جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
تأملاتی در مورد مساله خودآگاهی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Errol E. Harris
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
اساسی ترین و گیج کننده ترین مشکل آگاهی این است که چگونه فعالیت الکتروشیمیایی که دائماً در مغز رخ می دهد به تجربه آگاهانه ای تبدیل می شود که ما از آن لذت می بریم. نه دانشمندان علوم اعصاب، نه روانشناسان و نه فیلسوفان آنقدر به این مشکل رسیدگی نکرده اند (علیرغم بسیاری از ادعاهای خلاف آن) چه رسد به حل آن. در این مطالعه، ارول هریس تلاش‌هایی را که توسط چندین دانشمند و فیلسوف مهم اعصاب برای پرداختن به این سؤال انجام شده است، در نظر می‌گیرد و پیشنهادات خود را در مورد اینکه چگونه می‌توان با بهترین چشم‌انداز قابل فهم به آن نزدیک شد، ارائه می‌کند. «این کتاب کمک‌های متمایز و نادری به فلسفه ذهن می‌کند. مهم‌ترین و غیرمعمول‌ترین فضیلت این کتاب دامنه آن است که دانش عمیق تاریخ فلسفه را با نقد آثار معاصر در فلسفه ذهن و علوم شناخت ترکیب می‌کند. تعداد کمی از نویسندگان هستند که گفتگوی بین فلسفه ذهن/علم شناختی معاصر و فیلسوفان قاره‌ای مانند هوسرل، هایدگر و مرلوپونتی و پراگماتیست‌هایی مانند ویلیام جیمز را دنبال کرده‌اند. بینش هایی از مواردی در قانون فلسفی مانند ارسطو، اسپینوزا، هگل، بردلی و کالینگوود در کنار سخنگویان معاصر علوم شناختی مانند آنتونیو داماسیو و دانیل دنت. برای ما که فکر می کنیم کسانی که درس های تاریخ فلسفی را نادیده می گیرند ممکن است محکوم به تکرار آنها، این کتاب ممکن است چالش مهمی باشد." استیون هورست، رئیس فلسفه، دانشگاه وسلیان (CT، ایالات متحده آمریکا)
نيم نگاهى به مباحث فلسفه ذهن
نویسنده:
مرتضى رضائى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
امروزه مباحث فلسفه ذهن، به طور جدى در محافل فلسفى غرب مطرح است، و آثار خود را در دانش هايى همچون انسان شناسى، روان شناسى، فلسفه اخلاق و فلسفه دين بر جا مى گذارد. چنان كه خود تحت تأثير پيشرفت هاى برخى علوم ديگر است. با اين حال، فلسفه ذهن، چندان در كشور ما شناخته شده نيست. از اين رو، به نظر مى رسد آشنايى با اين دانش، تطبيق مسائل آن با يافته هاى علم النفس فلسفى و بررسى انتقادى آن، يكى از ضرورت هاست. مقاله حاضر، گامى است كوچك در جهت معرفى مهم ترين مباحثى كه امروزه در فلسفه ذهن به بحث گذاشته مى شود.
صفحات :
از صفحه 31 تا 43
علم حضوری نفس از دیدگاه شیخ اشراق و محقق دوانی
نویسنده:
ابراهیم رضایی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
با توجه به این که نفس، در کلام شیخ اشراق، واجد دو وجه علوی و سفلی ست، ضرورتا، واجد دوگونه فعل است: فعلی که با عنوان «تدبیر جسم» شناخته می شود و فعلی که متضمن معرفت و سیر و سلوک عرفانی است؛ اما از آن حیث که نفس، به عالم نور تعلق دارد و از جنس نور است، بنا به تعریف نور، نخست «آشکار بر خود» است و دوم «آشکار کننده غیر خود». بنابراین، شیخ اشراق، در اثبات تجرد نفس، نخست از «ادراک مستمر نفس» یا «خودآگاهی نفس» سخن می گوید و سپس، از دیگر اقسام علم حضوری بحث می کند. تقدم این سنخ از علم حضوری بر دیگر انواع آن نشانگر ضرورت آن برای دیگر اقسام معرفت است. به طوری که شناخت نفس از مفارقات علوم و امورات جسمانی سفلی، حاصل شدت و ضعف در همین سنخ ضروری و متقدم علم حضوری است.
صفحات :
از صفحه 3 تا 22
  • تعداد رکورد ها : 3