جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
نظر آنها درباره اسلام. گفتگوی صریح با بیست و چهار نویسنده عرب [کتاب عربی]
نویسنده:
فيليب كاردينال، لوك باربولسكو
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دارالساقی,
ناسنجیده در اندیشه اسلامی معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mohammed Arkoun
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Saqi,
چکیده :
ترجمه ماشینی: رویکرد نویسنده با تکیه بر ترکیبی از رشته‌های مرتبط - تاریخ، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و مردم‌شناسی - هر نظام اعتقادی و غیر اعتقادی، هر سنت تفسیری، الهیاتی و فقهی را در معرض نقدی قرار می‌دهد که هدف آن رهایی عقل از چنگال اصول جزمی است. . هدف اثر محمد ارکون با تلقی اسلام به عنوان یک دین و همچنین به عنوان یک سنت فکری دیرینه، غلبه بر محدودیت‌های شیوه‌های توصیفی، روایی و زمانی در تاریخ است و با توصیه به توسعه کل اندیشه اسلامی - از قرآنی تا امروزی گفتمان های بنیادگرا - تحت یک تحلیل انتقادی با هدایت این مقوله ها قرار گیرند. نتیجه مورد انتظار چنین استراتژی یک دلیل سیاسی رهایی یافته است که دست در دست هم با تخیل خلاق برای بازسازی بنیادی ذهن و جامعه در جهان اسلام معاصر کار می کند.
مطالعات اسلامی در قرن بیست و یکم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Buskens, Léon (editor) ؛ van Sandwijk, Annemarie (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Amsterdam: Amsterdam University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در دهه‌های اخیر، روش‌های سنتی زبان‌شناسی و تاریخ فکری، که برای مطالعه اسلام و جوامع اسلامی به کار می‌رود، با انتقادات قابل توجهی از سوی نسل‌های رو به رشد دانشمندانی که برای راهنمایی به علوم اجتماعی، به ویژه مردم‌شناسی و تاریخ اجتماعی روی آورده‌اند، مواجه شده است. . این تغییر با ظهور رشته‌های جدید، مثلاً مطالعه اسلام در اروپا و آفریقا و موضوعات جدیدی مانند نقش جنسیت همراه بوده است. این مجموعه به بررسی این دگرگونی ها و سایر تحولات می پردازد و از این میدان بررسی می کند و مسیرهای جدیدی را به جلو نشان می دهد.
اسلام شیعی چیست؟ : مقدمه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christian Jambe; Mohammad Ali Amir-Moezzi;t Kenneth Casler; Eric Ormsby
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledg,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برای عموم مردم، تشیع اغلب متضمن انبوهی از بازنمایی های مغشوش است، که اغلب حاکی از تاریک گرایی، عدم مدارا، خشونت سیاسی و دیگر تحقیرهایی است که در واکنش به رویدادهای جهانی داغ یا سرد می شوند. در واقع برای بسیاری از مردم، تشیع مخفف "اسلام رادیکال" یا - بدتر - "تروریسم اسلامی" است. از برخی جهات، هیچ چیز آشناتر از تشیع نیست، و با این حال هیچ چیز بدتر از آن درک نشده است. حدود بیست سال است که رسانه ها پوشش خود را از این پدیده افزایش داده اند. هرگز، یا به ندرت، سؤالی را که ما در اینجا می‌پرسیم، بیان نمی‌کنند: تشیع چیست؟ این باور چیست که الهام بخش میلیون ها انسان پراکنده در سراسر جهان است؟ این کتاب مقدمه ای گسترده بر اسلام شیعی ارائه می دهد. این بررسی می کند که شیعیان به چه چیزی اعتقاد دارند، خود را چگونه می بینند و جهان را چگونه می بینند. شامل بررسی کامل عقاید، فلسفه، رویکرد شیعیان به قرآن و سیر تحول تاریخی تشیع به عنوان شاخه ای از اسلام است. خیلی وقت ها و خیلی سریع این نتیجه گرفته می شود که تشیع یک فرقه بدعت گذار حاشیه ای است که اساساً با حقیقت عمیق تر دین بزرگ اسلام بیگانه است و بر اثر تصادف تاریخی به صحنه سیاسی کشیده شده است. تشیع یا حقیقت اسلام را بیان می کند، به این معنی که حقیقتی وحشتناک است، یا کاملاً با اسلام بیگانه است و بنابراین، همان طور که بنیادگرایان اسلامی و برخی افراد مکرراً ادعا می کنند، مستحق رد صریح است. این کتاب قصد دارد توضیح دهد که چرا این گونه سوءتفاهمات رایج از تشیع ریشه دوانده است. این کتاب که در قالبی در دسترس نوشته شده و مروری کامل بر تشیع دارد، متنی ضروری برای دانشجویان و پژوهشگران معارف اسلامی یا ایران شناسی خواهد بود.
جوان و مسلمان بودن: سیاست‌های فرهنگی جدید در جنوب و شمال جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(آصف بیات) Linda Herrera, Asef Bayat (لیندا حراره)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: "این مجموعه ای عالی از مقالات در مورد جوانان در تعدادی از جوامع اکثریت (و اقلیت) مسلمان در زمینه جهانی شدن و مدرنیته است. نقطه قوت خاص این جلد توانایی آن در برجسته کردن نقش های متعدد و بحث برانگیز دین و ایمان شخصی است. در شکل‌گیری هویت‌های مسلمان جوان معاصر. چنین بینش‌هایی اغلب روایت‌های استاد سکولار غربی از مدرنیته را به چالش می‌کشند و مفهوم‌سازی مجدد معتبری از معنای جوان بودن و مدرن بودن در بخش وسیعی از جهان امروز را پیشنهاد می‌کنند.» - اسما افسرالدین، استاد مطالعات اسلامی، دانشگاه ایندیانا در سال های اخیر، علاقه به مسائل جوانان و به ویژه جوانان مسلمان افزایش یافته است. جوانان مسلمان در رابطه با مسائل مربوط به امنیت و افراط گرایی، کار و مهاجرت و حقوق و شهروندی در کانون توجه جهانی قرار گرفته اند. این کتاب فرهنگ و سیاست جوانان مسلمان در جنوب و شمال جهانی را مورد بازجویی قرار می دهد تا مسیرها، شرایط و انتخاب های آنها را درک کند. با تکیه بر تحقیقات گسترده از اندونزی تا ایران و آلمان تا ایالات متحده، نشان می‌دهد که در حالی که اکثریت جوانان مسلمان در بسیاری از چالش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مشترک هستند، اما پاسخ‌های متفاوتی به آنها نشان می‌دهند. جوانان مسلمان به دور از "استثنایی" بودن، اغلب به همان اندازه با همتایان نسلی غیرمسلمان خود در بین خود مشترک هستند. جوانان مسلمان با مهاجرت، ایجاد شبکه‌ها، نوآوری در هنر، تسلط بر ابزارهای رسانه‌های جدید و ابراز وجود در عرصه عمومی، به عنوان بازیگران مهم فرهنگی و سیاسی در صحنه جهانی ظاهر شده‌اند.
برای تحقیق در اسلام از کجا باید آغاز کرد؟ لطفاً در این زمینه کتابهایی را معرفی بفرمائید؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
پاسخ تفصیلی:
اگر كسي كه هنوز چيزي از اسلام نمي داند و يا كمتر مي داند و مي خواهد نسبت به آن تحقيق كند تا به حقايقي كه در آن وجود دارد دست يابد و حقيقت يا بطلان مسائل آن را بدست آورد بايد اول براي او اين سؤال ايجاد شود كه اسلام چه نوع ديني است و در صورت آسماني بود بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
بازشناسی ردیه های اندیشه گران جهان اسلام بر ادعاهای ارنست رنان
نویسنده:
نصراله صالحی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشكده تاريخ اسلام,
چکیده :
ارنست رنان، دانشمند و خاورشناس فرانسوی، با ایراد یکی از بحث برانگیزترین خطابه های خود با عنوان «اسلام و علم» در دانشگاه سوربن (23 مارس 1883م)، و سپس انتشار آن در ژورنال د دبا (Journal des Debats)آغازگر یک رشته مباحثات فکری و مجادلات قلمی در جهان اسلام و غرب شد. خطابه ی رنان، در مدت کوتاهی به زبان های آلمانی، انگلیسی، و بعد عربی، ترکی، اردو و فارسی ترجمه شد. اندیشه گران جهان اسلام، از سید جمال الدین اسدآبادی که در پاریس اقامت داشت، تا اندیشه گران دیگری نظیر نامق کمال، رشید رضا، عبدالرزاق، عطاءالله بایزید اوف، محمد حمیدالله، جلال نوری و دیگران، در پاریس، مصر، عثمانی، قازان، هند و پاکستان اقدام به نوشتن ردّیه های متعددی بر ادّعاهای ارنست رنان کردند. خود این ردّیه ها بعدها به یکی از موضوعات مهم پژوهشی پیرامون شخصیت فکری سید جمال الدین اسدآبادی تبدیل شد. با این حال، در ایران، این مسئله، هنوز ناشناخته است. در هیچ منبع فارسی، بجز ردیه ی سید جمال، نمی توان سراغی از ردّیه های دیگر گرفت. در حالی که بیشتر ردّیه های مذکور، از دوره ی عثمانی، به زبان ترکی ترجمه و یا تألیف شده است. در این مقاله، برای نخستین بار مهم ترین ردّیه های متفکران جهان اسلام، مورد بررسی و بازشناسی قرار گرفته است. مقاله، عمدتاً با استفاده از منابع ترکی عثمانی و ترکی استانبولی، به رشتة تحریر درآمده است.
صفحات :
از صفحه 59 تا 76
خاستگاه سیاسی و اجتماعی خوارج
نویسنده:
علی بیات
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی,
چکیده :
پس از اینکه با حیله عمر و بن عاص و به فرمان معاویه، قرآن ها در جنگ صفین بر سر نیزه ها رفت و سپاه عراق به حکمیت قرآن فرا خوانده شدند، اختلاف میان سپاه علی (ع) آشکار گردید. کسانی که با طرح شعار «لا حکم الالله» به مخالفت با طرح حکمیت برخاستند به سرعت به جریانی سیاسی ـ فکری به نام خوارج تبدیل شدند. هر چند در جنگ نهروان قریب به اتفاق آنان کشته شدند اما اصل جریان از میان نرفت و پس از شهادت علی (ع) رشد و گسترش بیشتری یافت و موجد رخدادهای بیشتری طی سه قرن نخست هجری گردید. در این مقاله زمینه های شکل گیری و بر آمدن خوارج از سپاه عراق و نه شام و نیز درون مایه های سیاسی، فکری و نیز ماهیت اجتماعی آن مورد بررسی قرار می گیرد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 62
  • تعداد رکورد ها : 8