جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
به‌مرگی در هلند: سیاست و تمرین کشتار ترحمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Raphael Cohen-Almagor (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تجربه هلندی بر بحث در مورد اتانازی و مرگ با عزت در سراسر جهان تأثیر گذاشته است، به ویژه در مورد اینکه آیا خودکشی و اتانازی با کمک پزشک باید مشروع یا قانونی باشد. بررسی ادبیات، دیدگاه‌های پیچیده و اغلب متناقض را در مورد تجربه هلندی نشان می‌دهد. برخی ادعا می کنند که هلند الگویی را برای جهان ارائه می دهد که باید از آن پیروی کرد. دیگران بر این باورند که هلند به جای وعده، نشان دهنده خطر است، و تجربه هلندی پاسخ قطعی در مورد این است که چرا ما نباید اتانازی فعال و خودکشی با کمک پزشک را بخشی از زندگی خود کنیم. با توجه به این دیدگاه های متناقض، روشن شده است که کار میدانی برای ایجاد نظر آگاهانه تر ضروری است. با بررسی تجربه هلندی برای چند سال، و پس از مطالعه کامل ادبیات گسترده منتشر شده به زبان انگلیسی، در تابستان 1999 به مدت یک ماه به هلند رفتم تا وضعیت محلی را درک کنم. من احساس می‌کردم که این مبنایی را فراهم می‌کند که بر اساس آن بتوانم یافته‌های ادبیات موجود را بهتر تفسیر کنم. من از مراکز عمده اخلاق پزشکی و همچنین برخی بیمارستان های تحقیقاتی بازدید کردم و با چهره های برجسته در سیاست و عمل اتانازی صحبت کردم. زمان صرف شده بسیار مفید و غنی بود. من راه کارلوس گومز را دنبال کردم، که 1 کتابی را پس از یک ماه تحقیق گسترده در هلند منتشر کرد.
پیری: تصمیمات در پایان زندگی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter J. Whitehouse, Jesse Ballenger, Sid Katz (auth.), David N. Weisstub, David C. Thomasma, Serge Gauthier, George F. Tomossy (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تصمیم گیری در پایان زندگی آخرین جلد از یک سه گانه در مورد پیری است که برای کتابخانه بین المللی اخلاق، حقوق و پزشکی جدید طراحی شده است. محققان برجسته از طیف وسیعی از رشته‌ها برخی از احساساتی‌ترین موضوعات را در مطالعه پیری بررسی می‌کنند: ارزیابی کیفیت زندگی، بهبود مراقبت‌های پایان زندگی، مراقبت تسکینی، اتانازی، و رضایت به تحقیق.
مرگ کمکی: خودکشی با کمک پزشک و سیاست عمومی؛ یک دیدگاه بین المللی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dieter Birnbacher, Edgar Dahl
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگر صحبت از میان روش‌های آخرین راه‌حل برای رنج‌های شدید انتخاب شود، خودکشی با کمک پزشک احتمالاً برای بیماران، قانون‌گذاران و عموم مردم به‌عنوان آخرین راه‌حل قابل قبول‌تر از اتانازی فعال خواهد بود. از منظر بیماران، کمک پزشک بیانی واضح تر از اراده خودمختار بیمار است. از منظر قانونگذار کمتر در معرض سوء استفاده و سوء استفاده قرار می گیرد. و اغلب در دسترس بودن کمک به خودکشی، به جای اینکه عمر بیمار را کوتاه کند، باعث طولانی شدن آن شده است. سیاست عمومی شروع به پاسخگویی به این چشم انداز کرده است. به‌ویژه در سوئیس و آلمان، نگرش نهادهای عمومی نسبت به خودکشی با کمک پزشک در حال تغییر است، که تا حدی به دلیل تمایل به کنار زدن فشار برای قانونی‌سازی اتانازی فعال است. جلد حاضر بر مسائل سیاست عمومی مرتبط با خودکشی به کمک پزشک تمرکز دارد. این یک تجزیه و تحلیل دقیق از جایگاه قانونی و عملکرد فعلی خودکشی به کمک پزشک در کشورهای مختلف ارائه می دهد و اصول اخلاقی زیربنای مقررات قانونی و حرفه ای آن را مورد بحث قرار می دهد. علاوه بر این، حاوی تعدادی روایت شخصی توسط متخصصانی است که سال ها درگیر مسائل پایان زندگی بوده اند.
کمک به خودکشی و اتانازی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Craig Paterson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate,
چکیده :
ترجمه ماشینی: از آنجایی که فناوری پزشکی پیشرفت می کند و افراد به شدت مجروح یا بیمار را می توان برای مدت طولانی بیش از آنچه که قبلا از نظر پزشکی ممکن بود زنده نگه داشت و کار کرد، بحث در مورد اخلاق مراقبت از پایان زندگی و مسائل مربوط به کیفیت زندگی ضروری تر شده است. کریگ پترسون در کتاب جدید شفاف و پرشور خودکشی کمکی و اتانازی را از منظر قانون طبیعی سکولار کاملاً درست اما غیر جزمی مورد بحث قرار می دهد. او رویکرد قانون طبیعی به استدلال اخلاقی را با ایجاد یک گزارش کثرت‌گرا از اینکه چرا عقلانیت عملی ما را ملزم به احترام گذاشتن و نقض نکردن خواسته‌های کلیدی ناشی از کالاهای اولیه افراد، به‌ویژه زندگی انسان می‌کند، احیا می‌کند. مسائل مهمی که اخلاقیات را شکل می‌دهند. کیفیت یک عمل تبیین و تحلیل می شود: قصد/آینده نگری. عمل/غفلت؛ عمل / پیامدها؛ کشتن/اجازه دادن به مرگ؛ بی گناهی/بی گناهی; و شخص/غیر شخص. پترسون از این گزاره هنجاری مرکزی دفاع می کند که «کشتن عمدی یک انسان بی گناه، خواه خود یا دیگری، بدون توجه به پیامدها یا انگیزه، همیشه یک اشتباه اخلاقی جدی است».
خودکشی مقدس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James R. Lewis & Carole M. Cusack & Carole M, Professor Cusack & James R, Professor Lewis
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برچسب "فرقه های خودکشی" برای طیف گسترده ای از ادیان جایگزین مختلف، از جونزتاون گرفته تا معبد خورشیدی تا دروازه بهشت به کار رفته است. علاوه بر این، ناظران پرسیده اند که آیا چنین خودکشی های گروهی به هیچ وجه با تروریسم انتحاری اسلام گرا یا با حوادث تاریخی خودکشی دسته جمعی مانند خودکشی دسته جمعی جامعه باستانی ماسادا قابل مقایسه است. از نظر سازمانی و ایدئولوژیکی متنوع، مشخص می‌شود که ویژگی مشترک اولیه این گروه‌های مختلف، کلیشه‌ای مشترک از دین به‌عنوان نیروی غیرمنطقی است که متعصبان را به انجام اعمال خشونت‌آمیز خودکشی سوق می‌دهد. خودکشی مقدس، کمک های طیف متنوعی از دانشمندان بین المللی جامعه شناسی، مطالعات دینی و جرم شناسی را گرد هم می آورد.
مواجهه با مرگ: رویکردی میان‌رشته‌ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Badham; Paul Ballard (editors)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Wales Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بحث مرگ در نهایت آشکار می شود، در حالی که به نظر می رسد مراقبت از در حال مرگ بیش از خدمات سنتی پزشک و کشیش است. رویارویی با مرگ مشارکت‌های حقوق، فلسفه، پزشکی، مددکاری اجتماعی، الهیات و مطالعات دینی را گرد هم می‌آورد تا درباره موضوعاتی مانند مراقبت از آسایشگاه، استدلال‌های موافق و مخالف اتانازی، و امید مذهبی برای زندگی ابدی بحث کند. همچنین گزارش هایی از تحقیقات اخیر در مورد تجارب «نزدیک به مرگ» و اندازه گیری کیفیت زندگی انسان وجود دارد. این رویکرد گسترده و میان رشته‌ای به مرگ در جامعه معاصر علاقه خاصی به طیف وسیعی از حرفه‌های مراقبت دارد، اما فراتر از آن، علاقه آن، البته جهانی است.
اتانازی در فقه و حقوق اسلامی با محوریت ؛ آرای امام خمینی (س)
نویسنده:
محمد موسوی بجنوردی، مریم رضوی نیا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از مهم ترین مسائل حقوقی جهان تحت عنوان اتانازی (مرگ آسان) مورد بحث و مناقشه است. اتانازی پایان دادن به زندگی فردی، به درخواست خودش و به دست دیگری است که با نیت رهایی او از درد و رنج طاقت فرسا یا یک بیماری لاعلاج صورت می گیرد. اتانازی انواعی دارد که احکام مترتب برآن با یکدیگر متفاوت است.مهم ترین عنصر در اتانازی، رضایت مجنی علیه می باشد. اصل اولیه این است که رضایت مجنی علیه، مجوز جرم ارتکابی نمی باشد. در کلام فقها رضایت به قتل در قالب اذن یا امر به قتل خود، مطرح شده است که نظرات مختلفی در این زمینه وجود دارد. اتانازی که ویژگی اصلی آن رضایت میباشد، در هیچ کدام از استثنائات حقوقی قرار نمیگیرد. در مورد قتل نیز بدین گونه عمل می شود و بعضی از انواع اتانازی را می توان مصداقی از قتل عمدی دانست، مگر اینکه مشمول حکم استثنائی ماده 268 ق.م.ا شود. در مورد دایره شمول این ماده اختلاف نظر وجود دارد. مطابق این ماده برای اینکه رضایت مجنی علیه موجب سقوط قصاص یا دیه گردد، باید متعاقب عمل جانی، مجنی علیه اعلام عفو کند و الا مشمول این ماده نمی شود. در صورت عفو از قصاص از سوی مجنی علیه، اولیای دم نمی توانند مطالبه دیه کنند. اگر عمل مرتکب مشمول ماده فوق شود، نامبرده از بابت تعزیر، مشمول ماده 612 ق.م.ا خواهد شد.
«حق حیات» در ادیان توحیدی
نویسنده:
محمدرضا احسانی مطلق، احمدرضا مفتاح
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«حق حیات» به عنوان اساسی‌ترین حقوق بشری، همواره مورد توجه مکاتب مختلف فکری و مذهبی، مخصوصا ادیان توحیدی قرار داشته است. در این مقاله به بررسی دو مسئله اساسی پیرامون «حق حیات»، از دیدگاه ادیان توحیدی خواهیم پرداخت : 1. مساله سقط جنین به عنوان یکی از مهمترین مباحثی که در این زمینه مطرح می‌شود. با نشان دادن اهتمام ادیان توحیدی در مورد حفظ جنین و جایز نشمردن سقط جنین، معلوم می‌شود حفظ حیات انسان ها از مسلمات شمرده می‌شود. 2. مساله اعدام. هر گاه سخن از حق حیات به میان می‌آید مساله اعدام در احکام شرعی ادیان توحیدی مساله ای چالش برانگیز خواهد بود. در آیین زرتشت عمل «سقط جنین» به هیچ بهانه‌ای قابل چشم‌پوشی دانسته نمی‌شود و گناه سقط جنین برابر با گناه قتل عمد تلقی می‌شود. در زرتشت کیفر «تازیانه» بیش از سایر مجازات‌ها از جمله اعدام مورد توجه قرار گرفته است؛ با این حال در مواردی بنابر مصلحت های خاصی کیفر مرگ نیز وضع شده است. در دین یهودیت در "ده فرمان" حفظ حیات انسانی مورد توجه قرار گرفته است. در این دین در مورد سقط جنین نظرات مختلفی وجود دارد. برخی این عمل را ممنوع می‌دانند؛ مگر آنگاه که زندگی مادر در خطر باشد. برخی بیماری‌های ژنتیکی را نیز مجوز سقط جنین می‌دانند و برخی حق سقط جنین را برای خود مادر به رسمیت شناختند. در یهودیت مجازات مرگ در مقابل قتل نفس قرار داده شده است. از جمله جرایم دیگری که مجازات اعدام دارد عبارتند از: عبادت خدایان دیگر، آدم دزدی، زنای محصنه، لواط و مانند آن. در دین مسیحیت نیز به حق حیات انسان ها و حفظ جنین توجه شده است. از دیدگاه کاتولیک‌ها جنین از همان لحظه انعقاد نطفه، انسانی کامل و دارای حق حیات است. لذا از سقط جنین منع کرده و مجازات آن را طرد از دین دانستند. البته در بین سایر فرق مسیحیت دیدگاه‌های دیگری وجود دارد که حیات جنین بعد از دمیده شدن روح را محترم می شمارد. در مورد حکم اعدام باید توجه داشت که در مسیحیت بیشتر بر قوانین اخلاقی تاکید می‌شود تا احکام کیفری و جزایی. کلیسا در دوره قرون وسطا تنها در مورد ارتداد مجازات مرگ تعیین کرد و البته در قرن سیزدهم مجازات بدعت را نیز مرگ اعلام کرد؛ البته این احکام امروزه اجرا نمی شود. در دین اسلام، به صراحت حفظ جان انسان ها محترم شمرده شده است. مشهور فقهای شیعه، سقط جنین را حرام می‌دانند؛ مگر آنکه برای جان مادر خطرناک بوده و روح در جنین دمیده نشده باشد. حکم اعدام در وهله نخست برای حفظ جان انسان ها به عنوان قصاص در برابر قتل عمد در نظرگرفته شده است. علاوه بر این حکم اعدام برای حفظ حدود الاهی و نیز امنیت جامعه دینی در نظر گرفته شده است.
صفحات :
از صفحه 125 تا 138
آتانازی در ادیان بزرگ جهان (Euthanasia in the Major World Religions)
نویسنده:
آنجلیکا زیاکا، مترجم: محمدعلی سلطان مرادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم وحیانی معارج,
چکیده :
آتانازی یا مرگ ترحمی از پیچیده‌ترین مسائل در مباحث اخلاقی، شرعی و حقوقی جهان امروز است. در این میان نقش ادیان و مذاهب گیتی در جهت‌دهی به نگاه پژوهشگران این حوزه بر کسی پوشیده نیست. در این مقاله گزارش کوتاهی از نگاه ادیان مختلف جهان به مسألۀ آتانازی (چه به شکل فعال و چه منفعل) ارائه خواهیم داد و تاحد ممکن این نظرات را تحلیل خواهیم کرد. در ابتدا نظر سه دین توحیدی یعنی اسلام، مسیحیت و یهودیت را بررسی می‌کنیم. سپس به سراغ هندوئیسم و جینیسم می‌رویم و در نهایت از آیین‌های خاور دور نظر بودیسم، تائوئیسم، مکتب کنفسیوس و شینتو را دربارۀ آتانازی بیان خواهیم کرد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 119
اتانازی از منظر وظیفه گرایی عقل باور کانت
نویسنده:
محمدجواد موحدی,کمال حیدری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اتانازی، از جمله مسائل مطرح در مراقبت های پایان حیات است. بسیاری از انسانها، خواهان آن هستند که در پایان عمر خود، درد و رنجی نبینند و سربار دیگر اعضای خانواده خویش نباشند؛ در کنار این افراد، پزشکان زیادی می کوشند تا مرگ راحت و آرامی برای آنها مهیا کنند. بعضی از اَشکال اتانازی، هم اکنون به صورت قانونی در برخی از کشورهای جهان در حال انجام اند و یا روند قانونی شدن را طی می کنند؛ البته، این پدیده مخالفان بسیار جدی ای نیز دارد. در میان بررسی های پزشکی، فقهی، حقوقی، اخلاقی و...، تحلیل اخلاقی اتانازی جایگاه ویژه ای دارد. این مقاله، اتانازی را از منظر وظیفه گرایی عقل باور، با توجه به پاره ای از مهمترین اصول و مبانی اخلاقی کانت که یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان در حوزه اخلاق است، مورد مداقه قرار داده تا رَوایی انواع مختلف آن را بررسی کند. در این بررسی نشان داده شده که صرفاً دو نوع از اتانازی را می توان بر پایه این اصول و مبانی مجاز دانست.
  • تعداد رکورد ها : 12