جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
ریسمان طلایی: کتابی کوتاه در باب سکولار و مقدس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: عنوان کتاب چارلز تالیافرو برگرفته از اشعار و داستان هایی است که در آن فردی که در خطر یا در جستجو است باید به دنبال یک ریسمان یا ریسمان باشد تا راه خوشبختی، امنیت یا خانه را بیابد. در یکی از معروف‌ترین این داستان‌ها، قهرمان یونان باستان، تسئوس، رشته‌ای را دنبال می‌کند که آریادنه به او داده است تا راه خود را به داخل و خارج از هزارتوی مینوتور مشخص کند. در شعر «اورشلیم» ویلیام بلیک از استعاره یک ریسمان طلایی استفاده شده است که اگر دنبال شود، فرد را به خود بهشت خواهد رساند. تالیافرو استعاره بلیک را برای نشان دادن راه‌هایی که می‌توانیم آنچه را که می‌بینیم، احساس می‌کنیم و انجام می‌دهیم با واقعیت‌های معنوی عمیق مرتبط کنیم، گسترش می‌دهد. تالیافرو یک مورد اساسی برای شناخت تجربه خدای ابدی مسیحیت ارائه می دهد، که در آن خدا به عنوان سرچشمه همه خوبی ها و موضوع و موضوع بهترین عشق ما درک می شود که از طریق کتاب مقدس، سنت، تأمل فلسفی، و مواجهه آشکار شده است. در رویدادهای روزمره او به موانع فلسفی بر سر راه شناخت چنین تجربیاتی، به‌ویژه اعتراض‌های «آتئیست‌های جدید» می‌پردازد و ارزش‌های دخیل در تفکر و تجربۀ خدا را به‌عنوان ابدی بررسی می‌کند. اینها عبارتند از این باور که خیر ابدی خداوند، کالاهای دنیوی، مانند جستجوی شهرت و جلال زمینی را تابع است. که خدا جوهر زندگی است; و اینکه خدای ابدی کالاهای داخلی را مقدس می‌کند و کالاهای روزمره زندگی عادی را برکت می‌دهد. طناب طلایی با کاوش در غنای اخلاقی و معنوی سنت مسیحی به عنوان جایگزینی برای مادی گرایی و طبیعت گرایی، اصالت و عمقی را به بحث در نثری قابل دسترس و جذاب می بخشد.
امکان معرفت تجربی به خدا در اندیشه اسلامی و حدود آن با تأکید بر دیدگاه صدرایی
نویسنده:
علی شیروانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه فرهنگی تحقیقاتی إسراء,
چکیده :
بسیاری از فیلسوفان دین برجسته مسیحی، تجربه دینی را همان تجربه خدا تفسیر می‌کنند و تجربه خدا در نظر کسانی مانند سویین‌برن و آلستون ـ دو تن از فیلسوفان دین برجسته معاصر ـ نوعی معرفت تجربی به خداوند است. این مقاله با بیان دیدگاه حکمت متعالیه صدرایی درباره حدود و انواع معرفت انسان به خدا، راه را برای دستیابی به موضع ایشان درباره معرفت تجربی به خداوند هموار کرده، اصول مورد‌ نظر ایشان در این خصوص را تبیین می‌کند؛ از جمله این اصول آن است که: کُنه ذات خداوند به هیچ‌وجه برای هیچ‌کس جز خود او مکشوف نیست و بنابراین معرفت تجربی به خداوند هرگز به کُنه ذات حق تعلق نمی‌گیرد؛ تعلق معرفت حضوری و بی‌واسطه به اسما و تجلیات خداوند امری ممکن، محقق و بلکه فراگیر است؛ آنچه اختصاصی است، علم به چنین علمی است، نه اصل آن؛ مراتب این علم، متناسب با درجات قرب به خداوند است؛ اگر معرفت تجربی به خداوند مصداق علم حضوری باشد، دارای بالاترین درجه اعتبار معرفتی خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 147 تا 165
سنجش دیدگاه آلستون در باب تجربه خدا با رویت خدا در اندیشه اسلامی
نویسنده:
علی شیروانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی,
چکیده :
آلستون، معرفت شناس و فيلسوف دين آمريكايی معاصـر، بـا بيـان نظريـه ای دربـاره تجربـه دينـی كوشيده است از طريق اعتباربخشی به گونـه ای خـاص از معرفـت تجربـی بـه خـدا كـه وی آن را تجربه عرفانی و تجربه خدا می نامد، مبنايی معرفتی برای توجيه و عقلانيت ايمـان و بـاور بـه خـدا فراهم آورد. معرفت تجربی مورد نظر آلستون، عبارت است از معرفـت حاصـل از آنچـه در نظـر صاحب تجربه، آگاهی به خدا بدون واسطه هرگونه ادراك حسی است؛ معرفتی كـه مسـتقيماً بـه صورت احساس حضور خدا دريافت می شود. اين مقاله ضمن گزارش فشرده ديدگاه وی، امكان و وقوع و حدود چنين معرفتی به خدا را براساس آنچه در انديشه اسلامی درباره رؤيت قلبی خـدا مطرح شده، بررسی می كند و بدين طريق، بحثی تطبيقی ميان الهيات مسيحی و اسلامی را سـامان می دهد. مسئله اصلی اين پژوهش نسبت ميان تجربه خدا _ از ديدگاه آلسـتون_ و رؤيـت خـدا _ در انديشه اسلامی _ است و از جمله نتايج به دست آمده اين است كـه تجربـی خـدا آنگونـه كـه آلستون مطرح كرده، نـوعی علـم حصـولی بـه خداونـد اسـت ، در حـالی كـه رؤيـت قلبـی خـدا دست كم درپاره ای موارد، نوعی علم حضوری به خداوند است.
صفحات :
از صفحه 5 تا 28
  • تعداد رکورد ها : 3