جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
تکامل: ماهیت آن، شواهد آن و ارتباط آن با اندیشه دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joseph Le Conte (جوزف لو کونته)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جوزف لو کونت اولین زمین شناس، مورخ طبیعی و گیاه شناس بود که در سال 1869 به دانشگاه کالیفرنیا منصوب شد. او برنامه دیرینه شناسی موفقی را در برکلی تأسیس کرد و مجموعه های مهمی از فسیل ها را به دست آورد. او همچنین در مورد تکامل سخنرانی می کرد و می نوشت، که او از طرفداران برجسته آمریکایی بود. این کتاب که اولین بار در سال 1888 منتشر شد، اما در ویرایش دوم که در اینجا مجدداً منتشر شد، تجدید نظر و گسترش یافت، تلاش او برای تطبیق اعتقادات تکامل گرایانه خود با ایمان مذهبی خود است. او احساس کرد که چنین ترکیبی توسط دگماتیسم در هر دو طرف مانع شده است، و او یک مورد را برای "یک دیدگاه ترکیبی، آشتی دهنده و عقلانی" مطرح می کند. او سه سؤال را مطرح می کند: تکامل چیست؟ آیا حقیقت دارد؟ و سپس چه؟، با هدف خطاب به "خواننده عمومی هوشمند" بدون سطحی یا غیر علمی. مفاهیمی مانند «نئوداروینیسم»، «ماتریالیسم» و «طراحی» در این کتاب گسترده ظاهر می‌شوند که دغدغه‌های آن به‌طور شگفت‌انگیزی امروزی مطرح است.
اجداد آدم: نژاد، دین، و سیاست منشأ بشری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David N. Livingstone (دیوید ان.لیوینگستون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه این عقیده که همه انسان ها از نسل آدم هستند، اعتقادی دیرینه در غرب است، اما روایت دیگری از این روایت وجود دارد: انسان ها قبل یا در کنار آدم روی زمین سکونت داشته اند و فرزندان آنها هنوز هم این سیاره را اشغال کرده اند. دیوید ان.لیوینگستون در این اثر جذاب و تحریک آمیز، تاریخچه ایده انسانیت غیرآدمی و بحث های پیرامون آن را از قرون وسطی تا امروز دنبال می کند. از دیدگاه چند رشته ای، لیوینگستون بررسی می کند که چگونه از این ایده جایگزین برای اهداف فرهنگی، مذهبی و سیاسی استفاده شده است. او نشان می‌دهد که چگونه آنچه به عنوان نقد کتاب مقدس آغاز شد، به یک عذرخواهی الهیاتی برای آشتی دادن دین با علم - به ویژه تکامل - تبدیل شد و بعداً برای حمایت از استدلال‌های برتری سفیدپوستان و جداسازی استفاده شد. از بدعت تا ارتدکس، از رادیکالیسم به محافظه کاری، از انسان دوستی تا نژادپرستی، اجداد آدم داستانی جذاب از پیچش ها و چرخش ها در سیاست فرهنگی پیرامون این سوال قدیمی را روایت می کند که "از کجا آمده ایم؟"
علم و مسیحیت ارتدکس شرقی: از پدران یونانی تا عصر جهانی شدن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Efthymios Nicolaidis (Author), Susan Emanuel (Translator)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مردم حداقل از زمان مسیح در تعارضات بین علم و دین فکر کرده اند. بحث هزاران ساله به خوبی در ادبیات تاریخ و فلسفه علم و دین در تمدن غرب ثبت شده است. علم و ارتدکس شرقی انحرافی از آن مجموعه وسیع کار است که اولین نمای کلی از رابطه بین علم و ارتدکس مسیحی، کلیسای رسمی امپراتوری روم شرقی را ارائه می دهد. این مطالعه پیشگام، تاریخ غنی را در یک بازه زمانی چشمگیر، از هگزامرون سنت باسیل در قرن چهارم تا جهانی شدن بحث های علمی در قرن بیستم، دنبال می کند. Efthymios Nicolaidis استدلال می کند که تضادهای بین علم و ارتدوکس یونانی - در زمان وجود آنها - علم در مقابل مسیحیت نبود، بلکه بحث های کلیسایی بود که کل جامعه را در بر می گرفت. نیکولایدیس توضیح می دهد که در طول دوره بیزانس، پدران یونانی کلیسا و پیروان بیزانسی آنها مشتاقانه درگیر این بودند که چگونه باورهای مذهبی خود را با علم بت پرستی اجداد باستانی خود آشتی دهند. آنها بارها پرسیدند که نگرش رسمی کلیسا نسبت به دانش سکولار چگونه باید باشد؟ از ظهور امپراتوری عثمانی در قرن پانزدهم تا فروپاشی آن در قرن نوزدهم، ایلخانی قسطنطنیه تلاش کرد تا آموزش علمی افراد مسیحی خود را کنترل کند، تلاشی که با معرفی علم اروپایی در قرن هفدهم و هجدهم پیچیده شد. علم و ارتدکس شرقی انبوهی از اطلاعات جدید در مورد ارتدکس و دانش سکولار - و واکنش کلیسای ارتدکس به علوم مدرن ارائه می دهد.
فیزیکِ الهیاتی: دین و علم در اروپا (1650-1750) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ann Blair, Kaspar von Greyerz
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اولین مطالعه طولانی کتاب در زمینه الهیات فیزیکی، مفهوم گسترده جدایی مدرن اولیه و پیوسته در حال پیشرفت دین و علم را زیر سوال می برد. در آغاز حدود سال 1650، ظهور تعدادی از مفاهیم، ​​روش ها و ابزارهای علمی جدید، سنتزهای موجود علم و علم را به چالش کشید. دین فیزیک الهیات، که ارزش‌های مشاهده تجربی و شخصی را در بر می‌گرفت، یک جنبش بین‌المللی در اوایل عصر روشنگری بود که بر علم جدید تمرکز داشت تا درباره خلقت و مشیت الهی استدلال کند. با تطبیق علم جدید با مسیحیت در بسیاری از مذاهب، فیزیک-الهیات نقش مهمی در انتشار ایده‌ها، فرضیات و علاقه به مطالعه طبیعت جدید به عموم مردم داشت. در این کتاب، شانزده محقق برجسته مجموعه‌ای غنی از مقالات را در مورد شرایط و دامنه جنبش، استدلال‌های علمی و مذهبی، و حساسیت‌های زیبایی‌شناختی آن ارائه می‌کنند. مشارکت‌کنندگان: آن بلر، سیمونا بوسکانی لئونی، جان هدلی بروک، نیکلاس بروکر، کاترین کالووی، کاتلین کروتر، برندان دولی، پیتر هریسون، باربارا هانفلد، اریک جورینک، اسکات ماندلبروت، برایان دبلیو اوگیلوی، مارتین پچارمن، جاناتان شیهان، آن شارلوت ترپ، رینک ورمیج، کاسپار فون گریرز
إسلام و الحضارة الغربية
نویسنده:
مجتبى موسوي لاري؛ مترجم: محمدهادی یوسفی غروی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: الهادي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب "الإسلام والحضارة الغربية" ترجمه کتاب "اسلام و سیمای تمدن غرب" اثر استاد شهیر مجتبى موسوي لاري می باشد در این کتاب، سیمای تمدن غرب و رویه های تمدنی آن نقد شده، و در نهایت، آیین اسلام پاسخ گوی نیاز بشر امروزین غرب معرفی شده است. با آن که بیش از 37 سال از زمان انتشار این کتاب می گذرد، اما هنوز لطافت و تازگی در آن جاری است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زلمای خلیل زاد، که اکنون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد است، با بیان این نکته که «اگر غرب می خواهد با پدیده ای که روبه رو است آشنا شود، کتاب اسلام و سیمای تمدن غرب را مطالعه کند.» بر ارزش های این کتاب صحه گذاشت. این کتاب، دارای دو بخش «سیر زندگی و تمدن بشر» و «پاسخ اسلام به مشکلات جهان» است که در بخش نخست به ارزیابی تمدن غرب و ناهنجاری های حاکم بر جامعه غربی اشاره دارد و لایه رویین تمدن غرب را به خوبی فراروی مخاطب خود قرار می دهد. روزنامه همپشایر کرونیکل (28 اکتبر 1977) با عنوان «غرب از دیدگاه یک مسلمان» در معرفی این کتاب چنین می نویسد: «غرب، ارزش های روحی، انسانی و اخلاقی را رها کرده و یوغ بندگی و عبودیت ماشین را به گردن افکنده است، بدون شک پرستندگان و بردگان ماشین، هرگز به سعادت و آسایش و خوشبختی واقعی، دست نخواهند یافت.
علم و دین از دیدگاه استاد مطهری
نویسنده:
محمدرضا کاشفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی,
چکیده :
کسانی چون مرحوم استاد شهید مطهری، مرحوم دکتر شریعتی و خصوصا شهید محمد باقر صدر از جمله افرادی هستند که هنوز در جامعه فکری ما افکار و دیدگاههای ایشان کمتر فرصت طرح و نقد یافته است. از این رو استخراج نگرشهای متنوع آنها، خصوصا دیدگاهها کلامی و دین شناسانه آن بزرگان و نقد و ارزیابی آنها یکی از اجزاء ضروری پرداختن به مباحث کلامی و دین شناسی در روزگار ما است. امید می بریم این نقیصه، به مرور ایّام، توسط سعی و تلاش فکری اندیشمندان این دیار، جبران شود. نوشتار حاضر نیز به نوبه خویش مدخلی در جهت شناسایی و طرح دیدگاه مرحوم شهید مطهری دربارۀ یکی از موضوعات مهم کلام جدید علم و دین است. نقد و ارزیابی این آراء. خود مقاله مستقل و مستوفایی می طلبد که در فرصت دیگری باید به آن پرداخت.
صفحات :
از صفحه 39 تا 57
  • تعداد رکورد ها : 8