جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
اصلاح هنر زندگی: طبیعت، فضیلت و دین در معرفت‌شناسی دکارت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rico Vitz (auth.) (ریکو ویتز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اهتمام دکارت به روش صحیح شکل‌گیری باور در عناوین آثار او مشهود است، مانند جست‌وجوی حقیقت، قواعد جهت‌دهی ذهن و گفتار در مورد روش صحیح هدایت عقل و جستجوی حقیقت در علوم. با این حال، در بحث‌های معروف او، هم در تأملات و هم در اصول، یک منبع به‌ویژه قابل توجه خطاهای دوکساستیک ما - یعنی استفاده نادرست از اراده، آشکارتر است. آنچه به طور گسترده به رسمیت شناخته نمی شود، چه رسد به قدردانی و درک، رابطه بین توجه او به شکل گیری باور و توجه او به فضیلت است. در واقع، به نظر می رسد که تعداد کمی از آنها متوجه می شوند که دکارت خطاهای دوکساستیک را خطاهای اخلاقی و گناه می داند، هم به این دلیل که چنین خطاهایی ذاتاً شرورانه هستند و هم به این دلیل که پیامدهای اجتماعی زیانبار قابل توجهی را در پی دارند. کتاب حاضر به دنبال اصلاح این نظارت نسبتاً رایج از دو طریق است. نخست، هدف آن تبیین ماهیت گزارش دکارت از شکل‌گیری باور فضیلت‌آمیز است. ثانیاً، هدف آن هم (i) روشن کردن اهمیت اجتماعی برنامه فلسفی دکارت است که به درک و عمل نه از علم، بلکه از دین مربوط می‌شود، و هم (2) ایجاد نوعی نقد لایبنیتسی از این جنبه از برنامه او. به طور خاص، هدف آن نشان دادن این است که پروژه دکارت «خطرناک» است، زیرا نه تنها مسیحیت سنتی بلکه سایر اشکال سنتی دین را هم در تئوری و هم در عمل براندازی می‌کند.
درون نگری، گواهی، و حافظه در نظام فلسفی ملاصدرا و دکارت
نویسنده:
قاسم کاکایی، حسن رهبر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از مباحث مهم در معرفت شناسی معاصر سخن از منابع معرفت است. معرفت شناسان پنج منبع معرفت را بر می شمرند: ادراک حسی، عقل، درون نگری، گواهی، و حافظه. نویسندگان در این مقاله سه منبع معرفت، یعنی درون نگری، گواهی، و حافظه را با محوریت آرای صدرا و دکارت به صورت مقایسه و تحلیل مورد بحث و بررسی قرار داده اند. دکارت و صدرا درون نگری، گواهی، و حافظه را از جمله منابع معرفت می دانند و معتقدند انسان از این راه ها می تواند معرفت کسب کند. آنها معلومات حاصل از درون نگری را یقینی تلقی می کنند. همچنین هر دو از گواهی به منزله انتقال دهنده، و از حافظه به مثابه نگه دارنده معرفت یاد می کنند.
صفحات :
از صفحه 101 تا 121
مفاهیم دکارتی و تعهد اخلاقی
نویسنده:
شاپور اعتماد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
به طور متعارف وقتی مفاهیم یا تصورات دکارتی مورد اشاره قرار می گیرند مقصود می تواند هم دیدگاه های فلسفی دکارت (مانند عقل گرایی و اصالت ثنویت) باشد و هم دلایل وجود شناختی در تایید نظریه فلسفی او در باب شناخت. در این مقاله هر دو جنبه مورد استفاده قرار گرفته اند تا به کمک شان نشان داده شود که چگونه قلمرو اخلاق را می توان به نحوی افتراقی تعریف کرد- به خصوص با عطف توجه به قلمرو زبان و فعل. مضافا تاکید شده است که چگونه این مفاهیم افتراق یافته در تعهدات اخلاقی ما سهیم اند.
صفحات :
از صفحه 3 تا 12
  • تعداد رکورد ها : 3