جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
صور زمان در دنیای خیال لئوپولد سدار سنگور
نویسنده:
رئوف زاده طیبه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله در صدد بررسی اشعار لئوپولد سدار سنگور ادیب، شاعر و مبارز آفریقایی است. مبارزات وی و همفکرانش به استقلال آفریقا و سرانجام به انتخاب او به عنوان اولین رئیس جمهور این قاره پس از استقلال انجامید. اهمیت این شاعر ما را بر آن داشت تا به بررسی و شناسایی تصاویری که پیرامون آن ها دنیای خیال شاعر نقش می بندد، بپردازیم.بدین منظور به دنبال پاسخ به سوالات اساسی ای که پایه و زیربنای این تحقیق را تشکیل می دهد، بودیم. سوال عمده این است که مفهوم زمان نزد سنگور دغدغه ای به شمار می آید یا خیر؟ برای ما این گونه مفروض است که همواره میل انسان به جاودانگی است و او هرگز نمی خواهد قربانی کرونوس درنده زمان شود. این فرض دو سئوال دیگر در پی دارد: آیا شاعر در اشعارش در برابر گذر زمان ترس و وحشتی ابراز می کند؟ و اگر این طور باشد وی چگونه به غلبه بر این ترس فائق می آید؟
صفحات :
از صفحه 91 تا 116
خیال در کویر دکتر شریعتی
نویسنده:
علوی فریده, غلامی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
قبل از هر چیز، کویر فضایی است که از لحاظ جغرافیایی دارای شرایط آب و هوایی خشک و کم آب است. و با همین عنوان معرف مکانی ایده آل و مناسب برای شکوفایی خلاقیت ادبی می شود. کویر مکانی واقعی و در عین حال ذهنی است که تبدیل به جولانگاه خیال می شود. در پهنه گسترده فضایی تهی و بی انتها، ذهنیت خود را آزادانه به معرض نمایش می گذارد. با این حال نمی بایست تشویش ناشی از گستردگی کویر را نادیده گرفت. تنها پویایی خیال است که با به ارمغان آوردن تسلی و قوت قلب برای ماجراجویانی که مبارزه عینی با گستره های بیابانی را به جان خریده اند، قادر به پاسخ گویی به این حس نگرانی و اضطراب است. چنین رابطه ای به وضوح نزد نویسنده ایرانی، علی شریعتی، به چشم می خورد که در کتاب خود با عنوان کویر، با ظرافت و ریزبینی یک ادیب و حتی یک شاعر، به مضمون بیابان می پردازد. در این مقاله سعی بر آن داریم که در اثر شریعتی، نمونه هایی را بازیابیم که به ما در ارایه انواع پیوندهای بین خیال بشری و کویر، یاری می رسانند.
صفحات :
از صفحه 26 تا 43
  • تعداد رکورد ها : 2