جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
کاربست معانی مجازی و ثانویّه افعال أمری در سوره مبارکه یاسین
نویسنده:
حمید الهی دوست ، عباس بارورزاده ، احمدرضا حدادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زبان قرآن کریم، زبانی ویژه و منحصر به فرد است که بر اساس آن می‌توان قواعد و ساختارهای زبان عربی را تدوین نمود. مطالعات و پژوهش‌های متعدد صورت گرفته در رابطه با زبان خاص قرآن کریم نشان می‌دهد یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این زبان خاص آن است که در مواردی به سراغ معانی مجازی (ثانویه) رفته و مراد متکلم از بیان اوامر و نواهی، معانی دیگری غیر از معنای اولیه و ثابت بوده است. در این پژوهش که با روش مطالعه کتابخانه‌ای و تحلیل توصیفی انجام شده تلاش گردیده تا به صورت مطالعه موردی معانی بیان شده برای افعال امری در سوره مبارکه یاسین از منظر مفسران قرآن کریم مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود چه میزان از این اوامر، معنای اولیه داشته و چه میزان به دنبال بیان معانی ثانویه و مجازی بوده است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که افعال امر در سوره مبارکه یاسین دارای هفده معنا بوده که پنج مورد در معنای اصلی و دوازده مورد در معنای مجازی (ثانویه) به ‌کار رفته است؛ بنابراین می­توان گفت حدود هفتاد درصد از معانی استنباط شده توسط مفسران قرآن کریم از افعال امری، معانی مجازی بوده است نه معانی حقیقی.
صفحات :
از صفحه 347 تا 369
 بينات من فقه القرآن - سورة یس
نویسنده:
السید محمد تقي المدرسي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تأثیر لهجه‌‌های عربی بر قرائات سبعه با تأکید بر سورۀ یس
نویسنده:
حسین رضایی ، ابراهیم اقبال
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
علم قرائات، ‌عهده‌دار شناخت و بررسی اختلافات در نحوۀ تلفظ و اداء‌‌کردن کلمات قرآن کریم است‌. در همین خصوص، در منابع روایی اهل‌سنّت احادیثی وجود دارد که به «سبعة أحرف» مشهور و موجب شده برخی به همین دلیل، اختلاف در قرائت را وحیانی قلمداد کنند‌. هرچند عالمان شـیعه با استناد به روایات معتبر از اهل‌بیت‌‌‌‌b مبنی بر نزول قرآن بر یک وجه با این دیدگاه مخالف هستند، اما صاحب‌‌نظران اهل‌سنّت در تبیین مراد از این احادیث، حدود ده وجه را بیان کرده‌‌اند که از آن میان، جواز قرائت به لهجه‌‌های قبائل عربی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته که این وجه در واقع نظریۀ وحیانی‌بودن اختلاف قرائات را تضعیف و نظر عالمان شیعه مبنی بر نزول قرآن بر یک قرائت را تأیید می‌‌نماید‌. هدف پژوهش حاضر که با روش توصیفی-تحلیلی و بر اساس منابع کتابخانه‌‌ای انجام شده، ارائه شواهدی در تقویت این نظریه، با بررسی تأثیر لهجه‌‌های قبایل عرب بر قرائت قاریان هفت‌گانه در سورۀ یس است‌. نتیجه آنکه می‌‌توان با نظر افرادی که اختلاف قرائات را غیروحیانی می‌‌دانند همراه شد و علاوه بر این، اندازه این تأثیر را در اختلاف قرائت قُرَّاء سبعه به دست آورد‌.
صفحات :
از صفحه 285 تا 304
سوره مبارکه یس و دعای توسل چهارده معصوم علیهم‌السلام محمدبن محمدطوسی(خواجه نصیر طوسی)
نویسنده:
مترجم سوره مبارکه یس حسین انصاریان.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
مشهد: آستان قدس رضوی،شرکت به نشر,
کلیدواژه‌های اصلی :
واکاوی آیه 60 سوره یس با تکیه بر چیستی پیمان الهی
نویسنده:
نویسنده:مهدی قلعه‌نوئی؛ استاد راهنما:مهدی بیات مختاری؛ استاد مشاور :محمود بیات ترک
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قرآن کریم، بارها به مسئله «عهد و میثاق» اشاره‌کرده و این مقوله، همیشه محل اظهار نظر و آراء مفسرین، محدثین و متکلمین مسلمان بوده است. علت اهمیت بحث از آن، ابتناء آن بر آیات قرآن و روایات فراوان در این زمینه است. چندین آیه در قرآن کریم، حکایت از پیمان و عهد الهی دارد که محوری‌ترین این آیات، آیه شریفه 172 «سوره الأعراف» «وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلى‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیامَهِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هذا غافِلینَ» است که مفسران، محدثان و متکلمان، درباره نوعیت و جایگاه عالم ذرّ و کیفیت آن، اختلاف نظر دارند که این از جهتی دلالت بر اهمیت موضوع مذکور دارد. پژوهش حاضر، با روش توصیفی- تحلیلی و از طریق مطالعات کتابخانه‌ای، تلاش کرده است که به تفسیر آیه 60 سوره یس «أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یا بَنی‏ آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّیْطانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ» و تبیین حقیقت و چیستی عهد مذکور در این آیه و نیز بررسی نقاط اختلاف و اشتراکِ دیدگاه‌های موجود در میان مفسران بپردازد. منظور از «عالم ذرّ»، و عهد و پیمان، «عالم استعدادها» و «پیمان فطرت» است؛ بنابر این بیان، مراد از عالم ذر همان فطرت انسانی است. در آیه «ألَم أعهَد إلَیکُم یا بَنِی آدَمَ» مقصود از «عهد »، «ایمان الهی» از طریق «عقل» است، پس در حقیقت همان گواهی عقل بر توحید و منع عقل از پیروی و عبادت شیطان، خود نوعی پیمان غیررسمی خدا، با بشر است یا «ایمان فطری» بشر با خدا می‌باشد که انسان را خدا فطرتاً به گونه‌ای آفریده که خداجوست مراد باشد. و توحیدگراست و از اطاعت و پرستش غیرخدا دوری می‌کند یا مقصود «پیمان الهی» از طریق «پیامبران الهی و کتاب‌های الهی» است، البته می‌تواند یک آیه قرآن چند معنا داشته باشد، بنابراین مانعی ندارد که عهدی که در آیه آمده هم «پیمان عقلی»، هم «پیمان فطری»، و هم «پیمان از طریق پیامبران و کتاب‌های آسمانی»،
آموزه های کلامی در سوره مبارکه یس
نویسنده:
نویسنده:ابوالفضل عشقی؛ استاد راهنما:محمدمهدی خواجه‌پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
دراسلام برای عقیده جایگاه خاصی در نظر گرفته شده است عقیده می‌‌تواند انسان‌های ناتوان و بی‌اراده را نیرو و اراده بخشد، انسان‌های نومید را به‌ سوی امید سوق دهد، حیرانی و سرگردانی را از انسان‌ها دور کند و گمراهان را به‌سوی روشنایی هدایت و رهنمون شود. لذا در قران شریف به این بعد وجودی انسان اهمیت وافری داده شده است وسوره و آیات شریفه قران عمدتا در همین راستا نازل شده است سوره شریفه یس نیز از این قاعده مستثنی نبوده ومشتمل بر نکات اعتقادی فراوانی است که شناخت آنها تاثیر به سزایی در سعادت وتکامل انسان دارد این تحقیق در صدد استخراج مهمترین نکات اعتقادی در سوره مبارکه یس می باشد در این پژوهش سعی بر این است که مفاهیم بیشتری از آیات الهی در سوره یاسین که قلب قرآن و جزء سوره های با فضیلت می باشد از نظر کلامی بررسی شود. با توجه به اینکه ابعاد کلامی این سوره شامل سه بحث «توحید، نبوت و معاد» می شود تشریح این ابعاد در این سوره مبارکه می تواند در درک بهتر مفاهیم والای این سوره که میتواند درک بهتری به انسان بدهد و به شکل آسان تری آن را در زندگی خود به کار گیرد و به سعادت اخروی که آرزو و نهایت غایت تمام بشریت می باشد دست یابد.
حیات برزخی از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
مرضیه خزعلی، سید مرتضی موسوی گرمارودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها,
چکیده :
چگونگی حیات برزخی و مراحل پس از آن از جمله مسائلی است که همواره ذهن انسان را به خود مشغول ساخته است. برخی از آیات قرآن نظیر: مومنون / 101 ـ 100؛ آل عمران / 170 ـ 169؛ یس / 27 ـ 26؛ مومن / 11 و 46؛ منافقون / 10؛ نحل / 32؛ به روشنی بیانگر وجود عالم برزخ و ویژگی های آن است، چنان که حیات جاویدان شهیدان راه خدا و پاداش های آنان گواه روشنی بر عالم برزخ و نعمت های برزخی است. همچنین روایات فراوانی ـ که در برخی از آنها ادعای تواتر شده است ـ درباره عالم برزخ و کیفیت زندگی در آن و گزارش های مربوط به احوال اولیای الهی و انسان های متقی و گنهکار و میزان و کیفیت رابطه آنها با دنیا و مراحل عالم برزخ، در منابع فریقین آمده است.
صفحات :
از صفحه 65 تا 92
متن و ترجمه قرآن کریم: متن سوره یس با ترجمه انصاریان
نویسنده:
ترجمه انصاریان
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
متن و ترجمه قرآن کریم: متن سوره یس با ترجمه مکارم شیرازی
نویسنده:
ترجمه مکارم شیرازی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
متن و ترجمه قرآن کریم: متن سوره یس با ترجمه فولادوند
نویسنده:
ترجمه فولادوند
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 63