جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
آگاهی، نگرش و عملکرد نسبت به رعایت اصول اخلاقی در پژوهش بر روی حیوانات آزمایشگاهی
نویسنده:
مبشر مینا, ابوالقاسم زاده نازآفرین, بطحایی فتانه سادات, آرامش کیارش, اردشیرلاریجانی محمدباقر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تقریبا تمام تحقیقات انسانی ابتدا روی حیوان آزمایش می شود تا جواز استفاده بر روی انسان را داشته باشد. اما جهت حفظ حقوق حیوانات بایستی پژوهشگران و افرادی که حیوانات آزمایشگاهی را نگهداری می کنند با اصول اخلاقی پژوهش بر این حیوانات آشنا باشند. طی مطالعه ای مقطعی (توصیفی) 11 مرکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران از نظر وضعیت ساختمان نگهداری حیوانات و دانش، بینش و اظهار عملکرد پژوهشگران و نیروهای نگهدارنده حیوانات ارزیابی شده و یافته ها از طریق نرم افزار SPSS آنالیز گردید.در این مطالعه، 29 پژوهشگر و 10 نیروی نگهدارنده حیوانات مصاحبه شدند. اکثر پژوهشگران حداکثر نمره دانش، بینش و عملکرد را در حیطه های انتخاب صحیح گونه حیوان، تعداد حیوان مناسب برای آزمایش، شناخت علایم استرس و درد کسب نمودند و ولی در حیطه های شناخت شرایط محیطی مناسب حیوان، وضعیت آبستنی و شیردهی حیوان و روش های اتانازی و دفع اجساد حیوانات تعداد کمی از پژوهشگران، موفق به کسب نمره حداکثر شدند. نیروهای نگهدارنده حیوانات در همه مراکز مورد بررسی از نیروهای خدماتی بودند. تنها %40 از نیروهای نگهدارنده حیوانات با اهمیت پژوهش و نقش خود در حفظ سلامت حیوان و صحت نتایج مطالعه آن آگاهی داشتند. %60 آنان باعلایم بیماری حیوانات، مشخصات بارداری، میزان نور و تاریکی محل نگهداری حیوان دانش کافی داشتند اما بینش و عملکرد آنها در حد مناسبی نبود. %60 با روش های کشتن حیوانات و روش های پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و دام و %50 آنها با روش های دفع اجساد حیوانات آشنایی نداشتند. اما در %80 موارد روشی برای کشتن و دفع اجساد را به کار می برند. وضعیت ساختمان محل های نگهداری حیوانات آزمایشگاهی از نظر درب ها، پنجره ها و دیوارها، کنترل صدا و شرایط ایمنی نامطلوب بود، و از روش های صحیح دفع اجساد حیوانات استفاده نمی شد.لزوم توجه بیشتر به وضعیت ساختمان نگهداری حیوانات آزمایشگاهی و استاندارد سازی آنها مخصوصا از نظر حفظ شرایط محیطی مناسب حیوان و تهیه امکانات دفع اجساد حیوانات بعد از انجام آزمایش مشخص می شود. علاوه بر این باید در زمینه شناخت فیزیولوژی و زندگی طبیعی حیوانات و مخصوصا روش های استاندارد کشتن و دفع اجساد حیوانات، آموزش های لازم به پژوهشگران و نیروهای نگهدارنده حیوانات داده شود.
صفحات :
از صفحه 73 تا 16
بررسی تاثیر تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی بر توسعه پژوهشی کشور
نویسنده:
میرزاده حمید, نریمانی حمیده, شیرزادکبری بهارک
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه پژوهشی کشور است. روش پژوهش مطالعه از نوع مطالعه روند است و از روش های تحقیق توصیفی نیز استفاده شده است. ابزار اندازه گیری، جداول آماری و نمودارهای ترکیبی طراحی شده می باشد که از گرد آوری داده ها و نیز محاسبه شاخص های پنجگانه تعداد پژوهشگران، مقالات نمایه شده، اختراعات ثبت شده، کتاب های منتشر شده و مبلغ قراردادهای پژوهشی برون سازمانی برای کلیه واحدها و مراکز وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق 16 گانه دانشگاه در سراسر کشور و دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 1388-1384 گردآوری، مقایسه و توصیف و تجزیه و تحلیل شده اند. بر اساس نتایج پژوهش معلوم شد دانشگاه آزاد اسلامی بطور میانگین 41% پژوهشگران و 11% مقالات نمایه شده و 11% کتاب های منتشر شده و 21% اختراعات ثبت شده و سهم ناچیزی از قراردادهای پژوهشی برون سازمانی در دوره برنامه پنج ساله چهارم در مقایسه با دانشگاه ها و موسسات پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به خود اختصاص داده که نشان دهنده نقش موثر و مهم دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه پژوهشی کشور است. به عبارت دیگر می توان نتیجه گرفت که در مجموع عملکرد پژوهشی کشور در دوره برنامه پنج ساله چهارم توسعه مطابق با اهداف آن برنامه پیشرفت نداشته است اما محققا اگر سهم موثر دانشگاه آزاد اسلامی نبود میزان تحقق اهداف برنامه یاد شده از این هم کمتر بود.
صفحات :
از صفحه 177 تا 197
  • تعداد رکورد ها : 2