جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
بررسی مبانی اجتماعی نظریةمعرفت علوی
نویسنده:
حمید پارسانیا,حسین اژدری زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برخلاف رویکرد سه بعدی حاکم بر جامعه شناسی موجود، این مقاله ابعاد جامعه را چهاربعدی (خداوند، انسان، زمین، و پیوند) به تصویر می کشد و با بهره گیری از سخنان حضرت علی(علیه السلام) به کمک روش «تحلیل محتوای کیفی»، نشان می دهد که هر چهار بعد جامعه، با تفاوت هایی، به شکل طولی، بر فکر و روحیات انسان اثرگذارند. اثرگذاری خداوند متعال حتمی و قاطع بوده، در همة عوامل دیگر جاری و ساری است، هرچند در خصوص افعال اختیاری انسان، این اثرگذاری از مسیر ارادة انسانی، اعمال می شود، اگرچه، همان جا نیز خداوند حضور دارد. در مرحلة بعد، اثرگذاری انسان قرار دارد که به موجب اختیار و مسئولیتی که دارد، بیشترین دخالت را در این فرایند، پس از خدای متعال و در طول او ایفا می کند. در مرحلة سوم، عوامل غیبی (فرشتگان و شیطان) قرار دارند، و سرانجام، در مرحلة چهارم، باید به نقش عوامل طبیعی و اجتماعی در این خصوص اشاره کرد.
پیامدهای تربیتی فعالیت اجتماعی زنان با تأکید بر متون اسلامی
نویسنده:
عبدالقادر نقوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در چهار فصل تنظیم گردیده و به فعالیت های اجتماعی زنان و پیامدهای تربیتی مثبت و منفی آن بر خود، خانواده (فرزند و شوهر) و جامعه پرداخته است. فصل اول: با عنوان «کلیات و مفاهیم» به بیان مسئله و تبیین مفهوم پیامدهای تربیتی فعالیت های اجتماعی زنان، بیان ضرورت و پیشینه تحقیق در این موضوع پرداخته است. فصل دوم: این فصل به مقام و منزلت انسانی زن از دیدگاه اسلام که همان مقام و منزلت متعالی و متعادل است و خداوند متعال آن را برای تمام انسان ها در نظر گرفته پرداخته است. مردان و زنان از یک گوهر و ذات، خلق شده اند، هم چنان که در کمال یابی و دریافت پاداش و کیفر اعمال یکسان اند. زن و مرد هرچند در برخی موارد با یکدیگر تفاوت دارند و تفاوت های تکوینی که سبب تکامل و درک متقابل است در میان آنان وجود دارد؛ اما حقوقشان در بسیاری از موارد یکسان است. فصل سوم: تردیدی نیست که خانواده به عنوان اولین هسته مرکزی تشکیل دهنده جامعة بشری، نقش مهم و اساسی در رشد و اعتلای انسان دارد؛ از این رو در این فصل، ماهیت و ساختار خانواده، اهداف تشکیل خانواده و کارکردهای آن و مهم ترین نقش های زن در خانواده و آثار تربیتی آن، نظیر: تأمین نیازهای عاطفی همسر و فرزندان، ایجاد امنیت و شایستگی در کودکان و... بحث شده است. فصل چهارم: این قسمت از رساله به تحلیل و بررسی حوزه های مختلف فعالیت های اجتماعی زنان، تبیین رویکرد اندیشمندان و صاحب نظران جوامع اسلامی در دهه های اخیر، بیان آثار و فواید فعالیت های اجتماعی زنان از جمله: بهداشت خانواده، سلامت فرزندان و تأمین نیازهای اقتصادی و همچنین بیان پیامدها و تبعات فعالیت های اجتماعی زنان همچون: سست شدن کانون گرم خانواده، بالا رفتن سن ازدواج و باروری، نابه سامانی اجتماعی و... اختصاص دارد. در پایان نیز پس از نتیجه گیری، راهکارهایی برای علاقه مندان ارائه شده است.