جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
درآمدی بر فلسفه دینی سیمون وی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lissa McCullough (لیسا مَک‌کالو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوف فرانسوی سیمون ویل (1909-1943)، معاصر سیمون دوبوار و ژان پل سارتر، از هر نظر متفکری برای عصر ما باقی مانده است. او به چند معنا فردی بیگانه بود که از مقوله های مذهبی معمول سرپیچی می کرد: در عین حال ملحد و مذهبی. عارف و واقع گرا; شکاک و مؤمن بنابراین او از حساسیت های پیچیده عصر عقل گرا صحبت می کند. با این حال، علیرغم ارتباط مداوم او، و توجهی که از فلسفه، مطالعات فرهنگی، مطالعات فمینیستی، معنویت و فراتر از آن به خود جلب می‌کند، باز هم درک بازتاب‌های ویل دشوار است، زیرا آنها به شکلی اغلب غیرقابل درک و تکه تکه بیان می‌شوند. لیسا مک کالو راهنمای قابل اعتمادی برای مفاهیم کلیدی فلسفه دینی ویل ارائه می دهد: خیر و شر، خلاء، جاذبه، فیض، زیبایی، رنج و انتظار برای خدا. پارادوکس‌های وجودی ویل در پرداختن به نگرانی‌های کاملاً معاصری مانند افسردگی، تنهایی و انزوا، و در نوشتن ترسناک از «هیچ» اختیاری خدا، همچنان به چالش می‌کشند و برانگیخته می‌شوند. این اولین کتاب مقدماتی است که انسجام اساسی ایده های مرموز اما قابل توجه او در مورد دین را نشان می دهد.
یونگ در برابر یونگ؛ از «روان‌شناسی دین» تا «فلسفه دین»
نویسنده:
سیده معصومه موسوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
این مقاله، بر پایه مطالعه موردی آرای کارل گوستاو یونگ درباره دین، به این پرسش پرداخته است که دو رویکرد متفاوت روان‌شناختی و فلسفی به دین در چه وجوهی از یک‌دیگر متمایز می‌شوند و چرا شناختِ این تمایز برای منظومه دین‌شناسی اهمیت دارد. برای پاسخ به این پرسش‌ها، مقاله در مقدمه، با اشاره به سه مقطع تاریخیِ «روان‌شناسی دین»، ضمن تقریر دیدگاه یونگ در متن مقطع سوم و پس از برشمردن برخی نقدهای ارائه‌شده به این رویکرد، نتیجه گرفته است که محدود کردن میراث یونگ به «تأثیر دین بر سلامت روان» هم آن میراث را به امری کارکردی تقلیل می‌دهد و هم جان‌مایه‌های بنیادین دین را مورد غفلت قرار می‌دهد. از این رو، در بخش دوم مقاله کوشش شده تا وجه مغفول‌ دیدگاه یونگ دربارۀ «فهم نمادین زبان دین» برجسته و نشان داده شود که چگونه این بخش از دستاوردهای یونگ می‌تواند میراثی برای فلسفه دین قلمداد شود. در بخش پایانی مقاله تلاش شده تا شرایط بهره‌گیری از این میراث جهت تحقق اهدافی که فیلسوف دین در پی آن‌هاست تحلیل و بیان شود. در پایان، نقدِ تعاملِ غیرروش‌مند میان دین‌پژوهی با علوم دیگر برخی از امکانات و محدودیت‌های فیلسوف دین را در چنین تعاملی روشن می‌کند.
صفحات :
از صفحه 101 تا 117
  • تعداد رکورد ها : 2