراح و اجرا کننده برنامه های تلوزیونی صاحب نام نیز بود. بخشی از کتاب pdf فلاسفه یونان باستان ملیسوس افزون بر اینکه در طراحی جنگی چیره دست بود، به عنوان چهارمین فیلسوف مکتب الئا نیز مشهور است. اختلاف اساسی بین او و پیشینیانش در این است که به نظر پارمنیدس “وجود” چیزی است بیرون از زمان در حالیکه ملیسوس معتقد بود وجود همان واقعایت محسوس است. دریاسالار می گوید: ” آنکه هست، همیشه بوده و همیشه خواهد بود.” و همینجاست که ارسطو از شدت عصبانیت در برابر این پایین آوردن مرتبت وجود پارمنیدس از سطح معنوی به سطح محسوس، به ناسزاگویی می پردازد. برای ما آدمهای فانی ممکن است فرق بین این دو نظریه ارزش تامل نداشته باشد و ابلهانه به نظر آید اما اگر مفهوم این دو برداشت را با دقت بیشتری بررسی کنیم بی درنگ درخواهیم یافت که تفاوت قابل ملاحظه است. ملیسوس اگرچه درباره ی بی ارزشی طواهر و بی اعتباری حواس با فیلسوفان الئایی توافق دارد اما مایل نیست وجود را همچون یک جوهر بی محتوا و مجرد بشناسد. بیشتر می خواهد به آن یک خصیصه ی عینی بدهد چون آن را با کل جهان که فراگیرنده ی همه چیز است، یکی می داند. دریاسالار ملیسوس یکی از فلاسفه یونان باستان می گوید: اگر چیزی وجود دارد ابدی است، زیرا از هیچ ، چیزی به وجود نمی آید. اگر ابدی است پس بی نهایت است و نه آغازی دارد نه انجامی اگر ابدی و بی نهایت است پس یگانه است،زیرا اگر دو تا بود بالاخره هر یک از آن دو حدی می شد برای دیگری. اگر ابدی است، بی نهایت است و یگانه، پس همگون است زیرا اگر همگون نبود اجزای مختلف داشت و در نتیجه متعدد بود. اگر ابدی است، بی نهایت است، یگانه است و همگون، پس بی حرکت است زیرا بیرون از خود او مکانی وجود ندارد تا در آن حرکت کند. اگر ابدی است، بی نهایت است، واحد است، همگون است و ساکن، پس نمی تواند درد و رنج داشته باشد زیرا همیشه باید در یک حال باشد.
خدا و فلسفه یونانی: مطالعاتی در تاریخ اولیه الهیات طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lloyd P. Gerson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «خدا و فلسفه یونانی» بررسی براهین اصلی وجود خدا یا اصل علی اولی در فیلسوفان یونان باستان است. مطالعه گرسون درباره فیلسوفان یونان باستان شامل پیشاسقراطیان - افلاطون، ارسطو، رواقیون و شکاکان و فلوطین است. در فیلسوفان یونان، براهین وجود خدا بخشی از الهیات طبیعی است که از الهیات اسطوره ای و مدنی متمایز و برتر از آن است. بر خلاف بافت یهودی، مسیحی یا اسلامی، که در آن الهیات طبیعی تابع اصول کتاب مقدس است، الهیات طبیعی یونان در واقع نوعی رئالیسم علمی است. خدا یک موجود فرضی است که به عنوان توضیح نهایی داده های مختلف فرض شده است. هدف اصلی این کتاب نشان دادن تداوم اندیشه یونانی حکمت و هویت آن با آنچه که می توان به راحتی «استدلال الهیاتی طبیعی» نامید، است. از آغاز فلسفه در یونان تا جذب اساسی آن در اندیشه یهودی، مسیحی و اسلامی، گفتگوی مداوم با مفهوم الهی به عنوان محور آن وجود دارد. این کتاب به بررسی رابطه بین استدلال‌ها در الهیات طبیعی و متافیزیک می‌پردازد و نظریه‌های مختلف علیت را در زمینه استدلال الهیات بررسی می‌کند. این استدلال می کند که اوج الهیات طبیعی یونان، متافیزیک متمایز خلقت فلوطین است.
درسگفتارهای تاریخ فلسفه غربی - جلسه (8): آناکساگوراس و ذره گرایان
سخنران:
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
تاريخ الفلسفة اليونانية
نویسنده:
ولتر ستيس؛ ترجمه: مجاهد عبدالمنعم مجاهد
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: دارالثقافة,
کلیدواژه‌های اصلی :
فلسفه باستان: تاریخ جدیدی از فلسفه غرب - جلد 1 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony John Patrick Kenny (آنتونی جان پاتریک کنی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
CLARENDON PRESS OXFORD,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سر آنتونی کنی در اینجا داستان جذاب تولد فلسفه و شکوفایی چشمگیر آن در دنیای مدیترانه باستان را بیان می کند.این جلد اولیه یک مجموعه چهار کتابی است که در آن کنی یک تاریخ جدید و بزرگ از فلسفه غرب را باز می کند. تاریخ تک‌نویسنده‌ی فلسفه در دهه‌ها ظاهر می‌شود.فلسفه باستان بیش از هزار سال را در بر می گیرد و ذهن های بزرگ گذشته را زنده می کند، از تالس، فیثاغورث و پارمنیدس گرفته تا سقراط، اپکتتوس، مارکوس اورلیوس و آگوستین.فضیلت بزرگ کتاب این است که توسط یکی از مقامات برجسته جهان در مورد کتاب نوشته شده است موضوع.به جای یک بازخوانی غیرانتقادی و صریح از حقایق شناخته شده - افلاطون و غار سایه های او، اخلاق ارسطو، شهر خدا آگوستین - ما فیلسوفان اصلی را از چشمان مردی می بینیم که یک عمر را صرف تفکر در کار آنها کرده است.بنابراین ما به سادگی به یک نمای کلی نمی رسیم برای مثال ارسطو، اما نقدی نافذ و ژرف نگر از اندیشه او. کنی گزارشی روشنگر از مکاتب فکری مختلف، از پیشاسقراطی ها تا اپیکوریان ارائه می دهد. او توسعه منطق و عقل، ایده های باستانی در مورد فیزیک (چگونه اتفاق می افتد) را بررسی می کند.متافیزیک و اخلاق و اولین تفکر در مورد روح و خدا. تاریخ روشن و مهیج کنی با نگارش واضح، اما به اندازه کافی جدی و عمیق برای ارائه درکی واقعی از فیلسوفان بزرگ، اثری قطعی برای هر کسی خواهد بود که علاقه مند به مردم و ایده هایی است که مسیر تفکر غربی را شکل داده است.
الفلسفة اليونانية أصولها ومصادرها - الجزء الأول: من المرحلة الأسطورية وحتى أفلاطون
نویسنده:
محمد جمال الكيلاني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: دار الوفاء لدنيا الطباعة والنشر,
الفيثاغورية الجديدة: أصولها وأثرها على فلاسفة العصرين الهللينستي والروماني
نویسنده:
محمد جمال الكيلاني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: دار الوفاء لدنيا الطباعة والنشر,
دراسات ونصوص في الفلسفة والعلوم عند العرب
نویسنده:
عبدالرحمن بدوي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب مطالعات و متون در فلسفه و علم برای اعراب، تالیف دکتر. عبدالرحمن بدوی، یکی از مشهورترین آثار ارائه شده و نوشته د. عبدالرحمن بدوی در کارنامه علمی خود با انعکاس اندیشه فلسفی او و محصول تحقیق و بررسی فلسفی وی است، این کتاب حاوی مطالعه جامع تعدادی از متون فلسفی و علمی دانشمندان قدیم دوران باستان است که خواننده آن را به خوبی درک می کند.
  • تعداد رکورد ها : 13