جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
دین و زندگی (3) - پایه دوازدهم - سال تحصیلی: 98-99
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: شرکت چاپ و نشر کتاب‌های درسی ایران,
چکیده :
کتاب دین و زندگی پایه دوازدهم مشتمل بر دو بخش است. بخش اول: تفکر و اندیشه و بخش دوم: در مسیر. انتخاب این دو بخش بر مبنای فرایند و سیر از نظر به عمل است که در کتاب‌های سال‌های گذشته پایه‌ریزی شده است. ساختار درس‌ها به‌گونه‌ای است که در ضمن تدریس، دانش آموزان باید فعالیت کنند و بخشى از محتوا را تهیه نمایند. به همین جهت در داخل هر درس کادرهایى وجود دارد؛ در این کادرها فعالیت‌هایی تعیین شده‌اند که باید در کلاس انجام گیرند. بهتر است این فعالیت‌ها به صورت گروهى انجام شوند امّا در صورت عدم امکان کار گروهى، همین فعالیت‌ها باید به صورت فردى انجام پذیرند. بخش اعظم این فعالیت‌ها، قرائت و ترجمهٔ آیات قرآنى و تفکر در آن‌هاست. انجام دادن این فعالیت‌ها تفکر قرآنى دانش آموزان را رشد می‌دهد و آنان درمی‌یابند که محتواى درس‌ها با قرآن کریم ارتباطی محکم دارد و این محتوا از آیات شریفهٔ قرآن الهام گرفته است.
بررسی مولفه های نیازهای معنوی از دیدگاه اسلام در کتاب های درسی دین و زندگی
نویسنده:
جواد عبدلی سلطان احمدی ,قاسم پاشوی ,معصومه فراست محمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه,
چکیده :
هدف پژوهش عبارت بود از تحلیل محتوای کتاب های «دین و زندگی» در مقطع دبیرستان، به منظور تعیین ضریب درگیری دانش آموزان، با محتوای کتب مذکور. بدین منظور پس از تعیین مولفه های معنویت (نیازهای وجود، ایمنی جویی معنوی، دوستی با خدا، کرامت و خود شکوفایی معنوی) به عنوان ملاک های تحلیل و در نظر گرفتن پاراگراف های هر درس به عنوان واحد تحلیل، بر اساس روش ویلیام رومی (1986) به تحلیل محتوای متن و پرسش ها اقدام گردید. نتایج تحلیل حاکی از آن است که میزان توجه به مولفه های نیاز معنوی، در هر سه کتاب مقطع دبیرستان، در حد پایین تر از متوسط قرار داشت (ضریب درگیری پایین تر از یک بود)، با این تفاوت که کتاب «دین وزندگی» سال دوم در مقایسه با کتب اول و سوم، دو برابر بیشتر به این نیازها پاسخ نشان داد (ضریب درگیری نزدیک به یک بود). بنابراین لازم است برای تامین سعادت و کمال اخروی افراد در کتاب های درسی تغیرات و اصلاحات لازم انجام و ارج گذاری بهینه به معنویت صورت پذیرد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 36
  • تعداد رکورد ها : 2