جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 168732
تبارشناسی ارادت: باکتی، تانترا، یوگا و تصوف در شمال هند [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Patton Burchett
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب، پاتون ای. برشت یک مطالعه تبارشناختی راهگشا از هندوئیسم عبادی (بهکتی) ارائه می‌کند که روابط تاریخی آن را با تانترا، یوگا و تصوف ردیابی می‌کند. بورشت که از اوایل قرون وسطی "عصر تانتریک" هند شروع می شود و به امروز می رسد، تحلیل خود را بر روی تغییرات اساسی دوره مدرن اولیه متمرکز می کند، زمانی که ظهور جوامع باکتی در شمال هند چشم انداز مذهبی را به گونه ای تغییر داد که عمیقاً بر جامعه تأثیر می گذارد. شکل هندوئیسم امروزی تبارشناسی ارادت، عوامل پیچیده تاریخی را که در رشد باکتی در هند سلطان نشین و مغول از طریق تعاملات محوری آن با سنت های هندی و ایرانی زهد، رهبانیت، سیاست و ادبیات نقش دارند، روشن می کند. کار بورشت با روشن کردن اهمیت فرهنگ ایرانی و تصوف رایج در تاریخ هندوئیسم عبادی، به بررسی برخوردهای فرهنگی می‌پردازد که جوامع اولیه مدرن هند شمالی را تغییر داد. برشت با تمرکز بر جامعه باکتی راماناندی و ناث یوگی های تانتریک، ظهور یک حساسیت عبادی جدید و متمایل به صوفی را توصیف می کند - یک گرایش اخلاقی، عاطفی و زیبایی شناختی - که اغلب از دینداری تانتری و یوگی انتقاد می کرد. او نشان می‌دهد که اوایل دوران مدرن شمال هند، دینداری تانتریک را نقد می‌کرد، تصویرهای شرق‌شناس دوران استعمار از باکتی به‌عنوان «مذهب» و تانترا به‌عنوان «جادو» را نشان می‌داد. با ارائه دیدگاه تاریخی گسترده ای از باکتی، تانترا، و یوگا در حالی که به طور همزمان تصورات علمی غالب از آنها را به چالش می کشد، A Genealogy of Devotion روایت جدید جسورانه ای از تاریخ دین در هند ارائه می دهد.
تصوف در آسیای مرکزی: دیدگاه های جدید در سنت های صوفیانه، قرن 15 تا 21 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Devin A. Deweese; Jo-Ann Gross
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تصوف در آسیای مرکزی: دیدگاه‌های جدید در سنت‌های صوفیانه، قرن‌های 15 تا 21، ده پژوهش اصیل درباره جنبه‌های تاریخی تصوف در این منطقه را گرد هم می‌آورد. یک سؤال اصلی، که اهمیت مداومی دارد، زیربنای هر مشارکتی است: رابطه بین تصوف که قبل از تسخیر روسیه و دوران شوروی در این منطقه تجلی یافته بود، از یک سو، و ویژگی‌های زندگی مذهبی اسلامی در منطقه چیست. در دوران تزار، شوروی و پس از شوروی از سوی دیگر؟ نویسندگان به جنبه‌های متعدد زندگی مذهبی آسیای مرکزی می‌پردازند که ریشه در تصوف دارد، راهبردهای تفسیری، تجدید صف‌بندی‌ها در جوامع صوفیانه و منابع از روسیه تا دوره پس از شوروی، و دیدگاه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در مورد جوامع صوفی را بررسی می‌کنند. مشارکت کنندگان عبارتند از: شهزاد بشیر، دوین دی ویز، آلن فرانک، جو-آن گراس، کاواهارا یایویی، رابرت مک چسنی، آشیربک مومینوف، ماریا سابتلنی، ارن تاسار، و ولید زیاد.
شاهدی بر شگفتی ها: تصوف و تخیل ادبی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tony K. Stewart
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of California Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مجموعه وسیعی از ادبیات تخیلی به زبان بنگالی وجود دارد که قدیسان صوفی تخیلی را وارد دنیای اساطیری پیچیده خدایان و الهه‌های هندو می‌کند. داستان‌های پیر کاتا که قدمت آن به قرن شانزدهم می‌رسد، هنوز هم امروزه به طور گسترده خوانده و اجرا می‌شوند. وقایعی که به وقوع می پیوندند با افسانه های شب های عربی رقابت می کنند، که باعث شده است آنها را به عنوان داستان های عامیانه ساده رد کنند، اما کار این داستان ها عمیق است: آنها بینش شگفت انگیزی را در مورد چگونگی عادت اسلام به زندگی فرهنگی بنگلا ارائه می دهند. دنیای سخنگو تونی کی استوارت در شاهد مارولز، داستان های خیره کننده قدیسان صوفی را از زیر خاک بیرون می کشد تا دیدگاه جدیدی را در مورد شیوه های ظریفی که اسلام شکل متمایز خود را در بنگال به خود گرفت، نشان دهد.
تصوف جهانی: مرزها، روایات و اعمال [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Francesco Piraino (editor), Mark Sedgwick (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Hurst,
چکیده :
ترجمه ماشینی: عرفان پدیده ای رو به رشد و جهانی است و به دور از یادگاری رو به زوال که زمانی تصور می شد وجود داشته باشد. این کتاب کار چهارده متخصص برجسته را گرد هم می آورد تا به طور سیستماتیک موضوعات کلیدی حضور جهانی جدید تصوف، از یمن تا سنگال از طریق شیکاگو و سوئد را بررسی کنند. مشارکت کنندگان به گسترش جهانی و موضع بازیگران اصلی مانند با علویه، تیجانیه «آفریقایی» و جنبش گولن نگاه می کنند. آنها از فرهنگ جهانی صوفیانه، از مولانا گرفته تا رپ، ترسیم می کنند و می پرسند که چگونه تصوف جهانی رویه های جنسیتی متفاوت و متناقض را در خود جای می دهد. آنها رابطه مناقشه‌آمیز و در حال تغییر بین اسلام و جهان‌شمول را بررسی می‌کنند: آیا تصوف جوهره بی‌زمان و جهانی همه ادیان، کلید تساهل و همزیستی مسلمانان و غیرمسلمانان است؟ یا قلب صرفاً اسلامی عمل و اعتقاد سنتی و اصیل است؟ در نهایت، کتاب به سیاست می پردازد. دولت‌ها و بازیگران سیاسی در غرب و جهان اسلام از پوشش و زبان تصوف برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند، در حالی که صوفیان در حال ایجاد اتحاد با آنها علیه دشمنان مشترک هستند. این سؤال دشواری را مطرح می کند که آیا صوفیان از اسلام در برابر افراط گرایی دفاع می کنند، از استبداد علیه دموکراسی حمایت می کنند یا شاید هر دو را انجام می دهند.
شهدای صوفی عشق: تصوف چشتی در جنوب آسیا و فراتر از آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Carl W. Ernst, Bruce B. Lawrence (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan US,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تصوف دینی است که بر معرفت مستقیم الهی در درون هر فرد تأکید دارد و مراقبه، موسیقی، آواز و رقص به عنوان گام‌های معنوی حیاتی برای رسیدن به وحدت با خداوند تلقی می‌شود. راه های صوفیانه عرفان و عبادت با انگیزه آرمان های اسلامی همچنان در کشورهایی از مراکش تا چین توسط مردان و زنان انتخاب می شود و نزدیک به صد راسته در سراسر جهان وجود دارد که هشتاد تای آن در ایالات متحده وجود دارد و در حال رونق است. سلسله صوفی چشتی از قرن دوازدهم تا کنون رایج ترین و محبوب ترین سنت صوفیانه بوده است. شهدای صوفی عشق دیدگاهی انتقادی از نگرش غربی ها نسبت به اسلام و تصوف ارائه می دهد و اهمیت معاصر آن را چه در غرب و چه در سرزمین های سنتی صوفیانه روشن می کند. در نهایت، از طریق ترجمه متونی که برای اولین بار به زبان انگلیسی ارائه می شود، دسترسی به صدای مراجع صوفی را فراهم می کند.
فضاهای مقدس و شبکه‌های فراملی در تصوف آمریکایی: باوه محی‌الدین و فرهنگ‌های معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Merin Shobhana Xavier
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحقیقات این کتاب بر یکی از جنبش‌های صوفیانه بزرگ در آمریکای شمالی، باوه محی الدین، و اولین جنبشی که زیارتگاه صوفیانه را در آمریکا تأسیس کرد، روشن می‌کند. این اولین کتابی است که بینشی در مورد توسعه تاریخی و شیوه های آن و فرهنگ جنبش ها در ایالات متحده و سریلانکا ارائه می دهد. از طریق داده‌های قوم‌نگاری گسترده، فضاهای مقدس و شبکه‌های فراملی در تصوف آمریکایی نشان می‌دهد که پیروان باوا در ایالات متحده و سری‌لانکا در روابطی که با فضاها، باوا و تصوف ایجاد کردند شباهت‌های بسیار بیشتری داشتند تا تفاوت‌ها، که مفهوم‌سازی پذیرفته‌شده را به چالش می‌کشد. تصوف در آمریکای شمالی به عنوان آمریکایی بودن متمایز. این یافته‌ها محققان را به چالش می‌کشد تا چگونگی رشد تصوف در چشم‌انداز مدرن آمریکا و همچنین در سطح جهانی را دوباره بررسی کنند. این کتاب فضاهای فراملی و فعالیت های آیینی جوامع باواس از سریلانکا تا آمریکا را با نقشه برداری از زیارتگاه ها و زیارت های موازی ترسیم می کند. همچنین نقش فرهنگ، مذهب و جنسیت و تأثیر آن بر تجسم آیینی را بررسی می‌کند. این مطالعه دامنه جهانی یک جامعه صوفی را از سریلانکا تا ایالات متحده از طریق تعامل با پیروان متمایز مسلمان، هندو، یهودی و مسیحی برجسته می کند. گرفتن جریان‌ها و شبکه‌ها، جلوه‌های متنوع تصوف را نه تنها در آمریکای شمالی و جنوب آسیا، بلکه در یک زمینه جهانی نشان می‌دهد.
تصوف در کرالا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
V. Kunhali
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Publication Division, University of Calicut,
صلح و منبع کاتولیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Montevecchio, Caesar A. (editor) Powers, Gerard F. (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به بررسی نقش صلح‌سازی کاتولیک در پرداختن به صنعت معدن جهانی می‌پردازد. استخراج معادن ارتباط تنگاتنگی با مسائل مربوط به درگیری، حقوق بشر، توسعه پایدار، حکمرانی و عدالت زیست محیطی دارد. کلیسای کاتولیک به عنوان نهادی با گستره و مقیاس قابل توجه با شبکه بزرگی از بازیگران در همه سطوح و منابع نظری و اخلاقی قابل توجه، موقعیت خوبی دارد تا نقش اساسی استخراج معادن را به رسمیت بشناسد، در حالی که شیوه های غیراخلاقی و مضر را به چالش می کشد، و صلح یکپارچه را ترویج می کند. توسعه و بوم شناسی این جلد با جمع‌آوری الهیات، اخلاق و عمل، تنوع اقدامات کاتولیک در معدن و اهمیت یک رویکرد یکپارچه را منعکس می‌کند. این شامل مشارکت های بین المللی و بین رشته ای از محققان و متخصصان است. آنها اقدام کاتولیک ها را در زمینه استخراج معادن در السالوادور، پرو، کلمبیا، جمهوری دموکراتیک کنگو و فیلیپین بررسی می کنند. آنها همچنین به مسائل کلی مسئولیت اجتماعی شرکت، حقوق بشر، توسعه، بوم شناسی و ایجاد صلح می پردازند. این کتاب مورد توجه محققان الهیات، اخلاق اجتماعی، و مطالعات کاتولیک و همچنین متخصصان توسعه، بوم شناسی، حقوق بشر و مطالعات صلح خواهد بود.
مبانی نظریۀ انتخاب عمومی در اقتصاد اسلامی
نویسنده:
محمد بیدار برچین علیا ،نصرالله انصاری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از چالش‌های اساسی در حوزه‌های عمومی که به یک مسئلۀ مهم در اقتصاد سیاسی جدید تبدیل شده، پی‌گیری نفع شخصی مادی از سوی افراد و نادیده ‌گرفتن منافع عمومی است. این موضوع، به پیدایش نظریۀ انتخاب عمومی در اقتصاد نئوکلاسیک منجر شده که با مبانی و اهداف اقتصاد اسلامی ناسازگار است. این تحقیق با روش توصیفی ـ تحلیلی، مبانی نظریۀ انتخاب عمومی در اقتصاد اسلامی را به دو دستۀ نظری و کاربردی تقسیم کرده و با اتکا بر مبانی مزبور، مفهوم و کارکرد نظریۀ انتخاب عمومی در اقتصاد اسلامی را متفاوت از رویکرد نئوکلاسیکی آن می‌داند. مبانی نظری و کاربردی نظریۀ انتخاب عمومی اسلامی نشان می‌دهد که دایرة نفع شخصی به‌عنوان انگیزة اصلی انتخاب انسان، شامل منافع معنوی و اخروی نیز می‌شود که تنها با عقلانیت تکامل‌یافته، قابل درک و پی‌گیری است. مفهوم اسلامی انتخاب عمومی، چالش اصلی این نظریه را که تعارض منافع شخصی با منافع عمومی و در نهایت نادیده انگاشتن منافع عمومی باشد، از طریق گسترش دایرۀ شمول منافع شخصی برطرف کرده و زمینه را برای دسترسی به اهداف اقتصادی اسلام ازجمله عدالت اجتماعی فراهم می‌کند.
صفحات :
از صفحه 21 تا 31
بررسی علل عدم موفقیت نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران در جلب اعتماد عمومی نسبت به حذف ربا
نویسنده:
مهدی خطیبی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
با گذشت حدود چهل سال از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا، هنوز بسیاری به موفقیت نظام بانکی در رابطه با حذف ربا تردید دارند. ازاین‌رو برخی از محققان در طول سالیان متمادی به‌دنبال بازنگری در قانون عملیات بانکی بدون ربا بودند و یکی از اهداف خود را در کنار ارتقاء کارآمدی نظام بانکی، حذف ربا معرفی کرده‌اند. گویا تلقی ایشان آن است که ناکارآمدی نظام بانکی و وجود شبهة ربا در عملیات بانک‌داری بدون ربا به‌خاطر نقایص قانون فعلی است و با تغییر و اصلاح قانون، هر دو مشکل حل خواهد شد. در تحقیق حاضر به روش تحلیلی ـ توصیفی مشکل دوم، یعنی وجود شبهة ربا بررسی شده و نتایج آن نشان می‌دهد عوامل متعددی هم‌چون کاستی‌های قانون عملیات بانکی بدون ربا، وجود اشکال در محتوای آئین‌نامه‌های اجرایی و بخش‌نامه‌ها، مشکلات مربوط به محتوای قراردادها، عملکرد نامطلوب مدیران و کارکنان و مشتریان بانک، پیچیدگی قراردادهای ترکیبی (مورد استفاده در بانک‌داری بدون ربا) نسبت به قرض ربوی، محدودیت‌های ذاتی نهاد بانک به‌عنوان بستری برای تحقق بانک‌داری بدون ربا هرکدام به‌نوعی زمینه‌ساز بی‌اعتمادی عمومی بوده‌اند. اما آنچه بیش از همه مؤثر بوده، عامل چهارم یعنی عمل‌کرد ضعیف متصدیان و مشتریان بانک است که آن‌هم به‌دلیل فقدان آگاهی لازم نسبت مفاد قراردادها و همچنین فقدان انگیزۀ کافی نسبت به اجرای دقیق آن است. پیشنهاد می‌شود مسئله آموزش مشتریان و متصدیان بانک و برنامه‌ریزی برای ارتقاء فرهنگ رعایت قانون و شرع در قراردادهای بانکی باید در متن قانون گنجانده شده و بانک مرکزی یا نهاد دیگری عهده‌دار جریان آموزش در کشور باشد.
صفحات :
از صفحه 49 تا 60
  • تعداد رکورد ها : 168732