جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
واکاوی مهم  ترين معيار داوری رجالی در پرتو نگرش کلامی
نویسنده:
علیرضا حسینی , محمد تقی شاکر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
امامت پژوهی,
چکیده :
بررســی چیســتی معیــار ارباب رجــال در داوری هــای رجالی و بــه گونۀ ویــژه، تحلیل میزان اثرپذیری داده های رجالی از باورهای کلامی، امری مغفول و نیازمند کاوش و نگاهی کلان در ایــن حــوزه اســت. بایســتگی ایــن پژوهــش بــه نــگاه و اســتنباطی آزاد از وراء داوری های ن یافتن انگاره های مطرح از سوی ارباب رجال و رسیدن ّصورت گرفته با تحلیل چرایی تعی بــه ریشــه های آن، بازگشــت دارد. نگاشــتۀ حاضــر بر آن اســت کــه با نگرش روش شناســی، تحول آفریــن و بــر اســاس تحلیــل داده هــای رجالی و کلامــی، جایــگاه و میــزان تأثیرگذاری اندیشــه های عقیدتی در ســنجش وثاقت یا تضعیف راوی را نمایان ســازد. برآیند داده ها و تعمیق نگاه در ریشه یابی شواهد این گفتار، گویای اثرپذیری داوری های رجالی از باورهای اصول عقاید و ِ کلامی است. در برآیند این پژوهه آشکار می شود حوزۀ این واکنش ها در فروع به صورت مشــخص، در نگرش به مســائل ذیل اصل امامت، رخ نمایانده است که می توان آن هــا را واکنش هایــی درون مذهبــی در برابــر کنش هــای عقیدتی در بســتر ارزیابــی رجالی لی نو در مبانی باشد و بتواند نگاهی جدید ّ دانست، تا بازده نگاشتۀ حاضر، زمینه ساز تحو به عرصۀ بهره مندی از روایات، به ویژه روایات حوزۀ امامت را فراهم آورد.
صفحات :
از صفحه 187 تا 221
رویکرد امامیه و حنابله در بغداد دوره آل بویه در زمینه توحید، کتاب و سنت
نویسنده:
محمدرضا بارانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بغداد دوره آل بویه شاهد هم گرایی و واگرایی میان گروه ها و فرقه های متعددی بود. در این بین امامیه نیز به بهره گیری از اقتدار آل بویه و همراهی با آنان از یک سو و حنابله به دلیل بهره مندی از جایگاه خلافت عباسی در دو قطب مخالف قرار گرفته بودند. اختلاف اساسی حنابله و امامیه در باورهای کلامی بوده است و تفاوت و اختلاف اندیشه ای آنان در مسائل سیاسی نیز از برون دادهای آن است. از مهم ترین موضوعات فکری کلامی بین آنان؛ توحید، کتاب، سنت، جایگاه نبی و پیامبر ، جایگاه امام و امامت، امر به معروف و نهی از منکر و بحث بسیار مهم جایگاه صحابه است.
  • تعداد رکورد ها : 2