جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 43
فطری بودن معرفت خدا
نویسنده:
امیر توحیدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انجمن علوم قرآن و حدیث ایران,
چکیده :
علمای علم کلام معمولا بحث پیرامون معرفت خدا را به عنوان «اثبات صانع» آغاز می کنند و با طرح مقدماتی، وجوب معرفت باری را مطرح می نمایند. اهل کلام شناخت و معرفت خدا را امری بدیهی و بی نیازی از اثبات نمی دانند و معتقدند این موضوع نیز همانند دیگر موضوعات مجهول و مشکوکی است که شناخت آن ها از طریق علم حصولی و تصور آن ها صورت می گیرد، ولی از آنجا که تصور خدا امری محال است، می گویند: معرفت خدا یعنی قطع به وجود خدا با تصور وجه او، نه تصور خودش. و این معرفت را معرفت «معرفت بالوجه» می نامند. این در حالی است که قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام معرفت خدا را امری بدیهی و فطری می دانند که نیاز به تذکر و یادآوری انبیا و اولیای الهی دارد. در این مقاله تلاش بر این است که فطری بودن معرفت خدا با استفاده از آیات و روایات به اثبات رسیده و انبیا و اولیای الهی به عنوان مذکران این نعمت فراموش شده معرفی گردند.
صفحات :
از صفحه 81 تا 92
خدای متعال: مطالعاتی درباره ساختار و نشانه‌شناسی فلسفه، کلام و جهان‌شناسی اسلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ian Richard Netton
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نقش خدا را در فلسفه و کلام اسلامی قرون وسطی به شیوه ای جدید و هیجان انگیز بررسی می کند. نتون با چشم پوشی از روش سنتی زمانی در نظر گرفتن فلسفه اسلامی، از شیوه های ادبی مدرن نقد برگرفته از ساختارگرایی استفاده می کند.
یادگیری از برهان آنسلم [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
DESIDÉRIO MURCHO
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: به نظر می رسد استدلال اصلی آنسلم برای وجود خدا در جهت مخالف است. از یک سو، به راحتی نمی توان فهمید که چه چیزی در آن مشکل دارد. از سوی دیگر، باور نکردنی به نظر می رسد که وجود موجودی مانند خدا را بتوان کاملاً پیشینی اثبات کرد. این مقاله تشخیصی از آنچه به نظر می رسد با استدلال اصلی آنسلم اشتباه است را ارائه می دهد. تشخیص آنقدر عمومی است که در جاهای دیگر کاربرد داشته باشد، و آن این است: احتمالات مفهومی بن بست استنتاجی هستند، نه بلیط استنتاج رایگان برای اثبات هر ادعای اساسی. باید دید آیا نسخه‌های دیگر بینش اصلی آنسلم، چه معاصر و چه غیرمعاصر، در دام احتمال مفهومی یکسانی می‌افتند یا خیر.
رویکردی صوری-منطقی به مفهوم خدا [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
RICARDO SOUSA SILVESTRE
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله سعی می کنم به چهار سوال اساسی پاسخ دهم: (1) مفهوم خدا چگونه باید نمایش داده شود؟ (2) آیا اصول منطقی بر آن حاکم است؟ (3) اگر چنین است، چه نوع منطقی در پس آنها نهفته است؟ (4) آیا منطقی برای مفهوم خدا وجود دارد؟ من آنها را با ارائه یک گزارش صوری-منطقی از مفهوم خدا خطاب می کنم. من آن را به عنوان یک خواست روش شناختی می گیرم که این باید در ساده ترین فرمالیسم منطقی موجود انجام شود. من با منطق مرتبه اول (FOL) با هویت شروع می‌کنم، و سپس نشان می‌دهم که ساده‌ترین پسوند مودال آن (SQML، یا ساده‌ترین منطق مودال کمی) برای رسمی کردن یک نظریه حداقل رضایت‌بخش از مفهوم خدا کافی است. من منحصراً بر مفهوم توحیدی خدا تمرکز می کنم.
وقتی کودکان خدایان را ترسیم می کنند: رویکردی چند فرهنگی و میان رشته ای به بازنمایی کودکان از عوامل ماوراء طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Pierre-Yves Brandt, Zhargalma Dandarova-Robert, Christelle Cocco, Dominique Vinck, Frédéric Darbellay
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسپرینگر (Springer),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب دسترسی آزاد به بررسی چگونگی ترسیم خدا توسط کودکان می پردازد. به نقاشی‌های کودکان که در انواع زیادی از سنت‌های فرهنگی و مذهبی جمع‌آوری شده‌اند نگاه می‌کند. پوشش غنای نقاشی را به عنوان روشی برای مطالعه بازنمایی های الهی نشان می دهد. در این فرآیند، همچنین به درک ما از این مفهوم، منشأ آن و توسعه آن کمک می کند. این کار بین فرهنگی، دانشمندانی را از رشته ها و کشورهای مختلف از جمله سوئیس، ژاپن، روسیه، ایران، برزیل و هلند گرد هم می آورد. این کار بیش از به اشتراک گذاشتن نتایج تحقیق و تجزیه و تحلیل آنها انجام می دهد. این جلد همچنین به طور انتقادی سهم و محدودیت های این روش را بررسی می کند. علاوه بر این، دیدگاه‌های تجربی و نظری جدید را نیز در چارچوب وسیع‌تر مطالعه این مفهوم بازتاب می‌دهد. درک مفهوم خدا یکی از دشوارترین مفاهیم است. این جلد با تمرکز بر روش‌های مختلفی که کودکان در سراسر جهان خدا را به تصویر می‌کشند، بینش‌های جدیدی ارائه می‌دهد. خوانندگان به اهمیت تصاویر فضایی و انتخاب رنگ در نقاشی های خدا پی خواهند برد. آنها همچنین در مورد چگونگی ارتباط بیان عاطفی الهی با سن، جنسیت، و دینداری و همچنین راهبردهایی که توسط کودکانی که از نمایندگی خدای خود منع شده اند استفاده می کنند، یاد خواهند گرفت.
براهین اثبات وجود خدا در آثار اسپینوزا
نویسنده:
عبدالرزاق حسامی فر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
اسپينوزا با اعتقاد به تک جوهری خدا را تنها حقيقت جوهری عالم و بقيه موجودات را حالات صفات او دانست. وی در براهينی که بر وجود خدا اقامه کرده است، از دو روش انّی و لمی استفاده کرده است و از ميان آن دو اتقان برهان لمّی را بيشتر می داند. اين براهين به طور عمده در سه اثر او آمده است: «اصول فلسفه دکارت»، «رساله مختصره» و «اخلاق». برهان مهم او بر وجود خدا برهان وجودی است و تقرير او از اين برهان مشابه تقرير دکارت از آن است. نسبت ساير براهين او با برهان وجودی محل بحث است، به طوری که برخی شارحان انديشه او اين براهين را در عرض برهان وجودی و برخی آن ها را تقريرهای ديگری از برهان وجودی دانسته اند. در اين مقاله براهين او در آثار يادشده و نيز نظر چند تن از شارحان فلسفه او بررسی شده است.
صفحات :
از صفحه 89 تا 117
عقلانیت، اعتقاد دینی و تعهد اخلاقی: مقالات جدید در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Audi, William J. Wainwright (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
NCROL ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با سه دغدغه کلی یکی شده است: عقلانیت اعتقاد به خدا، رابطه دین و اخلاق و تبیین مفهوم خدا. با این حال، مقالات با تنوع مشخص شده اند. برخی بر شخصیت‌های تاریخی مانند آکویناس و لاک تمرکز می‌کنند. برخی دیگر، تحولات معرفتی و متافیزیکی اخیر را بر مشکلات اعتقادات دینی تأثیر می‌گذارند. برخی از مقالات به بررسی مسائل نادیده گرفته شده در عمل مذهبی می پردازند، مانند این سؤال که چگونه وقف کامل به خدا می تواند تعهدات عمیق دیگر را مجاز کند. دیگران تمایزات فلسفی را از درون یک سنت دینی به کار می گیرند، برای مثال، در طرح یک رویکرد مسیحی به مسئله شر.
خداباوری تحلیلی، هارتشورن و مفهوم خدا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Dombrowski (دانیل ای. دِمبِراسکی)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
SUNY Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب در مورد مفهوم خدا در فلسفه نئوکلاسیک چارلز هارتشورن و آنچه در فیلسوفان تحلیلی که به خداباوری کلاسیک پایبند هستند، گفت وگویی را آغاز می کند، و در جایی که به طور آزمایشی آغاز شده است، گفتگو را ادامه می دهد. دو ویژگی متمایز کتاب، بررسی دقیق استفاده هارتشورن از ماتریس‌های موقعیت در فلسفه دین است تا از دید نزدیک‌بینانه از گزینه‌های نظری که پیش روی ما قرار دارد جلوگیری شود، و پرداخت گسترده‌ای به تخصیص عمدتاً غیرانتقادی خداباوران تحلیلی. سنت ارسطویی در الهیات، سنتی که بر شکل خاصی از افلاطونیسم تکیه دارد که لزوماً توسط افلاطون وجود ندارد.
خدای چه کسی خداست ؟ : بررسی مفهوم خدا در ادیان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ezenweke , Elizabeth Onyedinma
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Adonis & Abbey Publishers Ltd,
تاریخچه مفهوم خدا: رویکردی فرآیندی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel A. Dombrowski (دانیل ای. دِمبِراسکی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دانیل آ.دامبروفسکی تاریخچه مفهوم خدا را از منظر خداباوری نئوکلاسیک یا فرآیندی بررسی می کند. رویکرد نئوکلاسیک او بحران کنونی خداباوری فلسفی را که بین دفاع از خداباوری کلاسیک و ادعاهای شک گرایی مذهبی گرفتار شده است، تسکین می دهد.در عوض، این اثر مفهوم چارلز هارتشورن از خدایی را ارائه می‌کند که همیشه تکامل می‌یابد، کاملاً بر خلاف شکل ظاهری کامل روایت‌های سنتی‌تر، و به‌طور فزاینده‌ای رضایت‌بخش‌تر. دامبروفسکی قبل از پرداختن به مشارکت‌های قرن شانزدهم تا بیستم، خداباوران کلاسیک و ریشه‌های آن‌ها را در فلسفه یونان باستان بررسی می‌کند و در نهایت درباره بیست و سه متفکر بحث می‌کند. شخصیت‌های کلیدی در این تاریخ افلاطون هستند که از قضا پایه‌های فلسفی مفاهیم کلاسیک و نئوکلاسیک را فراهم کرد، و سه شخصیت بزرگ در خداباوری فرآیندی: هنری برگسون، آلفرد نورث وایتهد و هارتشورن. مفهوم خدا گذشته ای غنی دارد. این کتاب استدلال می کند که می تواند آینده ای غنی نیز داشته باشد.
  • تعداد رکورد ها : 43