جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
دیدگاه عزیز‌الدین نسفی در مورد انسان کامل و تطبیق آن با حضرت مهدی موعود (عج)(بر اساس کتاب کشف الحقایق و انسان کامل)
نویسنده:
ربابه رضوان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
هدف از آفرینش انسان بالطبع، رسیدن به نقطه‌ی غایی روحانی و الهی وی بوده است که در عرفان و به ویژه عرفان اسلامی به عنوان نقطه‌ی کمال یک سالک شناخته می‌شود. بحث پیرامون انسان کامل منحصر به دین مبین اسلام نبوده؛ بلکه در تمامی ادیان الهی، وصول به غایت انسان توصیه شده است. تمرکز بنیادین این پژوهش، بر ساحت انسان کامل و به ویژه ساحت انسان کامل در دو اثر عزیز‌الدین نسفی با عنوان «‌انسان کامل‌» و «‌کشف‌الحقایق‌» بوده است. عزیز‌الدین نسفی در کتاب «‌انسان کامل‌» و «-کشف‌الحقایق‌»، ضمن بحث پیرامون آداب سلوک و مراحل و مراتب سالک برای وصول به قرب الهی، ضمن بحث از ولایت در هر دو اثر بر اساس اعتقاد شیعه، به این اَمر می‌پردازد که، انسان کامل از دیدگاه عارفان اسلامی همان منجی موعود حضرت مهدی (عج) است.از دیدگاه وی تمامی معیارهای انسان کامل از دید عرفای اسلامی به ویژه عرفای اهل تشیع را داراست و در بحث از اَمر ولایت باید این‌گونه بیان کرد که منجی موعود حضرت مهدی (عج) همان ادامه‌دهنده‌ی سنّت پیامبر اکرم (ص) برای نایل شدن انسان به غایت خویش در آفرینش است.
تصحیح و تعلیق و مقدمه بر کشف الحقائق، اثر سیداحمدبن زین‌العابدین العلوی‌العاملی (ره) شرحی بر تقویم الایمان اثر میرمحمدباقر میرداماد (ره)
نویسنده:
خلیل علاقه بندی حسینی طوسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
کتاب حاضر بنام کاشف الحقائق شرحی است بر کتاب نفیس و گرانقدر تقویم الایمان. مرحوم میرداماد خواسته است در این اثر یک دوره عقائد شیعی را تبیین نماید. خود در مقدمه می‌فرماید: خواستم کتابی جهت تصحیح عقائد و ارائه معیاری برای سنجش متفکرین و مشتاقان علوم دینی و طالبان حکمت و عرفان عرضه نمایم. پس می‌توان گفت تقویم الایمان کتابی است موجز در بیان مبانی اصول اعتقادی. و با اینکه اثری است کلامی ولی به شکل و روش فلسفی بحث نموده است . و تقریبا همه ابواب رائج فلسفه در آن آمده است که نیم اول آن می‌تواند تمهید برای نیم دیگر باشد که همانا بحث الهیات و بخصوص ابحاث مربوط به توحید می‌باشد. در این کتاب نفیس ارتباط مطالب و نحوه ورود و خروج مطالب به نحوی است که خواننده را به تعجب وامی‌دارد. نویسنده پس از استناد بابطال تسلسل و امتناع صدفه، وجود خداوند را اثبات و آنگاه به خصائص ذاتیه وی می‌پردازد و بی‌همتائی او را از همین راه اثبات می‌نماید. و بعد وارد بحث صفات ثبوتیه و سلبیه شده و آنرا مشروحا بیان می‌کند و بقیه کتاب نیز روالی بر همین شیوه دارد. هرچند سبک نگارش و بیان مبانی فلسفی مغایرت با حکمت مشاء ندارد ولکن می‌توان گفت روح فلسفه اشراق بر کتاب حاکم است .
  • تعداد رکورد ها : 2