جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
عاطفه‌گرایی و عقل‌گرایی در مراسم مذهبی
نویسنده:
علیرضا قبادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
اصفهان: آرما,
انگیزه‌شناسی زنان طلبه: چرا زنان طلبه حوزه‌های علمیه را انتخاب کرده‌اند؟
نویسنده:
الهه نوری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اصفهان: آرما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ناشر در توضیح این کتاب آورده است: حضور زنان در مدارس علمیه و افزایش تعداد داوطلبان آموزش علوم دینی در طول چند دهه‌ی گذشته همواره سیری تصاعدی داشته است. زنان که برای سالیان متمادی امکان تحصیل در حوزه‌ها و مراکز آموزشی را نداشتند، در پی تغییرات ساختاری حوزه‌ها پس از انقلاب و به‌خصوص در اواسط دهه‌ی هفتاد شمسی از فرصتی استثنایی برای آموزش علوم دینی برخوردار شدند. اما سمت و سوی این گرایش و چگونگی جذب زنان به حوزه‌های علمیه و تحصیل در این مراکز همچنان ناشناخته است. کتاب حاضر در پی آن است تا به وجوه مختلف و گاه متناقض انگیزه‌ی زنان از ورود به حوزه‌های علمیه بپردازد و وجوه نامشخص و مبهم علاقه‌مندی زنان به آموزش علوم دینی را عیان کند.
تولدی دوباره: تأملی جامعه‌شناختی در باب اعتکاف
نویسنده:
ریحانه صارمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
نشر آما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «تولدی دوباره: تأملی جامعه‌شناختی در باب اعتکاف» به همت ریحانه صارمی منتشر شد. این کتاب شانزدهمین عنوان از مجموعه «کتابهای سرو» است که زیر نظر محسن‌حسام مظاهری منتشر می‌شود. «اعتکاف» پدیده‌ای است که چند دهه سیاست‌گذاری شده و آمارها از اقبال رو به افزایش هرساله آن حکایت می‌کند. این افزایش نمی‌تواند صرفاً نتیجه سیاست‌گذاری باشد؛ اعتکاف کارکردی اجتماعی ایفا می‌کند که یکی از مشهورترین آن‌ها «خودسازی و یا به عبارتی رهایی از گناه» است. در این کتاب تلاش شده ‌است با بررسی اعتکاف به دو پرسش اصلی پاسخ داده شود: اول این‌که آیا اعتکاف نمودی از احساس گناه دین‌داران امروز ایران است؟ و اگر چنین باشد چه چیزی مسبب ایجاد این احساس گناه است؟ و پرسش دوم این‌که در حال حاضر آیا می‌توان از وجود دین انتقادی صحبت به میان آورد یا نه؟
سفر به تنهایی:  روایتی مردم‌نگارانه از تجربه دینی اعتکاف
نویسنده:
محمدرضا پویافر با مقدمه‌ی دکتر حسن محدثی گیلوائی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
نشر آرما,
پیاده روی اربعین: تأملات جامعه شناختی
نویسنده:
به کوشش: محسن حسام مظاهری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
نشر آرما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «پیاده روی اربعین: تأملات جامعه شناختی» شامل مجموعه مقالاتی با موضوع پیاده روی اربعین است که در ذیل مجموعه «کتاب های سرو» به دبیری و همت محسن حسام مظاهری گردآوری و منتشر شده است. در این مجموعه، نویسندگان که همه به نسل جامعه شناسان جوان ایرانی تعلق داشته و بر مطالعات دین و تشیع تمرکز دارند، سعی کرده اند تا حد امکان بر علایق شخصی و مذهبی خود فائق آمده و از منظر جامعه شناختی و با رویکرد انتقادی، به تحلیل این پدیده بپردازند. «تشیع پساصدام و پایان سندرم حسرت جغرافیای مقدس در تشیع: جامعه شیعی به مثابه جامعه ای در فراق» نوشته جبار رحمانی، «اربعین؛ دانسته ها و نادانسته ها از منظری اجتماعی» به قلم مهدی سلیمانیه، «میزبانان اربعین» اثر احمد شکرچی، «از نهادی شدن آیین اربعین تا عرفی شدن امر قدسی» نوشته محمدرضا پویافر، «حاد واقعیت ژان بودریار؛ بررسی شایعات رسانه ای درباره آیین پیاده روی اربعین» به قلم محسن امین، «دعوت شده ام به زیارت رنج آلود / ادراک و تجربه زیسته زائران پیاده ایرانی در عراق» نوشته ندا رضوی زاده و «اربعین ایرانی؛ رشد تصاعدی آمار ایرانی ها در پیاده روی اربعین: دلایل و پیامدها» تالیف محسن حسام مظاهری، عنوان مقالات کتاب حاضر است.
پُل تا جزیره: تأملاتی جامعه‌شناختی در موقعیت پساانقلابی روحانیت
نویسنده:
مهدی سلیمانیه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
نشر آرما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب دهمین اثر از مجموعة کتاب‌های سرو است که انتشارات آرما آن را در ۱۲۸ صفحه منتشر و روانه بازار شده است و شامل پنج مقاله می‌شود که به وضعیت نهاد روحانیت در ایران پس از انقلاب می‌پردازد.
گزارشي از نشست «دين در آيينه پژوهش و نشر»: مصايب جامعه‌شناسي دين در ايران
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
روزنام اعتماد (شماره 5581),
چکیده :
مجموعه «سرو»؛ كتاب‌هايي در حوزه جامعه‌شناسي تشيع: از جمله مي‌توان به مجموعه «سرو» در انتشارات «نشر آرما» اشاره كرد كه به ‌طور مشخص جامعه‌‌شناسي شيعي را محور مطالعاتي خود قرار داده است. مجموعه‌اي كه تاكنون 30 جلد كتاب در اين حوزه منتشر كرده است كه از جمله مهم‌ترين عناوين آنها مي‌توان به «آيين نيكي؛ مطالعه جامعه‌شناختي خيرِ ديني در آيين پياده‌روي اربعين»، «زمان در زندان؛ بررسي سياست‌گذاري تقويم در سال‌هاي پس از انقلاب اسلامي»، «فرهنگ شيعي»، «در سرزمين امام‌باره‌ها»، «مجالس مذهبي در ايران معاصر»، «تراژدي جهان اسلام» و... اشاره كرد. به تازگي اما سي‌امين جلد اين مجموعه با عنوان «رسانه شيعه؛ جامعه‌شناسي آيين‌هاي سوگواري و هيات‌هاي مذهبي در ايران» منتشر شده است. «رسانه شيعه» نوشته محسن حسام مظاهري است كه با نگاهي جامعه‌‌شناختي به بررسي مناسك و مراسم شيعي -آيين‌هاي سوگواري و هيات‌هاي مذهبي- در ايران پرداخته است. لذا به همين مناسبت شهركتاب مركزي در روز سه‌شنبه اقدام به برگزاري نشستي با موضوع «دين در آيينه پژوهش و نشر» كرد. اين نشست با سخنراني سعيد طاوسي مسرور استاد تاريخ و عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي، محسن حسام مظاهري دانش‌آموخته و پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسي دين، جبار رحماني پژوهشگر، نويسنده و استاديار رشته مردم‌شناسي و عضو هيات علمي پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي برگزار شد. همچنين عظيم محمودآبادي دانش‌آموخته رشته فلسفه دين و نويسنده و پژوهشگر حوزه دين و فلسفه دبيري اين نشست را برعهده داشت.
رونمایی از «کتاب‌شناسی انتقادی جامعه‌شناسی تشیع»
نویسنده:
تهیه کننده گزارش: الهه نوری - پویا دریس - محدثه قزوینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نشست علمی رونمایی از کتاب «کتاب‌شناسی انتقادی جامعه‌شناسی تشیع» با حضور اساتید جامعه‌شناسی دین، پژوهشگران گروه مطالعاتی جامعه‌شناسی تشیع و علاقمندان به این حوزه‌ مطالعاتی بعدازظهر روز یکشنبه 31 اردیبهشت 1396 در دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار شد. در این نشست پس از ارائه گزارش مقدماتی در مورد روند تدوین کتابشناسی توسط سه تن از پژوهشگران گروه مطالعاتی (یاشار دارالشفاء، سمیه مومنی و هادی درویشی)، دکتر سراج‌زاده (رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران)، دکتر نجات حسینی (مدیر گروه دین انجمن جامعه‌شناسی) و آقای عمادالدین باقی به طرح نقدها و نظرات خود پرداختند. در ادامه دکتر سارا شریعتی، دکتر احمد شکرچی و برخی از اعضای گروه مطالعاتی و حاضران در نشست نیز به طرح نکات تکمیلی پرداختند.
  • تعداد رکورد ها : 8