جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بررسی تطبیقی محدوده ای مطاف در مذاهب اسلامی
نویسنده:
سیدمحمد حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در این تحقیق حدود مطاف کعبهاز چهار جانب یعنی داخلی، بیرونی، فوقانی و تحتانی آن بررسی شد در حد داخلی تمام مذاهب اسلامی توافق نظر دارند که طواف باید از ورای دیوار بیت، حجر و شاذروان صورت گیرد. منتهی در مورد شاذروان و حجر این اختلاف دیده می شود که آیا آن دو جزئی از دیوار بیتو بیت است یا نه؟. در این ارتباط دو نظر وجود دارد که با عنایت به ادلّه طرفین به نظر میرسد حق با کسانی است که شاذروان را جزئی دیوار بیت نمی دانند و حجر را جزئی از بیت؟. در مورد حد بیرونی مطاف یک نظراینست که مطاف محدود به محل مقام است این نظر به مشهور از علمای امامیه نسبت داده شده است و نظر دوم اینست که محدود به مقام نیست در این رابطه شافعیه، حنابله و حنفیه از مذاهب اهل سنت قائلند که طواف از هر کجای مسجد الحرام جایز است و مالکیه محدود به مسجد سابق می داند از امامیه آنهایی که مطاف را محدود به مقام نمی دانند خود بر چند قول شده اند عده ای صدق عرفی در آن را شرط نموده معتقدند تا هر کجایی از مسجد الحرام که طواف عرفاً صدق کند طواف جایز است و عده ای حکم بجواز با کراهت در بیرون از مقام نموده اند با دقت به ادله یهر یک از نظریّات در مورد حد بیرونی، به نظر می رسد همین جواز با کراهت در حال اختیار درست باشد. در رابطه با حد فوقانی مطاف کعبه میان فقهای امامیه و اهل سنت دو نظر عمده وجود دارد، اکثر فقهای امامیه و بعضی از شافعیه معتقدند که طواف در بالاتر از دیوار کعبه جایز نیست. حنفیه، حنابله، اکثر شافعیه و قائلی از امامیه معتقدند که طواف در بالاتر از دیوار کعبه جایز است و مالکیه هم بر این اعتقاد است که سقف مسجد خارج از آن است و طواف بر آن جایز نیست. با توجه به ادله ای که آنها اقامه می نمایند می شود گفت طواف در بالاتر از آن حد از دیوار کعبه که عرفاً طواف صدق نکند جایز نباشد زیرا ادله ای را که قائلین غیر این نظر اقامه نموده اند کافی به مطلب نیست. حد تحتانی مطاف هر چند در مورد آن نظری را نمی شود در کتب استدلالی و فتوایی دید اما می توان ادعا نمود کسانی که در حد فوقانی قائل به عدم محدویت مطاف اند در حد تحتانی هم باید همین نظر را داشته باشند زیرا ادله ای که برای حد فوقانی اقامه نموده اند در حد تحتانی هم می شود تطبیق داد و معتقدین به تحدید در حد فوقانی باید در حد تحتانی نیز قائل به تحدید گردند چرا که ادله ای در آنجا در حد تحتانی نیز تطبیق می کند. در حال ازدحام و اضطرار قائلین به تحدید حدود مطاف طواف در خارج از حد را از باب عسر و حرج و قاعده اضطرار اجازه میدهند. روئیت بیت در هیچ یک از مذاهب اسلامی از شرایط طواف محسوب نشده است.
بهبود نتایج تطبیق هستان شناسی‎ها از طریق اصلاح الگو
نویسنده:
بهاره بهکمال
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
حجم زیاد داده‌ها و منابع اطلاعاتی در وب، یکپارچه‌سازی داده‌های وب را به امری ضروری مبدل کرده است. از این‌رو طراحان وب معنایی به‌دنبال راهکاری مناسب برای برقراری تعاملات صحیح و کارا بین مفاهیم یکسان در هستان‌شناسی‌هایی می‌باشند که به‌صورت ناهمگون در وب توزیع شده‌اند.یکی از راهکارهای مطرح شده برای رفع این مشکل تطبیق‌هستان‌شناسی‌ها است. هدف از تطبیق‌هستان‌شناسی‌ها یافتن شباهت‌ها و روابط‌ معنایی بین موجودیت‌های هستان‌شناسی‌های مختلف است. تا کنون تطبیق‌دهندگان زیادی معرفی شده‌اند که هریک از روش‌های مختلف برای یافتن این شباهت‌ها استفاده کرده‌اند. نتایج حاصل شده از تطبیق‌دهندگان خودکار به دلیل عدم تعامل با کاربر دارای کاستی‌هایی می‌باشد که این امر بعنوان چالشی در زمینه تطبیق هستان‌شناسی‌ها مطرح شده است.از این‌رو در این پایان‌نامه با ارائه راهکاری مناسب به رفع این چالش در جهت بهبود کیفیت نتایج تطبیق هستان‌شناسی‌ها پرداخته‌ شده است. راهکار پیشنهادی افزودن فاز پیش‌پردازشبه-منظور بررسی هستان‌شناسی‌های ورودی و تشخیص الگوهای نامتناسب مدل‌سازی شده در هستان‌شناسی‌ها و اصلاح الگوهای تشخیص داده شده است. از این‌رو در فاز اول، هستان-شناسی‌های ورودی از بعد لغوی، ساختاری و ... مورد بررسی قرار گرفته‌اند، سپس با بررسی چگونگی عملکرد تطبیق‌دهندگان و در نظر گرفتن نقایص و کاستی‌های آنها در یافتن شباهت-های معنایی، الگوهای مناسب تشخیص داده شده است. در مرحله بعد با اعمال قوانین Refactoring بر روی الگوها، هستان‌شناسی‌های ورودی اصلاح شده است. در پایان، ارزیابی راهکار پیشنهادی با اعمال دو تطبیق‌دهنده مشهور ASMOV و RiMOM (که دارای بالاترین رتبه‌ها در آزمون‌های سازمان ارزیابی هم‌ترازسازی هستان‌شناسی‌ها ( (OAEIبوده‌اند) انجام شده‌است. نتایج حاصل از ارزیابی معیاری نشان دهنده بهبود در هم‌ترازی نهایی پس از اجرای راهکار پیشنهادی است.
ارزیابی ساختاری هستان شناسی با استفاده از الگوریتم گراف
نویسنده:
عثمان اشکانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
  • تعداد رکورد ها : 3