جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
رحمت الهی از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
معصومه دریایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رحمت الهی از جمله صفات خداوند متعال است. او دارای صفات و اسمای نامتناهی است که از میان آنها، خودش را با«رحمان» و«رحیم» به انسان معرفی نمود. (بسم الله الرحمن الرحیم) قبل از آنکه دست به آفرینش موجودات بزند، رحمتی را بر خود واجب نمود که بر غضبش سبقت گیرد. رحمت عام او بر همه چیز سایه افکنده«و رحمتی وسعت کل شیء) و رحمت خاصش را نصیب مطیعان و مؤمنان واقعی می کند. هر آنچ در دنیا به انسان می رسد، اعم از خوشی ها و نیکی ها و یا تلخ کامی ها، نشان از توجه و عنایت و رحمت واسعه او دارد. فاصله میان مهربانی و رأفت در خداوند متعال با عطوفت و مهربانی که در انسان ها به چشم می خورد، به اندازة فاصله میان شرق و غرب عالم و با زمین تا آسمان است. او فقط یکی از صد رحمت را میان مردو تقسیم کرده است که به واسطة آن به همدیگر رحم می کنند و 99 تای دیگر را جهت عفو و مغفرت برای روز حسابرسی و محشر کبرا ذخیره نموده است. در آن روز خداوند متعال به واسطة برترین مخلوقاتش آن قدر عفو و رحمتش را شامل حال انسان ها می نماید تا آن برگزیدگان معصوم(ع) راضی شوند«و لسوف یعطیک فترضی».
رحمت و رأفت در آینه آیات و روایات
نویسنده:
ملیحه شهریاری طرقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش با موضوع « رحمت و رأفت در آینه ی آیات و روایات» بر آن است که با نگاهی علمی به آثار و ثمرات مهرورزی، در صورت حضور و عدم حضور آن در حیات فردی و اجتماعی بشر بپردازد. همچنین سعی شده، سفارشاتی که قرآن کریم و سنّت نبوی نسبت به موضوع فرموده اند نیز عنوان شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین زوایایی از رحمت و رأفت، به منظور ترویج آن در جامعه پرداخته است. این تحقیق، با توجه به نوع هدف، توسعه ای می باشد و موضوع آن اخلاقی است. فعالیت انجام شده در روند تحقیق کتابخانه ای است که با فیش برداری از اسناد و مدارک معتبر و موجود در کتابخانه ها در چهار فصل نگارش یافته است که به اختصار به توضیح هر یک از فصول می پردازیم. فصل اول: مهرورزی و مهرورزترین ها: آشنایی با ضرورت و اهمیت امر خطیر مهرورزی، و معرفی مهر ورزترین ها اموری است که جزء اصل ها و ریشه های این فصل به حساب می آید. فصل دوم: انواع و آداب مهرورزی و اوصاف مهرورزان: مواردی که نیاز به مهرورزی است، شناسایی انواع رحمت، بیان برخی از اوصاف مهرورزان، وظیفه ی انسان در مقابل آنها، همچنین آگاهی از آداب و شرایط مهرورزی مباحثی است که در این فصل به آنها پرداخته شده است. فصل سوم: آفات و موانع مهرورزی و پیامدهای عدم رحمت و رأفت: این فصل به آفات مهرورزی و موانع بروز آن اشاره کرده است؛ علاوه بر این به طور گذرا و اجمالی به بیان مهمترین پیامدهای عدم مهرورزی در بعد فردی ( دنیوی و اخروی) و اجتماعی اختصاص یافته است. فصل چهارم: آثار و برکات رحمت و رأفت: این فصل با تفصیل بیشتری به آثار و فوائد فردی ( اعتقادی، نفسانی، دنیوی، اخروی) و اجتماعی تقسیم بندی شده است. از رهگذر این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که رحمت و رأفت در قرآن و سنت از اهمیت خاصی برخوردار است و گویی تمام دستورات و فرمانهای آنها به نوعی از مهرورزی سخن می گوید. چراکه محبّت و مهرورزی، یکی از مسائل بسیار حیاتی در جهان خلقت است و از نیازهای درونی مهم انسانهاست. و در واقع، ریشه ی اصلی شجره ی اخلاق و مایه ی اساسی سجایای انسانی است. از طرف دیگر بشردوستی و مهر ورزیدن به دیگران، دین و مرام مسلمانی است. بنابراین کمتر عملی پس از اعتقاد به اصل دین به پایه ی مهرورزی رسیده و آثار نفیس آن را خواهد داشت. لذا فیض دنیوی و اجر اخروی، دستاورد این خدمت است.
رحمت و عذاب از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه
نویسنده:
محمدکریم عباسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش با هدف نشان دادن جاذبه های دین اسلام از طریق معرفی مظاهر رحمت الهی و شناساندن انذارها جهت رهایی از عذاب الهی به نگارش درآمده است. آن در پنج فصل با این مباحث تنظیم و تدوین شده است: فصل اول، معانی و مفاهیم رحمت و عذاب در قرآن و نهج البلاغه; فصل دوم، رحمت و عذاب در قرآن: موجبات، آثار و اقسام و اوقات رحمت و عذاب; فصل سوم، الگوهای رحمت و عذاب الهی; فصل چهارم، رحمت و عذاب در نهج البلاغه: بررسی ابعاد، موجبات، آثار رحمت و عذاب در نهج البلاغه; فصل پنجم، جدول های مشخصات و آثار قرآن.
  • تعداد رکورد ها : 3