جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
شيطان، زمينه هاي نفوذ و راه هاي پيشگيري از ديدگاه آيات و روايات
نویسنده:
زهرا کشمیری؛ استاد راهنما: محمدحسين الهي زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
[موضوع این رساله] عوامل نفوذ شيطان و راه هاي پيشگيري از آن مي باشد. از آنجا که انسان ذاتاً طالب کمال است، لازم است موانع رسيدن به کمال را – که شيطان از مهم ترين آنهاست - بشناسد. در اين پژوهش، سعي بر اين است که با شناخت بيشتر شيطان، زمينه هاي نفوذ او و راه هاي مقابل با او با استمداد از آيات شريفه قرآن و روايات اهل بيت شناسايي گردد. تحقيق حاضر در چهار بخش تنظيم شده است: در بخش اول، کليات تحقيق و مباحث واژه شناسي ارائه شده است.در بخش دوم، سخن از خلقت شيطان، صفات شيطان، و نقش شيطان است.در بخش سوم، زمينه هاي نفوذ شيطان در ابعاد بينش، گرايش، و منش مورد بررسي قرار گرفته است. در بخش پاياني راه هاي پيشگيري از نفوذ شيطان در مؤلفه هاي پيشگيري علمي و عملي، تشريح شده است.
بررسی نفوذ شیطان بر روی انسان و راههای مقابله با آن در آیات و روایات با محوریت المیزان
نویسنده:
خدیجه سپهوند؛ استاد راهنما: جمال سروش
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث شیطان و تعریف آن از جمله مسائلی است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است و هر کسی برای خود تعریفی را از شیطان در ذهن داشته و شیطان را با آن خصوصیت می شناسد. در این نوشتار سعی شده است، که شیطان و راههای نفوذ او و راههای مقابله با آن در آیات و روایات با محوریت المیزان بررسی شود. همه ما انسان ها در زندگی خود با شیطان درگیر بوده و هستیم، با توجه به این بحث است که هر یک از ما برای شیطان در ذهن خود تعریفی داریم. شیطان در همان لحظه آفرینش انسان همراه او بوده و کمین گرفته است تا از لغزش های ما برای رسیدن به هدف خود، که گمراه کردن انسان ها است استفاده کند. یکی ار ویژگی های او برای رسیدن به این هدف وسوسه کردن است. در شیطان افکار زشت و پلید سر میزند، و در روح انسان نفوذ می کند و او را به کار های غیر اخلاقی دعوت می کند، که در اجتماع صورتی زشت و پلید دارد. اگر ایمان انسان قوی باشد شیطان به هیچ وجه موفق به نفوذ در وجود او نمی شود، قصد شیطان این است که ما را از ذکر خداوند دور کند. ضرورت این نگارش این است که می تواند برای دانشجویان الهیات و معارف اسلامی در تمام مقاطع تحصیلی و همچنین اساتید دانشگاهی و حوزوی و همه کسانی که علاقمند به این بحث هستند مفید باشد. گردآوری این تحقیق به روش کتابخانه ای و روش پژوهشی آن مانند اکثر تحقیقات، توصیفی تحلیلی است. هر انسانی باید شیطان را خوب بشناسد، راههای نفوذ شیطان و راههای مقابله با او را بشناسیم تا در زندگی خود فریب حیله های آن موجود مکار را نخوریم. اگر انسان این راهها را در زندگی خود مد نظر قرار بدهد شیطان به هیچ وجه نمی تواند در او نفوذ کند.
مراحل نفوذ شیطان و راه‌کارهای مقابله با آن برمبنای تحلیل محتوای مضمونی خطبۀ قاصعۀ امام علی(ع)
نویسنده:
فتحیه فتاحی زاده ، صدیقه کاشفی ، محمد عترت دوست
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انسان موجودی کمال طلب است و برای رشد خود نیاز به شناسایی موانع مسیرش دارد. ازجمله موانع بزرگ در مسیر دستیابی به کمال انسانی، شیطان است. عنایت به نقش شیطان در ضلالت انسان و توصیه‌های مکرر امام علی(ع) در این رابطه را میتوان در بلندترین و مهم‌ترین خطبهی امام علی(ع) مشهور به خطبهی قاصعه که پس از جنگ نهروان ایراد شده، جست‌وجو کرد. حضرت در این خطبه تلاش کرده‌اند تا ضمن تبیین ماهیت شیطان و ویژگی‌هایش، تصویر جامعی از مراحل نفوذ او در انسان و راهکارهای مقابله با آن ارائه کنند. بر این اساس در این پژوهش کوشش شده با استفاده از روش «تحلیل محتوا» و بهره‌گیری از فن «تحلیل مضامین کیفی»، مهم‌ترین مضامین و مؤلفه‌های مفهومی بیان شده در رابطه با شیطان را شناسایی کرده و ضمن استخراج مضامین اصلی و فرعی بیان شده پیرامون این موضوع، با استناد به کلام امام علی(ع) در خطبه قاصعه، به تبیین مؤلفه‌هایی ازجمله: بررسی واژه شیطان و ابلیس در خطبه، القاب شیطان، نمایندگان و تأییدکنندگان شیطان، گستره فعالیت شیطان، عوامل انزجار شیطان، راهکارهای شیطان برای فریب انسان، مراحل نفوذ شیطان، سرانجام نفوذ شیطان در انسان و تبیین راهکارهای اعتقادی و عملی بازدارنده از نفوذ شیطان بپردازیم. درنهایت با مبنا قرار دادن کلام امام علی(ع)، تلاش شده تا تصویری جامع از مقوله «شناخت شیطان» در این مقاله ارائه شود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 34
شیطان شناسی در قرآن و سنت
نویسنده:
زهرا صبری زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق شیطان شناسی در قرآن و سنت می باشد که به خاطر رویارویی دائم انسان با شیطان این دشمن قسم خورده انسانها ، ابتدا باید خود شیطان به طور کامل شناخته شود بعد کارها و دامهای او وسپس راههای مبارزه با این موجود شرور شناخته شود تا بتوان به طور کاملاً آگاهانه با این موجود روبرو شد . شناخت شیطان ممکن نیست مگر با شناخت میزان قدرت و توانائی او تا بتوان راه هایی که باعث ضعف شیطان می شود را شناخت در فصل اول موجودی به نام شیطان در فصل دوم توانایی های شیطان در مقابل انسان در فصل سوم تجهیزات انسان در مقابل شیطان در پیوست بررسی اجمالی شیطان پرستان می پردازد . هدف از این تحقیق شناخت عمیق شیطان ، فلسفه وجودی شیطان ، شناخت قدرت و توانائی ها ، راهکارهای عملی در مبارزه با شیطان ، و اینکه از جنس فرشتگان نبوده است ، و دارای یارانی است و نیز روز قیامت محشور می شود . در نهایت پی می بریم که وجود شیطان برای تکامل بشر مفید می باشد . در این تحقیق سعی شده است که از تازه ترین نوشته ها از کتب اخلاقی همانند: استعاذه آیت الله دستغیب ، معراج السعاده ملا احمد نراقی ... و تفسیری مانند : تفسیر المیزان و نمونه و صافی و ... استفاده شود و نیز از منابع مستند و معتبر قدیمی مانند : بحارالانوار ، اصول کافی و مجمع البیان و... تا مراجعه کننده گان با اطمینان خاطر به مطالعه مطالب آن را بپردازند . قرآن و شیطان را موجودی ضعیف معرفی کرده است ، او به جمع انسانهای مخلص راه ندارد . برای گمراهی بشر دارای یارانی می باشد ، او از مهلت داده شدگان است ، اراده آزادی را انسان سلب نمی کند برای مقابله با او باید راههای نفوذ او را شناخت ، تا دام های شیطان شناخته شود. انسان ها نیز در برابر او دارای سرمایه های وحی ، عقل ، نفس لوامه ... هستند . باید سرگروههای شیطان پرستان این افراد شناخته شود تا راه پیشرفت آنها گرفته شود ... . امید به آن که این تحقیق برای رهپویان حقیقت و کمال مفید واقع شود .
شیطان شناسی از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
مریم کلوتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش شناخت شیطان بر اساس آیات قرآن و احادیث ائمه معصومین علیه السلام به عنوان دشمن قسم خورده انسان و شناخت شیوه های اغواگری شیطان و راه های پیشگیری از نفوذ شیطان و مقابله با او تابتوان به فلاح و رستگاری رسید. روش پژوهش کتابخانه ای و استفاده از قرآن کریم٬ کتب تفسیر و روایی و اخلاقی مربوط به موضوع و هم چنین استفاده از نرم افزارهای تخصصی علوم قرآن و تفسیر و احادیث است
  • تعداد رکورد ها : 6