جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
عوالم پیشین در کوفه و قم (ذر، اظله و ارواح)
نویسنده:
روح­ الله رجبی­ پور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله « عوالم پيشين » از مسائل مهم در حوزه معارف و ب هويژه در دانش عقايد است. بررسي سير تاريخي تعامل محدثان قرون نخستين با روايات عوالم پيشين، از نيازمندي هاي پژوهش در اين عرصه است؛ از اين رو در اين مقاله، با روش گر دآوري داد هها و تحليل آن، سير تاريخي نقل روايات عوالم پيشين و تأليفات در اين موضوع در مدرسه كوفه و قم و گونه بازخورد آن در ميان عالمان و جوامع حديثي، مورد دقت نظر قرار گرفته است. هرچند نوع برخورد محدثان با كتبي با نام « الاظله » كه در كوفه نگاشته شده اند و چراييِ آن با ابهام روبه روست، اما در مجموع مي توان گفت، بسياري از محدثان و علماي شيعه در دو حوزه حديثي كوفه و قم، كه برخي از اصحاب اجماع بوده اند، با وجود گرايش هاي مختلف، به نقل اين دسته از روايات پرداخته اند. اين نوع تعامل، نشا ندهنده مقبوليت اصل اين مسئله در مدرس ههاي كوفه و قم است.
مثال و خیال؛ جایگاه عوالم واسط در هستی‌شناسی و معرفت‌شناسی عرفانی و هنر
نویسنده:
رضا الهی منش، محمد رودگر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
نظریه عالم مثال نظریه‌ای هستی‌شناختی است که عمدتا در فلسفه، کلام، و به‌ویژه عرفان کارایی دارد. عالم خیال نیز عالمی است که انسان در ارتباط با عالم مثال به آن دست می‌یابد. امروزه کارایی‌های جدیدی برای این عوالم در فلسفه دین، روان‌شناسی، فلسفه ذهن، هنر، و ادبیات نیز تعریف شده که اهمیت بسیاری است. نوع نگرش فرهنگ غرب به عوالم ماورا، از جمله مثال و خیال، دچار آفاتی است که اگر بدان توجه نکنیم، می‌تواند ما را به‌رغم برخورداری از تراث عظیم علمی و معنوی در این زمینه، به همان معضلاتی دچار کند که امروزه در غرب به آن مبتلا هستند. تعریفی که آنان از این عوالم و کارکردهایشان ارائه داده‌اند، به قیمت نادیده‌گرفتن و زیر سؤال بردن بسیاری از آموزه‌‌های دینی، مثل توحید و معاد تمام شده است. از این‌رو، ما در این نوشتار درصدد بیان جایگاه اصلی این عوالم در عرفان اسلامی، با توجه ویژه به آرای سهروردی، ابن عربی، و ملاصدرا برآمده‌ایم، همچنین مقاله حاضر به یکی از کارایی‌های جدید این بحث در دنیای معاصر، یعنی در هنر، اشاراتی می‌کند، و ثمره نگرش عرفانی ـ اسلامی به این نظریه را با نگرش غربی مقایسه کرده است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 28
  • تعداد رکورد ها : 2