جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 143
 بررسی تطبیقی قصص انبیا از دیدگاه قرآن و عهدین
نویسنده:
حمیدعلیمرادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پژوهش در دو فصل به مقایسه قصص انبیا در قرآن و عهدین پرداخته است. در فصل اول تحت عنوان کلیات از این موضوعات بحث شده است: معرفی کتب عهدین، اعتبار و حجیت قرآن و تورات و انجیل، تفاوت قصه در قرآن و عهدین، یادکرد انبیا در قرآن و عهدین، کاربرد واژه و گستره قصه در قرآن، ویژگیها و شیوه بیان قصص قرآن، اهداف قصص قرآن؛ در فصل دوم با عنوان قصص انبیا در قرآن و عهدین زندگی این پیامبران بررسی شده است: آدم، ادریس، نوح، هود، صالح، ابراهیم، لوط، اسماعیل، اسحاق، یعقوب، یوسف، شعیب، ایوب، ذوالکفل، موسی، هارون، داود، سلیمان، الیاس، الیسع، یونس، زکریا، یحیی، عیسی و حضرت محمد(ص).
تواتر قرآن و چالش های فرارو
نویسنده:
نانسی ساکی,محمدکاظم شاکر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برای بررسی متن قرآن و اثبات اینکه همین متن از زمان رسول خدا(ص) به ما رسیده است، ادلّة متنوّعی از سوی علمای مسلمان ارائه شده که برخی از این ادلّه نیاز به بررسی، تعدیل و شفّاف سازی دارند، از جملۀ این ادلّه، نظریّۀ تواتر متن قرآن است که به خوبی تبیین نشده است. اقوال علما در این مقوله بسیار متشتّت و گاهی نیز معارض یکدیگر است، در حالی که تواتر متن یکی از اساسی ترین ادلّه برای اثبات تاریخی بودن و سندیّت قرآن است. در این مقاله، با تبیین تواتر قرآن، دو چالش عمدة فرا روی آن، یعنی مخالفت برخی صحابه با کار عثمان در توحید مصاحف و اختلاف قرائت ها مورد بررسی قرار گرفته است. به نظر نگارندگان، این دو مسئله نمی تواند موضوع تواتر اصل قرآن را خدشه دار سازد. بر این اساس، برای اثبات تواتر قرآن، نیازی به تمسّک به ادلّه ای چون اجماع علما، روایات غیرمعتبر، تقیّه و موارد مشابه نیست که از سوی علما برای ایجاد سازگاری بین این دو مقوله به کار گرفته شده است.
بررسی نقش و عملکرد قرآن و احادیث در علوم تربیتی
نویسنده:
فریبا شهیدی فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف پژوهش بیان یافته های علوم تربیتی (متکی بر حس و تجربه بشری ) نیازمند بررسی عمیق و موشکافانه در حیطه منابع و حیاتی (قرآن و احادیث اسلامی ) و برقراری پیوندی محکم در میان آن ها است چرا که وحی عالی ترین وسیله ارتباط بین بشر (انبیاآ الهی ) و منبع الوهیت بوده و از استحکامی بی بدیل غیرقابل انکار برخوردار است در این تحقیق اقدام به بررسی تمام آیات قرآن کریم و ده ها منبع حدیثی شیعه و اهل سنت (در حد امکان و دانسته های نگارنده ) شده تا "تبیین های دینی " مربوط به تعلیم و تربیت اسلامی استخراج و مورد بحث و بررسی قرار گیرد. علوم تربیتی در نظام آموزش عالی ایران دارای هفده گرایش است و به مجموعه علومی اطلاق می گردد که امر تعلیم و تربیت را یاری می کند. در نهایت دو روش نسبتا نوین در این پژوهش به کار گرفته شده که به طور معمول در نگارش پایان نامه های دانشجویی مرسوم نبوده است : اول - استفاده از مجلدات تفسیر راهنما (در ۲۰ جلد نگارش یافت ) برای استخراج آیات تربیتی و غور و تفحص در ده ها منبع روایی با ترجمه آن ها به فارسی و بیان نکات تربیتی موجود در احادیث ، دوم - آوردن تمام دروس و سرفصل های گرایش های هفده گانه علوم تربیتی در بخش ضمیمه و نقد و بررسی آن ها با عنایت به این نکته که "انتقال به تعلیم و تربیت اسلامی " هدف اصلی انقلاب اسلامی ایران در تمام سطوح است .
استراتژی قرآن در برخورد با یهود
نویسنده:
علی اکبرمؤمنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلباع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهشی است درباره استراتژی و راهبردهای قرآنی مبارزه با قوم ستیزه جوی یهود و مواضع خصمانه و کارشکنی های آنان. نویسنده در این رساله، پس از بیان کلیات تحقیق، ابتدا پیرامون تاریخچه یهود، علل مهاجرت یهودیان به مدینه، اقسام یهودیان مدینه و امضای پیمان حسن همجواری با آنان توسط پیامبر اکرم (ص) بحث می کند و سپس ویژگی های اعتقادی – اخلاقی یهود از جمله رفتار شرک آلود، استکبار، نژاد پرستی و انحصار طلبی و نیز استراتژی قرآن در برابر آن را تبیین می نماید و آن گاه برخوردهای سیاسی، اجتماعی و نظامی یهودیان مدینه با پیامبر (ص) و مسلمانان را بررسی نموده، در مقابل از توبیخ، تهدید، لعن و خشم خدا و عذاب آن ها در دنیا و آخرت بحث می کند و در پایان نتایج تحقیق را در قالب سی و یک نکته مطرح می نماید.
 ادب در گفتار و رفتار امام علی(ع)
نویسنده:
علی نبی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
. این رساله تحت عنوان ادب در گفتار و رفتار امام علی ( ع ) بر آنست که دیدگاه ایشان را در این زمینه بیان نماید. این رساله شامل سه فصل به شرح ذیل است : فصل اول کلیات : این فصل شامل موارد ذیل است : بیان مساله، پیشینه تحقیق، اهیمت موضوع، روش تحقیق، تعریف موضوع تحقیق، معنای اصطلاحی ادب در روایات، کاربرد ادب در روایات، ادب در قرآن . فصل دوم : روایات امام علی ( ع ) در باره ادب و آداب است . فصل سوم : تجزیه و تحلیل روایات : این فصل شامل نه بخش است که در باره ارزش و اهمیت ادب و رابطه اخلاق و ادب و رابطه عقل و ادب، انواع ادب، شیوه های تربیتی و تادیبی و پرهیز ازآداب زشت و ادب در رفتار امام علی (ع) بحث می کند. ./
دیگر بار ، نهضت ترجمه ای باید
نویسنده:
محمدکاظم شاکر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
هامان وادعای خطای تاریخی درقرآن!
نویسنده:
محمدکاظم شاکر,محمدسعید فیاض
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از زمان نزول قرآن تاکنون مخالفان اسلام کوشیده اند تا آن را ساختة ذهن بشر و برگرفته از منابع پیشین معرفی کنند. فرضیة اقتباس داستان های قرآن از متون ادیان گذشته یکی از زمینه های فعالیت خاورشناسان بوده است. آنها علاوه بر اتهام اقتباس، گاهی پیامبر را به خطای تاریخی نیز متهم کرده اند. حکایت هامان از این دست است. مدعیان خطای تاریخی قرآن برآن اند که پیامبراکرم(ص) بر اثر سوء برداشت از منابع یهودی، هامان وزیر خشایارشا را با وزیر فرعونِ معاصر حضرت موسی علیه السلام(ع) اشتباه گرفته است. این فرضیه به دلایل متقن مردود است؛ بسیاری از محققان، کتاب اِستِر را که وزیر خشاریارشا بودن هامان در آن مطرح شده اثری افسانه ای دانسته اند. از سوی دیگر، محتوای گزارش قرآن از هامان هیچ مشکلی با واقعیات تاریخی ندارد، بلکه تحقیقات باستان شناسی ـ که خود غربیها انجام داده اند ـ شواهد محکمی در تأیید تاریخی بودن هامان و تعلق او به دربار فرعون در عهد موسی را به ثبت رسانده است.
 آزادی از دیدگان قرآن
نویسنده:
روح الله دامن پاک جامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
«انسان، دین و آزادی» مقوله ای است که از دیرباز مورد بحث فیلسوفان ودین شناسان و متفکران سیاسی و اجتماعی بوده است. انسان دین و آزادی در سه حوزه به شرح ذیل قابل تفکیک است. 1- آزادی به معنای اختیار در اینجا اگر سخن از آزادی است سخن از اختیار انسان است. سوال اصلی در این مقوله این است که آیا انسان دارای قدرت انتخاب و اختیار است یا خیر؟ 2- آزادی به معنای رهایی توحید و یگانه پرستی که روح همه ادیان الهی است نوید بخش این نوع آزادی برای انسان است . اعتقاد به توحید، رهایی از همه قید و بندها و زنجیرهای اسارت بتها و طاغوتها و هر آنچه غیر خداست، در پی دارد. 3- آزادی به معنای عدم مانع این نوع آزادی بیشتر از هر چیز یک مسأله اجتماعی است . سوال اصلی این است که انسان تا چه اندازه می تواند در اجتماع آزادانه فعالیت کند، آن طور که می خواهد بیاندیشد، عقیده بورزد و عمل کند. نقطه ثقل این تحقیق، بررسی آزادی در مقوله سوم است ،امّا به مقولات اول و دوم نیز کم و بیش پرداخته است. اختیار انسان از محکمات قرآن کریم به شمار می آید و توحید که پیام آور هایی انسان از قیود درونی و بیرونی است به بهترین وجه در اسلام تبیین شده است. در مقوله سوم اصل بر عدم منع است مگر در مواردی که به دلیل رعایت مصالح اجتماع، حدودی برای آزادی تعیین می شود در این مقوله: آزادی اندیشه، آزادی عقیده، آزادی قلم و بیان و آزادی عمل مورد بررسی قرار گرفته است.
آراء و نظرات تفسیری ابوعلی جبائی
نویسنده:
فرج الله محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق، تفسیر ابوعلی جبّائی است. محمد بن عبدالوهاب بن سَلام بن خالدبن حمزه، ابوعلی جُبّائی (2356 – 303 ه ) از پیشوایان مکتب معتزله به شمار می رود. وی پس از مرگ ابو یوسف ، یعقوب الشحّام البصری، در رأس معتزله قرار گرفت. ابوالحسن اشعری، رئیس مکتب اشاعره از جمله شاگردان وی بوده ، که پس از مدتی از وی و مکتب اعتزال دوری گزیده است. جُبّائی صاحب کتب و نوشته هایی بوده که از جملة آنها «تفسیر القرآن» است. گفته آند که تفسیر وی در ده مجلّد بوده است ولی این تفسیر به صورت یک مجموعه در دست نیست بلکه آرای تفسیری وی به صورت پراکنده در تفاسیر دیگر یافت می شود. در این تحقیق، آرای تفسیری جُبّائی از کتب تفسیر زیر جمع آوری شده است. 1- التبیان فی تفسیر القرآن از شیخ طوسی 2- مجمع البیان فی تفسیر القرآن از طبرسی 3- التفسیر الکبیر از فخر رازی 4- الکشاف از زمخشری 5- فتح القدیر از محمد علی محمد شوکانی علاوه بر جمع آوری تفسیر جُبّائی، در فصل اوّل به اختصار از جُبّائی و مکتب فکری او سخن به میان آمده و نیز به بیان برخی آرای کلامی و فقهی وی پرداخته شده است.
آرا و نظرات تفسیری ابوعلی جبائی
نویسنده:
فرج الله محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه دیدگاههای ابوعلی جُبّائی (235303ق) از تفاسیری چون تبیان، مجمع البیان، تفسیر فخر رازی، کشّاف و فتح القدیر استخراج و تدوین شده است. مطالب آن در دو فصل آمده است: در فصل اول جبّائی و مکتب فکری اش معرفی شده و در فصل دوم دیدگاههای تفسیری جبائی به ترتیب مصحف آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 143