جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
خلاصه بحث: «ذات گرایی جدید در فلسفه علم معاصر جریانی مهم امّا ناآشنا در ایران معاصر»
نویسنده:
ابراهیم داد جو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مجمع عالی حکمت اسلامی,
چکیده :
علم فیزیک سه مقطع پیشانیوتنی، نیوتنی، و نسبیّت و کوانتوم را پشت سر گذاشته است. هر مقطع دارای لوازم فکری فلسفی خاص به خود بوده است. فیزیک پیشانیوتنی به ذات‌گرایی قدیم و واقع‌گرایی خام و به فلسفه متقدمین و فلسفه اسلامی، فیزیک نیوتنی به ضدّذات‌گرایی و ضدّواقع‌گرایی و به غالب فلسفه‌های معاصری که در ایران رواج دارند، و فیزیک نسبیّت و کوانتوم به ذات‌گرایی و واقع‌گرایی جدیدی که عمدتاً در ایران ناشناخته است رهنمون شده‌اند. فلسفه اسلامی که در بستر فیزیک پیشانیوتنی به بار نشسته و به ذات‌گرایی قدیم و واقع‌گرایی خام رهنمون شده است با ظهور فیزیک نیوتنی و لوازم ضدّذات‌گرایانه و ضدّواقع‌گرایانه آن، توان پیشروی خود را از دست داد و دست بسته در کناری نظاره‌گر ماند. فلسفه اسلامی برای اینکه بازسازی گشته و امروزین شود به یاری جریان ذات‌گرایی و واقع‌گرایی جدید نیازمند است. فلسفه اسلامی با بازسازی خود می‌تواند، از منظری ذات‌گرایانه و واقع‌گرایانه، به بازسازی فلسفه عمومی، معرفت شناسی و فلسفه علم مبادرت ورزیده و به تبع آن‌ها در پیشبرد واقع‌بینانه سایر علوم و امور، و به تبع آن‌ها در حلّ و فصل واقع‌بینانه مسائل و مشکلات، سهم به سزائی داشته باشد.
فلسفه طبیعت: راهنمای ذات‌گرایی جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Brian Ellis (برایان الیس)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Acumen,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در «فلسفه طبیعت»، برایان الیس یک جمع بندی کلی روشن و صریح از موضع ذات گرایی جدید و مقدمه ای برای آن ارائه می کند. اگرچه این نظریه که قوانین طبیعت در اشیا نهفته است، نه اینکه از بیرون بر آنها تحمیل شود، نظریه ای باستانی است، اما اخیراً کارهای زیادی برای احیای علاقه به ذات گرایی انجام شده است و «فلسفه طبیعت» سهمی متمایز در این امر است. بحث جاری پر جنب و جوش برایان الیس اعتبارات فلسفی و علمی متافیزیک غالب هیومی را کمتر از قانع‌کننده‌ای آشکار می‌کند و از ذات‌گرایی جدید به‌عنوان دیدگاه متافیزیکی جایگزین با عباراتی شفاف و بدون ابهام استفاده می‌کند. این کتاب این متافیزیک جایگزین را توسعه می‌دهد و پیامدهای کار با چنین متافیزیکی را برای فلسفه و برخی حوزه‌های تحقیق دیگر در نظر می‌گیرد. الیس استدلال می کند که این پیامدها عمیق هستند و یک ذات گرایی جدید یک فلسفه جدید جامع از طبیعت برای درک علمی مدرن از جهان ارائه می دهد.
ذات‌گرایی واقعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David S Oderberg (دیوید اس اودربرگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ذات گرایی واقعی دفاع همه جانبه ای از ذات گرایی نو ارسطویی ارائه می کند. آیا اشیاء دارای ذات هستند؟ آیا علیرغم تغییراتی که متحمل می شوند، آیا باید همان چیزهایی باشند که هستند؟ آیا می توانیم بدانیم که چیزها واقعاً چگونه هستند - آیا می توانیم واقعیت را تعریف و طبقه بندی کنیم؟ بسیاری از فیلسوفان، اگر نه بیشتر فیلسوفان، تحت تأثیر قرن‌ها تجربه‌گرایی، و ضد ذات‌گرایی ویتگنشتاین، کواین، پوپر و سایر متفکران در این مورد تردید دارند. ذات‌گرایی واقعی سنت متافیزیک واقع‌گرا و ذات‌گرا را احیا می‌کند، از واقعیت و شناخت ماهیت، امکان تعریف عینی و تغییرناپذیر و ارتباط آن با موضوعات علمی و متافیزیکی معاصر دفاع می‌کند، مانند اینکه آیا ذات از فیزیک و شیمی فراتر می‌رود، جوهر حیات، ماهیت گونه های بیولوژیکی و ماهیت شخص.
  • تعداد رکورد ها : 3