جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 25
تحلیل و تامل هستی شناسی بر آثار میس و اندروهه
نویسنده:
محمدمهدی رییس سمیعی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
طرح مدل گزینش داوطلبین شغل جهت ارتقاء شغلی سازمان
نویسنده:
محمد فتحیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
سازمانها بدون توجه به عامل انسانی خود مطمئنا نخواهند توانست به اهداف ورسالت ایجاد رابطه مطلوب میان منابع انسانی واهداف سازمان موجبات افزایش کارایی ، موفقیت ، برتری رقابتی و دریک کلام نیل به کمال سازمانی را فراهم میاورند. انتخاب مناسب شاغلین از اهمیت زیادی برخورداراست چراکه انتخاب شاغلینی که از عهده اجری صحیح وظایف خود بر نمی آیند هزینه های سنگینی به سازمان تحمیل می کند. روشهای فعلی گزینش در شناسایی عوامل موثر براجرای موفق شغل دارای ضعف می باشد به عبارت بهتر تعریف دقیقی از یک شاغل موفق در یک شغل نیست چراکه معمولا اینگونه عوامل از کارشکافی بدست می آیند که با نظرسنجی از شاغلین یا مدیران سازمان توام است و همراه باخطاهای غیرقابل انکار است . لذا باید به طریقی عوامل زیربنایی دراین ارتباطشناسایی و پایه ای برای مدلهای تصمیم گیری گزینش قرارگیرد . ازطرف دیگر وجود روالی دقیق و هوشمند با بهره گیری از مدلهای مناسب تصمیم گیری که برپایه اینگونه عوامل و همراه با قواعد سازمانی باشد ضروری می نماید.
تشخیص کلام با استفاده از تکنیک‌های بینایی
نویسنده:
هادی سلطانی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مسئله تشخیص کلام یکی از مسائل بنیادین در پردازشهای دیجیتالی است . یکی از ساده ترین راهها برای ارتباط سریعتر با کامپیوتر صحبت کردن با آن است و تشخیص کلام توسط کامپیوتر یکی از مسائل دیرینه کامپیوتر است که در این باره پروژه های زیادی انجام گرفته است و هنوز نیز درحال تکمیل شدن است .در محیطهای صنعتی و پرسروصدا دیگر این ترفند کاربرد ندارد و باید روش دیگری برای ارتباط با کامپیوتر پیدانمود . بهترین راه برای این کار تشخیص کلام با استفاده از تصاویر دریافتی از فردگوینده است به عبارت دیگر ساخت سیستمی که بتواند لب خوانی نماید و به این ترتیب به کلام اداشده توسط فردگوینده پی برد .دراین پروژه به منظور کلاسه بندی نمودن داده ها از دورش میانگین حداقل مربع خطاها و روش شبکه های عصبی پس انتشارخطا استفاده شده است.
کنترل تطبیقی مقاوم در حضور دینامیک مدل نشده بر اساس شناسایی به همراه باند سکوت خود تنظیم
نویسنده:
احمد عابدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مقاوم‌سازی در روش‌های کنترل تطبیقی طی دو دههء اخیر مهم‌ترین زمینهء تحقیقات در این عرصه بوده و اثبات پایداری سیستم حلقه بسته با حداقل فرض‌های ممکن در رابطه با مدل فرآیند بسیار مورد توجه بوده است . در این پایان‌نامه الگوریتم کنترل تطبیقی مستقیمی ارائه شده است که در برابر دینامیک‌های مدل نشده و اغتشاشات نامعلوم برای دسته‌ای از فرآیندها مقاومت قابل قبولی دارد. در این روش با تلفیق یک الگوریتم شناسایی RLS مقاوم شده با باند سکوت خودتنظیم و یک الگوریتم کنترل یک پله‌ای بر مبنای مدل مرجع، شیوه‌ای جدید برای اثبات پایداری در حضور دینامیک مدل نشده ارائه شده است و شرطی کافی و دو شرط لازم برای تحقق پایداری بصورت محدودیتی بر روی دامنهء خطاهای مدل‌سازی بدست آمده‌اند. فرض‌های محدودکننده حتی‌الامکان حذف شده‌اند و کنترل‌کنندهء حاصله قابلیت اعمال به فرآیندهای غیرمینیمم فاز را دارا است . مدت زمان اجرای الگوریتم شناسایی به دو فاز تطبیق سریع و تطبیق مقاوم تقسیم شده است . در ابتدای کار شناسایی در فاز تطبیق سریع، یک RLS معمولی است و بر اساس معیاری که نشان‌دهندهء مناسب بودن تخمین‌هاست ، شناسایی وارد فاز تطبیق مقاوم می‌شود. در فاز تطبیق مقاوم یک الگوریتم شناسایی RLS با اثر (Trace) ثابت بهمراه باندسکوت برای ردیابی تغییرات فرآیند اعمال می‌شود. باندسکوت تغییرات زمانی پارامترهای مدل را محدود می‌کند و موثر بودن الگوریتم شناسایی با اثر ثابت ، با وجود آن ممکن می‌شود. مهم‌ترین ویژگی باندسکوت ، ثابت نگاه داشتن پارامترها و در نتیجه ثابت نگاه داشتن ساختار کنترل‌کننده در اکثر لحظات است . برای دریافتن تاثیر مقاومت قانون کنترل، ابتدا با الگوریتم کنترل یک پله‌ای شروع کرده و عدم توانایی آن در حضور خطاهای مدل سازی با وجود باندسکوت در شناسایی کننده نشان داده می‌شود. سپس با ارائهء اصلاحاتی بر روی آن، دامنهء خطاهای قابل تحمل افزایش یافته و کنترل مقاوم‌تری بدست می‌آید. در نهایت ساختاری مشابه کنترل‌کنندهء Clark-Gawthrop حاصل می‌شود. روشی نیز برای حذف خطای ماندگار بر مبنای نتایج شناسایی ارائه شده است . با انتخاب وزن کنترل بصورت تابعی از پارامترهای شناسایی شده در تابع هزینه، قانون کنترل تطبیقی پیشنهادی در مقابل تاخیر زمانی متغیر مقاومت قابل توجهی نشان می‌دهد. تقلیل درجهء کنترل‌کننده بر مبنای تقلیل درجهء شناسایی‌کننده و وجود مصالحه‌ای بین کارایی از دست رفته و مقاومت بدست آمده در تخمین پارامترها از دیگر مباحث مطرح شده است . در انتها موثر بودن الگوریتم کنترل تطبیقی پیشنهادی برای کنترل سیستم لئونارد در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
طراحی الگوی خانه بر اساس روشهای تربیتی دینی
نویسنده:
محمد مهدی روحی طواف
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تربیت دینی چیزی نیست که بتوان تاثیر آن را در آدمی نادیده گرفت. اکثر انسان ها از سنین کودکی با این تربیت رو بروی می‌شوند. حال خانه به عنوان بستر تربیتی انسان قطعا با روش های درست تربیت دینی می تواند شکل دیگری از مربی را از خود نشان دهد. علاوه بر این خانه مایه آرامش معرفی و در تربیت دینی روش ذکر به عنوان روش منتخب برگزیده شد. ذکری که خداوند آن را راهی برای آرامش قلب های انسان ها مطرح می کند.ذکر در خانه همان یاد خداوند را در خانه موجود می کند. حال این که این ذکر در خانه چگونه می تواند نمود پیدا کند حرف دیگری از تحقیق است. پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی همبستگی و با رویه های کتابخانه ای و میدانی، خانه ذاکر ( خانه ای که ذکر خداوند را می کند) را همان خانه ای می داند که مایه آرامش هست. حال این خانه خود باید صفات دیگری نیز داشته باشد که بتوان آن را خانه ذاکر دانست. خانه ای که بتواند غفلت حاکم بر خانه های امروز را کنار بزند. غفلت از یاد خداوندی که امروزه در کمترخانه ای می توان حضور آن را به راحتی و حتی به سختی حس کرد. خانه ذاکر در ابتدا ی راه باید ذاکر باشد به معاد و نعمات خداوند. خانه ای که به درستی نعمات الهی را بازگو می کند و نشان می‌دهد. و خانه ای که مرگ و زنده شدن رابا صدای خوش روایت می کند. در ادامه راه خانه ذاکر باید شاکر نیز باشد. و نماز شکر بخواند ، خانه شاکر باید اسراف نکند پس خانه باید قانع باشد و قناعت کند، به شکرانه این همه نعمت خانه شاکر باید خادم نیز باشد ؛ خدمت به خلق خداوند را به جا آورد. و بعد از این ها آن هنگام فرا می رسد که خانه باید تقوا پیشه کند. یعنی خانه متقی باشد. هم خودش را نگه دارد و هم از گوهره وجود ساکنانش محافظت کند.این گونه می شود که ظهور یاد خداوند در خانه و همراهی آن در جای جای خانه حس حضور خداوند را در آدمی زنده می کند و انسان را به آرامشی می رساند که ماندگار تر و پایدار تر است. ذکر خداوند مایه آرامش قلب انسان است و اگر این ذکر در خانه درست روایت شود خانه ای می سازد که مایه آرامش آدمی خواهد بود.
طراحی مرکز گفتگوی مذاهب اسلامی با رویکرد طبیعت گرایی
نویسنده:
هما تقی زاده وردوق
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مقدمهاختلافات دینی و مذهبی همواره یکی از ریشه دارترین اختلافات میان جوامع مختلف بوده است. روشن است که تعامل و هم اندیشی ادیان و مذاهب و کنار گذاشتن تعصبات مذهبی تنها راه رسیدن به صلح جهانی پایدار است.برای رسیدن به این مهم لازم است بستری مناسب جهت تعامل و گفتگو فراهم شود،چرا که تمامی ادیان و مذاهب در نهایت یک هدف را پیگیری می کنند. واضح است که مذاهب اسلامی اشتراک نظراتی دارند و در نهایت به یک هدف واحد می رسند که با یافتن این اشتراکات و تاکید بر آنها می توانبه برقراری تعامل و اتحادمیان مذاهب کمک کرد.طبیعت به عنوان زمینه ای مناسب جهت یافتن اشتراکات و نحوه ی نگرش به آن می تواند نقش بسزایی در ایجاد تعامل مثبت و سازنده میان مذاهب داشته باشد،همچنین طبیعت در بسیاری موارد منبع الهامی در خلق معماری بوده است که در این طرح نیز وحدت و هم زیستی در طبیعت می تواند مورد استفاده قرار گیرد.چنانکه از عنوان پروژه بر می آید، ایده ی اصلی شکل گیری این مجموعه گردهمایی فرق مسلمان با آرا و عقاید مختلف، (اعم از سران مذاهب و عوام جامعه) در محیطی حاصل از هنر و طبیعت است؛ در این طرح سعی بر آفرینش فضایی است برای اندیشه، گفتگو و آشنایی با آرای مذاهب دیگر. از این رو طبیعت به عنوان مظهر آفرینش و آرامش بخش روح انسان، رویکرد اصلی طرح است و در کنار آن علاوه بر هنر معماری که خالق اندیشه و رفتار است از دیگر مظاهر هنر، چون هنرهای تجسمی در ایجاد فضایی در خور تعاملات دوستانه استفاده شده است.بدون شک حاصل گفتگویی دوستانه و به دور از قضاوت و سوء تفاهم ها که بر خاسته از دل و احساس و خالی از پیش داوری ها و استدلالات خشک و قطعی منطق باشد هدف گفتگو که اتحاد جهانی است را برآورده می سازد.هر چند در این مجموعه فضایی به گفتگوهای رسمی نیز اختصاص داده شده است، اما از نظر نگارنده عدم توفیق در ایجاد صلح و دوستی میان مذاهب با توجه به وجود چنین مکان هایی در مراکزی مشابه نشانگر عدم سودمندی این گونه فضاها و نتیجه حاصل از آنها است. چنانکه در مراکز اسلامی لندن و نیویورک به طور متوالی جلساتی در زمینه مسایل مربوط به اسلام برگزارمی شود که شامل بیان نظرات از پیش نوشته سخنران است و باقی حضار مخاطبانی منفعل هستند بدین ترتیب کمبود مکانی جهت گفتگو و تبادل نظر احساس می شود. در این طرح ایده اصلی، تعاملات اتفاقی در فضاهای غیر رسمی است که در سراسر طرح جاری است و به عنوان مبنا و پایه شکل گیری طرح به کار رفته است. به طور کلی ایجاد مرکزی جهت تعامل مذاهب اسلامی می تواند نقشی موثر در راستای کاهش اختلافات مذهبی ایفا کند و به افزایش اتحاد و یکپارچگی مذهبی در کشور و حتی در میان کشورهای منطقه ایجاد کند.پروژه حاضر که از این پس با نام مرکز گفتگوی مذاهب اسلامی با رویکرد طبیعت گرایی خوانده می شود در برگیرنده ی مجموعه ای از عملکرد ها و فعالیت های مستقل می باشد که درون چارچوبی مشخص نظیر سازمان ملل متحد قرار دارند، از این رو در بعد عملکردی با چند مفهوم خاص روبرو هستیم؛ نخست ماهیت فرا ملیتی و فارغ از مرزبندی های قومی، جغرافیایی، نژادی که ابعاد جهانی به آن می بخشد. دوم وظیفه ساختمان به عنوان نماینده کشورهای اسلامی است که وظیفه هماهنگی مجموعه کشورهای اسلامی را بر عهده دارد. ایران به عنوان یکی از اعضا سازمان ملل متحد و نیز به دلیل همکاری همه جانبه با سازمان ملل متحد و همچنین به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و سیاسی که در خاورمیانه دارد، به عنوان پایگاهی مناسب برای این منظور می تواند مورد استفاده بهینه قرار بگیرد. جامعه ی ایران از جوامعی است که همواره تحمل پذیری دینی بالایی داشته است و ادیان مختلف توانسته اند در کنار یکدیگر به خوبی زندگی کنند. و در مقایسه با دیگر کشورهای مسلمان نشین می توان از ایران به عنوان کشوری با کمترین اختلافات مذهبی یاد کرد.با توجه به موضوع پروژه حاضر پیرامون مرکز گفتگوی مذاهب اسلامی در این تحقیق سعی شده است تا پس از شناخت مفاهیم، ضرورت و تاریخچه گفتگو و همچنین اشاره به موضوعات و اهداف گفتگو ، به نقش و اهمیت آن در جهان و تاثیرات شگرفی که این مقوله بر زندگی انسان می گذارد اشاره شود و در ادامه با ذکر مختصری پیرامونفرصت ها و چالش ها در جهان اسلام، به بررسی جایگاه این مقوله در کشورهای اسلامی پرداخته می شود.همچنین در این رساله در جهت طراحی مطلوب تر ، به بررسی و شناخت نمونه های مشابه در داخل و خارج از ایران پرداخته می شود و با بهره گیری از نکات اساسی و کلیدی این نمونه ها و مکان یابی و شناخت عرصه طرح و با نتیجه گیری از ایده های اولیه و شکل گیری فرم به تکمیل اجزای طراحی پرداخته می شود.در خصوص پیشینه موضوع هر چند می توان قدمت زیادی برای امر گفتگو و یا حتی عمری حدودا 300 ساله برای برگزاری کنفرانس های بین المللی قائل شد، اما در هر حال برای این موضوع خاص، یعنی تعاملات اتفاقی با موضوع اسلام و مذاهب اسلامی به هیچ نمونه معماری نمی توان اشاره نمود.رساله پیش رو در هفت فصل به طرح موضوع، توضیح و بسط مفهوم گفتگو، و همچنین به مساله اختلافات و اشتراکات مذاهب اسلامی پرداختهمی شود؛ در دو فصل نهایی نیز اطلاعات مربوط به طرح و بستر آن ارایه می گردد.
میدان عبودیت (طراحی مسجد با رویکرد اجتماعی)
نویسنده:
زینب مقدس
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
برترین تجلی گاه معماری قدسی مسلمانان، در ساختار فیزیکی و معنایی مساجد متظاهر گشته است که خود نمودی آشکار از توازن، تعادل، نظم، تجسم و وحدانیت خداوند بوده است. از زمان بنیانگذاری مساجد اسلامی توسط نبی اکرم، مساجد نه تنها به صورت شکلی متحول شده اند، بلکه از نظر فرهنگی – اجتماعی نیز در جریان دگرگونی قرار گرفته و هویتی جدید برای آنها پدید آمده است. برای آنکه مسجد بتواند جایگاه حقیقی خود را در جامعه محقق سازد لازم است دو دسته کارکرد را بصورت همزمان تامین نماید: 1- کارکردهای آیینی 2- کارکردهای فرهنگی – اجتماعی. برآیند این دو کارکرد زمینه ساز اقبال عمومی و استقبال مردم از مساجد است. در این پژوهش سعی بر آن است شاخصه های کارکردهای فرهنگی – اجتماعی مساجد با مطالعه مسجد النبی و اولین مساجد ساخته شده در زمان پیامبر و همچنین بررسی سیر دگرگونی شکل و مفهوم مسجد در تاریخ اسلام و ایران، طرحی در جهت ارتقاء نقشه فرهنگی – اجتماعی مساجد در معماری پیشنهاد گردد. در حوزه ی طراحی نیز، ما به ازاء کالبدی پژوهش های تاریخی-تئوری در طراحی مسجدی در شاهرود به کار گرفته خواهد شد.
ردیابی توان در سیستم های قدرت
نویسنده:
سیدحسین موسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
شرایط اقتصادی، پیشرفت تکنولوژی و تغییر در نگرش‌های سیاسی در بسیاری از کشورهای دنیا، صنعت برق را از انحصار خارج و به یک بازار رقابتی تحت عنوان صنعت برق تجدید ساختار و مقررات زدایی شده مبدل نموده است. این بازار باعث رقابت بین تولیدکنندگان برای تأمین انرژی مورد نیاز مصرف‌کنندگان شده است. در این ساختار جدید، سیستم انتقال در ایجاد قراردادهای تبادل توان از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین در رقابت آزاد سیستم قدرت، شناسایی مسیرهای واقعی توان دارای اهمیت ویژه‌ای است. روش‌های حل مساله ردیابی توان، مسیرهای توان عبوری در خطوط انتقال را مشخص می‌کنند. در بازارهای رقابتی، قوانین مالی از توافق بین کاربران سیستم قدرت پیروی می‌کند و اولین سوالی که مطرح می‌شود این است که کدام واحد تولیدی، انرژی مورد نیاز یک مصرف کننده را تامین می‌کند؟ و این انرژی مصرفی از مسیر کدام یک از خطوط انتقال انرژی عبور می‌کند. تعیین میزان مشارکت بارها و ژنراتورها در فلوی عبوری خطوط انتقال و نیز میزان مشارکت آنها در تلفات شبکه، قیمت‌گذاری توان انتقالی و تخصیص هزینه‌های انتقال با حل مساله ردیابی توان میسر می‌گردد. مساله ردیابی توان تاکنون از روش‌های متعددی حل شده است که از جمله می‌توان به روش‌های بیالک، کرشن، تئوری گراف، ماتریس تلاقی، ماتریس ادمیتانس، پخش توان مختلط، فاکتور توزیع و روش اصلاح توپولوژی تولید و ضریب توزیع بار اشاره کرد. روش‌های مذکور بر اساس اصل تسهیم تناسبی استوار است که قابل اثبات نبوده و با عملکرد واقعی سیستم قدرت دقیقا معادل نمی‌باشد. روش پیشنهادی در این تحقیق بر مبنای محاسبات پخش بار، اصل جمع‌آثار و روابط حاکم بر سیستم قدرت ارائه شده است. بنابراین انتظار می‌رود نتایج دقیق‌تر و قابل استنادی برای مساله ردیابی توان در اختیار بگذارد. در این تحقیق روش جدیدی جهت ردیابی توان بر اساس عملکرد واقعی سیستم ارائه می‌گردد. در این روش ابتدا ماتریس اتصال شبکه مورد مطالعه، شناسایی و تشکیل می‌گردد.ماتریس اتصال ارتباط مستقیم هر باس با باس‌های دیگر را بیان می‌کند و برای تشکیل آنابتدا نیاز به حل مساله پخش بار متناوب و نام گذاری خطوط شبکه است. مطابق با یک فرایند مارکوف گسسته می‌توان ارتباط کامل حالت پایدار بین باس‌ها را از ضرب ماتریس اتصال در خودش بر اساس قوانین جبر بولین تا ثابت شدن آن بدست آورد. ماتریس حاصل را ماتریس مسیر می‌نامیم. در روش پیشنهادیبا تبدیل مدل بار و سپس با استفاده از ماتریس مسیر و اصل جمع آثار، حوزه‌ها، نوع خطوط انتقال، مسیرهای واقعی انتقال توان ژنراتورها، سهم کاربران در فلوی خطوط و تلفات تعیین می‌گردد. یکی از مزایای روش پیشنهادی، تعیین سهم کاربران در تلفات خطوط همزمان با حل مساله ردیابی توان و بدون نیاز به الگوریتم جداگانه است. در این پایان‌نامه همچنین، روش‌های ردیابی پخش توان مختلط، روش فاکتور توزیع و روش اصلاح توپولوژی تولید و ضریب توزیع بار، که همگی بر مبنای فرض غیر قابل اثبات تسهیم تناسبی استوار است، نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج ردیابی توان به روش‌های مذکور و روش پیشنهادی بر روی یک شبکه آزمون شبیه سازی، تحلیل و در نهایت در دو بخش ردیابی توان اکتیو و راکتیو با هم مقایسه گردیدند.نتایج عددی بدست آمده از بررسی روش پیشنهادی بر روی شبکه آزمون و مقایسه با روش‌های مذکور نشان می‌دهد که روش پیشنهادی با استفاده از روابط مداری قابل اثبات روش دقیق‌تری است و می‌تواند به عنوان یک روش موثر در ردیابی توان و تخصیص تلفات در بازارهای رقابتی برق مورد استفاده قرار می‌گیربد.
گذری بر متن پرستش (طراحی اندیشه گاه دینی با رویکرد تعاملات اجتماعی)
نویسنده:
فرزانه بد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
انسان‏ها بر اساس نیازهای فردی و گروهی خود درفضاها فعالیت کرده و الگوهای رفتاری خاص خود را عرضه می‏ کنند. فضاها نیز در یک رابطه‎ی دوجانبه، از یک سو آیینه تمام ‏نمای فعالیت‏ ها و الگوهای رفتاری یک جامعه بوده و از سوی دیگر بر فعالیت‏ ها و رفتارهای ساکنان تاثیر زیادی می ‏گذارند. میزان سازگاری بین فضا و کالبد با فعالیت‏ ها و رفتارهایی که در آن اتفاق می ‏افتد، معیار مهمی برای ارزیابی میزان سلامت، توانایی و هماهنگی یک جامعه می‎باشد، در واقع اگر جامعه قادر به ایجاد بستری مناسب برای فعالیت ‏ها و رفتارهای ساکنان نباشد، نمی‏ تواند ادعای غنای فرهنگی کند. انسان بر اساس باورها، آیین ‏ها، جهان‏بینی و فرهنگ خویش محیطی را می ‏سازد که بتواند ضمن آنکه آئینه اصول و ارزش‏ هایش بوده، او را درجهت وصول به آنها یاری نماید. یکی از زمینه ‏های مهم در جامعه معاصر ایرانی با توجه به انگاره‏ های موجود، توجه کردن به بعد اجتماعی دین است که طی آن مبانی موردنظر در بطن جامعه نهادینه می‏ شود و از طریق نهادها و آموزه‏ هایش، جامعه را در مسیری که خود را در آن می‏ یابد، تحت تاثیر قرار می ‏دهد.
بازیابی معنایی اطلاعات با استفاده از بسط مفاهیم حاصل از جستجوی مبتنی بر کلیدواژه
نویسنده:
وحید جلالی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
اگرچه بازیابی اطلاعات به طور سنتی مستندات و جستارها را از نقطع نظر کلید واژه های به کار رفته در آنها مورد بررسی قارر می دهد، در نظر گرفتن روابط معنایی آنها در کنار شباهت های نحویشان می تواند به ایجاد سیستم های کاراتر در بازیابی اطلاعات منجر شود. به طور کلی می توان گفت وجود نداشتن واژگان مشابه میان دو متن دلیل بر نامربوط بون آنها به یکدیگر نیست. حالت های متعددی ممکن است وجود داشته باشد که در آنها کاربر، نیاز اطلاعاتی خود را با لغات و واژگانی متفاوت از آنچه در مستندات سیستم وجود دارد بیان کند. و یا این که به علت کمبود اطلاعات قادر نباشد برخی کلید واژه های مناسب برای جستجوی خود را در اختیار سیستم قرار دهد. در تمامی این شرایط استفاده از روابط مفهومی میان مستندات و جستار کاربر، این امکان را به سیستم خواهد داد تا نتایج دقیقتر و کامل تری را به کاربران خود بازگرداند. هدف این پایان نامه بررسی شویه های مختلف به کارگیری دانش موجود در هستان شناسی ها در امر بازیابی اطلاعات و معرفی ایده های نوین در این رابطه می باشد. به طور خلاصه در این پایان نامه روش های جدیدی، در زمینه کاربرد هستان شناسی در گسترش جستار ، بازیابی معنایی مبتنی بر معیارهای شباهت مفهومی و بازیابی معنایی همراه با بازخورد ارتباطی خودکار مفهومی معرفی می شوند. دامنه مورد بررسی در این پایان نامه مستندات پزشکی می باشند. هستان شناسی به کار رفته در روش های معرفی شده MeSH یا Medical Subject Headings است که در برگیرنده در حدود 24000 مفهوم پرکاربرد در قلمرو پزشکی می باشد. همچنین برای مقایسه تاثیر به کاربردن هستان شناسی عمومی در مقابل هستان شناسی مختص دامنه در بخشی از تجربیات این پایان نامه از هستان شناسی Wordnet استفاده شده است. مجموعه آزمون های به کار رفته برای ارزیابی روش های معرفی شده نیز عبارتند از Mediline و OHSUMED که از مجموعه آزمون های شناخته شده در ارزیابی سیستم های بازیابی اطلاعات می باشند.
  • تعداد رکورد ها : 25