جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
 تربیت دینی- اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه علم، قرآن و سنت در دوره جوانی
نویسنده:
اعظم عنبرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
جوان از واژه های پرجاذبه و شیرینی است که هر شنونده ای را به خود جذب می کند، عده ای که در راه سعادتمندی و خوشبختی جوانان گام بر می دارند و هستند دشمنان پیدا و پنهانی که ذلّت و خواری جوانان را آرزو می کنند. در میان جمعیت کشور ، درصد بالای این قشر عظیم را جوانان تشکیل می دهد که می تواند یک نعمت الهی و سرشار از برکت و سازندگی برای مملکت و ملّت ما محسوب شود، که در صورت برخورد نادرست و برآورده نکردن نیازهای به حق آنان به یک معضل بزرگ و بحران فراگیر تبدیل می گردد. و دستها و دسیسه های غرب، درصدد جذب این قشر آسیب پذیر هستند تا با سخنان به ظاهر شیرین و دلربا ، اما زهرآگین و هلاکت بار، دیدگاه آنان را نسبت به مجموعه معارف الهی و ارزشهای آسمانی دگرگون ساخته، لذا در این جامع? کنونی که به تدریج ارزشهای انسانی تضعیف می شود و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی تشدید می گردد، ضرورت دارد که برای هدایت و حمایت نسل جوان اقداماتی سریع و جدّی آغاز گردد. مؤثرترین گام در این راه، شناخت اصولی و علمی و ویژگیهای شخصیتی و نیازهای اساسی جوانان است. و برای اهتمام به این امر خطیر باید به مشارکتی فرهنگی و فراگیر اقدام نمود که این جز با همدلی ، همزبانی و همراهی با جوانان میسّر نخواهد بود. اسلام، جامع ترین و غنی ترین مکتب آسمانی که منبع پویا و پایاترین معارف انسانی است، بیشترین توصیه ها را در زمین? هدایت و تربیت نسل جوان و رسیدگی و ساماندهی به امور آنان دارد، که این وظیفه بر عهد? پدر و مادر نهاده شده است و مادران وظیفه شناس مسئوولیت سنگین تری بر عهده شان هست که با یاری و مساعدت جستن از خداوند ، و فراگرفتن آموزشهای لازم و مطالع? کتب مختلف در این زمینه روش صحیح تربیت دینی را به فرزندان خود آموزش دهند تا بتوانند سربلند و سرافراز از این امر مهم و آینده ساز بیرون آیند و فرزندانشان را به سوی کمال حقیقی رهنمون سازند. پایان نامه مذکور با بهره گیری از قرآن و حدیث و بیان مطالعات علمی به شناخت و آسیبهای دوران جوانی از بُعد علمی ، از دیدگاه قرآن و روایات پرداخته است که توجه به آنها و به کارگیری آن می تواند فردای روشن فرزندان این مرز و بوم را رقم زند. موضوع تحقیق پایانی تربیت دینی اجتماعی و فرهنگی از دیدگاه علم قرآن و سنت در دوره جوانی است. کلید واژه ها در این تحقیق عبارت است از: 1. تربیت : یعنی بروز دادن و به فعلیت رساندن استعدادهای ذاتی موجودات تا رسیدن به کمال. 2. علم: مراد از علم، علوم روز می باشد که از سر تجربه و خطا و آزمون حاصل آمده است.3. قرآن : در اصل مصدر است مثل رجمان و کفران، ساختار لغوی قرأ به معنای خواندن است و کتاب مقدس مسلمانان. 4. سنت: گفتار وکردار و تقریر معصوم(علیهم السلام).5.جوانی: یعنی رسیدن به مرتفع ترین و عالی ترین منازل زندگی، دوران قوت و قدرت، دوران سرور و شادمانی، دوران درخشندگی وفروغ، نشاط و امید، کارو کوشش، شور و هیجان.
 اکسیر سخن: مهارتهای گفتگو از نگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
مریم علی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع پایان نامه ، مهارت های گفت و گو می باشد. هدف از نگارش این تحقیق ، ارائه ی راهکارهایی برای برقراری ارتباط کلامی مؤثر بین افراد می باشد و به بررسی عوامل مؤثر در گفت و گوی بین افراد و موانع اصلی در برقراری تعامل مفید و مؤثر ، می پردازد . در راستای نگارش این تحقیق از منابع اسلامی و روان شناسی استفاده شده است که از آن جمله می توان به کتب روایی نظیر اصول کافی ، بحارالانوار و تحف العقول اشاره کرد و کتاب های روان شناسی مانند مهارت های گفت و گو ، شیوه های گفت و گوی مؤثر و مهارت ارتباط مؤثر . نتیجه حاصل از این تحقیق ، آشنایی با قواعد سخن گفتن است . مهم ترین عواملی که باید در راستای تحقق ارتباط کلامی مؤثر به کار گرفت عبارتند از : رعایت ادب و احترام متقابل ، اعتماد آفرینی ، همدلی ، ایجاد هماهنگی بین محتوای کلام و مخاطب ، استفاده از مهارت گوش دادن فعال و بهره گیری از زبان بدن . و مهم ترین موانعی که ارتباط کلامی را با مشکل مواجه می کنند عبارتند از : پنهان کردن احساسات ، پرگویی و انتقاد گزنده. واژگان کلیدی تحقیق ، دو واژه مهارت و گفت و گو می باشد که مهارت به معنای استادی و زیرکی در کار و حذاقت است و معنای گفت و گو ، با هم سخن گفتن می باشد که مرادف با سخن ، کلام و گفتار است .
توحید عملی و آثار آن
نویسنده:
زینب ثاقب یزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این مجموعه تحقیقی، توحید عملی و آثار آن می باشد. توحید را می توان از دو حیث مورد بررسی قرار داد. یکی از حیث شناخت که توحید نظری است و دیگر از حیث عمل که توحید عملی نامیده می شود. کلید واژگان این تحقیق دو واژه توحید و عمل می باشند که بررسی شده اند. توحید در عمل نشانه توحید در عقیده، و نتیجه توحید افعال می باشد، که بیانگر عمل و رفتار انسان است، نسبت به وظایفی که در مقابل پروردگار خود دارد. از آنجا که بسیاری از مشکلات و بحرانها که امروزه در زندگی فردی واجتماعی مسلمین بوجود می آید به علت غفلت کردن از عمل توحیدی است، لازم دانسته شد تا در این زمینه پژوهش و بررسی بیشتری شود تا اینکه توحید عملی و ابعاد آن بهتر مشخص شود. آنچه در این تحقیق مدّنظر بوده، ارائه ی بحثی مستدل و مستند بر طبق آیات و روایات، در مورد توحید عملی می باشد، که در طی سه بخش تنظیم یافته است. بخش اول به بررسی معنای واژگان کلیدی: همچون توحید و توحید نظری و عملی پرداخته شده است که در ادامه تفاوت توحید عملی و توحید نظری بیان گردیده، و در پایان بحثی مختصر در مورد شرک، که نقطه مقابل توحید است، آورده شده است. در قسمت بعد ادله و گستره توحید عملی بیان شده و در پایان بخش اول، رابطه اسلام و ایمان با توحی عملی ذکر گردیده است. در بخش دوم به بیان اقسام توحید عملی اشاره شده که طی سه فصل، توحید در عبادت توحید در اطاعت و توحید در عمل تنظیم یافته است. در بخش سوم نیز به بررسی آثار توحید عملی پرداخته شده، که آثار آن در حیات دنیوی و اخروی بطور مجزا بیان شده است و در پایان راهکارهایی در مورد دستیابی به توحید عملی ذکر شده است. نوع منابعی که در این تحقیق استفاده شده سعی شده از منابع دسته اول همچون تفاسیر و کتب روایی باشد که ذکر شواهد قرآنی در هر زمینه مورد نظر بوده است. آنچه از این تحقیق بدست می آید این است که توحید عملی دارای اهمیت بسیار ویژه ای در فرهنگ دینی ما می باشد که شناخت آن و عمل بر طبق آن، آثار گرانبهایی را برای انسان به ارمغان می آورد که رسیدن به این آثار از غیر طریق توحید عملی حاصل نخواهد شد.