جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
اسلامِ سروش، اسلامِ کدیور
نویسنده:
محمد زارع شیرین کندی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
استاد دکتر عبدالکریم سروش تاکنون کوشیده است همۀ رقیبان و حریفان‌اش را با انواع حیله‌ها و حربه‌ها از میدان به در کند. کافی است که او با کسی درافتد آنگاه دیگر نقد و شرح نمی‌کند بل به ضرب و جرح متوسل می‌شود‌. خطابه‌های اقناع‌گر و جدل‌های اسکات‌گر او همراه با نثر کوبنده و گزنده‌اش دمار از روزگار مخالفان برمی‌آورند. مدتی است قرعه به نام محسن کدیور که قاعدتا باید برخی افکار و عقاید اصلاح‌طلبانه‌اش با سروش مشترک باشد افتاده است. سروش از کدیور چنان سخن گفته است که هر کس او را نشناسد فکر می‌کند از رهبران جریان‌های «تکفیر»ی و از هم‌مشربان ملاعمر و ابوبکر بغدادی و غیره است. سروش به عمد چنین می‌کند و احتمالا این را از برخی دشمنان قدیم‌اش آموخته است که معتقد بودند مخالف‌تان را منصفانه نقد نکنید بل تخریب و رسوا و لجن‌مال کنید. او بهتر از هر کس دیگری می‌داند که کدیور «روحانی» و «شیخ» هم باشد متفاوت است. علاوه بر آن، کدیور مدرک دکترای فلسفه دارد و سال‌هاست که استاد دانشگاه است. سروش با کدیور همان کار را می‌کند که روزگاری توده‌ای‌ها با منتقدانشان می‌کردند (صرفا برای نمونه رجوع کنید به کتاب‌هایی که تحت عنوان «خاطرات» از اعضای حزب توده منتشر شده است، علی الخصوص به «خاطرات» نورالدین کیانوری). الفاظ و تعابیرسروش اینهاست: «روحانی قشری»، «شیخ تکفیرگر»، «قشری مذهب» و «الفبای نواندیشی دینی را درک نکرده و همچون بعضی از هم‌کسوتان و پیشکسوتان حوزوی – سنتی خود همچنان بروجود «اسلام واقعی و ثابت» اصرار می‌ورزد». سروش از هر کدام از واژه‌های مذکور همان معنایی را مراد می‌کند که مستمعان و مخاطبانش در ایران سال‌ها با آن آشنایند.
دیانت و عقلانیت: جُستارهایی در قلمرو دین‌پژوهی و آسیب‌شناسی دینی
نویسنده:
رضا بابایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
آرما,
چکیده :
معرفی کتاب دیانت و عقلانیت اثر رضا بابایی: "دیانت و عقلانیت" اثری است از "رضا بابایی" که "جستارهایی در قلمرو دین پژوهی و آسیب شناسی دینی" را در اختیار خوانندگان قرار می دهد. این مقالات و یادداشت ها که اکثریت آن ها پیش از این در فضاهای علمی و مجازی منتشر شده اند، نوشتارهایی با مضمون دین شناسی هستند که نگارنده آن ها را با چاشنی روشنفکری دینی، من باب آسیب شناسی و علت یابی به رشته ی تحریر درآورده است. آنچه در فصل نخست این کتاب به آن پرداخته می شود این مفهوم است که تا زمانی که درک سنتی از دین دچار تحول نشود، امکان اصلاح درون دینی وجود ندارد و در نتیجه ی آن اصلاحات فرهنگی در اجتماع نیز با مشکل رو به رو می شود. در فصل دوم نقدهایی از خوانش سنتی دین ارائه می شود و بر سیالیت فهم دین تاکید می گردد. فصل سوم به آسیب شناسی و یافتن عدم تناسب نظری و عملی در سیره دین داران پرداخته و فصل چهارم تلاش می کند تا نقش تاریخ را در شکل دهی به بعضی از سنن و سیره ها نشان دهد. گفتنی است در این بخش، یکی از مهم ترین مباحث کتاب که بحث عاشورا و حقیقت آن می باشد، مطرح شده است. فصل پنجم و پایانی کتاب به ظرفیت های دین در حوزه ی عرفان و معنویت اشاره دارد و آموزه هایی را از عرفان، علی الخصوص عرفان مولانا در مثنوی معنوی ارائه می کند. "رضا بابایی"، کتاب "دیانت و عقلانیت" را با زبانی ساده و بیانی روان به نگارش درآورده و تا جایی که توانسته، از ابزار واژگان غیرتخصصی بهره برده و از بحث های غامض فلسفی و فقهی اجتناب ورزیده است. (منبع: https://www.iranketab.ir/book/24230-dianat-va-aghlaniat)
  • تعداد رکورد ها : 4