جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
آیة التطهیر فی احادیث الفریقین المجلد 1
نویسنده:
السید علی موحد الأبطحی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : السید علی موحد الأبطحی ,
چکیده :
موضوع این پژوهش، بررسی روایاتی است که در شرح و تبیین آیه تطهیر(إِنَّمٰا يُرِيدُ اَللّٰهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ اَلرِّجْسَ أَهْلَ اَلْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً ﴿الأحزاب‏، ۳۳﴾)نقل شده اند. کتاب با بهره گرفتن از منابع حدیثی، تفسیری، سِیَری و تاریخی شیعه و سنی به نگارش درآمده و در آن، احادیث مربوط به آیه تطهیر گردآوری و بر اساس راویان مرتب شده است. یک جلد از این اثر، از آغاز تا پایان، احادیث مربوط به آیه است که به همراه اسناد آنها آورده شده اند. بخش اول، شامل روایت هایی است که معصومان و بخش دوم، ویژه روایت هایی است که صحابه از پیامبر خدا نقل کرده اند و بخش سوم شامل آن دسته روایت هایی است که از قول معصومان، بی آنکه به پیامبر(ص) استناد داده شود، نقل شده است. بخشی هم روایت های نقل شده از فرزندان معصومان است، و در پایان، روایت های مرسل مندرج شده اند. هر بخش به صورت مسندی و الفبایی، با برجسته کردن نام راوی، همراه با ذکر سند و حدیث است. مأخذ روایت ها هم، در پاورقی مشخص شده اند.
آیة التطهیر فی احادیث الفریقین المجلد 2
نویسنده:
السید علی موحد الأبطحی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: السید علی موحد الأبطحی ,
چکیده :
بخش دوم کتاب که جلد دوم آن را نیز تشکیل می دهد، در تفسیر آیه است که از «یرید الله» آغاز شده و در آن در باره مراد از اراده خدا در این آیه و اینکه تشریعی و یا تکوینی است، بحث شده است. منظور از طهارت، بخش بعدی مباحث را تشکیل می دهد و در آن، دعای پیامبر قبل از نزول آیه و ایمان اهل بیت(ع)، مورد بررسی قرار گرفته، آن گاه «لیذهب» تشریح شده و از عصمت سخن گفته شده است. بررسی «رجس» بحث بعدی است که به مناسبت، احادیث متعددی هم برای تشریح ابعاد آن نقل شده است. مراد از «اهل البیت» در آیه و مصداق آیه نبودن همسران رسول خدا، سبب نزول آیه، مکان آن، غذای فراهم شده از سوی فاطمه در آن مجلس، کساء، شاهدان ماجرا و گذر پیامبر(ص) به در خانه فاطمه(س) و سخنان آن حضرت در برابر آن، محاجه با آیه تطهیر و شرط طهارت در امامت، از دیگر مباحث مطرح شده در این بخش و پایان آن است.
مصداق اهل بیت (ع) در آیه تطهیر با رویکرد به منابع اهل سنّت
نویسنده:
غلامرضا رحیمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
آیه تطهیر، یکی از مهمترین و راهگشاترین آیات قرآنی است کـه در آن، جایگـاه و منزلـت ویژۀ اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بیان شده است، تلاش این مقال بر آن اسـت کـه بـا توجـه بـه مدارک روشن اسلامی، به دور از هرگونه پیش‌داوری و تنها با بررسی دقیق منابع دینـی، مخاطـب خود را در تعیین مصداق اهل بیت در آیۀ شریفه تطهیر به ویژه از منظر اندیشمندان اهل سنّت یـاری رساند. در این راه، ابتدا به بررسی معنای لغوی و اصطلاحی اهل بیـت مـی پـردازد، آن گـاه اقـوال و نظریه‌های گوناگون را دربارۀ اهل بیت در آیۀ تطهیر برمـی‌شـمارد، و سـرانجام بـا تکیـه بـر قـرائن موجود در آیۀ شریفه و نیز تعداد فراوانی از روایات وارد شده در موضوع از طریق فریقین، بـه ایـن نتیجه می‌رسد که، آیۀ تطهیر، تنها در حق پنج نفر یعنی: پیامبر اسلام (ص)، علـی (ع)، فاطمـه (ع) و حسن (ع) و حسین (ع) نازل شده است و نمی‌تواند همسران پیامبر (ص) را دربرگیرد، زیرا بـه اتفـاق فریقین، همسران پیامبر (ص) مصون و معصوم از خطا و اشتباه نبودند. ضـمناً روش پـژوهش حاضـر توصیفی ـ تحلیلی و به شیوه کتابخانه‌ای و میدانی انجام گرفته است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 146
شنیده‌ام که تفسیر آیه تطهیر به عصمت برای اهل‌بیت ـ علیه السلام ـ از قرن سوم و پس از غیبت صغری وارد ادبیات تفسیری شیعه شده است، این مطلب چقدر صحت دارد؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
در رابطة با اين آيه، معتبرترين كتاب‌هاي شيعه و اهل‌سنت هنگام بيان شأن نزول آيه، آن را در وصف اهل‌بيت ـ عليهم السلام ـ دانسته‌اند، و در احاديث اهل تسنن است كه وقتي اين آيه نازل شد، ام سلمه كه يكي از زنان پيامبراكرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ است، م بیشتر ...
آیه تطهیر در تفاسیر مهم اهل سنت
نویسنده:
عبدالله جوان ملکوتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دانشگاه تهران,
چکیده :
صحابه رسول اکرم (ص) ، تابعین و دانشمندان اسلامی ، همه اتفاق نظر دارند که آیه تطهیر درباره پنج تن آل عبا ( اصحاب کساء ) فرود آمده است؛ حتی امّ سلمه و عایشه که خود شاهد بر نزول آیه بوده و امید داشته اند که مشمول این آیه باشند بر دلالت آن فقط بر پنج تن تصریح کرده اند، با این حال ، معدودی از افراد ، با نظرات شخصی خود ، کوشیده اند تا این آیه را یا فقط به زنان پیامبر ( ص ) اختصاص دهند و یا علاوه بر پنج تن ، همسران آن حضرت را نیز مشمول آن بدانند . گروهی نیز دامنه شمول آن را گسترده تر دانسته و عموم خاندان پیامبر (ص) را در زمره اهل بیت شمرده اند . بدیهی است که اجتهاد شخصی آنان در مقابل نصوص و روایات معتبر باطل و مردود است. سیاق آیه نیز حکایات از اراده تکوینی خداود بر زدودن آلودگیها از اهل بیت دارد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 21
  • تعداد رکورد ها : 5