جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور کلید واژه ها
>
داده کاوی
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 7
عنوان :
متن کاوی موضوعی رایانه ای قرآن کریم، برای کشف ارتباطات معنایی میان آیات، بر مبنای تفسیر المیزان
نویسنده:
محمدحسین صالحی شهرودی، بهروز مینایی، امیررضا اشرفی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
داده کاوی
,
متن کاوی
,
رده بندی موضوعی
,
ارتباطات معنایی
,
قرآن کریم
,
تفسیر المیزان (کتاب)
چکیده :
متن کاوی موضوعی قرآن کریم، رویکردی جدید در «پردازش ارتباطات معنایی» میان آیات قرآن کریم است، که با استفاده از ابزارهای داده کاوی رایانه ای به این کاوش می پردازد. با استفاده از مبانی تفسیری علامه طباطبایی در نگاه موضوعی و نگاه غایت محور، یک پیکرة موضوعی از آیات قرآن تشکیل دادیم که شامل بخشی تفسیری (برای ارزیابی نتایج) و بخشی تشخیصی (با کدگذاری موضوعی آیات برای ورود به الگوریتم های رایانه ای) است. موضوعات این پیکره ، مبتنی بر بیان علامه در مقدمة المیزان، شامل هفت موضوع ذیل است که با نظمی توحیدی، نظام معنایی جامعی را تشکیل می دهند: ذات و اسماء الهی، وسایط الهی، افعال الهی، انسان قبل از دنیا، انسان در دنیا، انسان بعد از دنیا، هدایت انسان به سوی خدا (با ولایت توحیدی، اوصاف اخلاقی و احکام شرعی). برای اثبات معنادار بودن طرح متن کاوی موضوعی، آن را بر سورة «حج ر» (در مدل سوره)، و آیات تفسیری مرتبط با آیة 21 حجر (در مدل آیات مرتبط) اجرا نمودیم، و در ده آزمون داده کاوی برخی ارتباطات معنایی را کشف کردیم، که به دلیل محدودیت گنجایش مقاله، تنها نتیجة معنادار سه آزمون مطرح شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارائه یک مدل دادهآمیزی معنایی مبتنی بر JDL
نویسنده:
حوا علیزاده نوقابی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
داده کاوی
,
هستیشناسی
,
شبکه معنایی
,
فراداده
,
پرس و جو
,
علوم و علوم کاربردی
,
وب معناشناختی
,
علوم کامپیوتر،سیبرنتیک
,
چارچوب توصیف منابع
,
داده آمیزی
,
همجوشی دادهها
,
مدل جیدیال
چکیده :
به دلیل افزایش جریانهای دادهای و اطلاعاتی، بحث دادهآمیزی به عنوان یکی از مهمترین زمینههای تحقیقاتی و عملیاتی محسوب میشود. در حوزههايي که اطلاعات زيادي وجود دارد و تصميمگيريهاي ضعيف باعث پيامدهاي جدي ميشود، مسئله دادهآميزي بسيار حياتي است. دادهآميزي اطلاعات چندين منبع را يکپارچه ميکند و اين عمل به منظور فراهم آوردن دادههاي مشخص و قابل درک درباره موجوديتها و روابط بين آنها صورت ميگيرد و نهايتا منجر به استخراج دانش جديد نيز خواهد شد. با ظهور وب معنایی و همهگیر شدن آن، ضرورت درک اطلاعات توسط ماشین بر هیچ کس پوشیده نیست، اين تحقيق برآن است تا تکنولوژیهای وب معنایی را وارد حوزه دادهآمیزی نماید. با توجه به اینکه یکی از رايجترين مدلهاي دادهآمیزی، مدل چندسطحی JDL میباشد، با افزودن معنا و گنجاندن آنتولوژی و سایر تکنولوژيهاي وب معنايي به این مدل، يک ساختار دادهآمیزی معنايي ارائه میشود. ساختار ارائهشده، گام مهمی در رفع چالش معنایی، که يکي از چالشهاي اصلي موجود در سيستمهاي دادهآمیزی است به حساب میآید و نیز ناهمگونیهای نحوی، ساختاری و معنایی را برطرف خواهد نمود.مدل ارائهشده با مباحث مختلف از جمله طراحی آنتولوژیها، دادههای سنسوری، وارد نمودن زمان در سه-تاییهای RDF، استخراج قوانین و نمایش آنها به صورت معنایی، انجام استنتاج معنایی، بازیابی دادههای ذخیره شده در RDFStore روبه رو میباشد که در پیادهسازی در نظر گرفته میشوند.ساختار پیشنهادی از نظر کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفته شده است و ویژگیهای اصلی آن در مقایسه با سایر سیستمهای دادهآمیزی برشمرده میشود و همچنین با پیادهسازی مدل، نشان داده میشود که این مدل قابلیت عملیاتی شدن را دارد و کارایی آن توسط فرد خبره موردتأیید قرار میگیرد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
پیشبینی قیمت نفت با استفاده از دادهکاوی
نویسنده:
ابوالفضل میرزایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
اقتصاد
,
داده کاوی
,
هستیشناسی
,
شبکه عصبی مصنوعی
,
شبکه عصبی
,
بازار نفت
,
خوشهبندی دادهها
,
پیشبینی قیمت نفت
,
دادهکاوی
,
پیشبینی قیمت
,
نفت خام
چکیده :
نفت به عنوان ماده اصلی تأمین انرژی جهان، همواره از اهمیت ویژهای برخوردار بودهاست. از اینرو قیمتهای آینده نفت یکی از عوامل مهمی است که سیاستها و برنامهریزیهای دولتها، سازمانهای بینالمللی و شرکتها را تحتتأثیر قرار میدهد. بنابراین پیشبینی قیمت نفت از طریق روشهای اقتصاد سنجی و روشهای شبکههای عصبی مبتنی بر دادهکاوی و هستیشناسی میتواند مفید و راهگشا باشد.گرچه پیشبینی قیمت نفت در بازار بینالمللی امری مشکل است اما محققان با مدلسازی توانستهاند به نتایج قابل توجهی دست یابند. دشواری پیشبینی قیمت بدون در نظر گرفتن عوامل غیر بنیادی از آنجا ناشی میشود که پیشبینی این عوامل خود وابسته به پیشبینی عوامل بنیادی بازار نظیر تقاضا و عرضه است که به نوبه خود به عوامل دیگری از جمله رشد اقتصادی و عوامل فنی- تکنولوژیکی وابستهاند.شناخت بازار نفت و توانایی ارائه پیشبینی صحیح از وضعیت قیمت نفت یکی از چالشهای مهم علمی در سرتاسر جهان است. خصوصاً این مسأله در کشورهایی که اقتصاد آنها وابستگی بیشتری به صنعت نفت دارد (نظیر ایران) از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که پیشبینی صحیح قیمت نفت، تأثیرات مهمی در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای اقتصاد کلان کشور خواهد داشت.در این تحقیق از دادههای سالانه طی دورهی 1980 تا 2009 میلادی استفاده گردیده است. بهمنظور پیشبینی قیمت نفت، 25 سال (1980تا 2004) را به عنوان مجموعه آموزش و 5 سال (2005 تا 2009) را بهعنوان مجموعه آزمایش در نظر گرفته شده است. در این پژوهش ابتدا مناسبترین مدل خودرگرسیو میانگین متحرک مطابق با سری زمانی قیمت نفت برنت و با استفاده از معیارهای آکائیک و شوارتز-بیزین شناسایی شده که نتایج نشاندهندهی مدل (1,1)ARMA بر روی لگاریتم قیمت نفت برنت میباشد. در تحقیق حاضر جهت بیان دقت مدل از معیارهای خطای میانگین مربعات خطا (RMSE) و میانگین قدر مطلق خطا (MAE) استفاده شده است. سپس به استخراج هستیشناسی بازار بینالمللی نفت پرداخته و با استفاده از دادهکاوی (خوشهبندی) به تحلیل سری زمانی قیمت نفت پرداخته و عوامل موثر بر قیمت نفت شناسایی شدند. این عوامل عبارتند از: ذخایر اثبات شده نفت کشورهای OECD، تولید نفت اوپک، ظرفیت پالایشگاههای نفت کشورهای OECD، قیمت طلا و رشد اقتصادی کشورهای گروه7. پس از تحلیل و شناخت بیشتر از بازار نفت، هستیشناسی اولیه اصلاح شده و هستیشناسی کاملتر و مناسبتری در مورد بازار نفت بنیان نهاده شد. با توجه به معیارهای خطای بدست آمده مشخص شد که مدلهای شبکه عصبی مصنوعی دقت بسیار بالاتری نسبت به مدل اقتصادسنجی خودرگرسیو میانگین متحرک در پیشبینی قیمت جهانی نفت دارند، همچنین در بین مدلهای شبکه عصبی، مدلی که از نتایج خوشهبندی و هستیشناسی اصلاح شده استفاده مینماید دقت بیشتری نسبتبه سایر مدلها دارد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
طراحی یک سیستم تولید مداوم هوش برای سازمانهای آموزشی
نویسنده:
منصوره نوادوست
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
داده کاوی
,
انتولوژی
,
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
سیستم پشتیبانی تصمیم
,
سازمان آموزشی
,
هوش سازمانی
,
داده های جریانی
چکیده :
مسئله تصمیمگیری و استفاده از سیستمهای کامپیوتری برای کمک و پشتیبانیتصمیم در سازمانهای آموزشی، مسئله جدیدی نیست و لیکن همواره یک مسئله پیچیده و حساس میباشد. آموزش به عنوان یک هدف تجاری هم میبایستی تصمیمهای مناسب و موثّر و سریع اتخاذ نماید. استفاده از نگرشهای جدید، از جمله استفاده از یک سیستم تولید مداوم هوش بر اساس اطلاعات داخل سازمانی و خارج سازمانی، برای کمک به مدیران اینگونه سیستمهای آموزشی بسیار حیاتی است. در سیستمهای هوش سازمانی که تاکنون طراحی شدهاند، امکان استفاده از دادههای خارجی آن هم به صورت جریانی از دادهها، ضمن استفاده از دادههای داخلی، فراهم نشده است. البته استفاده از دادههای خارجی و جریانی در یک سیستم هوش سازمانی، چالشهایی را به همراه دارد. تشخیص دادههای مرتبط با اهداف سازمان و استخراج دانش نهفته در دادههای جریانی از مهمترین این چالشها میباشند. از آنجا که در طراحی سیستمهای هوش سازمانی متداول، این مسائل در نظر گرفته نشدهاند، ارائه یک طراحی جدید در این خصوص ضروری میباشد. در این رساله طراحی یک سیستم تولید مداوم هوش برای سازمانهای آموزشی ارائه شده است. آنتولوژی سازمان و کاوش دادههای جریانی، مهمترین اجزا در طراحی این سیستم میباشند. در این تحقیق، سیستم پیشنهادی به صورت محدود پیادهسازی شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این سیستم کاوش دادههای جریانی با پیادهسازی یکی از الگوریتمهای کاوش اقلام تکراری روی دادههای جریانی، انجام شده و نحوه اجرای آن در کنار دادهکاوی دادههای داخلی نشان داده شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارزیابی شباهت مستندات در وب با تکیه بر یک هستانشناسی معین
نویسنده:
حسن هدهدکیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
فناوری اطلاعات و ارتباطات
,
داده کاوی
,
تشابه
,
هستیشناسی
,
علوم و علوم کاربردی
,
سایت وب
,
علوم کامپیوتر، سیستمهای اطلاعاتی
,
سندداری
,
موتور جستجو
,
واسط کاربر
,
بهینهسازی
,
خدمات معنایی وب
,
شباهت اسناد
,
هستان شناس
,
بهینه سازی برای موتورهای جستجو
,
سند وب
,
صفحه وب
چکیده :
یافتن میزان شباهت اسناد از مسائل مطرح دنیای مملوء از اطلاعات امروز است و در این میان یافتن شباهت میان صفحات وب به مسئله ای جدیدتر در دنیای اطلاعات تحت وب تبدیل شده است. آنچه که در سنجش شباهت بسیار مطرح است، نزدیک بودن صفحه انتخاب شده به عنوان صفحه مشابه صفحه مورد نظر کاربر، به قضاوت انسان یعنی کاربر درخواست کننده، است. طرح حاضر با نوآوری استفاده از هستان شناسی ها و توجه به ساختار صفحات وب و اولویت بندی اجزاء صفحات، در ارزیابی انجام شده توانسته است کارآیی خوبی از خود به نمایش گذارد. در این طرح هستان شناسی نقش یابنده شباهت معنایی دو صفحه را بازی می کند و با استفاده از ساختار صفحات وب که صفحاتی نیمه ساختار یافته اند، مسئله شباهت سنجی بهینه تر گردیده است. چگونگی استفاده از ساختار صفحات وب و اولویت بندی اجزاء آنها، بر اساس عملکرد موتورهای جستجو طراحی شده است و با سنجش عملکرد اولویتهای مختلف اعطاء شده به اجزاء صفحه، ترتیب بهینه ای از این اجزاء درنظر گرفته شده است. برای پیاده سازی و اجرای طرح حاضر برنامه ای نوشته شده است و یک پایگاه داده مناسب از صفحات وب فراهم گردیده، که طرح حاضر و روشهای مشابه، توسط برنامه برروی پایگاه داده اجرا می شود. طرح حاضر در میان روشهای دیگر شباهت سنجی که به دقت انتخاب شده بودند از کارآیی بالاتری برخوردار است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارائه روشی ترکیبی برای دستهبندی موضوعی صفحات وب به صورت خودکار
نویسنده:
یوشا مندنی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
داده کاوی
,
هستیشناسی
,
پردازش اطلاعات
,
تجزیه و تحلیل محتوا
,
علوم و علوم کاربردی
,
خودکار سازی
,
صفحه وب
,
مدل بیزی خام
چکیده :
اهمیت دسته بندی موضوعی صفحات وب باعث شده با پیدایش اولین سایت های اینترنتیشرکت های بزرگی مانند یاهو و AOL به فکر ارائه سرویس های فهرست وب که وب سایت های مختلف را با کمک نیروی انسانی بر اساس موضوع دسته بندی می کند بیفتند. با افزایش روز افزون تعداد صفحات وب و عدم امکان دسته بندی صفحات وب به صورت دستی و همچنین پیدایش کاربرد های دیگری برای دسته بندی خودکار صفحات وب از قبیل فیلترینگ هوشمند و ایجاد نسل آینده موتور های جستجو گر، تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته که متاسفانه تا کنون نتیجه ای مطلوب و کاربردی حاصل نشده است. در اکثر تحقیقات پیشین در زمینه دسته بندی خودکار صفحات وب تنها از یک، دو و یا نهایتا سه مورد از ویژگی های قابل استخراج از صفحات وب استفاده گردیده است. از جمله این ویژگی ها می توان به استفاده از خواص تگ هایHTML از قبیل تگ های متا،عنوان صفحات، تگ های تاکید، پیوند ها و صفحات همسایه، آدرس صفحات ، موقعیت مکانی کلمات و فرکانس تکرار آنها و نیز استفاده از تکنیک های آنتالوژیاشاره کرد. در روش پیشنهادی که در این پایان نامه ارائه شده است بر روی ترکیب این موارد تمرکز شده و نشان داده شده است که استفاده همزمان از ویژگی های مختلف می تواند به افزایش دقت دسته بندی صفحات وب کمک کند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
شناسایی رتبه کالا با ارائه یک مدل جدید از نظرکاوی
نویسنده:
علیرضا یوسفیان نائینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
داده کاوی
,
هستیشناسی
,
کالا
,
علوم و علوم کاربردی
,
علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی
,
نظرکاوی
,
آنالیز احساسات
,
رتبه
,
عقیدهکاوی
چکیده :
با افزایش روزافزون کاربران اینترنت، این بستر به منبعی غنی از اطلاعات تبدیل شده و با همگانی شدن آن، بیان نظرات و عقاید کاربران در مورد کالاها، سازمانها و اشخاص با سادگی بیشتری انجام میشود. با توجه به تحقیقاتی که در سال 2009 انجام گرفت، موثرترین عامل در تصمیمگیری مشتریان در خرید الکترونیک، نظرات ارائه شده توسط کاربران در مورد کالاها میباشد. ولی با افزایش نظرات کاربران در مورد کالاها تصمیمگیری و نتیجهگیری از نظرات مشکل شده است. در این پایان نامه مدل جدیدی از نظرکاوی ارائه شده است. در این مدل بر خلاف کارهای گذشته، برای کلمات بیان کننده احساسات، شدت گرایش تعیین میشود و در شناسایی گرایش شخص نسبت به یک کالا لحاظ میشود. همچنین در این مدل روشی برای تخصیص وزن به ویژگیها ارائه شده است. کارایی مدل پیشنهادی بر روی مجموعه داده تهیه شده از وب سرویس آمازون ارزیابی و با سایر مدلها مقایسه شده است. خلاصهسازی با استفاده از مدل پیشنهادی دارای جزئیات دقیقتر و کاملتر نسبت به مدلهای گذشته میباشد و همچنین شناسایی رتبه کالا از نظرات با استفاده از این مدل نسبت به سایر مدلهای با دقت بالاتری انجام میشود.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 7
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید