جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 23
بررسی استعاره در ادبیات کودک و نوجوان در چهارچوب زبان شناسی شناختی
نویسنده:
شریفی شهلا, حامدی شیروان زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تا پیش از پیدایش زبان شناسی شناختی، استعاره فقط یک ویژگی زبان ادبی و مخصوصا شعر در نظر گرفته می شد که با دیگر صورت های زبانی رابطه اندکی داشت. اما مطالعات شناختی در زمینه استعاره این دیدگاه سنتی را تغییر داده است. در این پژوهش، پس از معرفی رویکرد شناختی به استعاره، به بررسی ده کتاب داستان از مجموعه داستان های منتشر شده برای گروه سنی کودکان و نوجوانان می پردازیم. هدف از این بررسی این است که بدانیم چه انواعی از استعاره (با توجه به نظریات لیکاف در سال های 1980 و 1992) در این کتاب ها به کار رفته اند و کدام یک از این انواع بیشتر به کار رفته و اساسا در این کتاب ها از استعاره برای تسهیل درک چه مفاهیم ذهنی استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که، از میان انواع استعاره هایی که لیکاف معرفی کرده است، شخصیت بخشی، که از جمله استعاره های هستی شناسانه است، بیش از دیگر انواع استعاره در این داستان ها به کار رفته است و نوع استعاره های به کار رفته در این کتاب ها در غالب موارد با مراحل رشد شناختی و تفکر کودک، که پیاژه بیان کرده سازگاری دارند، همچنین نتایج نشان می دهد که استعاره ها نقش مهمی دارند در این که کودکان و نوجوانان برخی مفاهیم را بیاموزند و برخی مفاهیم پیچیده و انتزاعی را بهتر درک کنند.
صفحات :
از صفحه 39 تا 63
روش‌ها در زبان‌شناسی شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Monica Gonzalez-Marquez, Irene Mittelberg, Seana Coulson, Michael J. Spivey
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
John Benjamins Publishing Co,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با توجه به سهمی که در زمینه زبان شناسی شناختی دارد، کتابی بسیار ارزشمند است. این کتاب موضوعاتی به اندازه نقش درون نگری در تحلیل های زبانی، نیاز به نگاه تجربی تر به داده های زبانی و اهمیت تحلیل آماری در تحقیقات زبانی را پوشش می دهد. قطعا ارزش خریدن داره!!!!
درآمدی بر زبان‌شناسی شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vyvyan Evans, Melanie C. Green
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Edinburgh University Press,
معنا در ذهن و جامعه: کمکی کاربردی به چرخش اجتماعی در زبان‌شناسی شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Harder
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter Mouton,
چکیده :
ترجمه ماشینی: زبان شناسی شناختی به طور فزاینده ای به سمت بعد اجتماعی گرایش پیدا می کند. این کتاب این پیشرفت را توصیف می کند و برخی از موضوعات اصلی را برای سنتز اجتماعی-شناختی در حال ظهور مورد بحث قرار می دهد. با ترسیم قلمرو از معنای تجسم یافته فردی به مبارزات گفتمانی، اصولی را برای تحلیل رابطه بین فرآیندهای مفهومی و اجتماعی پیشنهاد می کند.
زبان‌شناسی شناختی: چرخش کمی: ضروریات خواننده [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Janda, Laura A
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter Mouton,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب که به عنوان یک کتاب درسی برای دوره‌های تحلیل آماری در زبان‌شناسی طراحی شده است، خواننده را به روش‌های کمی مختلف راهنمایی می‌کند و پیامدهای آنها را برای این رشته توضیح می‌دهد. روش ها شامل کای اسکوئر، آزمون فیشر، آزمون دوجمله ای، آنالیز واریانس، همبستگی، رگرسیون و تحلیل خوشه ای می باشد. مزایا و محدودیت‌های هر روش به تفصیل بیان شده است و هر روش با مقاله‌های نمونه‌ای که داده‌های زبانی را ارائه می‌کند، نشان داده شده است. ادامه مطلب
تحلیل برخی از استعاره های مفهومی فارسی با استفاده از الگوی شبکه ای و ادغام
نویسنده:
موذنی علی محمد, خنجری شهروز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ژیل فوکونیه و مارک ترنر، موضوع استعاره مفهومی را موردی خاص از یک عرصه عام تر و وسیع تر دانسته اند؛ این عرصه وسیع تر، تحلیل ساز کار دستگاه ذهن به وقت مواجهه با دامنه های مفهومی است. ایشان برای توصیف این فرایند، از اصطلاح «فضای ذهنی» یا «مفهومی» استفاده می کنند. آنان معتقدند که برای درک بسیاری از پیچیدگی های اندیشه آدمی، الگوی یک یا دو دامنه ای کفایت نمی کند، بلکه باید در تشریح اندیشه تصویری انسان، یک الگوی شبکه ای (یا چندین فضایی) فراهم آورد. یک الگوی شبکه ای، از فضاهای ورودی و فضای ادغام شده و فضای فراگیر تشکیل می شود. در این مقاله، هدف آن است که نشان دهیم چگونه این الگو می تواند تحلیل استعاره مفهومی را دقت بخشد و خواننده را در تحلیل عناصر خیال شعری یاری رساند. همچنین بررسی خواهیم کرد که الگوی شبکه ای برای تحلیل استعاره های مفهومی فارسی، خاصه در شعر، تا چه انداره کارآمد است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
نظریه استعاره مفهومی از دیدگاه لیکاف و جانسون
نویسنده:
هاشمی زهره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
بررسی وجه فعل در زبان فارسی بر پایه نظریه فضاهای ذهنی
نویسنده:
آقاگل زاده فردوس, عباسی زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقاله حاضر به بررسی وجه فعل در زبان فارسی اختصاص دارد. در منابع دستور سنتی، فعل را حداقل شامل سه و حداکثر شش وجه دانسته اند. همه این منابع سه وجه اخباری، التزامی و امری را پذیرفته و برخی، وجوه دیگری مانند مصدری، شرطی، وصفی و دعایی را نیز ذکر کرده اند؛ اما در این منابع ذکر نشده است که این دسته بندی بر پایه چه اصلی صورت گرفته و ملاک انتخاب وجه فعل در جملات مختلف چیست. در این مقاله دسته بندی جدیدی از وجوه فعل در زبان فارسی ارائه می گردد. این دسته بندی بر اساس معنای مرکزی «احتمال وقوع» صورت گرفته و بر مبنای آن، کاربردهای مختلف وجوه فعل در جملات ساده و مرکب توجیه می شود. این وجه ها بر اساس نظریه فضاهای ذهنی بررسی می شود و قاعده مندی های کاربرد وجوه مختلف فعل به دست می آید.
صفحات :
از صفحه 135 تا 154
طبقه بندی معنایی اصطلاحات فارسی از دیدگاه زبان شناسی شناختی
نویسنده:
راسخ مهند محمد, شمس الدینی مونا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این تحقیق به بررسی اصطلاحات در زبان فارسی پرداخته ایم. ابتدا بر اساس دیدگاه نانبرگ، ساگ و واسو، اصطلاحات را به دو دسته عبارات ترکیبی اصطلاحی (بخش پذیر) و عبارات اصطلاحی (بخش ناپذیر) تقسیم و سپس بر اساس دیدگاه زبان شناسی شناختی و به طور اخص رویکرد کووکسس، آنها را بررسی کرده ایم. از منظر شناختی سازوکارهای استعاره، مجاز و دانش متعارف، به عنوان انگیزه معنایی در تولید و درک اصطلاحات دخیل اند. در این پژوهش نیز اصطلاحات از منظر این سازوکارها بررسی شدند و معلوم شد عواملی مانند بخش پذیری معنایی، استعاره، مجاز و دانش متعارف در تعیین معنای اصطلاحات دخیل اند. بر همین اساس، عبارات ترکیبی اصطلاحی را به همراه اصطلاحاتی که حاوی استعاره، مجاز و یا دانش متعارف اند، از نظر معنایی به عنوان اصطلاحات شفاف، و عبارات اصطلاحی را به عنوان اصطلاحات تیره تقسیم بندی کردیم. تعداد اصطلاحات شفاف بسیار بیشتر از اصطلاحات تیره است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 32
  • تعداد رکورد ها : 23