جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 23
رهایی از رنج در آموزه‌های قرآنی و آیین بودا
نویسنده:
محمدحسن رستمی، فیاض قرائی، علی جلائیان اکبرنیا، سید محمد حسین موسوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی,
چکیده :
انسان در سختی آفریده شده و در طول زندگی نیز با مشکلات مختلفی روبه‌روست. مدیریت مشکلات می‌تواند او را از رنج برهاند و در دلِ بلایا مسیری آرامش‌زا به وی بنمایاند. از سوی دیگر عدم مدیریت مشکلات موجب اختلالات عصبی و گاه نارضایتی از زندگی می‌گردد. برخی از ادیان برای مدیریت مشکلات، مبتنی بر جهان‌بینی خویش، برنامه‌هایی را ارائه نموده‌اند تا تحمل رنج را آسان یا آن را ریشه‌کن نمایند. در آموزه‌های قرآنی اسلام و تعالیم پیشوایان آن و نیز تعالیم بودا برای رسیدن به این امر راهکارهایی معرفی شده است. این نوشته به روش توصیفی ـ تحلیلی در پی دستیابی به راهکارهای اسلام و آیین بودا جهت رهایی از رنج و مقایسه و تحلیل اجمالی آن‌هاست. قرآن در موارد متعدد با پذیرش رنج و مصیبت در زندگی انسان، آن را هدفمند و عمق آن را خیر و خوبی و وسیله‌ای برای رسیدن به کمال می‌داند و در یک نگاه کلی و جامع به سه بخش تقسیم می‌کند: بازتاب عمل، کفاره گناهان و زمینه تکامل شخصیت. از سوی دیگر، آیین بودا رنج را خصیصه همه هستی از جمله انسان معرفی می‌کند و با نگاهی بدبینانه به رویدادهای ناخوشایند در زندگی انسان، هدفی برای آن‌ها بیان نمی‌کند و لزوماً باید پس از انجام دستورات هشت‌گانه از رنج رهایی یافت. این نوشتار پس از طرح مسئله و مفهوم‌شناسی، به بررسی راهکارهای رهایی از رنج از نظر اسلام و بودا و تحلیل آن‌ها پرداخته است.
صفحات :
از صفحه 51 تا 82
خانواده پایدار در نگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
مرضیه نیازی بقمچ
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با بررسی خانواده در طول زندگی بشر، به این نکته مهم پی خواهیم برد که تنها مأمن و محل آسایش، رشد و تحول هر فردی این نهاد مقدس است. لذا توجه به آن و زمینه های رشد و پایداری آن از اهمتی بالایی برخوردار خواهد بود. ما در این نوشتار یک خانواده مستحکم و قوی را از جهات گوناگون مورد مطالعه قرار داده ایم و در چهار بخش به مسائل خانواده پرداخته ایم و همچنین اهداف تشکیل خانواده را ذکر کرده ایم. طبیعی است که داشتن هر کدام از این اهداف در کنار یکدیگر به ایجاد یک کانون گرم و صمیمی و هدف دار کمک بسزایی خواهد کرد. و در بخش سوم که مهمترین بخش هم می باشد، به طور مفصل به عوامل گوناگون پایداری نهاد خانواده پرداختیم و هر کدام را از نگاه آیات و روایات مورد بررسی قرار دادیم. همانند داشتن هدف، مهارتهای ارتباطی، دوستی و محبت بین افراد خانواده، دینمداری، خوشرفتاری، مسئولیت پذیری و .. در واقع هر یک از این عوامل می تواند تضمین کننده روابط بین افراد خانواده باشد، با این شرایط که به طور مثبت ارزیابی شود و افراد خانواده در این زمینه به یکدیگر کمک کنند از سعه صدر بالای برخوردار باشند. در بخش چهارم به آسیب های خانواده اشاره می کنیم. روشن است که هر نظامی اگر دارای اصول و مبانی محکم مورد تأیید عقل و دین نباشد، آسیب پذیر است. اما نظام خانواده که در واقع یک نظام فعال و پیا می باشد، بیشتر از هر نظام دیگری محتاج این علل واصول خاص می باشد. لذا حساس و آسیب پذیر است. بنابراین یک خانواده ممکن است زمینه های آسیب پذیری همچون عدم توجه به تفاوت های زن و مرد، عوامل فشارآور و استرس زا در خانواده، نداشتن هدف، نداشتن فرزند و ... را در خود احساس کند. بنابراین باید در این زمینه چاره اندیشی کند و با مشورت و مشاوره با فردی عاقل و مراجعه به دین که هدایت و سعادت همه افراد را تضمین می کند به راهکارها و چاره جویی های لازم در این زمینه دست پیدا کند. به عنوان نمونه مشورت اعضای خانواده و مشاوره با اهل فن، روحیه ی دوستی و صلح و آشتی در خانواده محافظت از خانواده و خیرخواهی برای اعضای خانواده از جمله راهکارهای ضروری برای همه افراد خانواده و جامعه می باشد.
نقش مادر در تربیت فرزند از دیدگاه علم، قرآن و سنت ( در دوران کودکی)
نویسنده:
حوری فلاح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اهمیت و ضرورت تربیت آدمی بر کسی پوشیده نیست، هیچ مکتب و مذهبی نیست که اهمیت و ضرورت تربیت انسان را انکار کند. اختلافات همه در اهداف و روشهای تربیت آدمی است. زیرا از ویژگی های آدمی تربیت پذیری اوست و انزال کتب آسمانی و ارسال رسل الهی برای تربیت صحیح و انسان سازی بشر می باشد. از اینرو تربیت از امور ضروری و حیاتی انسان است که در سعادت او بسیار مؤثر می باشد تا آنجا که انسان فاقد تربیت، فاقد همه چیز است. به همین علت همة مکاتب و مذاهب برای تربیت آدمی در دوران کودکی اهمیت ویژه ای قائلند. اسلام نیز به تربیت، در دوران کودکی تأکید فراوان دارد و آن را از وظایف مهم والدین و حقوق فرزندان می داند. مهمترین دلیل بر اهمیت تربیت در دوران کودکی این است که قلب کودک که باید « عرش الرحمن» شود در این دوران خالی است و هنوز به سیاهی و پلیدی گناهان آلوده نگردیده است، درست همانند زمینی که هنوز در آن بذری کشت نشده و هرچه در آن کشت کنیم می رویاند. می توانیم هرگونه صفات اخلاقی و اجتماعی را در آن بکاریم، هم ایمان و توحید را می توان در آن رشد داد و هم کفر و الحاد و شرک را می توان در آن رشد داد. علت دیگر بر اهمیت تربیت در دوران کودکی اینست که انسان در دوران کودکی و نوجوانی بیشتر و عمیق تر تحت تأثیر دیگران واقع می شود و در انجام کارهایش سعی می کند از دیگران تقلید کند. اصولاً هرچه سن بالاتر می رود، میزان تقلید و تأثیرپذیری در کودک کمتر می شود. بنابراین در دوران کودکی می توان به راحتی از این ویژگی کودکان در امر تربیت بهره جست و به امر تعلیم و تربیت سرعت بخشید. از آنجایی که پدر و مادر نخستین کسانی هستند که با فرزندان خود تماس دارند، عالیترین نقش را در زمینه ی پرورش و تربیت و رشد شخصیت فرزند ایفا می کنند و چون کودک بیشترین دوران کودکی خود را به همراه مادر خود سپری می کند نقش مادر در تربیت وی پررنگتر جلوه می کند چرا که مادر از دو حیطه ی ارثی و محیطی بیشترین تأثیرات را بر فرزند خود می گذارد. زیرا کودک در نه ماه دوران جنینی همراه مادر خود بوده و اخلاقیات و روحیات مادر در وی تأثیرات بسزایی را دارند و بعد از متولد شدن نیز تا دو سال با مادر خود ارتباطی تنگاتنگ دارد و از آن به بعد تا سه چهار سالگی که وارد محیط اجتماع نشده باز هم با مادر مرتبط است و به واقع مادر هم از نظر وراثتی و هم از نظر محیطی بیشترین و مؤثرترین نقش را در پرورش فرزند عهده دار می باشد. در این میان نقش و تأثیر اجتماع را نمی توان نادیده گرفت. مهمترین محیط های اجتماعی که تأثیرات بسزائی بر کودکان دارند عبارتند از: مدرسه و معلم، معاشران و دوستان و وسائل ارتباط جمعی. مهمترین نیازهای کودکان که باید حتماً مورد توجه و دقت قرار گیرند عبارتند از: الف) محبت به کودک. ب) تأمین امنیت . ج ) تکریم و احترام به کودک. چ) بازی با کودک. ح) رعایت عدالت بین کودکان و... . اگر به هر دلیلی کودک مورد بی مهری و بی توجهی والدین بخصوص مادر قرار بگیرد اختلالات و آشفتگیهایی در رفتار او بوجود خواهد آمد. بدین ترتیب اگر کودک رفتار نابجا و یا غیر معقولی را انجام می دهد باید برای تغییر این رفتار او، بجای تهدید و کتک و یا پند و اندرز سعی کرد تا عوامل اصلی این رفتار نابجا را تشخیص داده و آن را از میان برداریم تا کودک بتواند تعادل روحی و روانی خود را حفظ کند.
نغمات ربوبی: بررسی موسیقی قرآن
نویسنده:
زهرا هاشمیان کارغش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق بررسی آوای قرآن، آثار و نتایج آن می باشد. آوای قرآن همان موسیقی قرآن می باشد که از تلفظ حروف، کلمات و آیات برمی خیزد صامت و مصوت های هر حرف در مجموع کلمه و جمله دارای آوای خاصی است که بیان گر معانی مخصوص به خود می باشد. به طور مثال در کلمه صادق حرف صاد که با ضخامت تلفظ می شود و سپس الف که با دور شدن لب ها و دال و قاف که با سختی و ضخامت ادا می شوند آوای خاصی دارند که معنای مخصوصی را به ذهن منتقل می نمایند. در این تحقیق سعی نموده ایم تا حدی که در توان است موسیقی قرآن را از جهات مختلف بررسی نموده تا درک آثار و نتایج بهتر باشد. آوای قرآن از عناصری تشکیل شده که از آن جمله فصاحت و بلاغت کلمه و کلام را می توان نام برد. اگر با دید دیگری بنگریم نغمات قرآن به لحاظ عمیق بودن به ظاهری و باطنی تقسیم می شود. آوای ظاهری تغییر پذیر بوده و اصالت و عمقی ندارد لیکن آوای باطنی دارای پایداری و روح محکمی است که از جان حروف، کلمات و جملات برمی خیزد. آوای ظاهری قرآن با چند روش قابل بررسی است روشی که مشهور است و از طریق مقامات صوتی ( دستگاه های صوتی) صورت می گیرد که دارای هفت مقام مشهور می باشد و روش غیر مشهور که از طریق اوزان عروضی قابل بررسی است. دستگاه های صوتی قرآن شامل حجاز، نهاوند، بیات، رست، صبا، سیکاه و جهارکاه می باشد. حروف و کلمات نیز اثری مستقیم بر آوای قرآن دارند به گونه ای که با تغییر حروف از مجهور به مهموسه ، آوای آن ها نیز متفاوت می شود. جدای از این مطلب گروهی از آیات آوای خاصی دارند که درباره محتوای مشترکی سخن می گوید و نیز گاهی یک سوره آوای خاصی را از ابتدا تا انتها می رساند و پراکندگی محتوا در آن سوره کمتر است. الفاظ رابطه ی مستقیمی با محتوا دارند به گونه ای که بخشی از محتوا با شنیدن لفظ به ذهن منتقل می شود و به همان نسبت تأثیری بر روح، جان و ذهن آدمی می گذارد. زمانی که آیات عذاب بیان می شود همراه با آوایی سخت و خشن می باشد و بالعکس هنگامی که سخن از نعمات و رحمت خداوند است آوایی آرام و لطیف بیانگری می نماید. هر چند هدف از نزول قرآن صرف تأثیر جسمی و ... نیست لیکن همین تأثیر جسمی را می توان دلیلی بر منکرین اعجاز قرآن کریم برشمرد. سعی نموده ایم در این تحقیق به رجوع کتاب اکتفا نکنیم بلکه از سخنان استاید حوزه و دانشگاه نیز بهره مند شویم و همچنین به مقالات و پایان نامه های تحقیقی نیز سری بزنیم. در پایان باید عرض کنیم آوای قرآن ، آوایی است مخصوص به خود که هیچ بشری توان مقابله با آن را ندارد. نظم حروف کلمات به گونه ای است که کاملا با معنا هماهنگ است به گونه ای است که معنا و محتوای کلمه و آیات از بطن آوای آن به گوش می رسد.
پیامبر از منظر قرآن و حدیث
نویسنده:
سمیه ابراهیمی چمگرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اسلام برای هدایت انسان به سرمنزل مقصود، در قابت کلمات به صورت قرآن و در قالب اعمال به صورت اسوه حسنه در وجود پیامبر گرامی اسلام(ص) تجلی یافته است. سیره انبیاء سیره تربیت عملی انسان است آنان با ارائه الگویی تمام عیار دل ها را از محبت لبریز ساخته و بسیار بجاست که انسان ها با پیروی ازسیره آنان درمسیر کمال قرار گیرند. این رساله نمونه ای از روش ها عملی پیامبر بزرگ اسلام در شئون، فردی، اجتماعی، مدیریتی و عبادی است که قابل دست یابی و پیروی عملی از جانب پیروان مکتب می باشد. که با تأسی از این نمونه ها انسان به سوی کمال مطلق رهنمون می شود. هدف از این رساله شناخت پیامبراکرم(ص) از طریق قرآن که آیات بسیاری در شأن ویژگی های آن حضرت بیان شده است و ایجاد زمینه الگوپذیری از آن حضرت از طریق شناخت بیشتر و بهتر پیامبراکرم. این رساله دارای سه بخش است که بخش اوّل بنام کلیات زندگی پیامبر ( ص) شامل چهار فصل بنام پیامبر از تولد تا ازدواج، از ازدواج تا مبعث، از مبعث تا وفات و پیامبر از دیدگاه قرآن بخش دوّم بنام اخلاق و آداب پیامبر شامل چهار فصل بنام های اخلاق پسندیده پیامبر ما، آداب و سیره فردی، آداب عبادی پیامبر ( ص) و آداب اجتماعی و بخش سوّم بنام اصول و سیره پیامبر? شامل سه فصل بنام های جلوه های حکومتی پیامبر و سیره اجتماعی و سیره مدیریتی پیامبراکرم. در این نوشته از منابع مختلفی از جمله منابع روایی، تفسیری، تاریخی، دینی و ... استفاده شده و روش کار بصورت کتابخانه ای بوده است.
مهارت‌های ارتباط موثر در گفتار و رفتار امام رضا(ع)
نویسنده:
علی جانفزا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
انسان به جهت اجتماعی بودن، ناگزیر به برقراری ارتباط با سایر انسان‌هاست. از اولویت‌های ادیان آسمانی, بعد از اطاعت و پرستش خداوند, راه چگونه زیستن است که یکی از زیرشاخههای آن آموختن مهارت‌های ارتباطی ست.دین اسلام به عنوان کامل‌ترین دین الهی در جهت آموزش این اصول به مخاطبان خود اهتمام داشته است. این نوشتار در صدد بازیابی آموزه‌های ارتباط موثر در گفتار و رفتار هشتمین امام معصوم (ع) است.بایدها و نبایدها در علوم انسانی بر اساس مبانی مختلف خدا شناختی, وجود شناختی و انسان شناختی استوار است که مبانی مذکور بر اساس مکاتب مختلف نگرش به انسان و جهان متفاوت است. همچنین این نگرش‌ها, اهداف این بایدها و نبایدها را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد که بایدها و نبایدها در مباحث ارتباطی نیز تأثیرگذار است.مباحث ارتباطی از دیدگاه امام رضا(ع) دارای مقدماتی چون اعتماد به فرستنده, ارائه در مکان و زمان مناسب و مهیا شدن گیرنده پیام است. همچنین امام رضا(ع) از حیث ارتباطی از روش‌هایی چون بهره گیری از زبان دعا, تکیه بر اصول عقلی, استفاده از عناصر ارتباطی چون شعر, ارائه تدریجی اطلاعات و بهره گیری از شیوه پرسش و پاسخ استفاده می‌نماید. در احادیث امام رضا(ع) عواملی چون ایمان و توکل بر خدا, ایجاد آمادگی قبلی در مخاطب, نیت, دانش, مثبت نگری, ارزش‌های اخلاقی, خصوصیات فردی, گوش دادن پویا به عنوان عوامل درونی و عواملی چون بهره‌گیری از موقعیت زمانی و مکانی مناسب, ادب و احترام متقابل, همگامی و همدلی, مجاورت, معاشرت از عوامل بیرونی مهارت‌های ارتباط موثر هستند.همچنین از جمله موانع برقراری ارتباط موثر در احادیث حضرت رضا(ع) به مواردی چون مشاجره, حسد, دروغ, بخل, نسبت ناروا اشاره شده است که ما در این نوشتار آن‌ها را برشمرده‌ایم. از دیدگاه معصومان(ع) و امام هشتم(ع), ارتباط با خدا و کسب ایمان و تقوای الهی, علاوه بر برکات دیگر در زندگی انسان, بر مولفه‌های ارتباطی تأثیر گذاشته و به روابط او با سایرین, معنا و مفهوم می‌بخشد.
بررسی و نقد دیدگاه آیت الله معرفت در نزول قرآن
نویسنده:
علی اصغر ناصحیان,علی جلائیان اکبرنیا
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
نقش ایمان در شادی و نشاط
نویسنده:
سمیّه سلیمی حاج تقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه در این مقاله می خوانید پیرامون موضوع نقش ایمان و باورهای اعتقادی در شادی و نشاط می باشد که با توجه با نیاز روزافزون جامعه و سؤالهای گوناگون برخاسته از آن در حوزه دین و معرفت از سوی جوانان مطرح شده است؛ همچون: نقش ایمان و باورهای اعتقادی در شادی و نشاط چیست؟ عوامل شادی کدامند؟ آیا عتقاد به خدا مانع دستیابی انسان به شادی است؟ ... که این کار از طریق بررسی کلیدواژه ها فرح و ایمان در آیات و روایات انجام گرفته است. این تحقیق از دامنه ی وسیعی برخوردار است و بسیاری از علما و دانشمندان به گونه های مختلف در این باره قلم فرسایی نموده اند. مجموعه ی حاضر ترکیبی از آیات و روایات و علم روانشناسی با نظر بعضی از دانشمندان و علما می باشد. در این زمینه – هر چند ناکافی- سعی در جمع بندی میان آنچه از دین برخاسته و آنچه در جامعه آن را شادی می نامند شده است. منابع موجود بیشتر آیات و روایات و کتب حدیثی می باشد که در این راستا به رشته ی تحریر درآمده است، که از جمله آنها بحارالانوار، اصول کافی، غررالحکم و ... . این مجموعه از 5 بخش تشکیل شده که بخش اول آن شامل سه فصل می باشد بخش دوم شامل دو فصل و بخش سوم شامل چهارم فصل بخش چهارم شامل دو فصل و بخش پنجم شامل چهار فصل می باشد.
 جامعه ایده آل از منظر قرآن و سنت
نویسنده:
سمانه ساداتی نیشابوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از مهمتری مشخصات افراد جامعه ماهیت اجتماعی است یعنی نیاز مشترک و روابط ویژه زندگی انسانی که باعث وحدت آنها می شود. وقتی افراد بر مبنای اصول انسانی و اسلامی تربیت شوند زمینه ساز جامعه ایده آل می گردند. جامعه ای که در آن امکان رشد همه انسانها موجود و تمام موانع مفقود است. این جامعه دارای اهدافی همچون خدامحوری، عدالت، امنیت، مودت و نیکی به همنوع است. در این رساله جامعه ایده آل از منظر قرآن و سنت بررسی شده که به خاطر گستردگی بحث به توضیح آن در چهار بخش می پردازیم. بخش اول: کلیات است که شامل دو فصل است. فصل اول: طرح تحقیق، فصل دوم: مفاهیم بخش دوم: ویژگیهای جامعه ایده آل است که شامل پنج فصل است. فصل اول: بعد اعتقادی، عبادی و اخلاقی، فصل دوم، بعد اجتماعی و اقتصادی. فصل سوم، بعد رهبری. فصل چهارم، بعد فرهنگی، قانون گذاری و قضایی. فصل پنجم: بعد صنعت و تکنولوژی. بخش سوم: علل انحطاط جامعه است که انزوای قرآن علت اصلی معرفی شده و علل دیگر در سه فصل بیان شده. فصل اول، علل فرهنگی و اخلاقی، فصل دوم، علل سیاسی. فصل سوم، علل اقتصادی. بخش چهارم: راهکارهای رسیدن به جامعه ایده آل. روش تحقیق این رساله کتابخانه ای است و از منابع روایی، حدیثی، تفسیری و جامعه شناسی استفاده شده است. کلید واژه ها: جامعه، ایده آل، قرآن، سنت.
 تفسیر و تبیین و جایگاه آیة الکرسی
نویسنده:
مرضیه راشکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آیة الکرسی سید آیات قرآن است. دراین آیه پروردگار، علم خود را با صفات عالیه الهیت که شایسته معبود واقعی است معرفی فرموده و از حیات و قیومیت و مالکیت و علم و قدرت لایزال خویش نام برده است. در این آیه مبارکه بارها و بارها از نام خداوند بزرگ سخن به میان آمده ، گاهی به اسم و گاهی به ضمیر، به ذات اقدس الهی اشاره شده و می توان گفت که در تمام قرآن شریف چنین آیه ای نظیر ندارد. با توجه به محتوای غنی و مفاهیم عالی آیة الکرسی و تبیین مطالب به زبان روز برای مخاطبین امروزی نیاز بیشتری به بحث و بررسی احساس می شد . در نتیجه به بررسی کتب تفسیری در این زمینه و کتب مستقل در این درباره واژگان آیة الکرسی پرداخته شود . ابتدا شأن نزول آیه و کلمه لا اله الا الله که اصل و شعار توحید است را مورد بررسی قرار داده و سپس با پرداختن به اثبات برخی از صفات ثبوتی از جمله حیات و قیومیت الهی و سلب برخی از صفات سلبی از جمله نوم و سنه ، شایستگی پرستش خداوند را به بهترین وجه توضیح می دهد . سپس خاطر نشان می کند که مالک واقعی ، مالک تمام موجودات ارضی و سماوی است و شفاعت فقط در اختیار خداوند است و شفاعت دیگران فقط با اذن و اجازه او صورت می گیرد ، زیرا فقط علم خداوند است که بر همه موجودات و انسان ها احاطه دارد . و در آخر ، خداوند با توانایی خویش ، عرش و کرسی را استوار نموده و کاخ با عظمت خلقت را محافظت می کند و عالی ترین اسماء الهی را که شایسته خویش است را برگزیده است .
  • تعداد رکورد ها : 23