جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 82
کنش دینی و نوسازی عقل
نویسنده:
طاها عبدالرحمان؛ هادی بیگی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: ترجمان,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف اصلی ما در کتاب حاضر این است که به بیان شروط انسجام بخش و نوسازانه ای بپردازیم که در آگاهانه ساختن بیداری دینی لازم است. دستیابی به این هدف متضمن بررسی دو گونۀ اساسی از این شروط است که یکی تحت عنوان «تجربه» و دیگری تحت عنوان «تعقل» قرار می گیرد. دربارۀ شروط تجربه باید چنین گفت: در بیداری اسلامی راهی برای دستیابی به انسجام وجود ندارد، مگر راهیابی به ژرفای تجربۀ ایمانی و نفوذ عمیق در آن. دربارۀ شروط تعقل نیز باید گفت که راهی برای دستیابی به تجدد در بیداری اسلامی یافت نمی شود، مگر توسل به چارچوب بندی، سامان دهی و تأسیس این تجربۀ ایمانی عمیق به وسیلۀ جدیدترین و قوی ترین روش های عقلی و تواناترین آن ها در مجهزساختن ما به اسباب زایش فکری.
المرتكزات المنهجية للفلسفة الائتمانية عند طه عبد الرحمن
نویسنده:
فريدي سمير
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 54 تا 86
النقد الائتماني للخطاب الدهراني  طه عبد الرحمن"أنموذجا"
نویسنده:
رقية بلعيدي؛ اشراف: فوزية شراد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
سؤال العنف بين الائتمانية و الحوارية
نویسنده:
طه عبدالرحمن
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: الموسسه العربیه للفکر و الابداع,
سؤال العمل
عنوان :
نویسنده:
طه عبدالرحمن
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: المرکز الثقافی العربی، الدار البیضاء - المغرب,
المصطلح الفلسفيّ العربي ومعضلة النقل نقد نظريّة التأثيل عند طه عبد الرحمن
نویسنده:
علي زين العابدين حرب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 250 تا 290
نشانه‌های یک فلسفه جدید: طه عبدالرحمن
نویسنده:
نلی لاهود
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
طه عبدالرحمن، پروفسور منطق و فلسفه زبان در دانشگاه رباط مراکش، نمونه روشنفکری است که می‌خواهد خوانندگانش باور داشته باشند او در گفتمانش درگیر فلسفه نیست، بلکه درگیر سیاسی‌سازی فلسفه است. عبدالرحمن آغازگرِ تفکری است که آن را روش مناسبِ جدیدی برای یک فیلسوف می‌داند، به تعبیر او یکی از مشخصه‌های روش جدید، طرح «پرسش مسئول» (السؤال المسئول) است. باید تمایز این نوع پرسش با دو نوع «پرسش سقراطی» و «پرسش کانتی» درک شود؛ «پرسش سقراطی» در بررسی موضوع اصلی به دنبال روشِ طرح پرسش است و در «پرسش کانتی»، خودِ پرسش حامل نقد موضوع اصلی است. «پرسش مسئول» ِ عبدالرحمن پرسشی است که به همان اندازه که در مورد موضوع اصلی است، در مورد وضعیت و شأن [هستی‌شناسی] پرسش هم هست؛ در گفتگوی سقراطی، پرسشی وجود دارد که در آن بررسیِ وضعیت و هستی‌شناسی پرسش، به همان طریقِ بررسی “موضوع” اصلی است؛ اما در گفتگوی کانتی، پرسشی وجود دارد که در آن نقد وضعیت و هستی‌شناسی پرسش به همان طریق “نقد موضوع” اصلی است.
طه عبدالرحمن؛ فیلسوف مراکشی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
طه عبدالرحمن، پروفسور منطق و فلسفه زبان در دانشگاه رباط مراکش، نمونه روشنفکرانی است که می‌خواهند خوانندگانشان باور داشته باشند که او در گفتمانش درگیر فلسفه نیست، بلکه درگیر سیاسی‌سازی فلسفه است. طه عبدالرحمن، دستاورد جهان اسلام را نه فلسفه که عرفان و معنویت می‌داند.
طه عبدالرحمان و سودای مدرنیته اسلامی
نویسنده:
هادی طباطبایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کشور مغرب، متفکران مطرحی را به جهان اسلام معرفی کرده است. ابن عربی، ابن رشد از قدمای برجسته این کشورند. محمد عابدالجابری از برجسته‌ترین روشنفکران معاصر نیز از اهالی مغرب بود. متفکری دیگر نیز نَسَب به این کشور می‌برد که گفته می‌شود رویکردی نزدیک به سَلَفی‌گری را در مواجهه با دین برگزیده است. طه عبدالرحمن اندیشمندی است که می‌کوشد تا نگاهی منتقدانه به مدرنیته را برگزیند و از مشروعیت “مدرنیته اسلامی” سخن به میان آورد. وی در سال ۱۹۴۴ در شهر الجدیده در مغرب در ۲۰۰ کیلومتری رباط به دنیا آمده است. وی دوران تحصیل را در مغرب می‌گذراند اما تحصیلات عالیه خود را در فرانسه دنبال می‌کند. به دانشگاه سوربن می‌رود و موفق می‌شود تا در سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۵ دو مدرک دکترا دریافت کند.
طه عبدالرحمان؛ عقلانیتی که به ایمان می‌انجامد
نویسنده:
سعید هوشیار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
طه عبدالرحمن از جمله متفکرانی است که اگر چه از عقل سخن به میان می آورَد، اما بر آن است تا ایمان دینی را برجسته سازد. تمامی منظومه فکری او در همین راستا تنظیم شده است.
  • تعداد رکورد ها : 82